In loop kasten

In loop kasten
 1. Kenmerken en voordelen
 2. Soorten kleedkamers
 3. Materiaal en kleur
 4. Ontwerpopties
 5. Plaats
 6. Interne vulling
 7. Ventilatie
 8. Interieurideeën

Het theater begint met een kapstok en orde in huis begint met een ruime kleedkamer. Meestal zitten kasten vol met dingen, hoewel kleding netjes op de planken van de ingebouwde kledingkast kan worden geplaatst. Ze nemen dus veel minder ruimte in beslag met meer voordeel.

Om met uw eigen handen een mini-kledingkast te bestellen of te maken, hoeft u alleen maar de juiste plaats te kiezen, het type, de maat en het ontwerp van de toekomstige kledingwinkel te bepalen.

Kenmerken en voordelen

Het belangrijkste voordeel van de ingebouwde kledingkast is het gemak. Een vakkundig samengestelde en doordachte kledingkast biedt plaats aan meer dan 40% van de spullen, inclusief schoenen en jurken. Mooie en compacte opslag is ideaal voor kleine stadsappartementen, waar het probleem van ruimtebesparing zeer acuut is.

Afhankelijk van het type ingebouwde kledingkast, verschillen hun kenmerken:

 • In sommige kunt u de configuratie van de planken wijzigen, modules verhogen of verlagen, nieuwe toevoegen en hele fragmenten monteren voor transport.
 • Anderen hebben voldoende ruimte om spiegels, planken en een badmeubel op te hangen.
 • Weer anderen komen tegemoet aan de behoeften van veeleisende kopers van stijl (assemblages voor hightech), en de vierde verbergt de inhoud voor nieuwsgierige blikken achter schuifdeuren.

Soorten kleedkamers

Conventioneel zijn alle ingebouwde kasten onderverdeeld in vier typen:

 • Kabinet kleedkamers. Dit is het meest populaire ontwerp dat op een kledingkast lijkt. Het systeem bestaat uit elementen die door middel van hoeken en banden met elkaar zijn verbonden. Ze geven het kracht en betrouwbaarheid. Ruime planken (vanaf 60 centimeter diepte), een verscheidenheid aan laden, laden en manden zorgen ervoor dat je alle beschikbare ruimte kunt benutten. Er zijn extra houders, haken voor riemen en stropdassen aan bevestigd, evenals speciale uitsteeksels om een ​​slang van een stofzuiger of een strijkplank aan op te hangen.
 • Paneelkasten onderscheiden zich door een speciale decoratieve gevel. Vanwege dure materialen (er worden edele houtsoorten gebruikt) en ontwerpeisen, hebben ze een redelijk gebruik van vrije ruimte nodig. Voor dergelijke kleedkamers zijn een groot aantal dingen op de planken en in laden onaanvaardbaar - ze zullen zowel het esthetische uiterlijk als de functionaliteit bederven.
 • Frame (ook wel modulaire) kleedkamers zijn eenvoudig te installeren en verrijdbaar. In tegenstelling tot monolithische kastmeubels, die niet kunnen worden verplaatst, maken modulaire producten het mogelijk om individuele elementen in willekeurige volgorde te rangschikken. Om ze te installeren, is het niet nodig om de meesters te bellen - het is heel goed mogelijk om het alleen aan te pakken, het belangrijkste is om precies te weten welk resultaat aan het einde van het werk wordt verwacht.
 • Een ander type kleedkamer is ingebouwd in een nis. Ze hebben geen dak of zijwanden, wat de kosten aanzienlijk verlaagt. Een inbouwkast maakt het makkelijker om ruimte te maken voor andere meubels. Bij het kiezen van een kledingkast moet u rekening houden met de interne inhoud (het aantal secties, de diepte van de planken), de kenmerken van de deuren (het is noodzakelijk om een ​​spiegel in ten minste één deur te plaatsen om de ruimte uit te breiden), kleur en hoogte.

Materiaal en kleur

De materiaalkeuze voor de ingebouwde kledingkast hangt af van ontwerpvoorkeuren, financiële mogelijkheden en gemak. Het is goedkoper om spaanplaatwanden te gebruiken met fineeroverlays. Om een ​​prachtige uitstraling te geven, zijn materialen geschikt voor ebbenhout en mahonie met een natuurlijk patroon. Een moderne oplossing - metaal, aluminium en staal, glazen inzetstukken in de deuren en interne planken.

Als u kiest tussen hout en laminaat, is het beter om de voorkeur te geven aan het eerste. Het laat vocht beter door, "ademt", waardoor de optimale luchtvochtigheid in de kleedkamer behouden blijft. Voor meubels bedekt met gelamineerde film, moet u extra zakken silicagel kopen (één voor elke sectie voor 20 kilogram kleding).

Kleuroplossingen kunnen verschillen en zijn volledig afhankelijk van de smaak en voorkeuren van de eigenaar van het appartement.

Ontwerpopties

Allereerst wordt de kleedkamer gebruikt om dingen op te bergen, en alleen in de tweede - voor een lust voor het oog. Daarom mag het niet opvallen in de algemene stijl van de kamer. Voor deur- en geveldecoratie is het raadzaam om kleuren en materialen te gebruiken die al in het interieur aanwezig zijn. Experts raden aan om de kleedkamer te decoreren met gespiegelde inzetstukken. Ze zorgen niet alleen voor extra verlichting, maar vergroten ook visueel de ruimte.

Spiegels kunnen worden getint en bedekt met elk geschikt patroon. Voor hi-tech liefhebbers zijn kleedkamers gemaakt van open metalen buizen of chromen elementen met veel rechte hoeken en harde lijnen geschikt. Het belangrijkste om te onthouden is dat, afhankelijk van de locatie en het type kleedkamer, het ontwerp kan veranderen. Een in de voorraadkast ingebouwde inloopkast is bijvoorbeeld meestal verborgen voor nieuwsgierige blikken en vereist geen origineel ontwerp. En de opbergers in de slaapkamer of woonkamer moeten in harmonie zijn met de rest van het meubilair en niet opvallen met flitsende kleuren.

Plaats

Het is handig om kleine ingebouwde kasten in de gang, bijkeuken te plaatsen, een deel van de loggia of het balkon voor hen te gebruiken. Plaats geen hoekkast in de woonkamer - dit zal deze visueel verminderen.

Het met een houten paneel omheinde gebied heeft ook voor- en nadelen. Aan de ene kant is het niet moeilijk om een ​​kledingkast zo in te richten dat deze niet opvalt en er esthetisch aantrekkelijk uitziet. Aan de andere kant "verplettert" een grote, drukke hoek mentaal.

Als er behalve de kamer nergens een kast kan worden geplaatst, zou het juister zijn om de hoekkast de vorm te geven van een parallellepipedum met één afgesneden hoek. Dit zal de druk ontlasten en de kleedkamer als het ware in de hoek drukken, waardoor de ruimte groter wordt. Bovendien zal de ruimtelijkheid er niet onder lijden.

Interne vulling

Jurken, breigoed, beddengoed, schoenen en winterkleding - dit alles kan, met een goede planning, echt in één kledingkast worden geplaatst. Voor gebruiksgemak biedt het een verscheidenheid aan planken, rekken, kasten, dressoirs, spiegels en hangende planken. Om niet te lijden terwijl je een pak of jurk probeert te krijgen, zijn speciale systemen met hendels - stroomafnemers - uitgevonden. Soms worden ze voor veel dingen in twee rijen geïnstalleerd.

Een ruime kamer kan worden gemaakt met behulp van open planken en rekken, evenals inzetstukken van glas-aluminium. Hangers worden meestal langs de bovenste laag geplaatst. Het is handiger om alledaagse dingen in diep open of doorschijnende planken te plaatsen op ongeveer ooghoogte van elk gezinslid. Schoenen en zelden gebruikte spullen worden onderaan opgevouwen, in ladekasten en lades met goede ventilatie.

Ook andere items verdienen aandacht:

 • de broek zal helpen niet pomyatb broek;
 • het schoenenrek is ideaal voor het opbergen van schoenen (het is geventileerd met een mesh bodem).

Sieraden, riemen en sjaals moeten zo worden opgehangen dat ze niet kreuken: aan de deuren en zijwanden, waar speciale haken gemakkelijk kunnen worden vastgeschroefd.

Een aparte ruime plank is nodig voor beddengoed en voor stropdassen - een stropdas. In de ingebouwde kledingkasten kunt u niet alleen omkleden en extra items plaatsen, maar ook een kleine kaptafel of een compacte strijkplank plaatsen, die in opgevouwen toestand weinig ruimte in beslag neemt.

Ventilatie

Vocht en temperatuur zijn de grootste vijanden van hout. In een geschikt microklimaat kunnen schimmels en schimmels binnen enkele dagen de hele ruimte overnemen, de boom poreus en los maken.Slecht geventileerde ruimtes hebben een onaangename geur van vocht en muf, die ook doordringt. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om, zelfs in het stadium van de planning van de kleedkamer, te voorzien in twee manieren om frisse lucht binnen te laten: natuurlijk en geforceerd.

In het eerste geval hebt u een raam en een constante circulatie van zuurstof nodig, die door de kamer naar de afzuigkap zal gaan, waardoor wordt voorkomen dat vocht en microben zich op planken en dozen nestelen.

In de tweede zal wat meer inspanning nodig zijn, waaronder de installatie van een uitlaatkanaal, ventilator en wandkleppen. Als een van de muren van de kleedkamer aan de straat grenst, kun je een gat maken aan de bovenkant van de muur, daar een plastic pijp insteken en erin - een uitlaatkanaalventilator met het vereiste vermogen. De luchtstroom kan worden georganiseerd vanuit andere kamers met reeds geïnstalleerde airconditioners en ventilatoren.

Het is belangrijk om te onthouden dat de temperatuur in de kleedkamer niet boven de 20 graden mag komen!

Interieurideeën

Design is een creatieve bezigheid die een rijke fantasie, ruimtelijk denken en gevoel voor stijl vereist. Het is gemakkelijker en betrouwbaarder om je tot specialisten te wenden die veel sneller met een ontwerp komen, maar een gewoon persoon kan ook de droom van een ideale kledingkast waarmaken.

Het belangrijkste om te onthouden zijn een paar eenvoudige regels:

 • Harmonie. Alle elementen moeten elkaar "ondersteunen" en één ruimte creëren waar het aangenaam vertoeven is.
 • Gemak. Bij het nastreven van originaliteit en opzichtigheid, is het gemakkelijk om comfort te vergeten. Je moet geen spiegelvloer in de slaapkamer installeren alleen maar omdat er een spiegel aan de kastdeur hangt. Een zacht tapijt is veel geschikter en om het ontwerp aan te vullen, is het niet overbodig om nog een spiegel voor de eerste te hangen. Spiegeldoolhoven zullen de kamer opfrissen.
 • Eenheid. Als de kamer in een klassieke stijl is gemaakt, zien ruw staal en zware constructies er vreemd uit.
geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair