Kleedkamer met een oppervlakte van 2 m². m

Inhoud
 1. Kenmerken en voordelen
 2. Keuze van indeling en locatie
 3. Hoe de ruimte te organiseren?
 4. Ontwerp en verlichting
 5. Interieur opties

Meer recentelijk kon men alleen maar dromen van een aparte kleedkamer. Vandaag wordt deze droom werkelijkheid. Bijna alles kan erin worden opgeborgen - van kleding en schoenen tot sieraden, accessoires en huishoudelijke artikelen.

Hoe groter de kamer, hoe functioneler een kledingkast kan zijn. Maar zelfs in een klein Chroesjtsjov-appartement kan een hoek van 2 m² worden onderscheiden. en maak er een complete, comfortabele en praktische kleedkamer van.

Kenmerken en voordelen

Alvorens een ontwerpproject voor toekomstige huisvesting te ontwikkelen, overwegen de eigenaren vaak de mogelijkheid om een ​​aparte kleedkamer in de kamer te gebruiken. Deze kamer heeft meerdere functies:

 • optimale sortering en hoogwaardige opslag van kleding, schoenen, hoeden en andere zaken;
 • opslag van alles wat je nodig hebt op één plek en in een vrije toegangszone;
 • alle dingen die zich binnenin bevinden, zijn verborgen voor nieuwsgierige blikken door een deur, scherm, gordijn (een groot voordeel ten opzichte van open planken);
 • om de kleedkamer uit te rusten, kunt u een voorheen ongebruikte ruimte gebruiken (onder de trap of zelfs een pantry);
 • een kledingkast helpt oneffenheden of andere oneffenheden in de muur te verbergen.

Een grote spiegel die in de kleedkamer is geïnstalleerd, verandert deze onmiddellijk in een handige plek om te veranderen en te passen.

De kenmerken van een kleine kleedkamer omvatten de volgende punten:

 • de onmogelijkheid om een ​​extra grote kast in de kamer te installeren. De beste optie zijn planken of een open rek;
 • de kamer kan worden afgesloten met scharnier- of schuifdeuren of zonder;
 • de indeling moet bijzonder zorgvuldig worden doordacht, zodat een persoon die de kamer binnenkomt gemakkelijk alles kan vinden wat hij nodig heeft;
 • verlichting moet voldoende zijn zodat de kamer niet donker is;
 • zo'n kamer zal niet veel dingen bevatten.

Een kleine kamer heeft, naast dergelijke kenmerken en nadelen, ook een aantal merkbare voordelen ten opzichte van grote kleedkamers. Onder hen:

 1. budgettair. Het maken en inrichten van een kleine kamer kost veel minder dan het inrichten van een grote ruimte.
 2. Goede capaciteit. Het hangt allemaal af van een competente lay-out en optimaal gebruik van de vrije ruimte.
 3. Ruimte besparen in andere kamers. Door een kleedkamer te creëren, bespaart u op de aanschaf van een aparte kledingkast, ladekast, nachtkastjes.
 4. Nette uitstraling.

Keuze van indeling en locatie

Wat de lay-out betreft, mag de kleedkamer geen al te complexe geometrische vorm hebben. De meest optimale opties:

 1. Hoek kamer. Deze indeling is zelfs perfect voor kleine ruimtes. Rekken, planken en ander meubilair kunnen worden gerangschikt in de vorm van een driehoek, trapezium of in de vorm van de letter "L".
 2. U-vormige kamer. Perfect voor rechthoekige, langwerpige kamers. Aan weerszijden van de kamer zijn planken en planken geplaatst en er is ook plaats voor een grote spiegel.
 3. Lineaire kamer. Meubels bevinden zich langs één muur. In dit geval is het noodzakelijk om het bruikbare gebied zo competent mogelijk te gebruiken, zodat de ruimte niet te langwerpig blijkt te zijn. Dit zal bepaalde moeilijkheden opleveren bij het vinden van de juiste dingen.

Compacte kamer van 2 m². m biedt niet een groot aantal opties voor het plaatsen van meubels en opties voor het inrichten van een kleedkamer. Meestal wordt hiervoor de meest geschikte hoek in het appartement gebruikt.

De kleedkamer kan zich in de hal, slaapkamer, woonkamer, kinderkamer of zelfs op het balkon bevinden. Een ideale optie is de in het appartement aanwezige berging.

Bij het kiezen van een geschikte locatie moet rekening worden gehouden met de volgende kamervereisten:

 1. De breedte moet minimaal 1 meter zijn, lengte - minimaal 5 meter. Dit zijn de minimale afmetingen van de ruimte waarin u de benodigde rekken kunt plaatsen en planken kunt ophangen.
 2. Een kamer met een oppervlakte van 2 m². het best gebruikt voor het opbergen van kleding, dingen en accessoires. Gereedschap, inventaris, huishoudelijke apparaten zullen slechts een toch al kleine ruimte maken en er een gewone voorraadkast van maken.
 3. Het probleem met het ventilatieapparaat moet worden overwogen. De opeenhoping van grote hoeveelheden kleding in een kleine ruimte (vooral gesloten en ongeventileerd) kan leiden tot onaangename geuren.
 4. Een spiegel is vereist. Het voegt licht toe aan de kamer en maakt er een echte kleedkamer van.

Nu kunt u direct doorgaan met het opstellen van een ontwerpproject voor het toekomstige pand.

 1. Geef op een schematische tekening een overzicht van de locatie van rekken, planken, dozen. Vergeet communicatie, verlichting en ventilatie niet.
 2. Verdeel de kamer voorwaardelijk in 3 zones (kleding, schoenen, hoeden en accessoires). Ze moeten allemaal verschillende breedtes en dieptes hebben.
 3. Maak een schets van de locatie van de spiegel en extra lichtbronnen, indien nodig.

Hoe de ruimte te organiseren?

Voor de meest optimale organisatie van een kleine ruimte, is het noodzakelijk om bijzonder voorzichtig te zijn bij het kiezen van meubels voor het inrichten van een kamer. Onder dergelijke functionele items zijn:

 1. Halters (één of meerdere op verschillende niveaus voor het netjes en compact plaatsen van shirts, jurken en andere kleding).
 2. Planken (gebruikt voor het opbergen van bed en ondergoed, T-shirts, schoenen, tassen).
 3. Mesh manden.
 4. Spiegel.
 5. Speciale accessoires (rok, broek, schoen).
 6. Een poef of een kleine bank voor het gemak van passen.

De middelste zone wordt ingenomen door open planken, gaasmanden, staven. De bovenste plank is geschikt voor het opbergen van hoeden of items die zelden worden gebruikt. De onderste laag is ideaal voor het opbergen van schoenen.

Ontwerp en verlichting

Een belangrijke rol bij de inrichting van de kleedkamer wordt gespeeld door het ontwerp. Voor interieurdecoratie worden voornamelijk praktische, duurzame materialen gekozen die een toch al kleine ruimte niet "opeten", bijvoorbeeld plastic, glasbehang, verf. Lichte, lichte kleuren zullen licht, lichtheid en luchtigheid aan de kamer toevoegen.

Met hoogwaardige verlichting kunt u niet alleen snel het gewenste kledingstuk vinden, maar ook de ruimte ruimer maken. Kleine kledingkasten hebben meestal geen natuurlijke lichtbronnen, dus u moet uw toevlucht nemen tot kunstlicht. Omvangrijke kroonluchters of zware schansen worden niet aanbevolen voor gebruik in kleedkamers. Het is beter om de optie met LED-strips te overwegen. Als de kledingkast gesloten lades moet hebben, kunnen ook lokale verlichtingssystemen worden gebruikt.

De hoofdlichtbron moet zich in het midden van het plafond bevinden en de omtrek van de kamer kan worden versierd met schijnwerpers of ledstrips.

Interieur opties

Om veel dingen compact en mooi te kunnen plaatsen, heb je niet altijd veel ruimte nodig. Deze miniatuur kleedkamer is daar een perfect bewijs van! Met 4 staven kunt u heren- en dameskleding sorteren. De planken zijn geschikt voor het opbergen van schoenen. Gesloten lades van verschillende afmetingen zijn de ideale oplossing voor het opbergen van beddengoed, sokken, ondergoed, T-shirts, T-shirts. Verschillende manden met verschillende capaciteiten zijn geschikt voor het opbergen van andere dingen.

In de U-vormige kleedkamer kunt u een apart rek kiezen voor het opbergen van schoenen en twee muren opzij zetten voor het plaatsen van kleding voor het hele gezin. Verschillende bars kunnen gemakkelijk huishoudelijke kleding aan.Open planken zijn ideaal voor het opbergen van beddengoed of handdoeken. Gesloten lades kunnen worden gebruikt om ondergoed en sokken in op te bergen. Het bovenste deel van de structuur wordt gebruikt als mezzanine voor het opslaan van omvangrijke items. De planken kunnen worden gebruikt voor het opbergen van sieraden- en accessoiredozen.

Zodat een kleine kamer niet nog kleiner lijkt, is het het beste om metalen structuren te gebruiken om deze te rangschikken. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, zijn duurzaam, betrouwbaar en zeer sierlijk. Transparante containers worden gebruikt om wasgoed in op te bergen. Verschillende kleine balken op verschillende niveaus stellen u in staat om kleding op type te sorteren (jurken, overhemden en rokken afzonderlijk).

In de open secties zijn schoenen perfect geplaatst en handtassen bevinden zich op de bovenste plank. Koffers en reistassen "verstopten" op de tussenverdieping. Netjes en smaakvol! Voor nieuwsgierige blikken "verbergt" de kleedkamer zich achter een dik stoffen gordijn.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair