Kleedkamer in de slaapkamer

 Kleedkamer in de slaapkamer
 1. Voordelen:
 2. Keer bekeken
 3. Materiaal
 4. Bepaling van de benodigde ruimte voor de kleedkamer in de slaapkamer
 5. Afmetingen (bewerken)
 6. Kleur en decor
 7. Verlichting
 8. Hoe interne inhoud organiseren?
 9. Accommodatie-opties en bestemmingsplannen
 10. Beoordelingen
 11. Interieurideeën

De slaapkamer is een comfortzone, dus het zou alleen plezier moeten brengen: er is geen plaats voor grote dingen en afval, daarom zou een kleedkamer ermee alleen het interieur moeten aanvullen en zo nuttig mogelijk moeten zijn.

Voordelen:

Het idee om een ​​kleedkamer in de slaapkamer te creëren, ontstond enige tijd geleden in Amerika, maar tegenwoordig is dit gebouw behoorlijk populair op de Europese markt. In de klassieke optiek is dit een aparte ruimte, die is omheind door een muur of scheidingswand. Maar er zijn ook veel variaties van kleedkamers die het niet alleen mogelijk maken om openlijk linnen, kleding en zelfs schoenen op te bergen, maar ook om het interieur van het huis te decoreren, in overeenstemming met de stilistische voorkeuren van de eigenaar.

Sommige mensen met relatief kleine appartementen zijn op hun hoede voor dergelijke gebouwen. En helemaal tevergeefs, want de kleedkamer in de slaapkamer staat garant voor de volgende voorzieningen:

 1. Dingen in zo'n kamer zijn precies zo geplaatst dat ze altijd bij de hand zijn, zodat ze niet lang hoeven te worden gezocht. Dit is een geweldige tijdsbesparing voor een druk persoon.
 2. Als je bijvoorbeeld een kast gebruikt, terwijl de ene persoon op zoek is naar de dingen die hij nodig heeft, moet de ander wachten. De kleedkamer kan met z'n tweeën tegelijk worden gebruikt, zonder elkaars ruimte te raken.
 3. Het is in de slaapkamer dat een dergelijke toevoeging een persoon in staat stelt om, het vereiste aantal keren van kleding te wisselen, zonder veel moeite de benodigde outfit en accessoires op te halen.
 4. Het ontwerp en de inrichting van een kleedkamer kost veel minder dan het bestellen of vervaardigen van een kledingkast, voor de gevels waarvan de prijs vrij hoog is.

Keer bekeken

Lineair

Het ziet eruit als een grote kledingkast, voor een dergelijke indeling moet een blinde muur worden toegewezen, zonder ramen en deuren. Opties voor het omheinen van de muur vanuit de kamer:

 1. Gebruik een gipskartonwand en schuifdeuren, zodat elke plank gemakkelijk toegankelijk is;
 2. Installeer schuifdeuren door de hele muur;
 3. Hang een gordijn aan de plafondlijst, die ook het interieur kan diversifiëren;
 4. Laat gewoon open planken met items.

Hoek

Kan worden gemaakt als er een vrije hoek is. Zo'n kleedkamer zal niet minder praktisch zijn voor de slaapkamer, omdat dezelfde noodzakelijke dingen en objecten erin kunnen worden geplaatst, en hier is een blinde muur niet vereist. Differentiatie met een ruimte kan op de in de vorige paragraaf beschreven manieren worden doorgevoerd.

Ingebouwd

Er wordt een speciale kledingkast gebruikt, die later een integraal onderdeel van de slaapkamer wordt.

Open

Handig voor een kleine kamer. Het betekent open opslag van dingen zonder hekken of deuren en fungeert als een extra interieurdecoratie.

Kledingkast

Dit is een grote kleerkast met een schuifsysteem, waar indien nodig zelfs een bed in geplaatst kan worden. Indien de eigenaar dat wenst, kan in zo'n kast interne verlichting worden toegepast.

Materiaal

Heel vaak worden houten meubels gebruikt in kleedkamers, maar een meer economische optie is om het te maken van spaanplaat, vezelplaat of MDF:

 • De voordelen van spaanplaat zijn beschikbaarheid, lage prijs, duurzaamheid en gebruiksgemak. Het wordt niet alleen gebruikt voor de interne componenten van de kleedkamer, maar ook om een ​​soort compartimentdeuren te creëren.
 • Vezelplaat (of hardboard) wordt meestal gebruikt als scheidingswanden, meubelachterwanden of ladebodems. In feite is dit materiaal erg dun, maar bij zorgvuldig gebruik kan het heel lang meegaan en de prijs zal elke consument tevreden stellen.
 • Helaas is de productie van MDF in Rusland op een laag niveau, dus de kosten van deze grondstof kunnen erg hoog zijn en niet voor iedereen beschikbaar, maar in tegenstelling tot andere materialen heeft het de volgende voordelen: duurzaamheid, het vermogen om te verwerken door verschillende methoden en milieuveiligheid.
 • Gipsplaat onderscheidt zich door een zeer betaalbaar prijsniveau - het kan niet alleen worden gebruikt voor de vervaardiging van verschillende nissen en planken, maar zelfs voor de constructie van een kast.
 • Niet te vergeten multiplex, dat uit vele lagen fineer bestaat en milieuvriendelijk en maximaal duurzaam is.

Om de inhoud van de lades zichtbaar te maken, kunt u transparant plexiglas gebruiken voor de vervaardiging van zwaaideuren.

Het is praktischer om honingraatextractiemanden van plastic te gebruiken - een materiaal met een licht en aantrekkelijk uiterlijk.

Het is het meest geschikt om metalen hangerhouders te kiezen, waarvan de schoonheid niet zal worden bedorven door regelmatig gebruik.

Bepaling van de benodigde ruimte voor de kleedkamer in de slaapkamer

De diepte van de kast moet minimaal 65 cm zijn als dingen op een langsbalk langs de muur worden geplaatst. Als u kleding van grote maten moet plaatsen, kunt u eindhangers gebruiken die loodrecht of zo intrekbaar zijn. De diepte moet in dit geval minimaal 35-40 cm zijn.

Om de breedte van de kleedkamer te achterhalen, moet u de volgende berekeningen maken:

 • Bepaal de som van de diepte van de kast, de breedte van de deuren en de benodigde afstand voor een gemakkelijke doorgang (gemiddeld 80-100 cm);
 • Op voorwaarde dat er geen deuren in de kast zijn, maar wel laden, dan is het noodzakelijk om de som van de diepte van de kast vermenigvuldigd met twee en de afstand voor gemakkelijke doorgang (dezelfde 80-100 cm) op te tellen;
 • Als de deuren verschuiven en alleen planken worden gebruikt, moet de som van de diepte van de kast en de afstand voor gemakkelijke doorgang worden berekend.

Om de lengte van het kastgedeelte van de kamer te bepalen, moet u de som van de lengtes van alle kasten vinden die daar worden geïnstalleerd. Als de kasten tegenover elkaar staan, hoeft alleen de lengte van het grotere apparaat te worden berekend.

De minimale kastruimte moet 2-3 vierkante meter zijn, maar deze afstand is niet voldoende voor een lineair type gebouw. Zo zal een hoekkastgebouw hier veel compacter en ruimer lijken.

Voor volledig comfort heeft u een oppervlakte van 4 m² nodig. hier is het al mogelijk om zowel kleding als schoenen in een logische volgorde te rangschikken, en als het 5-6 vierkante meter is, is het zelfs mogelijk om een ​​kaptafel en een spiegel te installeren, wat de veelzijdigheid en het gemak van de kleedkamer garandeert .

Afmetingen (bewerken)

 1. 14 m² - het is gepast om een ​​grote kledingkast in de hele muur te gebruiken, waarbinnen zelfs een bed of alleen een kledingkast kan zijn.
 2. 15 vierkante meter - de hoekversie ziet er goed uit, ziet er goed uit en bespaart ruimte, je kunt op zijn minst een kleedkamer installeren, op zijn minst een ruime kledingkast.
 3. 16 m² - het is logisch om een ​​kledingkast te installeren met een groot aantal vakken en planken, ook spullen of beddengoed kunnen worden gesorteerd in laden die in het bed zijn ingebouwd.
 4. 17-18 m² - hier is het niet alleen mogelijk om de kleedkamer in een hoek te installeren, maar ook langs de muur, op voorwaarde dat de lengte voldoende is.
 5. In "Chroesjtsjov" kan een kleedkamer worden gemaakt vanuit de bijkeuken, die grenst aan de slaapkamer, met behulp van noodzakelijke reparaties, of door een kledingkast direct in de kamer te installeren.

Kleur en decor

Het belangrijkste doel van de kleedkamer is praktisch, daarom moet het ontwerp correct worden geselecteerd en voorzien voor een duurzame werking. Hier moet je op elke zone letten, namelijk:

 • top (niet lager dan 190 cm) - alleen seizoenskleding wordt opgeslagen;
 • medium - bevat alledaagse outfits en ondergoed, evenals speciale rails voor jassen en apparaten voor andere accessoires;
 • bodem - zorgt voor de aanwezigheid van kleine dozen onder speciale trays voor schoenen, waarin niet vaak gebruikte dingen worden bewaard;
 • en de opbergruimte voor de hoofddeksels - net boven de middelste balk.

De kleedkamer in de slaapkamer moet ongeveer op dezelfde manier worden ingericht als de hele kamer. Om het te scheiden, kunt u gebruiken: een schuifdeur, een draaideur of gewoon een transparante deur, een accordeondeur, evenals een jaloeziedeur.

Als er weinig ruimte is, kan er een spiegel aan de achterkant van de deur zijn. Toch is het geschikt voor de slaapkamer om een ​​scheidingswand van gipsplaat te maken; deze kan worden gedecoreerd met hetzelfde materiaal als de rest van de kamer, of een gordijn van textiel ophangen. Vanwege de mogelijkheid om veel stof op te hopen, is het niet erg logisch om een ​​textielafwerking te gebruiken.

Afhankelijk van de voorkeuren van de eigenaar kunnen verschillende houttinten in de kleedkamer worden gebruikt. U kunt uw meubels diversifiëren met een poef op wielen, vitrines voor het opbergen van sieraden of een kaptafel met een opengewerkte spiegel.

Het decoreren van het decor in lichte kleuren in de slaapkamer ziet er elegant uit en past bij de omgeving. Meisjes kunnen verschillende elementen van delicate tinten toevoegen (gordijnen, voetenbankjes, gordijnen). Voor mannen kan een striktere stijl worden waargenomen en kunnen witte of grijze tinten worden gebruikt. Over het algemeen kan iedereen de stijl en het ontwerp naar eigen wens en smaak kiezen.

Verlichting

Zelfs als de kleedkamer zich in de slaapkamer bevindt, moet u ervoor zorgen dat de kamer niet alleen 's avonds, maar ook overdag van voldoende licht wordt voorzien.

Voor de benodigde hoeveelheid licht kan de kleedkamer bevatten: plafondverlichting gelijkmatig verdeeld over de kamer, planken en laden met extra verlichting, spots of wandkandelaars. t

Ook mag de aanwezigheid van een raam niet interfereren, omdat natuurlijk licht de juiste waarneming van tinten en psychologisch comfort garandeert.

Hoe interne inhoud organiseren?

De klassieke optie voor het vullen van een garderobeafdeling omvat de aanschaf van een speciaal systeem dat verschillende afdelingen, planken, haken en hangerstangen bevat. U kunt kiezen voor zowel open als gesloten rekken. Vanwege de grote verscheidenheid aan maten en ontwerpen van dergelijke constructies, kunt u eenvoudig het meest geschikte meubilair kiezen voor maximaal gemak.

Niet minder populair en aantrekkelijk is de hightech-stijl, waarbij metalen producten worden gebruikt voor het decoreren van het interieur van de kleedkamer. Het impliceert ook niet de aanwezigheid van rekken of planken, alleen staven en toevoegingen daaraan worden gebruikt. Dit is een geweldige ruimtebesparing en ziet er behoorlijk indrukwekkend uit.

De kleedkamer hoeft niet alleen speciale producten te bevatten, hij kan ook worden versierd met wat voorhanden is - plaats een kledingkast, een spiegel, een kaptafel waarop u cosmetica en aantrekkelijke kisten kunt plaatsen, en indien nodig een comfortabele poef , scheid het met een gordijn of maak een hek van elk beschikbaar materiaal.

Op de afdeling waar schoenen en kleding worden bewaard, moet er voldoende lucht zijn en is het niet overbodig om een ​​speciale ozonisator te installeren, en je kunt ook kleine pads met aromatische kruiden tussen de planken met kleding leggen.

Accommodatie-opties en bestemmingsplannen

De opties voor het plaatsen van kleedkamers zijn al beschreven in het subitem "Types", het is niet overbodig om te praten over hoe je een kleedkamer kunt selecteren in een reeds bestaande volwaardige kamer:

 1. Partitie - het kan worden gemaakt van gipsplaat of een ander materiaal.Mits de ruimte ruim is, kan de kleedkamer als een aparte ruimte worden onderscheiden.
 2. Een kast die loodrecht op de muur wordt geplaatst, kan zelfs een bijzonder decorelement worden als deze is versierd met enkele details of is geplakt met behang dat bij de kamer past.
 3. Als er een uitsparing in de muur zit, kun je een inbouwkast of een hangerstang installeren.
 4. Niet alleen een bepaald kenmerk, maar ook extra comfort aan de ruimte kan worden gegeven door de aanwezigheid van een scherm of scherm.
 5. Op een aan het plafond bevestigde kroonlijst kan een mooi gordijn worden geplaatst.
 6. Als er niet genoeg ruimte in de kamer is, is het logisch om schuifdeuren te gebruiken.
 7. De juiste combinatie van tinten kan een kamer visueel spectaculairder maken - als de kamer zelf bijvoorbeeld in felle kleuren is ingericht, is het niet overbodig om een ​​kleedkamer in zachte of lichte kleuren te maken.

Beoordelingen

Op verschillende internetsites zijn er veel positieve recensies over kleedkamers in de slaapkamer. Meestal zeggen ze dat het luxueus en zeer comfortabel is. Van de tekortkomingen benadrukken ze alleen het feit dat het niet altijd mogelijk is om de benodigde hoeveelheid ruimte in de kamer toe te wijzen voor het installeren van een kleedkamer, en toch vereist dit materiële investeringen, maar het is vermeldenswaard dat met een redelijke aanpak, het is mogelijk om een ​​comfortabele kamer te regelen met goedkope materialen.

Interieurideeën

Als wordt besloten om een ​​hoekkleedkamer te gebruiken, is het niet nodig om deze als een aparte kamer toe te wijzen. Het is voldoende om het eruit te laten zien als een gewone kast en het zal niet veel ruimte nodig hebben.

Als de slaapkamer zich op de zolder of zolder bevindt, kan het bed in de buurt van de schuine muur worden geïnstalleerd en de kleedkamer zelf langs de hoge. En als je er ook schuifdeuren voor ophaalt, dan bespaart dit ruimte en ziet het er behoorlijk indrukwekkend uit.

Als de ruimte de indruk wekt dat er niet genoeg vrije ruimte is, kan dit visueel worden gecorrigeerd door de gespiegelde gevel.

Voor zeer kleine slaapkamers is het mogelijk om mini-kleedkamers te installeren, die alleen de meest noodzakelijke accessoires bevatten.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair