Schuifdeuren voor kleedkamer

Schuifdeuren voor kleedkamer
 1. Kenmerken en voordelen
 2. Keer bekeken
 3. Materialen (bewerken)
 4. Materiaal schuifsysteem
 5. Kleuroplossingen
 6. Waar te plaatsen?
 7. Beoordelingen

Kleedkamers zijn een geweldige manier om je ruimte te organiseren. Hiermee kunt u kleding en dingen op de meest praktische manier plaatsen, waardoor het gebruik ervan wordt vereenvoudigd. Bovendien blijven schuifkasten in trek en spelen ze de rol van comfortabele kleedkamers. Zowel hier als daar zijn schuifdeuren aangebracht, die lange tijd niet alleen praktisch zijn geweest, maar ook een bijzonder detail van het interieur.

Door de verscheidenheid aan decors van dergelijke schuifdeuren kunt u ze het centrale beeld van de kamer maken, wat de basis vormt van alle andere ontwerpoplossingen.

Kenmerken en voordelen

Het belangrijkste voordeel van schuifdeuren is gemak en ruimtebesparing. Om bijvoorbeeld zwaaideuren te gebruiken, is extra ruimte nodig om ze te openen, terwijl schuifdeuren dat niet doen.

Optisch maken schuifdeuren voor kledingkasten een breed scala aan effecten mogelijk. Dit geldt met name voor kleine kamers, waarvan de ruimte visueel moet worden vergroot. Schuifdeuren kunnen zo worden gedecoreerd dat ze uiterlijk niet van de muur te onderscheiden zijn. Met deze oplossing kunt u de hele kamer verbergen.

Daarnaast is er een enorme verscheidenheid aan materialen waaruit deze deuren kunnen worden gemaakt. Dankzij hun brede assortiment kunt u voor elke ruimte de optimale oplossing kiezen.

De belangrijkste voordelen van schuifdeuren zijn als volgt:

 • ruimte besparen;
 • veiligheid;
 • relatief ongecompliceerde installatie;
 • decorativiteit.

Keer bekeken

Er zijn een groot aantal soorten schuifdeuren en ze hebben allemaal hun eigen ontwerp- en installatiekenmerken, en hun functionaliteit is ook anders.

Potlood deur

Het principe van hun werk is gebaseerd op het canvas, dat zich bij beweging in de muur kan verbergen. Hun belangrijkste onderdeel is een cassette die in de deuropening is geïnstalleerd, ook wel een etui genoemd. De deuren worden in de opening gehangen. In dit geval kan de etui worden omhuld met gipsplaat of bedekt met gips. De afmetingen van de etui moeten natuurlijk voldoende zijn om het deurblad volledig te verbergen.

Er zijn twee soorten schuifdeuren voor etuis:

 • enkele verdieping (er is slechts één deur in de structuur);
 • dubbelzijdig (twee etuis, die elk een canvas verbergt).

Schuifdeuren

Een van de meest gevraagde typen op dit moment. Dit schuifsysteem werkt op dezelfde manier als de deuren van de kledingkast. De bladen die in de geleiders zijn geïnstalleerd, bewegen op speciale rollen. De deuren lopen parallel aan elkaar en raken elkaar niet aan. Dit systeem is het handigst bij gebruik in kleedkamers met een relatief smalle ingang.

Het is het beste wanneer niet meer dan drie deuren van ongeveer een halve meter breed in een dergelijk systeem worden geïnstalleerd, anders kan het gebruik ervan onhandig worden. In het geval dat de kleedkamer is georganiseerd als een ingebouwde kledingkast, waarbij bijna de hele muur van de kamer is betrokken, is het mogelijk om een ​​groter aantal deuren te installeren.

Techno-constructies

Schuifdeuren van dit type worden niet vaak gebruikt, maar het ontwerp heeft zijn positieve kanten. Het systeem is vergelijkbaar met het coupé-type. Een onderscheidend kenmerk is de afwezigheid van onderrails, aangezien alle bevestigingen in het plafond worden gemaakt.Met deze optie kunt u vrij door de kamer bewegen zonder na te denken over het gevaar van beschadiging van de onderste rails door erop te stappen of erover te struikelen.

Opklapbare kastdeuren

Een dergelijk systeem neemt een iets grotere hoeveelheid vrije ruimte in beslag, omdat daarin de deuren niet langs de geleiders bewegen, maar in tweeën vouwen en uit elkaar bewegen. Het voordeel van deze optie is het spectaculaire uiterlijk. Als het interieur van de kamer is gemaakt in de stijl van minimalisme, dan zijn vouwdeuren voor de kleedkamer misschien wel de beste optie.

Vouwdeuren

Het ontwerp is vergelijkbaar met het vorige en verschilt alleen van het aantal flappen, waarvan er veel meer kunnen zijn. De reden hiervoor is de opdeling van het paneel in een groot aantal smalle lamellen. Eén accordeondeur kan in de kleedkamer worden geïnstalleerd en de deuropening volledig afdekken. Dit ontwerp zal slechts in één richting worden gevouwen, in plaats van in twee.

Roto deuren

Een andere ongebruikelijke ontwerpoptie, die uniek is in de aanwezigheid van een draaimechanisme dat ervoor zorgt dat de deur rond zijn as draait. Dit principe is te danken aan de mogelijkheid om zo'n deur van elke kant te openen: zowel van links als van rechts. Deze oplossing ziet er erg indrukwekkend uit, maar heeft zijn nadelen: het mechanisme is vrij duur en neemt veel vrije ruimte in de kamer in beslag.

Materialen (bewerken)

Bij het kiezen van schuifdeuren voor een kleedkamer, moet men niet alleen rekening houden met hun ontwerp, maar ook met het materiaal waaruit het canvas is gemaakt.

Kunststof deuren

De kunststof plaat is vrij gemakkelijk te onderhouden. Het installeren is ook niet moeilijk. Je kunt plastic deuren versieren met posters of stickers, of gewoon schilderen. Kunststof is niet duurzaam of prestigieus, maar om deze reden is er veel vraag naar schuifdeuren bij jongeren die niet van het statische karakter van het interieur houden.

Houten deuren

In de regel zijn ze gemaakt van spaanplaat of MDF. Ze kunnen verschillen in kleur en textuur, maar ook worden gecombineerd met glazen of spiegelende oppervlakken, aangevuld met leren of plastic details. Een veel voorkomende misvatting is dat het gebruik van houten panelen een stilistisch kader heeft.

In feite is elke ontwerpoplossing voor houten schuifdeuren tegenwoordig beschikbaar. Producten gemaakt van natuurlijk hout zien er bijzonder indrukwekkend uit.

Houten deuren zijn niet alleen een stijlvolle en veelzijdige oplossing, maar ook milieuvriendelijk. Ze zullen elk interieur perfect aanvullen. Het oppervlak van houten panelen is duurzaam, waardoor ze heel lang mooi blijven.

Bij het installeren van panelen van natuurlijk hout moet er rekening mee worden gehouden dat ze een vrij grote massa hebben en daarom geschikte fittingen vereisen. De betrouwbaarheid moet voldoende zijn om hun gewicht te dragen.

Glazen en spiegeldeuren

Dergelijke schuifdeuren zijn gemaakt van glas en spiegels, die van grote dikte en hoge sterkte zijn. Ze worden op precies dezelfde manier geïnstalleerd als houten deuren. Op de achterkant van het canvas zit een speciale film, die de fragmenten van het canvas vasthoudt in het geval dat het breekt. Er is veel vraag naar spiegel- en glazen deuren, waardoor we kunnen spreken over hun veelzijdigheid.

Opgemerkt moet worden dat er verschillende soorten glasplaten zijn:

 • mat;
 • glanzend;
 • gekleurd.

Een ander belangrijk kenmerk van glazen of spiegeldeuren is een breed scala aan verschillende decors, waarvan de technieken kunnen verschillen. Een van de meest voorkomende en betaalbare manieren om glazen deuren te versieren, is door een speciale film te lijmen.

Het afdrukken van foto's is behoorlijk populair, waarvan de toepassing lijkt op het principe van afdrukken op een printer.Met deze methode kunt u bijna elke afbeelding of foto op het oppervlak van het canvas overbrengen.

Een andere mogelijkheid is om een ​​zandstraalpatroon aan te brengen op een glas- of spiegeldoek. De patronen waarop de tekening wordt aangebracht, kunnen individueel worden gemaakt. Het voordeel van het zandstraalpatroon is de grote weerstand tegen zonlicht en mechanische belasting.

Een interessante manier om glazen deuren te versieren zijn glas-in-loodramen gemaakt van polymeermaterialen.

Plexiglazen deuren

Deze optie is een mogelijk alternatief voor glaspanelen. Plexiglas heeft veel voordelen, waaronder: verhoogde sterkte, een breed scala aan kleuren, evenals de weerstand van het materiaal tegen aantasting en verdonkering. Onbreekbaar plexiglas verschilt niet alleen in een verscheidenheid aan kleuren, maar ook in verschillende mate van transparantie. Het kan ook verschillend van structuur zijn: gegolfd, mat, transparant of gekleurd.

Bamboe en rotan deuren

Er is tegenwoordig veel vraag naar deze materialen, zowel bij kopers als bij meubelfabrikanten.

De intensieve ontwikkeling van moderne technologieën heeft bamboe- en rotanmaterialen een breed scala aan toepassingen opgeleverd. Bovendien is hun milieuvriendelijkheid en veiligheid voor de menselijke gezondheid momenteel een van de belangrijkste vereisten.

Hoog, ongeveer 40 meter, heeft de bamboestam een ​​heterogene structuur, die verschilt in dichtheid. Zo maakt hout het mogelijk om er materialen uit te halen die verschillen in hun kenmerken. Een belangrijk kenmerk van bamboe is de uitstekende weerstand tegen vocht.

De textuur van rotan is vergelijkbaar met die van bamboe, met het verschil dat de bamboestam van binnen hol is. Het binnenste deel van de rotanstam is een harde en dichte sponsachtige vezel, waarlangs het plantensap beweegt. Nadat deze stof is behandeld met hete stoom, wordt dit sap een lijm met krachtige hechteigenschappen. Zo hebben rotanmaterialen een bijzonder hoge sterkte.

Schuifdeurkasten van bamboe of rotan passen perfect in het interieur, gemaakt in de inmiddels populaire eco-stijl. De sterkte van deze materialen zorgt voor duurzaamheid en de delicatesse van hun textuur ziet er buitengewoon indrukwekkend uit. Vooral de combinatie van dergelijke panelen met andere interieurelementen die in dezelfde stijl zijn gemaakt, zal indrukwekkend zijn.

Materiaal schuifsysteem

Voor de vervaardiging van een schuifsysteem gebruiken fabrikanten meestal staal en aluminium. Beide materialen hebben hun eigen kenmerken en hebben zowel positieve als negatieve kanten.

Schuifsystemen van staal zijn goedkoper. Tegelijkertijd zijn ze veel zwaarder dan aluminium constructies en zien ze er vanuit esthetisch oogpunt niet zo aantrekkelijk uit.

Het aluminiumprofiel heeft op zijn beurt een grotere dikte, lichter gewicht en betrouwbaarheid, wat te danken is aan enkele van zijn ontwerpkenmerken. De lichtheid van het aluminium schuifsysteem maakt het mogelijk om de deuren zelf groter in afmeting en gewicht te maken. Er mogen echter geen deuren worden geïnstalleerd die zwaarder zijn dan 80 kg, aangezien dit voor hen het maximaal mogelijke gewicht is.

Met alle voor de hand liggende voordelen van aluminium, produceert een groot aantal fabrikanten schuifsystemen van staal. Door de dikte van het stalen profiel te vergroten, proberen fabrikanten de structuur te versterken en de betrouwbaarheid te vergroten.

Kleuroplossingen

Voor de belichaming van een comfortabel interieur is de juiste kleurstelling van groot belang. Om het verblijf in de kamer aangenaam te maken, moet de kleurencombinatie harmonieus zijn. Om de juiste kleur te kiezen voor schuifdeuren voor een kleedkamer, is het noodzakelijk om rekening te houden met de kleur van de vloer, het plafond, de muren en andere interieurelementen.

Naast de combinatie van kleuren is de kleur van de panelen zelf van groot belang. Donkere kleuren hebben het vermogen om de ruimte visueel te verkleinen, terwijl lichte tinten deze juist vergroten. Schuifpanelen zien er harmonischer uit als ze een kleurverloop van de vloer zijn.

Witte panelen zijn een veelzijdige optie om de ruimte uit te breiden. Als je witte deuren combineert met witte muren, kun je de ingang van de kleedkamer volledig verbergen. In een kamer met een donkere vloer kunt u een grijsbruine schuifdeur gebruiken. De beige kleur van de panelen zal helpen om ze harmonieus te combineren met bruine vloeren en lichte muren.

Voor een meer avant-gardistische stijl kun je panelen in gedurfde en pakkende kleuren gebruiken. Dit geeft de indruk van een soort kleurvlek. De kleur van de panelen moet echter in elk geval worden gecombineerd met elk element van het interieur.

Waar te plaatsen?

Als een hele kleine kamer wordt toegewezen aan een kleedkamer, worden schuifdeuren als binnendeuren in de deuropening geïnstalleerd.

Je kunt ze ook installeren als een deel van de kamer is toegewezen aan de kleedkamer. In dit geval zullen schuifpanelen dienen als een scheidingswand die zonering uitvoert.

Door schuifdeuren in een nis te installeren, kunt u vanuit deze ruimte een kleine kleedkamer uitrusten.

In ieder geval moet de kwestie van het plaatsen van schuifpanelen worden opgelost op basis van specifieke taken. Als je de ruimte wilt uitbreiden, dan is de ideale optie om een ​​spiegelpaneel over de hele muur in de kamer te installeren.

Beoordelingen

Bijna alle kopers die schuifdeuren voor de kleedkamer hebben geïnstalleerd, reageren positief op hun aankoop. Ze merken zowel het installatiegemak van de panelen op als hun hoge bruikbaarheid.

Met de optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit merken consumenten de IKEA-merk Todalen-garderobe op, waarbij tegelijkertijd de nadruk wordt gelegd op de ruimtelijkheid en het gemak van montage, gecombineerd met relatief lage kosten.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair