Minimalistische huizen

Minimalistische huizen
 1. Onderscheidende kenmerken
 2. Decoratie materialen
 3. Exterieur projecten
 4. Interieur opties
 5. Mooie voorbeelden

Een eigen huis is de droom van velen. Niets is mooier dan 's avonds, na een werkdag, gezellig op je eigen terras met een kopje thee het uitzicht over de stad of de natuur te bewonderen. Als je net van plan bent om je huis te bouwen en een stijl te kiezen, dan is dit materiaal iets voor jou.

Onderscheidende kenmerken

De meest populaire stijl van vandaag, zowel in de bouw als in het interieur, is minimalisme. Dit is een moderne trend met een aantal opvallende verschillen:

 • originele, maar niet pretentieuze lay-out;
 • laconiek ontwerp;
 • in de regel heeft het huis niet meer dan 2 verdiepingen;
 • gebrek aan onnodige partities;
 • goede verlichting en veel grote ramen;
 • een combinatie van niet meer dan 2-3 tinten in het interieur;
 • ruime kamers (kan in kwadratuur verschillen, niet per se groot).

In een landhuis in de stijl van minimalisme mogen er geen onnodige items zijn - het oog moet "rusten" en het hoofd moet "ademen". Het is heel gemakkelijk en aangenaam om in zo'n interieur te zijn, er is geen verscheidenheid aan texturen, tinten en meubels, die van alle kanten drukken.

Minimalisme gaat vooral over functionaliteit en organisatie. Alles staat op zijn plaats en al het persoonlijke is verborgen voor nieuwsgierige blikken.

Daarom is deze stijl niet geschikt voor degenen die gewend zijn om verschillende schattige kleine dingen in het interieur te zien, die geen aandacht besteden aan de rommel en zich er geen zorgen over maken.

Decoratie materialen

Bij het bouwen van een huis in de stijl van minimalisme worden verschillende materialen gebruikt: baksteen, die vervolgens wordt gepleisterd, decoratieve steen voor buitendecoratie, houten inzetstukken, veel beton, glas, metaal.

Architectuur in deze richting is merkbaar en ziet er ongewoon uit. In de regel zijn dit lage gebouwen met een plat of licht hellend dak. De uiterlijke vorm van het huis kan lijken op bouwblokken met grote ramen.

Binnen zo'n huis is ook het interieur veelal minimalistisch uitgevoerd. De volgende materialen worden gebruikt om kamers te decoreren:

 • gladde gips en matte verven;
 • laminaat voor natuurlijk hout;
 • behang zonder intens patroon, niet glanzend, pastelkleuren;
 • beton als wand- of plafonddecoratie;
 • stijlvolle keramische tegels;
 • natuurlijk hout (bijvoorbeeld traptreden, vloeren, meubels, enz.).

Om zo'n sober en ascetisch interieur zachtheid en comfort te geven, worden natuurlijke stoffen gebruikt: raamtextiel, dekens, tapijten.

Exterieur projecten

Huizen in een laconieke stijl kunnen groot of klein zijn. Voor de minimalistische stijl maakt het aantal vierkante meters niet uit - het kan op elk gebied worden toegepast. Traditioneel worden moderne huizen gebouwd in 1-2 verdiepingen, omdat je op deze manier aanzienlijk kunt besparen op materialen en constructie, zonder in kwadratuur te verliezen. Een huis met één verdieping kan qua oppervlakte hetzelfde zijn als een huis met twee verdiepingen, maar tegelijkertijd is er meer bruikbare ruimte en wordt er minder materiaal verbruikt.

Daarom is dit type huis perfect voor een zomerhuisje.

Als u een zomerhuisje moet bouwen, is het beter om een ​​kozijnhuis te kiezen. Dit is een goedkope en snelle optie, terwijl de bouwstijl van alles kan zijn. Voor minimalisme is een combinatie van verticale en horizontale lijnen belangrijk, het klassieke dak is plat, met de mogelijkheid om een ​​observatiedek of een open terras te bouwen. Maar niemand verbiedt je om een ​​gewoon zadeldak te maken, kies gewoon materialen die geschikt zijn voor minimalisme - geen gevelbeplating, maar modernere coatings, bijvoorbeeld flexibele shingles.

Een landhuis dat geschikt is om het hele jaar door te wonen, moet steviger zijn. Het kan worden gebouwd van baksteen, monoblock, hout. Baksteen en monoblock zijn geïsoleerd, in meerdere lagen gepleisterd. Dit is hoe een klassieke gevel in de stijl van minimalisme wordt verkregen. Toegevoegd aan het gips is het decor van houten panelen - dit is een modieus accent dat warmte en comfort aan het huis zal toevoegen.

Een ander pluspunt van minimalistische huizen is een groot aantal ramen, zodat de binnenkant van het huis licht is. Panoramische beglazing geeft ook het effect van een grotere ruimte. Zelfs een klein huis met kamerhoge ramen zal van binnen ruimer lijken. Meestal worden dergelijke ramen gemaakt bij het betreden van het terras, aan de kant van het huis die is afgesloten voor nieuwsgierige blikken.

En dit is een prima oplossing voor wie veel licht en lucht in huis wil.

Houten huisjes of huisjes uit een bar passen niet helemaal in de omschrijving van minimalisme., is de boom hier alleen te vinden als decor in het exterieur en interieur. Maar niemand zal je verbieden een houten huis te bouwen met kenmerken van deze stijl: het moet laconiek zijn, van de juiste geometrische vorm, met een licht hellend dak (je kunt geen plat dak maken voor huizen van een bar).

Een ander soort minimalisme is de Scandinavische bouwstijl. Dergelijke huizen zijn gebouwd van natuurlijke materialen: hout, steen, glas, enz. Er kan een willekeurig aantal verdiepingen zijn, maar meestal zijn dit kleine huizen met 1-2 verdiepingen gemaakt van dennen, beuken of berken. De fundering is gemaakt van natuursteen en is vrij hoog. Ramen - hout en dubbele beglazing, waardoor warmte en energie wordt bespaard.

De Scandinavische bouwstijl is niet alleen een spectaculaire verschijning, maar ook functionaliteit, hulpbronnenbesparing en milieuvriendelijkheid.

Voor de constructie gebruiken ze in de regel hout- of frametechnologie, bekleding van smalle horizontale of verticale platen. In dergelijke huizen is het dak meestal niet plat, maar de traditionele Scandinavische - steile gevel. De zolder is meestal een woonruimte en door de vorm van het dak blijft de neerslag er niet op hangen, waardoor deze niet zelf schoongemaakt hoeft te worden.

Misschien past deze optie van minimalisme bij u.

Interieur opties

Een minimalistisch huis van binnen is meestal ook in een vergelijkbare stijl ingericht. Het interieur wordt gekenmerkt door de volgende kenmerken:

 • ruimte;
 • monochromatische tinten in de decoratie van muren en plafonds;
 • gebrek aan stucwerk, onnodig decor, kleurrijke patronen;
 • veel licht, ook natuurlijk;
 • functionele meubels;
 • gebrek aan verschillende kleine items en decor (beeldjes, magneten, enz.);
 • gebrek aan rommel.

Wat betreft de indeling in zo'n huis, het kan elk zijn, het belangrijkste is om niet "ondiep" te zijn met de kamers. Het is beter om 2 volwaardige grote slaapkamers te hebben dan 3 kleine, waar je nergens om kunt draaien en waar weinig licht en lucht is. Renovaties kunnen het beste in dezelfde stijl worden uitgevoerd in alle kamers, inclusief badkamers en toiletten.

Zo creëer je één ruimte waar het niet alleen prettig is om te zijn, maar ook makkelijker om te ademen.

Het is niet nodig om verschillende soorten behang in verschillende kamers te lijmen, vooral niet in felle kleuren en met fantasierijke reliëfpatronen. De beste optie is wit, glad overschilderbaar behang, dat kan worden gecoat met elke tint veilige verf. Als u de muren niet wilt schilderen, kunt u natuurlijk kiezen voor klassiek behang dat eens in de 5-7 jaar opnieuw kan worden verlijmd. Maar ze moeten wel aan een aantal eisen voldoen.

 • De rolbreedte is minimaal 1 m, hierdoor krijgt u een perfect vlakke wand zonder voegen.
 • Textuur: glad of licht gestructureerd over het hele oppervlak van de rol.
 • Kies stijlvolle, laconieke prints op groot formaat, het kan bijvoorbeeld behang zijn dat beton of hout imiteert, en het beste van alles, gewoon effen. Geen bloemen, planten, monogrammen en dergelijke.

Het is beter om een ​​mat plafond te kiezen, zonder spots en pseudo-kristal. Het verlichtingssysteem moet passen bij de stijl: laconieke kroonluchters, kleine lampjes op de rails. Vloerlampen, lampen en verlichtingsarmaturen kies je het best uit dezelfde collectie.

Op het eerste gezicht lijkt het interieur in de stijl van minimalisme "koud" en onpersoonlijk. Tapijten, goed textiel (gordijnen voor de ramen, dekens, kussens) zullen het verzachten en comfort brengen.

Meubels kunnen gemaakt zijn van hout in warme tinten, maar niet van wengé of rode tinten.

Mooie voorbeelden

Er zijn een groot aantal minimalistische huisontwerpen. We laten je hier enkele van de beste zien.

 • Een variant van een klein huis met één verdieping met een oppervlakte van ongeveer 100-150 vierkante meter. De juiste heldere vorm, één verdieping en veel grote raampartijen. Zo'n huis kan een uitstekende oplossing voor een zomerhuisje zijn of een huis voor permanente bewoning voor een klein gezin. De gevel oogt laconiek en interessant: licht glad stucwerk, inzetstukken van houten panelen, goede tegels en houten ramen met dubbele beglazing.
 • De volgende optie is ongelooflijk mooi. Hier is het gebied van het huis al veel groter - ongeveer 200 vierkanten. De stijl van het huis is te omschrijven als een mix van minimalisme en scandi. Het huis heeft twee verdiepingen - de tweede verdieping is zolder. Let op de panoramische ramen en hoe het huis is ingedeeld op kleur en textuur. Hier wordt glad wit pleisterwerk gecombineerd met donkere, bijna zwarte houten smalle panelen. Het dak is hoog met interessante contrasterende tegels.
 • Als u een huis nodig heeft dat veel groter is, raden we u aan aandacht te besteden aan een dergelijk project: een groot huis van twee verdiepingen met een bijgebouw in de vorm van een overdekte ruimte en een dakterras. Deze uitbreiding is verbonden met het huis, op de plattegrond ziet het project eruit als de letter "G". Dit is een geweldige oplossing voor een groot gezin en een permanente bewoning. Het huis zelf en de aanbouw zijn in dezelfde stijl gemaakt - minimalisme en scandi worden hier gecombineerd. De buitenkant is van hout: houten horizontale panelen en balken. De hekken bij het huis en op het terras zien er interessant uit. Ook de kleurstelling van het huis trekt de aandacht, de combinatie van beige en grijs oogt fris.
 • De volgende optie is een typische vertegenwoordiger van de Scandinavische stijl. Een houten huis op een hoge stenen fundering met een hoog steil dak. Het huis is klein, maar het heeft twee verdiepingen - de tweede bevindt zich op de zolder. Ook de kleurstelling is klassiek voor deze stijl: een contrasterende combinatie van zwart en licht hout. Ook zijn er hier grote ramen van vloer tot plafond, wat veel ruimte en veel licht binnen geeft.

Wat betreft de interieurs in de stijl van minimalisme, hebben we verschillende basisstijlen gekozen, die de klassieke principes van deze richting laten zien.

 • In de eerste versie zijn een woonkamer en een keuken verbonden in één grote kamer, grote panoramische ramen geven nog meer ruimte, een smalle kamer wordt visueel breder. De muren zijn wit, de vloer contrasteert donker, net als de meubels van hout. Textiel, gestoffeerde meubels, verlichting voegen gezelligheid toe aan het interieur.
 • Een andere optie voor een ruime, laconieke woonkamer: hoge plafonds, witte en grijze muren, een lichte vloer en hetzelfde meubilair. Het lichtpuntje hier zijn de gele kussens op de grijze bank. Ondanks de donkere gordijnen is de kamer licht door de grote ramen.
 • Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om een ​​kinderkamer in minimalistische stijl te maken. Ja, als u zich niet laat meeslepen door onnodige meubels en decor. Bijvoorbeeld het interieur in een appartement in een laconieke stijl. De kinderkamer hier is gemaakt in lichte kleuren, de ramen tot op de vloer zijn voorzien van gordijnen met lange effen gordijnen van felblauwe kleur. Een muur contrasteert, in de kleur van de gordijnen, met een interessant decor in de vorm van witte wolken. Converteerbare meubels en verborgen laden besparen ruimte.

Overzicht van het huis in de stijl van minimalisme met een oppervlakte van 410 m². in onderstaand filmpje.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair