Afmetingen kleedkamer

Inhoud
 1. Zonale maten en opties voor ontwerpprojecten
 2. Afmetingen opslagruimte
 3. Het advies

Iedereen probeert zijn huis zo in te richten dat alle kleding en accessoires compact passen en er tegelijkertijd vrije ruimte is. Conventionele kasten zijn omvangrijk, dus veel mensen geven de voorkeur aan een kleedkamer.

De maten kunnen verschillen, dus kasten worden voornamelijk individueel geproduceerd. De ontwerper zorgt voor een schets waarmee je elke centimeter ruimte nuttig kunt benutten.

Zonale maten en opties voor ontwerpprojecten

Als u besluit ruimte toe te wijzen voor een kleedkamer in uw huis, moet u eerst een schets maken. Het omvat parameters zoals breedte en hoogte, vulling en ontwerp van de constructie.

Elke kleedkamer moet uit drie zones bestaan: onder, midden en boven.

 • Bovenste deel meestal op een hoogte van 1,9 m. Het is ontworpen om paraplu's, hoeden, handschoenen en andere accessoires op te bergen.
 • Middenzone op een afstand van 60 cm van de vloer. Het kan laden en rails bevatten die worden gebruikt voor hangers.
 • Onderste gedeelte ontworpen voor een comfortabele positionering van schoenen. De hoogte mag niet meer zijn dan 45 cm Deze afstand is voldoende voor schoenen met een lengte boven de knie.

Voordat u een schets van een kleedkamer maakt, moet u eerst nadenken over welke dingen daar worden opgeslagen, hun aantal, en ze ook voorwaardelijk verdelen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie.

Als alle bovenstaande aanbevelingen in aanmerking worden genomen, zal zo'n kamer blij zijn met zijn compactheid en kun je gemakkelijk het nodige vinden.

Inloopkast 3 vierkante meter m is de beste optie voor de meeste appartementen. Veel nieuwe gebouwen hebben een aparte ruimte met net zulke afmetingen.

Dit gebied maakt het gebruik van rekken met laden, open planken en stangen voor hangers mogelijk.

Vierkant 4 vierkante meter m biedt de mogelijkheid om alle dingen gemakkelijk te regelen. Een dergelijke kleedkamer moet rekken bevatten die U-vormig of parallel zijn geplaatst.

Vierkante kamer met oppervlakte 2x2 m maakt het gebruik van een hoekige of lineaire opstelling van rekken mogelijk. Natuurlijk zal er niet veel ruimte zijn voor het omkleden, maar kleding kan worden gemarkeerd voor handig gebruik.

Ruime kleedkamers hebben meestal een ruimte 5-6 vierkante meter m. Dit beeldmateriaal beperkt de fantasie van de ontwerper niet. In een dergelijk ontwerpproject worden in de regel alle wensen gerealiseerd.

Minimum

Voor kleine appartementen wordt vaak een kleine kleedkamer gebruikt. De afmetingen worden grotendeels bepaald door de locatie van de constructie, evenals het doel ervan. Een compacte kleedkamer neemt meestal een bepaalde kamer in beslag, waar niet alleen ruimte moet worden toegewezen voor een comfortabele opstelling van dingen, maar ook voor het omkleden.

Voor een ruimte van 1 meter breed heb je een rechthoek met rekken nodig. Het is deze vorm waarmee u een scheidingswand kunt maken om ruimte voor dingen en één persoon af te schermen. Als je een spiegel, poef of ander meubel in de kleedkamer wilt plaatsen, dan moet hier rekening mee worden gehouden bij het bepalen van de plaats en het ontwerpen van de meubels.

De kamer moet goed geventileerd zijn, dan zal er geen mufheid van de lucht zijn en zult u zich op uw gemak voelen. En het is ook de moeite waard om de optimale ruimte te kiezen voor de juiste opstelling van dingen op hangers.

Optimaal

U kunt de optimale grootte van de kleedkamer individueel kiezen.Bij het berekenen ervan moet u rekening houden met de locatie en vorm van de kamer, de aanwezigheid van ramen en deuropeningen, nissen, mogelijke defecten aan de muren en andere factoren.

Nadat u een schets van de kleedkamer hebt gemaakt, kunt u de afmetingen van het kastmeubilair al uittrekken. Het is de moeite waard om te onthouden dat niet alleen breedte en diepte een rol spelen, maar ook hoogte.

Een inloopkast bevat meestal veel planken en vakken. Afhankelijk van de grootte kunt u niet alleen hun ontwerp kiezen, maar ook de locatie. De metingen moeten door een specialist worden uitgevoerd, dan zal alles correct verlopen.

Voor grote kleedkamers kunt u een groot aantal rekken met verschillende ontwerpen gebruiken. Voor smalle kamers zal de keuze aan meubels niet zo divers zijn, omdat u vrije ruimte moet laten om van kleding te wisselen.

Standaard

De standaard kledingkast is oversized omdat hij ruim moet zijn. Door een kleedkamer te creëren, kun je een enorme kast verlaten, je kunt alleen de planken gebruiken.

Bij het kiezen van planken voor een kleedkamer, moet u op enkele nuances letten:

 • ruimtelijkheid. Ze moeten ontworpen zijn voor grote voorwerpen, bijvoorbeeld voor een koffer;
 • makkelijk te gebruiken;
 • compactheid en functionaliteit.

Een standaard plank heeft een afmeting van 50x50x50 cm, deze optie is ideaal voor het handig rangschikken van verschillende dingen. De dikte van de planken en rekken beïnvloedt de massaliteit van de constructie. Het hangt volledig af van wat u van plan bent om op te slaan.

Afmetingen opslagruimte

Om een ​​functionele en comfortabele kleedkamer te creëren, is het de moeite waard om de tijd te nemen om de ruimte voor verdere opslag van kleding correct te berekenen. Plaatsen moeten niet enorm zijn, maar tegelijkertijd moeten ze worden gekenmerkt door ruimtelijkheid. Een competente locatie stelt u in staat om snel het juiste te vinden in een groot assortiment.

De hengel neemt meestal het grootste deel van de kleedkamer in beslag. Je kunt er gemakkelijk bovenkleding, rokken, jurken, broeken en andere dingen op plaatsen.

Om te berekenen hoeveel ruimte er nodig is voor hangers, is het de moeite waard om rekening te houden met de volgende punten:

 • De hanger voor een volwassene is ongeveer 45 cm.
 • De hoogte van de vloer tot de bar voor een comfortabele positionering van de jurk moet 1,8 m zijn, het pak - 1,4 m en het shirt - 1 m.
 • Elke hanger met kleding zal ongeveer 7 cm zijn.
 • Hefstangen of hefmechanisme zullen ruimte besparen.

Elke kleedkamer heeft noodzakelijkerwijs planken, omdat ze zijn ontworpen om dekens, dekens, beddengoed en andere omvangrijke artikelen op te bergen. U kunt kiezen voor uittrekbare of vaste planken.

Vergeet niet dat diepe planken uitsluitend intrekbaar moeten zijn. Hiermee kunt u die dingen krijgen die zich in de buurt van de achtermuur bevinden.

Beperkte opties zorgen ervoor dat kleding niet uit de planken valt.

Bij het maken van een schets is het de moeite waard om aandacht te besteden aan verschillende aanbevelingen met betrekking tot planken:

 • De breedste planken zijn ideaal voor omvangrijke artikelen.
 • Kleine planken met een diepte van 25 cm en een hoogte van 15 tot 17 cm kunnen worden gebruikt voor het opbergen van kleine accessoires zoals tassen, sjaals, hoeden.
 • De afstand tussen de planken moet worden berekend afhankelijk van de hoogte van de opgevouwen items. Meestal worden de planken op een afstand van 25-30 cm geplaatst.

Voor schoenen is altijd een aparte plek in de kleedkamer gereserveerd. Bij het inrichten van een ruimte voor het opbergen van schoenen, is het de moeite waard om de kenmerken ervan te overwegen:

 • De herenschoen is 25 cm breed en de lengte kan variëren. Als de schoen maat 43 is, dan is deze 30 cm.
 • Heren- of damesschoenen hebben een hoogte van niet meer dan 15 cm, maar wintermodellen kunnen oplopen tot 25 cm.
 • Dameslaarzen hebben een hoogte van 45 tot 60 cm.

Schoenen worden heel vaak in dozen opgeborgen. Je kunt er open planken voor maken of speciale standaards gebruiken. De schoenen zien er prachtig uit als ze hangen.Meisjes houden echt van de opties met een intrekbaar ontwerp vanwege hun compactheid en ruimtelijkheid.

Lades verdienen speciale aandacht. Ze hebben speciale mechanismen voor gemakkelijk gebruik. Vaak is het interieur met behulp van scheidingswanden in verschillende segmenten verdeeld. Met zo'n organisatie van de ruimte kunt u alle dingen afzonderlijk regelen en voorkomen dat ze zich vermengen.

Laden met uittrekmechanisme zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Grote opties zijn beter voor beddengoed, kleinere dozen kunnen worden gebruikt voor het opbergen van zowel dingen als accessoires.

Honingraatmanden zijn erg handig en praktisch. Ze kunnen worden gebruikt om dekens en kussens, beddengoed, bovenkleding en meer op te bergen. De manden zijn eenvoudig aan de muur te bevestigen. Ze worden gekenmerkt door veelzijdigheid, ruimtelijkheid en compactheid.

De roosterstructuur bevordert een goede ventilatie, zodat dingen niet gaan schimmelen. Fabrikanten bieden niet alleen honingraatmanden, maar ook bars, planken en zelfs broeken.

Naast verschillende elementen moet de kleedkamer ook speciale plaatsen of accessoires hebben voor het opbergen van kleine dingen. Hulpmiddelen worden vaak gebruikt om broeken, broeken of rokken gemakkelijk op te hangen. Er kunnen meerdere haken voor tassen en paraplu's worden bevestigd. Als de ruimte van de kleedkamer het toelaat, kan deze worden versierd met standaards voor verschillende hoeden, baretten, petten, panama's. Voor riemen en stropdassen worden speciale houders gemaakt.

Het advies

Om een ​​veelzijdige, ruime en compacte kleedkamer te creëren u moet bij het plannen rekening houden met een paar eenvoudige aanbevelingen:

 1. Elk gezinslid moet aparte planken en dozen hebben om hun kleding in op te bergen.
 2. U moet beslissen over plaatsen voor dingen en accessoires die zeer zelden worden gebruikt.
 3. De kleedkamer moet vrije ruimte hebben.
 4. U moet goed nadenken over het ontwerp en de afmetingen ervan.
 5. De doorgang moet een breedte hebben van minimaal 60 cm met de juiste indeling van de ruimte.

Een voorbeeld van het organiseren van een kleedkamer wordt besproken in de onderstaande video.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair