Vulling voor kasten en kasten

Vulling voor kasten en kasten
 1. Kenmerken en voordelen
 2. Soorten en locatie
 3. Hoe uitrusten?
 4. Interne vulling
 5. Interessante ontwerpoplossingen

Voor een goede opslag van dingen is het noodzakelijk om de juiste systemen, inclusief kasten en kasten, correct uit te rusten. Laten we de meest praktische en functionele manieren om opslagsystemen te vullen eens nader bekijken.

Kenmerken en voordelen

Elk opslagsysteem heeft ongetwijfeld een aantal niet alleen kenmerken en voordelen, maar ook nadelen, waarmee u vertrouwd moet zijn onmiddellijk voordat u een bepaald product koopt en installeert in een appartement.

De voordelen van kasten zijn zichtbaar voor het blote oog - compactheid, gemak, ruimtelijkheid... Bijna elke kledingkast heeft al deze eigenschappen, waardoor je een groot aantal dingen binnen kunt opbergen zonder de ruimte van het appartement te vervuilen.

Een duidelijk voordeel is de verdeling van de binnenruimte in planken om netjes opgevouwen spullen op te bergen en in vakken om spullen liggend op een hanger op te bergen.

Maar de kasten hebben ook nadelen - ondanks zelfs de meest compacte afmetingen neemt de kast nog steeds ruimte in de kamer in beslag, soms niet eens klein. En als dit niet van cruciaal belang is voor grote appartementen, dan zal in kleine kamers de afname van de ruimte erg merkbaar zijn.

Een kledingkast wordt een kleine kamer genoemd - een kamer die is ontworpen om dingen op te bergen. Met de juiste interne uitrusting kan de kleedkamer niet alleen de kledingkast volledig vervangen, maar ook helpen om ruimte in het appartement vrij te maken.

Het voordeel van kleedkamers ligt in de eerste plaats in hun grote capaciteit, waardoor u zich kunt verbergen voor nieuwsgierige blikken, niet alleen kleding en kleine persoonlijke spullen, maar ook onnodige apparatuur, omvangrijke borden en, met voldoende ruimte, zelfs autowielen .

Soorten en locatie

Uiteraard is er een grote verscheidenheid aan kasttypes - modellen verschillen in hoogte, breedte en diepte. Maar het verrassende is dat kleedkamers ook in verschillende variëteiten zijn verdeeld en verschillen in het gebied van de kamer en de vorm ervan.

De meest voorkomende en bij iedereen bekende is de kledingkast, het belangrijkste kenmerk hiervan zijn schuifdeuren die wat ruimte besparen. Scharnierende deuren kunnen vrij bewegen, maar vereisen een zorgvuldige behandeling om de prestaties niet te snel te verliezen.

Een klassieke kledingkast, evenals een gewone kledingkast, heeft een standaard rechthoekige vorm, die best geschikt is voor vrij ruime kamers, waar ruimtebesparing geen speciale rol speelt.

Maar voor kleine appartementen, waar elke vierkante meter telt, is een hoekkastmodel een uitstekende optie, die weinig ruimte in beslag neemt, perfect in elk interieur past en ruimte bespaart.

Er zijn ook opties voor inloopkasten in de hoek, die meestal met de hand worden gemaakt, omdat deze vorm van extra kamers in een appartement zelden door de ontwikkelaar wordt ontworpen en ingericht.

Sommige appartementen hebben speciale kamers met een kleine oppervlakte, die vaak worden gereserveerd voor kleedkamers. Om zo'n kamer uit te rusten, is het ingebouwde opvouwbare kledingkastmodel het meest geschikt.

Meestal bevinden dergelijke kamers zich in de slaapkamer, wat erg handig is bij het verzamelen. Maar als er geen kleedkamer is, kun je het interieur altijd aanvullen met een kleine kledingkast, waar alleen de meest noodzakelijke dingen worden opgeborgen.

Een kleedkamer zal erg handig zijn in een privéhuis, omdat het in zulke levensomstandigheden is dat er een dringende behoefte is om een ​​groot aantal dingen op te slaan. Het is het beste als de kamer zich in hetzelfde deel van het huis bevindt als de slaapkamer.

Hoe uitrusten?

Het is erg belangrijk om niet alleen de opslagruimte uit te rusten, maar ook om deze volledig uit te rusten met alle extra details die helpen de orde te handhaven en alles op zijn plaats te houden.

Sommigen maken kasten en bouwen kasten met hun eigen handen, met behulp van de juiste onderdelen en componenten. Maar soms heeft een afgewerkt product passende interne apparatuur nodig.

Laten we eens nader bekijken welke details nodig kunnen zijn voor de interne vulling van een bepaald opslagsysteem:

 • Planken van verschillende afmetingen zijn nodig om dingen op te bergen wanneer ze zijn opgevouwen;
 • Laden gemaakt van hetzelfde materiaal als het opbergsysteem zelf, of het nu een kledingkast of een framekast is, kunnen een redelijk praktisch detail worden;
 • Metalen stang om spullen op te hangen aan hangers;
 • Bijpassende rekken voor planken en rails, evenals geleiders voor het verplaatsen van laden.

Er zijn veel accessoires voor kasten en kasten die de opslag handiger maken en de ruimte in de kast afbakenen. Accessoires zijn onderverdeeld in ingebouwde en niet-ingebouwde accessoires. Laten we ze eens nader bekijken.

Ingebouwde opbergaccessoires:

 • Naast de staaf wordt ook een intrekbare dunne hanger gebruikt voor de hanger, die, ondanks de externe dunheid van de structuur, behoorlijk sterk en betrouwbaar is;
 • Ingebouwd apparaat voor strijkijzer;
 • Verschillende hangende manden ontworpen om kleding, lichte schoenen en accessoires op te bergen;
 • Intrekbare broek, een rechthoekige hanger met talrijke dunne bruggen;
 • Uittrekbare schoenenopbergers - perfect voor het opbergen van schoenen in kasten.

Niet-verzonken opbergaccessoires:

 • Het meest voorkomende en bekende accessoire is een hanger, die praktisch een essentieel item in een kast is;
 • Niet-ingebouwde accessoires omvatten ook hoezen en vacuümdozen voor het opbergen van warme, volumineuze kleding;
 • Verdelers zijn populair om de ruimte in laden te helpen afbakenen;
 • Diverse opbergers voor lades, waarvan de binnenruimte is opgedeeld door speciale jumpers;
 • Hangende opbergers geschikt voor het opbergen van tassen en kleine schoenen.

De gebruikte opslagelementen moeten noodzakelijkerwijs van hoge kwaliteit, duurzaam en praktisch zijn, omdat de vulling voor de kast of kleedkamer niet voor een dag of twee, maar voor een lange tijd wordt geselecteerd. Het is beter om niet te beknibbelen op kwaliteit, om later niet te veel te betalen door accessoires en onderdelen van het opbergsysteem te vervangen.

Allerlei toebehoren en vulstoffen zijn niet nodig, maar maken in veel opzichten het leven gemakkelijker en stimuleren de ordehandhaving in opbergsystemen.

Interne vulling

Voordat u een kledingkast koopt of een kleedkamer uitrust, moet u beslissen over de grootte van de kamer. En ergonomie kan helpen bij de selectie van de optimale kastgrootte en vulling voor de kleedkamer.

Laten we de belangrijkste kenmerken eens nader bekijken:

 • De hoogte van de kast is misschien een paar - drie centimeter minder dan de hoogte van de muren in de kamer, maar voor de stabiliteit is het noodzakelijk dat de breedte van de kast minimaal 56 centimeter is. Maar zelfs met dergelijke afmetingen is het het beste om het meubelattribuut tegen de muur te bevestigen om vallen te voorkomen.
 • Hetzelfde geldt voor kleedkamers, waar de hoogte van de planken het niveau van het plafond kan bereiken, en de planken zelf zullen extra moeten worden bevestigd om meer veiligheid te garanderen. Laten we nu de interne inhoud eens nader bekijken.
 • De bovenste plank van de kast of kleedkamer moet zich op een afstand van ongeveer 50 - 55 centimeter van de bovenkant van het product bevinden - met deze opstelling zal het compartiment ruim genoeg zijn om een ​​grote hoeveelheid niet zo belangrijke dingen op te bergen.
 • De hoogte van de afstand tussen de rest van de planken, waarop kleding meestal in stapels wordt opgeslagen, kan van 40 tot 45 centimeter zijn. Dergelijke afmetingen maken het mogelijk om het opslagsysteem uit te rusten met een groot aantal planken, die elk goed kunnen worden gereserveerd voor een bepaald type kleding.
 • Houd er rekening mee dat kasten en opbergsystemen in kledingkasten in diepte kunnen verschillen, wat op een bepaalde manier de grootte van de plank beïnvloedt. Laten we de verhouding tussen diepte en breedte van de planken in meer detail bekijken met behulp van het voorbeeld van een vergelijkende tabel.

Opslagdiepte (mm)

Smalle plankbreedte (mm)

Standaard plankbreedte (mm)

Brede plankbreedte (mm)

300 - 400

-

420 - 460

800 - 820

420 - 460

300 - 350

550 - 600

780 - 800

De standaard hoogte en breedte van de planken is begrijpelijk, maar veel kasten hebben vrij smalle laden en vakken en velen begrijpen gewoon niet waar ze voor dienen. Alles is heel eenvoudig! De vakken, waarvan de hoogte varieert van 20 tot 30 centimeter, zijn ontworpen om zowel ondergoed als beddengoed in op te bergen.

Standaard planken voor het opbergen van hoeden kunnen 15 tot 20 centimeter hoog zijn, en schoenendozen zijn 25 tot 30 centimeter hoog. Het is beter om hoge laarzen horizontaal op te bergen, omdat er geen speciale vakken voor zijn.

 • Met een grote ruimte kan de kast of kleedkamer een speciaal compartiment voor broeken hebben, waarvan de hoogte varieert tussen 12 en 15 centimeter, evenals dozen voor het opbergen van sokken en panty's, ongeveer dezelfde hoogte.

Sommige kleerkasten of kleerkasten kunnen zijn uitgerust met gelaagde spijlen waarop hangers worden opgeborgen. Laten we eens nader bekijken welke hoogte van de bar nodig is om bepaalde soorten kleding op te bergen:

 • 170-80 cm: de benodigde hoogte voor het opbergen van lange jassen, regenjassen, bontjassen en winterdonsjassen;
 • 140-150 cm: de hoogte die nodig is om lange jurken voor dames op te slaan, evenals bovenkleding, waarvan de lengte halverwege de kuit reikt;
 • 100-110 cm: de benodigde hoogte voor het opbergen van korte bovenkleding, jassen, overhemden en blouses.

Het is vermeldenswaard dat opslagsystemen in kleedkamers ook kunnen worden uitgerust met deuren, omdat kleding gemaakt van delicate stoffen die een speciale behandeling vereisen, achter gesloten deuren moet worden bewaard om het product maximaal te beschermen tegen eventuele externe invloeden.

Interessante ontwerpoplossingen

Een hoekkast met glanzend witte deuren ziet er best goed uit. Het model heeft alle benodigde interieuruitrusting, stangen met meerdere niveaus, veel laden en planken voor het opbergen van verschillende dingen.

Het is opmerkelijk dat het model is uitgerust met een open hoekplank, die kan dienen als decoratief element voor het opbergen van verschillende interieurartikelen en als functioneel onderdeel voor het opbergen van familiealbums en boeken.

Een treffend voorbeeld van het competente en praktische gebruik van kamerruimte is een hoekkleedkamer die met zijn eigen handen is gemaakt. De deuren zijn gemaakt van mat witte panelen in een bruine snit, waardoor ze er prachtig uitzien en het interieur goed aanvullen.

De kleedkamer is voorzien van stangen voor het ophangen van zowel lange als korte kleding. Er zijn zowel lades als schoenenmanden. De bovenste planken zijn ontworpen voor het opbergen van schoenen, tassen en koffers, en de standaard planken zijn voor kleding en linnengoed.

Een stijlvolle klassieke kledingkast kan niet minder praktisch en ruim zijn dan elke kleedkamer. Dit model is uitgerust met een backlight-systeem, waardoor het veel gemakkelijker is om dingen in het donker te vinden, zonder dat er extra verlichting hoeft te worden ingeschakeld.

De kast heeft standaard planken voor spullen, een bovenste plank voor kleding en andere attributen die zelden worden gebruikt, stangen voor korte kleding en broeken en een apparaat voor het opbergen van schoenen. Een van de tekortkomingen van dit model is de afwezigheid van laden en een stang voor het opbergen van lange dingen.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair