Tweegezinswoning met twee aparte ingangen: projectvoorbeelden

Tweegezinswoning met twee aparte ingangen: projectvoorbeelden
 1. Eigenaardigheden
 2. Soorten structuren
 3. Bouwstoffen
 4. Lay-out
 5. Mooie voorbeelden

Elk gebouw van vandaag onderscheidt zich door zijn originaliteit en uniciteit. Maar naast gewone woningen met één ingang zijn er ook woningen met twee ingangen, waarin twee gezinnen comfortabel kunnen wonen. Het splitsen van grond en een eigen woning in twee delen is voor veel mensen een prangende kwestie, omdat niet iedereen erin slaagt een apart huis te verwerven of bestaand onroerend goed te verdelen.

Eigenaardigheden

Een tweepersoonshuis met twee ingangen en een dubbel aantal kamers moet om verschillende redenen worden gebouwd en verbouwd. Meestal wonen meerdere generaties van dezelfde familie in dergelijke gebouwen. Dit is handig omdat de ouderlingen de jongeren kunnen helpen bij het zorgen voor de kinderen en het opzetten van hun dagelijks leven. Bovendien is het in sommige gevallen niet mogelijk voor families om eigendommen te delen. Of het blijkt financieel te duur. Daarom moet u uw keuze voor dergelijke ontwerpen stopzetten.

Gezinnen die te maken hebben met het probleem van huisverbetering met een paar uitgangen, moeten erop letten dat het niet alleen nodig is om de fysieke kant van de reparatie aan te pakken, maar ook de juridische.

Dit betekent dat het niet voldoende is om een ​​project te bedenken en muren te gaan breken of bouwen. Het is noodzakelijk om een ​​bouwvergunning te verkrijgen en een nieuw project te registreren. Deze aanpak is om uw eigen tijd en geld te besparen, want dan krijgt u geen extra problemen en boetes.

Als u geen ervaring heeft met deze zaken, is het de moeite waard om contact op te nemen met advocaten die gespecialiseerd zijn in dergelijke zaken. Meestal gebeurt dit wanneer het onroerend goed wordt gedeeld door de erfgenamen. Als er geen testament is, wordt het vermogen in de regel gelijkelijk over iedereen verdeeld. En iedereen kan zijn helft gebruiken. Om alles officieel te maken, is het noodzakelijk om alle benodigde documenten op te stellen, een deel van elke eigenaar toe te wijzen en een project op te stellen voor de wederopbouw van het huis, dat vanaf nu zal worden ontworpen voor twee ingangen.

Tegelijkertijd is het onmogelijk om het land waarop het huis zich bevindt te verdelen. Het perceel is ingedeeld volgens dezelfde regels als het huis.

Heel vaak vindt de verdeling van huizen in twee volwaardige delen plaats na de echtscheiding van de echtgenoten. Het in het huwelijk verworven vermogen wordt dus verdeeld. En zo heeft het huis twee eigenaren tegelijk. Volgens de regels van het familiewetboek hebben man en vrouw precies de helft van het vermogen, als er geen andere huwelijksovereenkomst is. Dit betekent dat elk van hen de helft van het huis en de helft van het grondperceel eronder krijgt toegewezen. In dit geval blijven het adres en het kadaster hetzelfde.

Als u thuis een duplex maakt, ontvangt elke nieuwe eigenaar een eigendomscertificaat van het huis en, apart daaraan, het eigendomsrecht van de grond eronder. Hierdoor kan elk van de mede-eigenaren naar eigen inzicht beschikken over het hem ter beschikking staande deel van het onroerend goed.

Vaak proberen mede-eigenaren, om conflicten met elkaar te voorkomen, hun deel van het onroerend goed als een aparte kamer in te richten. Om dit te doen, is het noodzakelijk om een ​​overeenkomst te sluiten, waarin wordt aangegeven dat het woongebouw en de grond eronder in gebruik zijn.

Veel particuliere huizen, die afzonderlijk op het perceel staan, hebben mogelijk slechts één ingang volgens het project. En het is gewoon onmogelijk om ze in twee volwaardige delen te verdelen. Daarom moet u in dergelijke gevallen het huis herontwikkelen.

De goedkeuring van het plan gebeurt in verschillende gevallen. Dit is een zeer moeilijke en tijdrovende procedure. En ook nadat alle schriftelijke vergunningen zijn ontvangen en de herontwikkeling is voltooid, moet een aanvullende aanvraag worden ingediend bij lokale overheden. Dit wordt gedaan om een ​​commissie te kunnen innen die het huis bezoekt en controleert of alles aan de normen en wetten voldoet. Daarna krijgt de eigenaar een vergunning voor het gebruiksrecht van de gerenoveerde woning.

Soorten structuren

Het ontwerp van een 2-gezinswoning kan anders zijn. Ten slotte gebouwen zijn zowel met twee verdiepingen als met één verdieping te vinden. Maar er zijn niet meer dan twee verdiepingen in dergelijke huizen. En ook kan de kamer worden aangevuld met diverse bijgebouwen, bijvoorbeeld een garage of een badhuis. En ten slotte verschillen de structuren in hun functionaliteit - één of twee gezinnen kunnen erin leven.

Als er twee gezinnen tegelijk in het huis wonen, moeten ze een aparte ingang hebben met een veranda, aparte communicatie en aparte kamers. Er zijn gebouwen waar kamers gescheiden zijn, maar keukens en badkamers zijn gecombineerd.

Een verhaal

Als we gebouwen met één verdieping beschouwen, is het meest gebruikte project een huis voor twee eigenaren, waarbij de kamers zich in spiegelbeeld bevinden. Dat wil zeggen, ze zijn een exacte kopie van elkaar. Elk gezin kan twee slaapkamers, een woonkamer, een keuken of een eetkamer, een badkamer en een aparte uitgang met een veranda hebben.

Er is maar één gemeenschappelijke muur die zich in zo'n ruimte verenigt, die een goede geluidsisolatie heeft. Het is dankzij haar dat naast elkaar bestaande gezinnen zich niet ongemakkelijk zullen voelen, in tegenstelling tot gebouwen met meerdere verdiepingen met een zeer sterke geluidsdoorlatendheid. De muren van een dergelijk gebouw zijn gemaakt van baksteen of gasbeton. Als de tweede optie wordt gekozen, moet u de bekleding bovendien met gevelbeplating maken om het huis er aantrekkelijker uit te laten zien.

Meestal wordt in dergelijke huizen de buitendecoratie in dezelfde stijl gedaan om de algehele indruk van het huis niet te bederven. En in het pand creëert elke eigenaar het interieur dat hij leuk vindt.

Twee verdiepingen

De aanwezigheid van twee verdiepingen vergemakkelijkt het werk aan het project enorm. Het kan een volwaardig gebouw met twee verdiepingen zijn, of een huis met een zolderverdieping. De tweede optie zal goedkoper zijn, terwijl deze geen significante nadelen zal hebben.

Als de keuze wordt gemaakt voor een gebouw met een zolder voor twee gezinnen, kunt u daar slaapkamers, kinderkamers of functionele kamers inrichten. Indien u dat wenst, kunt u er bijvoorbeeld een speelkamer of een kantoor plaatsen. De eerste verdieping is gereserveerd voor de belangrijkste kamers - woonkamer, keuken, enzovoort. Dit is ook handig als er één gezin in huis woont, en als er meerdere zijn.

Een volwaardig huis met twee verdiepingen is duurder en het vertalen van een creatief idee naar de realiteit is duurder. Maar voor grote gezinnen is deze optie erg goed.

Met garage

Het is erg handig als het huis voor twee gezinnen een garage heeft. Het kan op de begane grond. Dit is erg handig, want bij slecht weer hoeft u niet naar een andere kamer in de regen of sneeuw. Het is voldoende om naar de eerste verdieping te gaan en u kunt de garage veilig verlaten. En ook door zelf een dergelijk project te kiezen, kunt u geld besparen op de bouw van een aparte garage. De garage kan aan beide zijden worden geplaatst. In de regel wordt het geïnstalleerd in dat deel van de tuin waar meer vrije ruimte is. Tegelijkertijd kunt u er een volwaardige garage plaatsen en geen casco of carport.

Bouwstoffen

Een huis met twee ingangen is een vrij fundamenteel gebouw dat zo duurzaam mogelijk moet zijn. Bij het maken van een project voor een dergelijk huis, moet u rekening houden met alle technische kenmerken voor ondersteunende constructies en berekenen hoe sterk de materialen voor de constructie van muren en scheidingswanden moeten zijn.

Een modern huisje met twee uitgangen kan worden gebouwd van de volgende materialen:

 • hout;
 • schuimblokken;
 • cellenbeton;
 • schelpensteen;
 • bakstenen;
 • houten frame.

U kunt een van de voorgestelde opties kiezen. Ze zijn allemaal even goed en hebben een grote sterkte en duurzaamheid. Als je ze gebruikt, kun je een huis bouwen met een willekeurig aantal verdiepingen. Bovendien heeft elk van hen zijn eigen voor- en nadelen.

Steen

Een van de duurste materialen is baksteen. Maar desondanks zijn het bakstenen gebouwen die veel vaker voorkomen. Ze zijn namelijk zo sterk en duurzaam mogelijk en worden niet beïnvloed door negatieve weersomstandigheden. Dragende muren worden in twee stenen gelegd en een halve steen is voldoende voor binnenwanden. Maar daarvoor is het noodzakelijk om de indeling van het gebouw te maken om ervoor te zorgen dat de muren en scheidingswanden vrij sterk zijn.

schelpensteen

Een voordelige optie is de bouw van een schelpenhuis. Dit materiaal heeft immers grote blokken, waardoor ze heel snel en gemakkelijk opvouwen. Bovendien is het schelpgesteente milieuvriendelijk, zodat het gebouw de natuur niet schaadt. Het enige negatieve is dat dit materiaal snel wordt vernietigd door vocht. Daarom, als het klimaat te vochtig is en het vaak regent, is het beter om in dit gebied geen huis te bouwen van schelpenrots.

Frame huizen

Maar je kunt ook een project van een monolithisch gebouw vinden. De lay-out moet worden bepaald, zelfs voordat de bouw begint. Dit wordt gedaan omdat alle wanden, zowel dragende als binnenwanden, met een speciale techniek zijn gemaakt, en dan kan er niets meer aan veranderen.

De framebekisting is gemaakt van natuurlijk hout. Vervolgens wordt een oplossing gemaakt van beton, waaronder Portlandcement. Vervolgens worden er geëxpandeerde klei en steenslag aan toegevoegd. En ook wordt een wapeningsnet in de bekisting geplaatst, het dient als verbindende en versterkende schakel. Zo'n gebouw is goedkoper dan een bakstenen gebouw, terwijl het zelfs bestand is tegen moeilijke weersomstandigheden en de tand des tijds.

Blokken

Maar je kunt ook een huis bouwen van sintelblok of schuimbeton. Maar in dit geval raden professionals ook niet aan om huizen met twee verdiepingen van dit materiaal te bouwen. Ze kunnen immers zelfs onder hun eigen gewicht vervormen. Voor een huis met één verdieping is deze optie zeer geschikt. De constructie is goedkoop en zal in korte tijd worden voltooid.

balken

Dit spul is ook erg goed. Houtconstructies zien er prachtig uit en zijn zeer duurzaam. Hout is natuurlijk, milieuvriendelijk en zorgt voor een gezellige sfeer in huis. De geur van natuurlijk hout heeft een positief effect op de gezondheid en verzacht alleen maar.

Bij het kiezen van een materiaal zoals hout voor het bouwen van een huis voor twee gezinnen u moet weten dat voordat u aan het werk gaat, het goed moet worden gedroogd en verwerkt met behulp van speciale verbindingen. De behandeling wordt gedaan om te beschermen tegen schimmels en verschillende insecten. Dit verlengt de levensduur van het materiaal met tientallen jaren. En het hele oppervlak van het gebouw moet worden bedekt met een dikke laag primer.

Goed behandeld hout gaat langer mee en ziet er aantrekkelijk uit. Indien gewenst kan de basis van huizen uit een bar extra worden versierd. Bedek bijvoorbeeld met houtsnijwerk. Het ziet er op veel stilistische manieren goed uit.

Lay-out

Het grootste voordeel van twee-onder-een-kapwoningen is dat hoewel alle familieleden onder hetzelfde dak zitten, elk zijn eigen ruimte heeft.

Het plan van een huis voor twee eigenaren met aparte ingangen is erg handig voor grote gezinnen om erin te wonen. Daarnaast deze indeling bespaart bouwkosten. Dit komt door het feit dat de huizen een gemeenschappelijke basis en gemeenschappelijke communicatie hebben, wat betekent dat u geen extra geld en tijd hoeft te besteden. Dit geldt trouwens ook voor bijgebouwen, die zich zowel in een deel van het huis als in twee tegelijk kunnen bevinden.

Spiegel lay-out

Meestal kiezen ontwikkelaars een dergelijke optie als een spiegellay-out.In dit geval bevinden de ingangen zich aan verschillende zijden van het gebouw precies tegenover elkaar. De opstelling van de kamers in het ene deel van het huis herhaalt volledig de opstelling van het pand in de andere helft. Hetzelfde geldt voor de grootte van de kamers en de plaatsing van de ramen.

Uitgang naar één kant

Sommige mensen vinden het handiger om de deuren aan één kant te hebben. Het ziet er niet helemaal gebruikelijk uit voor onze steden en dorpen. De deuren bevinden zich op korte afstand van elkaar. Elk van hen wordt aangevuld met een veranda. Als je wilt, kun je proberen twee veranda's te combineren tot één grote, of om te bouwen tot een veranda.

Voor één gezin

Een andere populaire indelingsoptie is geschikt voor een groot gezin of voor degenen die het niet erg vinden om de vrije ruimte met hun huisgenoten te delen. In dit geval wordt een van de ingangen de hoofdingang en de andere de reserve. Het is handig en praktisch.

De keuze van de indeling hangt uiteindelijk af van de gezamenlijke beslissing van de twee families die het huis gaan delen.

Mooie voorbeelden

Een huis voor twee gezinnen is goed omdat het erg groot is, waardoor er ruimte is om rond te dwalen. In zo'n gebouw kun je alle benodigde gebouwen plaatsen en comfortabel leven, zelfs met een heel groot gezin. Het is erg belangrijk dat het gebouw zoveel mogelijk past bij het gezin, dat wil zeggen dat het comfortabel is en ontworpen voor het juiste aantal mensen. Gelukkig is het creëren van een goed doordacht en perfect passend project niet zo moeilijk, want er zijn veel kant-en-klare gebouwen om op te focussen.

Klassiek huis met één verdieping

De eerste optie is precies het gebouw dat het meest geschikt is voor het comfortabel samenleven van twee gezinnen in hetzelfde huis. Uiterlijk lijkt zo'n huis heel gewoon, en het enige dat het onderscheidt, zijn de twee naast elkaar gelegen ingangen. Elk van hen wordt aangevuld door een kleine veranda met een paar treden.

Om de harmonie niet te verstoren, hebben de eigenaren het huis in een lichte kleur geschilderd, zonder het in twee delen te verdelen. Je kunt ook in het huis individualiteit tonen door te experimenteren met het ontwerp van kamers.

Het dak van het gebouw heeft een contrasterende donkere tint, net als de fundering. De klassieke kleurencombinatie ziet er eenvoudig en huiselijk uit.

In het huis is plaats voor alle benodigdheden, en niemand zal zich benadeeld voelen. U moet er alleen voor zorgen dat de scheidingswand zowel sterk is als voldoende geluidsisolatie. Dus het persoonlijke leven van één gezin zal de buren niet hinderen. In zo'n huis is het ideaal om een ​​spiegellay-out te maken. Het blijkt dat elk gezin zijn eigen keuken, eetkamer, woonkamer en het benodigde aantal slaapkamers en badkamers zal hebben. Daarom zal niemand zich buitengesloten voelen.

Bovendien kunt u de omgeving decoreren met bloembedden of andere groene ruimtes die de site zullen helpen "revitaliseren".

Gebouw met twee verdiepingen

Maar het is ook mogelijk om een ​​tweegezinswoning te bouwen met een zolderverdieping, die twee volledige ingangen krijgt. Op de begane grond kunt u een vrij grote woonkamer plaatsen met twee ramen. Het is gemakkelijk om elke helft van het huis uit te rusten met een eigen keuken, ook met de aanwezigheid van twee ramen.

De trap naar de tweede verdieping bevindt zich meestal in de woonkamer. Dit is het handigst. In dit geval stoort het niemand en neemt het geen vrije ruimte in beslag. En vergeet ook niet een kleine badkamer, die op de begane grond kan worden geplaatst. Hoewel het in grote afmetingen niet zal verschillen, kan het raam er toch in gemaakt worden. En om ruimte te besparen kun je het bad combineren met een toilet of zelfs vervangen door een compacte douchecabine.

Van buiten ziet het huis er ook erg goed uit. Het gebouw is, net als het vorige, gemaakt in klassieke beige en bruine kleuren. Het massieve dak wordt gecombineerd met extra kolommen die het balkon op de tweede verdieping ondersteunen en een donkere schutting. Elke ingang heeft een aparte veranda met een regenluifel en volledige treden. Het huis is groot en solide.Er is genoeg ruimte voor iedereen, en het goed verzorgde aangrenzende gebied zal de ogen van iedereen die daar woont verrukken.

Over het algemeen is een huis dat is ontworpen voor twee gezinnen om erin te wonen een uitstekende optie, zowel voor degenen die onroerend goed willen delen als voor degenen die na de bruiloft niet ver van hun ouders willen vertrekken. Als je de ruimte correct verdeelt, is er genoeg ruimte in zo'n huis voor iedereen en zal niemand zich krap voelen.

Zie de volgende video voor een overzicht van een tweegezinswoning.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair