Kleedkamermeubels

Kleedkamermeubels
 1. Kenmerken en voordelen
 2. Rassen
 3. Meubeltypes
 4. Selectietips

Het kiezen van meubels voor een kleedkamer is geen gemakkelijke taak. Het verschilt aanzienlijk in het ontwerp, de materialen waaruit het is gemaakt, evenals de interne vulling. De kenmerken van een bepaald type opslagsysteem worden in dit artikel besproken.

Kenmerken en voordelen

Onder de kenmerken van kleedkamermeubilair zijn er verschillende:

 1. Met de juiste organisatie zal het een betere ergonomie hebben dan een kledingkast. Dit helpt ruimte te besparen en de kamer niet te overbelasten met onnodige kasten en dressoirs - individueel stelen ze ruimte, vooral bij het openen van deuren of laden.
 2. De aanwezigheid van gesloten secties om de inhoud tegen stof te beschermen, en open secties die zorgen voor de nodige luchtcirculatie. Open compartimenten zijn nodig voor producten gemaakt van bont, leer en andere natuurlijke materialen die lucht nodig hebben om hun uiterlijk te behouden. Ze verbeteren ook de zichtbaarheid en bruikbaarheid.
 3. Alle secties, houders en planken kunnen van metaal zijn. In de kleedkamer zijn ze verborgen voor nieuwsgierige blikken en daarom is het mogelijk om niet te voldoen aan esthetische eisen en consistentie met het algehele ontwerp van een appartement of huis.

Je kunt de kleedkamer ook in het interieur passen met behulp van een gordijn, dat minder kost dan een kledingkast, die een passende uitstraling moet hebben.

Alle functies zijn dus tegelijkertijd ook voordelen. Het is een moderne en handige manier om een ​​grote verscheidenheid aan spullen op te bergen.

Rassen

Er zijn drie hoofdtypen kledingkastmeubels, ze kunnen ook met elkaar worden gecombineerd:

 • De romp is de meest voorkomende. Bestaat uit vele aan elkaar bevestigde lichaamselementen. Het resultaat is een garderobe-achtige structuur. Het is in de regel gemaakt van spaanplaat. In zeldzame gevallen - van getint hout.

Een van de voordelen ten opzichte van andere soorten constructies is de mogelijkheid om zijpanelen te gebruiken. Ze kunnen verschillende houders bevatten voor kleding, riemen, stropdassen en strijkplanken, evenals hangers of schoenenplanken.

 • De paneelconstructie heeft naast opslag ook een decoratieve functie. Het is gemaakt van natuurlijk hout, zoals grenen, evenals gefineerde platen. Vanwege deze kenmerken zal de compacte en talrijke plaatsing van planken, dozen en kleding op hangers ongepast en ook technisch moeilijk te implementeren zijn. Om zo'n kleedkamer ruim en mooi te maken, heb je veel ruimte nodig. Vanwege zijn esthetische eigenschappen kan het echter worden gebruikt in kleine open ruimtes.

Merk op dat de kosten van een dergelijk natuurlijk houtsysteem vrij hoog zijn en dat het gebruik van gefineerde panelen de esthetiek kan schaden.

 • Modulaire (frame)meubels bestaan ​​uit planken gemonteerd op metalen rails of rekken. Productiemateriaal - aluminium of staal. Aluminium onderdelen worden verwerkt door anodiseren, verchromen, polijsten, schilderen of fineren. Staal is geverfd of gelamineerd. Het belangrijkste voordeel van dit ontwerp is het gemak van montage, demontage en wijziging. Zo kunnen de modules eenvoudig worden gedemonteerd en in een nieuwe ruimte worden geïnstalleerd, de hoogte van planken veranderen of extra planken toevoegen.

Indien nodig kunt u een variant van het meubilair op wielen kopen voor meer mobiliteit in de kleedkamer.

Modulair meubelbeslag is afhankelijk van het type frame. Om planken, manden en hangers op rekken te bevestigen, worden geleiders (stationair of intrekbaar) gebruikt op de rails - beugels waaraan, indien nodig, intrekbare elementen zijn bevestigd.

Bij kastmeubelen worden dezelfde uittreksystemen gebruikt als bij framemeubels. Ze kunnen werken op kogel- of rolmechanismen. Er zijn nieuwe en verbeterde apparaten - tandems. Ze zijn uitgerust met automatische deursluiters, waardoor de lade vanzelf naar het einde kan schuiven. Een ander voordeel is hun stille en rustige loop.

In een volwaardige kleedkamer zijn er, naast het opbergmeubel zelf, in de regel twee spiegels, passende verlichting, een poef of een stoel.

Als er niet genoeg ruimte is voor de uitrusting van een dergelijke kamer, kan deze in de gang worden georganiseerd. Daarna wordt het bergingscomplex afgesloten met schuifdeuren met spiegels, en in de gang zelf kan je aan de tegenoverliggende muur nog een spiegel ophangen, de nodige verlichting voorzien en meubelen neerzetten: een tafel en een poef.

Meubeltypes

Het interieur van de kleedkamer bevat veel verschillende elementen. Kasten bevatten planken, lades, manden en hangers.

Planken kunnen op verschillende hoogtes worden geplaatst voor een betere sortering van opgevouwen items of onder specifieke dozen. Lades kunnen verdelers bevatten voor kleine items zoals stropdassen, riemen, ondergoed en sokken. Er worden ook speciale dozen gemaakt waarin je sieraden handig kunt opbergen.

Stroomafnemers, stationaire en intrekbare stangen worden gebruikt om kleding te plaatsen. De keuze voor dit of dat apparaat hangt af van de algehele ergonomie van de kleedkamer. Dat wil zeggen, in sommige gevallen zal het efficiënter en handiger zijn om een ​​intrekbare stang te gebruiken, en in een andere - een opgehangen lift (het wordt ook wel een stroomafnemer genoemd). Als er veel kleding op een hanger moet worden opgeborgen, is een vaste stang wellicht beter geschikt. De toegestane belasting ervan kan 22 kg bedragen. De uitschuifbare stang kan tot 16 kg dragen.

Het gewicht dat een stroomafnemer kan dragen, is sterk afhankelijk van de grootte. Dus met een lengte van 0,8-1 m kan er tot 15 kg op worden geplaatst en slechts 7-8 kg op een hangerlift van meer dan een meter.

Op basis van het feit dat het compartiment voor bovenkleding een hoogte van minimaal 1,2 m moet hebben en voor overhemden en jassen - 0,85 m, helpt het gebruik van een stroomafnemer om alles correct te verdelen. Als jassen en jassen in een compartiment met een stilstaande balk worden geplaatst en de stroomafnemer in een ander compartiment wordt opgehangen, kan de resterende ruimte onder de overhemden onder laden of planken worden gelaten.

Over het algemeen is het verdelen van de hangercompartimenten een uitdagende en uitdagende taak. Houd er rekening mee dat de afstand tussen bovenkleding 10 cm moet zijn, de opening tussen overhemden en jassen ongeveer 7-8 cm en tussen jurken - 9 cm. Daarom is het hier noodzakelijk om uit te gaan van persoonlijke behoeften en te overwegen verschillende combinaties van alle drie de apparaten.

Voor het compact opbergen van broeken en rokken zijn opvouwbare hangers met buisvormige dwarsbalken in het frame ontworpen. Deze apparaten zijn er in verschillende breedtes. Ze kunnen aan de zijkant van de kast worden bevestigd.

Kledingdozen kunnen een stevige bodem hebben, een geperforeerde bodem of de vorm van een net hebben. De laatste twee opties zorgen voor een betere ventilatie van de inhoud.

Schoenenplanken kunnen zowel in de kast als los daarvan worden geplaatst. Zij zijn:

 • stationair en intrekbaar;
 • recht of schuin met een hielhouder;
 • met zijverdelers;
 • met een gesloten of geventileerde bodem.

Selectietips

Voordat u een of ander type meubel kiest, moet u eerst het volume, het gewicht en de aard van de inhoud van de kleedkamer beoordelen. Bepaal vervolgens de plaats waar deze zich zal bevinden. Als dit een nis is die met deuren kan worden omheind, is een kast en een modulair systeem voldoende. Als de ruimte voor de kleedkamer moet worden omheind, dan is een kast beter geschikt om materiaal- en andere kosten te verminderen.Het buitenste deel kan decoratief zijn.

In een klein appartement, als er niet genoeg ruimte is, kan een open paneelstructuur een uitweg zijn. Om de esthetiek te behouden, kan kleding in identieke hoezen worden verpakt en kunnen decoratieve dozen, dozen en manden voor andere dingen worden gebruikt. Het modulaire systeem past perfect in een gehuurd appartement. Het kan gemakkelijk worden gedemonteerd tijdens het verplaatsen. Je kunt het afschermen van nieuwsgierige blikken met behulp van een scherm.

Bij het kiezen van een bepaald type structuur moet ook rekening worden gehouden met het gewicht van wat erin wordt opgeslagen. De meest betrouwbare in dit opzicht zijn case-systemen.

Er moet ook aan worden herinnerd dat alle soorten structuren met elkaar kunnen worden gecombineerd, afhankelijk van de levensomstandigheden, materiële mogelijkheden en persoonlijke behoeften.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair