Huisontwerpen in een moderne stijl

Huisontwerpen in een moderne stijl
 1. Eigenaardigheden
 2. Materialen (bewerken)
 3. Afmetingen (bewerken)
 4. Exterieur design
 5. Interieur
 6. Ideeën van Europese ontwerpers
 7. Mooie voorbeelden

Een mooi huis is de echte droom van elke persoon, en het is heel realiseerbaar. Tegenwoordig zijn er veel opties om niet alleen stadsappartementen, maar ook privéhuizen in te richten. Elke eigenaar kan interieurs van verschillende stijlen creëren, van klassiek tot modern, in zijn landhuis of chique cottage. Over dat laatste gaan we het vandaag hebben.

Eigenaardigheden

Momenteel ontwikkelen ontwerpers aantrekkelijke en werkelijk unieke ontwerpen van particuliere huizen en huisjes in een moderne stijl. Dergelijke woningen verschillen op een tot in het kleinste detail doordachte manier.

De moderne stijl stelt u in staat om eventuele innovaties in huisdecoratie aan te pakken. Dit geldt niet alleen voor interessante en stijlvolle meubels of afwerkingen, maar ook voor het op vooruitstrevende wijze combineren van verschillende stilistische trends. In de regel zien dergelijke ontwerpoplossingen er zelfs in de meest eenvoudige en saaie woningen organisch uit, waardoor ze zichtbaar worden gerevitaliseerd en bijgewerkt.

Het interieur van het huis in een moderne richting is een geweldige oplossing voor liefhebbers van ontwerpexperimenten. Het komt vaak voor dat er in een progressief ensemble details uit een ver verleden zitten. Dergelijke combinaties zien er erg interessant en origineel uit, maar ze moeten natuurlijk heel voorzichtig worden gebruikt.

Een ander onderscheidend kenmerk van moderne trends is dat ze zelfs door liefhebbers van klassiekers kunnen worden gekozen. Een luxueus en rijk interieur in een woonhuis zal bijvoorbeeld blijken als u zich op een moderne manier tot een niet-triviaal klassiek of neoklassiek ensemble wendt.

Voor dergelijke interieurs hoeft u geen eersteklas onderdelen te kopen, zoals bij traditionele klassiekers, maar ze zullen er zeer esthetisch en presentabel uitzien.

Materialen (bewerken)

Een verscheidenheid aan materialen wordt gebruikt bij de bouw van moderne privé-huizen en huisjes. Ze verschillen in kosten en sterkte.

Meestal kiezen mensen voor bouwwerkzaamheden:

 • houten panelen;
 • natuurlijk hout (log, blokhut);
 • baksteen (bakstenen huis of met baksteen bekleed);
 • gasbetonblokken;
 • schuimbetonblokken;
 • keramische blokken en andere soortgelijke materialen.

Geprefabriceerd is de constructie van een frame-privéwoning. Daarin zijn alle onderdelen met elkaar verbonden. Dergelijke gebouwen behoren tot de meest populaire in de architectuur van Finland, Scandinavië, Duitsland, de VS en Japan.

Dergelijke constructies worden als de meest energie-efficiënte beschouwd, omdat alle muren erin zijn gevuld met hoogwaardige en milieuvriendelijke isolatie.

In de regel zijn kozijnhuizen gebouwd van natuurlijk hout of metaal, en minerale of basaltwol wordt gebruikt voor isolatie, evenals polyurethaanschuim, dat in ons land duur is. Sommige eigenaren wenden zich tot meer "oude" methoden en isoleren hun framewoningen met zaagsel en riet.

Modulaire huizen zijn lichter. Aanvankelijk behoorden dergelijke gebouwen tot de categorie tijdelijk, daarom werden de materialen erin op de juiste manier gebruikt. Wat betreft de technologie, deze is in veel opzichten vergelijkbaar met de wireframe-opties. Modulaire huizen worden gebouwd op basis van een metalen of houten "skelet" en worden aangevuld met bekleding van hout en andere plaatmaterialen in combinatie met isolatie. Modulaire gebouwen zijn goedkoop en zeer mobiel.Ze kunnen gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden vervoerd en gemonteerd / gedemonteerd zonder hun kwaliteit en functionaliteit te verliezen.

Bovendien zijn deze huizen niet bang voor seismische schommelingen en seizoensverschuivingen van de bodem.

Afmetingen (bewerken)

De afmetingen van een woonhuis zijn uitsluitend afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaren en natuurlijk hun financiële mogelijkheden. Iemand houdt van en kan zich echt enorme gebouwen veroorloven met veel ruime kamers en bezette verdiepingen. En sommige mensen geven de voorkeur aan kleine maar gezellige gebouwen die geen exorbitante contante investeringen vereisen.

Compacter, maar niet minder comfortabel zijn particuliere huizen met één verdieping. Denk niet dat u met dergelijke ontwerpen uw verbeeldingskracht met betrekking tot design niet kunt laten zien. In feite kunnen voor zo'n huis gemakkelijk interessante ensembles in een moderne stijl worden gemaakt. Ruimer zijn particuliere gebouwen met twee of meer verdiepingen.

Exterieur design

Huizen gemaakt in een moderne stijl onderscheiden zich door de karakteristieke kenmerken en kenmerken die inherent zijn aan deze progressieve richting. Allereerst is het vermeldenswaard dat in de meeste gevallen de gevels van dergelijke gebouwen zich onderscheiden door minimalisme en helderheid van lijnen, die geen standaardcomponenten zijn van klassieke opties.

De façade van een uitgebreid rococo- of barokgebouw heeft bijvoorbeeld meestal prachtige sierlijke patronen, stucwerk en ingewikkelde decoratieve elementen. In moderne huizen vindt u dergelijke details eenvoudigweg niet.

Als we het hebben over een klein huis binnen de stadsgrenzen, dan wordt er meestal een duidelijke industrialisatie van de buitenkant in teruggevonden. Onlangs zijn de meest populaire eenvoudige, maar representatieve hightech-gebouwen. Dergelijke huizen onderscheiden zich door de bovengenoemde heldere lijnen en regelmatige hoekige vormen.

Modieuze gebouwen in de moderne hightech richting worden ook gekenmerkt door het feit dat ze uiterlijke eenvoud combineren met functionaliteit. Voor gevels worden meestal duurzaam en slijtvast glas, kunststof en metaal gebruikt. Ernst en zelfs enige grofheid zijn terug te vinden in het kleurenschema van futuristische en vooruitstrevende gevels. Constructies zijn vaak laconiek wit of grijs geschilderd. Iets minder gebruikelijk zijn buitengewone en contrasterende donkere huizen, waarin het leeuwendeel van de gebouwen is gevuld met grote panoramische ramen.

Veel van de moderne gevels zijn rijk, maar niet pretentieus ontworpen. Deze luxe verwijst eerder naar de futuristische trend dan naar de gebruikelijke elegante klassiekers, maar dit maakt het niet minder effectief en stijlvol.

Qua landschap heeft een privéwoning in moderne stijl meestal een perceel met een perfect groen gazon dat is versierd met minimalistische geometrische details. Het kunnen bijvoorbeeld betonnen paden zijn met platte, ongeverfde blokken, grote stenen vazen ​​met ronde vormen en hoekige lampen van glanzend metaal in combinatie met glas.

In dergelijke situaties zien getrimde aanplantingen en struiken die de vorm van een halve cirkel, vierkant, rechthoek of driehoek herhalen er bijzonder organisch uit.

Stenen vullen het landschap van een modern huis goed aan. Dit kunnen zowel natuurlijke als bijzondere decoratieve items zijn. Van hen kun je een onopvallend hek van paden en paden maken of een hele compositie van een interessante vorm op het gras maken.

Voor een doordachte en stijlvolle moderne woning is een eenvoudige omheining van houten planken, beton of steen perfect. De kleuren van de structuren moeten zo eenvoudig mogelijk zijn en vrij van heldere elementen. Het wordt niet aanbevolen om dergelijke woningen te verbergen achter sierlijke hekken met sierlijke weefsels en uitgebreide decoratieve inzetstukken. Laat deze opties over voor meer grandioze neoklassieke gebouwen.

Interieur

Het interieur van het huis in een moderne stijl is een zeer frisse en originele oplossing, die alle liefhebbers van innovatieve ontwerpideeën zeker zal bevallen. Deze populaire stilistische trend kan effectief in elke kamer worden gespeeld, of het nu een gezellige slaapkamer of een studeerkamer is.

De hoofdregel die moet worden nageleefd bij het ontwerpen van een dergelijke woning is zoiets als deze: u moet niet onnodig besparen op materialen, meubels of decor. Ja, fantastische bedragen aan verschillende kleine dingen hoeven natuurlijk helemaal niet te worden uitgegeven, vooral niet als je dat wilt, maar het is ook beter om je niet te wenden tot te goedkope en eerlijk gezegd "arme" dingen.

Woonkamer

Een woonkamer in een moderne stijl moet niet alleen modieus en harmonieus zijn, maar ook origineel. Om een ​​interessant en opwindend effect te creëren, raden veel ontwerpers aan om accentmaterialen op de muren te gebruiken.

Hiervoor is het volgende perfect:

 • decoratieve pleister;
 • behang voor steen, hout of baksteen;
 • spectaculaire 3D-panelen.

Nadat een van de muren met vergelijkbare materialen is afgewerkt, moet de rest worden gedecoreerd in een neutrale sleutel - geverfd of geplakt met wit, lichtgrijs of beige behang. Het is beter om de vloer te decoreren met een hoogwaardige parketplaat of naadloos laminaat.

Wat het plafond betreft, is het beter om het wit te laten.

Meubels moeten op de juiste manier worden gemaakt. Gesneden hout of kleurrijke vergulde decoraties moeten worden vermeden. Alle items kunnen zowel in neutrale als felle kleuren gemaakt worden. In een moderne kamer zullen luxe gestoffeerde meubels met lederen bekleding, aangevuld met een glazen salontafel, er bijzonder indrukwekkend en harmonieus uitzien.

Kastje

Wat betreft de moderne studie, alles erin moet zo strikt en solide mogelijk zijn. Het is raadzaam om meubels (computerbureau, planken, stoel en kasten) te kiezen uit betrouwbare en hightech materialen, geverfd in neutrale en koele kleuren (grijs, zwart, wit). Oppervlakken kunnen mat of glanzend zijn.

Meestal zijn de meeste kantoormeubelen gemaakt van metaal. Een stalen computerbureau zou er bijvoorbeeld geweldig uitzien in combinatie met een draaistoel met een chromen onderstel en zwart lederen bekleding.

Daarnaast kan een kleine leren bank in een contrasterende tint op kantoor worden geplaatst.

Keuken en eetkamer

De interieurdecoratie van deze gebouwen kan niet alleen monochroom zijn, maar ook verdund met contrasterende en felle kleuren, evenals imitaties van steen of hout. In de keuken of eetkamer zien tafels en stoelen met metalen en chromen onderstellen, lederen of effen stoffen bekleding, evenals glazen werkbladen of opties die zijn geverfd in laconieke klassieke kleuren (wit, bruin en zwart) er bijzonder indrukwekkend uit.

Slaapkamer

Bij het renoveren van een slaapkamer raden ontwerpers aan om naar drie hoofdtinten en texturen te gaan, met behulp waarvan het mogelijk is om een ​​harmonieus en niet overbelast ensemble te vormen. U kunt terecht voor meubels met matte en gelakte oppervlakken.

Het is de moeite waard om het interieur van de slaapkamer gezelliger te maken met behulp van levende planten en bloemen, decorelementen van textiel en luxe pluizige tapijten op de vloer. In zo'n modern ensemble kun je niet alleen klassieke objecten gebruiken, maar ook meer originele ontwerpen.

Deze omvatten een stijlvol "zwevend" bed, versierd met LED-verlichting aan de onderkant.

Badkamer

Voor een badkamer in een moderne stijl kunt u absoluut elk kleurenpalet gebruiken. Een sneeuwwitte afwerking ziet er echter bijzonder organisch en presentabel uit in dergelijke kamers.

Enkele van de meest stijlvolle en attente zijn de badkamers, die zijn ingericht met marmer. Dit betekent echter niet dat absoluut alle oppervlakken in de ruimte op deze manier moeten worden afgewerkt.Het is beter om naar een compromisoplossing te gaan en marmer te combineren met glas en roestvrijstalen elementen.

Ideeën van Europese ontwerpers

Europese ontwerpers zijn dol op het gebruik van een grote hoeveelheid glas in het ontwerp van moderne huizen. De ontwerpontwikkelingen van Edith Fronsworth hebben bijvoorbeeld een unieke manier.

Een van de meest bekende en aantrekkelijke is woning van de Duitse architect Mies van der Rohe in Plano ot Edithgevestigd in Illinois. Het is momenteel eigendom van de Amerikaanse National Heritage Site. Dit gebouw staat bekend om een ​​groot aantal glasdelen en heeft daarom de naam "glazen huis" gekregen.

Tegenwoordig winnen ze aan populariteit elite gebouwen met meerdere verdiepingen, waarvan de buitenkant wordt gepresenteerd in discrete maar organische combinaties. Het kan bijvoorbeeld gevelpleister zijn afgewisseld met houten lambrisering of metselwerk. Kleurschakeringen van materialen kunnen sterk met elkaar contrasteren. Dergelijke constructies kunnen niet zonder glazen hekken en deuren.

Ziet er mooi en eenvoudig uit in de ontwikkeling van Europese ontwerpers vijfwandig "Kozakken" huis... In de regel hebben dergelijke structuren een rechthoekige structuur en één verdieping. Buitenlandse experts houden het uiterlijk van dergelijke gebouwen het liefst zo eenvoudig mogelijk. Buitenafwerkingen kunnen worden gecombineerd, bijvoorbeeld de ene helft van het huis is afgewerkt met gips en de andere helft met houten lambrisering of baksteen. Kenmerkend voor dergelijke panden is dat ze vaak woonruimte combineren met een garage.

Bovendien creëren veel Europese ontwerpers laconieke maar gedenkwaardige interieurs, waarin veel details van ruwe en neutrale kleuren zijn. Ze spelen er echter mee met felle accenten en houtachtige texturen op zo'n manier dat het voor hen onmogelijk is om zich niet te onderwerpen.

Mooie voorbeelden

Het landhuis is modern van stijl en kan worden ingericht in witte en grijze kleuren. Het kan bijvoorbeeld een essenhouten vloer zijn, een glanzend wit plafond en lichtgrijs pleisterwerk in reliëf op de muren. Bij het ontwikkelen van een plan voor een dergelijke kamer, kunt u zich wenden tot de effectieve scheiding van de rest van de ruimte met behulp van spectaculaire bogen of golfachtige avant-garde structuren. Meubels in een dergelijke omgeving kunnen sneeuwwit zijn, maar het moet worden versierd met gekleurde details (bijvoorbeeld kussens).

Houd je van gedurfde en interessante oplossingen? Dan zult u genieten van de moderne woonkamer met een zwarte halfglanzende vloer en een glanzend wit plafond, voorzien van glazen wanden met ornamenten en houten rand. In dergelijke omstandigheden zullen een witte hoekbank met contrasterende details, zwarte staande lampen met chromen poten en een grote plafondkroonluchter met een brede lampenkap en kristallen hangers er geweldig uitzien. Zo combineert u in één ensemble niet alleen moderne, maar ook klassieke en eco-stijl.

In een woonhuis, modern ingericht, kunt u met succes natuurlijke en kunstmatige materialen combineren. Een massief houten trap naar de tweede verdieping kan bijvoorbeeld worden aangevuld met glazen leuningen en een open haard tegen de achtergrond van een wit gepleisterde muur kan worden omhuld met steen of marmer metselwerk. Wat het meubilair betreft, het kan op een meer futuristische manier worden gemaakt, maar dit verbiedt niet om het aan te vullen met andere details van hout of stof.

In een moderne stijlvolle badkamer in een woonhuis kun je ook verschillende materialen succesvol combineren. Tegen de achtergrond van massief wit sanitair en grote verlichte spiegels zien houten wandpanelen en sneeuwwitte vloeren bekleed met hoogwaardige tegels er bijvoorbeeld geweldig uit. In een moderne stijl ziet een volledig glazen douchewand met verchroomde vleugellijsten er geweldig uit.

U kunt zien hoe een van deze projecten tot stand is gekomen door de onderstaande video te bekijken.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair