Kleedkamer interieur

Kleedkamer interieur
 1. Basis ontwerptechnieken
 2. Stijlen
 3. Ontwerp projecten
 4. Keuze uit afwerkingen en verlichting
 5. Vulling
 6. Inrichting van een kleedkamer
 7. Het advies

Kleedkamer is een noodzakelijke ruimte waar u gemakkelijk jurken, broeken, blouses, schoenen, accessoires kunt plaatsen. Met de komst van een kleedkamer zal het appartement ruimer worden zonder kasten, dressoirs, nachtkastjes, er zal orde verschijnen, de ruimte zal niet rommelig zijn met kleding, alle dingen zullen netjes worden ingedeeld en opgehangen.

Basis ontwerptechnieken

Er zijn twee opties voor accommodatie: ofwel wordt de kleedkamer in een aparte kamer geplaatst, ofwel wordt deze onderdeel van de slaapkamer.

In de eerste versie kan een goede kleedkamer worden verkregen uit een kast, donkere kamer, pantry. Dergelijke gebouwen waren gepland in oude gebouwen. Moderne ontwikkelaars zijn gericht op het creëren van comfortabele leefomstandigheden voor toekomstige bewoners en het maken van kleedkamers van behoorlijke afmetingen. Ze zijn voorzien van een deur, indien mogelijk met een raam, ze zijn afgewerkt met het plafond, de wanden en de vloer. Door de voldoende ruimte aan moderne kleedkamers kunt u de items van het hele gezin opbergen.

De tweede optie omvat de constructie van gipsplaatwanden, die qua stijl een voortzetting van de hoofdruimte zouden moeten zijn. Ze markeren het territorium van de kleedkamer en zullen als muren dienen. In één partitie moet je een gat maken voor de deur. De deur kan elk zijn - glijdend, accordeon, in de vorm van jaloezieën, gespiegeld. De laatste weergave bespaart ruimte voor de spiegel.

Stijlen

Volgens de stijloplossing kan de kleedkamer een voortzetting zijn van de kamer waaraan deze grenst, of het kan een onafhankelijk ontwerpproject zijn.

Ondanks het voorziene veld voor verbeelding, moet je het ongerijmde niet combineren. Een slaapkamer in landelijke stijl met een overwicht van zacht hout en textuur van stoffen, en een kleedkamer in hightech-stijl met onberispelijke rechte lijnen en kleurminimalisme zien er bijvoorbeeld ongemakkelijk uit.

Ontwerpers bieden verschillende stijlen die geschikt zijn voor kleedkamers, maar houden rekening met de inrichting van aangrenzende kamers en het interieur van het appartement als geheel.

 • Hedendaags minimalisme, het hok onderscheidt zich door het laconisme van de decoratie, de karakteristieke kenmerken zijn metalen steunen, glazen planken, plastic nissen.
 • Creëer eenvoudig de klassieke stijl. Dit vereist een boom waaruit u een frame en planken kunt bouwen.
 • De boiserie-stijl is geweldig, die voornamelijk wordt gebruikt voor het ontwerp van kleedkamers. Alle planken, nissen, kasten worden niet aan het frame bevestigd, maar rechtstreeks aan de muur. Dit is praktisch omdat het ruimte bespaart en het geheel niet zwaar maakt. Deze stijl is niet geschikt voor gipskartonwanden en vloeren.

Ontwerp projecten

Experts kunnen een groot aantal ontwerpprojecten aanbieden voor grote en kleine kleedkamers die zich in aparte kamers of als onderdeel van een kamer bevinden. Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire projecten.

 • Voor de hoekkamer worden kasten gebruikt die langs twee aangrenzende muren zijn geïnstalleerd. De derde zijde is een scherm of schuifdeur. Dit ontwerpproject is ideaal voor slaapkamers.
 • De kleedkamer mag niet kleiner zijn dan 2 m². Een kamer met een grootte van 3 m² is heel geschikt. Ontwerpers met een dergelijke minimale schaal wordt geadviseerd om frames te verlaten, geen kasten en onnodige meubels te gebruiken.
 • De U-vorm maakt gebruik van drie wanden. Het past bij alles wat je nodig hebt - van de functionele componenten van de kledingkast tot het bijbehorende meubilair.
 • De lineaire kledingkast lijkt op een kledingkast, maar zonder indeling in zones.

Keuze uit afwerkingen en verlichting

Het afwerkingsmateriaal moet worden gekozen op basis van de stijl van de kamer.Behang, schilderen, panelen van plastic, hout, glasvezel, keramische tegels zijn toegestaan, maar het is beter om textiel te weigeren - het absorbeert vocht en wordt een stofafscheider. Op de vloer - linoleum of laminaat, is het gemakkelijk om voor ze te zorgen en ze nat te reinigen.

Wat verlichting betreft, is één gloeilamp in het midden van de kleedkamer onmisbaar. Deze kamer moet goed verlicht zijn, zodat je kleding kunt passen en vanuit verschillende lichthoeken in de spiegel kunt kijken. Met goede lampen kunt u vlekken op tijd opmerken en de kwaliteit van het strijken beoordelen. Extra verlichting kan volumetrisch licht creëren: lampen in de vorm van wasknijpers, ingebouwde lampen rond de spiegel, gemonteerde lampen in het plafond.

Vulling

Elke kleedkamer is individueel, het is voltooid op basis van de interieurkenmerken, het aantal dingen, hun variëteit... Fabrikanten bieden verschillende functionele elementen voor deze kamer:

 • Dwarsbalken (staven) - hangers worden erop geplaatst;
 • Met de pantograaf kan de giek op een comfortabele hoogte worden neergelaten;
 • Planken zijn verdeeld in uittrekbaar, stationair, stevig, breed, smal;
 • Laden kunnen worden gesloten of open, uitgerust met opbergers ("meerdere laden in een lade" systeem);
 • Manden en dozen voor het opbergen van linnengoed, kleine accessoires;
 • Schoenmodules - open planken voor het opbergen van schoenen;
 • Volumetrische compartimenten voor aanverwante artikelen - drogers, strijkplanken.

Inrichting van een kleedkamer

Het is belangrijk om tot in de kleinste details over de kleedkamerruimte na te denken. Meubels bestellen bij voorkeur op maat. Fabrieksinterieurs passen mogelijk niet in de beschikbare vierkante meters.

Om een ​​comfortabele kledingkamer uit te rusten, heeft u nodig:

 • Meubeltransformatoren - een kledingkast met schuifdeuren of schuifdeuren, die veel planken en laden bevat.
 • Compacte kaptafel, kaptafel. Nu kunt u nette modellen vinden die zelfs in de kleinste kleedkamers passen.
 • Grote buitenspiegel. Met de maat hoef je niet te knutselen. Hoe groter de spiegel, hoe comfortabeler het is om erin te kijken en de outfit volledig te waarderen.
 • Hoge stoel of gewatteerde poef.

Een dergelijke meubelvulling maakt de kledingkamer gezellig, comfortabel en functioneel.

Het advies

Om de perfecte kleedkamer te krijgen, raden ontwerpers aan om deze tips te volgen:

 • Benut de volledige ruimte maximaal - van vloer tot plafond;
 • Door de transparante deuren kun je de dingen die je nodig hebt sneller vinden;
 • Gebruik geen gloeilampen, deze zijn brandgevaarlijk;
 • Gebruik organisatoren voor de rationele verdeling van dingen;
 • Kies een vloer van hoge kwaliteit, want de meeste tijd in de kleedkamer wordt op blote voeten doorgebracht:
 • Zorg voor kamerventilatie;
 • Als er een raam in de kleedkamer is, is het noodzakelijk om dingen te beschermen tegen de zonnestralen.
geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair