Kledingkast planken

Kledingkast planken
 1. Voordelen:
 2. Keer bekeken
 3. Waar zijn ze van gemaakt?
 4. Hoe regelen?
 5. Hoe een kamer kiezen?
 6. Ontwerp ideeën

Veel huiseigenaren proberen de ruimte zoveel mogelijk te optimaliseren. Dit geldt met name voor kleedkamers, waar bijna alle kleding zich bevindt.

U kunt dergelijke problemen oplossen met planken van verschillende afmetingen. Deze ontwerpen zijn volwaardige attributen geworden van moderne meubels en zijn erg populair.

Voordelen:

De planken in de kleedkamer worden al heel lang gebruikt, maar winnen tegenwoordig enorm aan populariteit. Ze zorgen ervoor dat je elke vierkante meter optimaal benut, wat belangrijk is voor kleine appartementen.

Garderobeplanken hebben verschillende voordelen:

 1. Eenvoudig te monteren, waardoor je ze zelf kunt installeren.
 2. Hiermee kunt u veel kleding op een klein oppervlak plaatsen.
 3. Een groot aantal modellen, waarmee u producten niet alleen in vorm, maar ook in stijl kunt kiezen.
 4. Relatief lage kosten. Deze eigenschap hangt in de eerste plaats af van de materialen en de complexiteit van het product.
 5. Eenvoud van ontwerp. Je kunt zelf kledingkastplanken maken als je een beetje ervaring hebt met hout of metaal.
 6. Modulaire systemen maken het mogelijk om afzonderlijke onderdelen te combineren. Zo kunt u kasten kiezen voor interieurs van elk formaat.

Keer bekeken

Garderobeplanken zijn producten in de vorm van rechthoeken of vierkanten waarmee u bepaalde dingen erop kunt plaatsen. Afhankelijk van de ontwerpkenmerken kunnen ze worden onderverdeeld in verschillende typen:

 • Lagere structuren. Ze worden meestal gemaakt in de vorm van onderzetters of kleine dozen.
 • Bovenste planken. Experts raden aan om seizoensartikelen in deze kantoren op te slaan.
 • Zijplanken zijn klein van formaat, omdat ze worden gebruikt om dagelijkse kleding te ordenen.
 • Schoenen planken. Het zijn aparte of gecombineerde lockers. Alleen een bepaald type schoen wordt in hun cellen geplaatst om vermenging te voorkomen. Tegenwoordig komen mesh-modellen steeds vaker voor, die veel gemakkelijker te onderhouden zijn en een lange levensduur hebben.

De centrale plaats in deze locker wordt ingenomen door een vak voor jassen, regenjassen en andere bovenkleding. Het heeft het grootste volume en is uitgerust met schouders. Afhankelijk van de ontwerpkenmerken kunnen de planken worden verdeeld in open en gesloten.

De grootte van de cellen in deze lockers is afhankelijk van de fabrikant. Hun breedte varieert van 40 tot 80 cm.De diepte van de plank is gekozen voor de specifieke grootte van de kleedkamer.

Waar zijn ze van gemaakt?

Kledingkastplanken zijn eenvoudige producten die praktisch en veelzijdig zijn. Ze zijn gemaakt van verschillende populaire materialen:

 1. Hout. Het materiaal is sterk en duurzaam. Je kunt planken van bijna elk ras bouwen. Een van de nadelen is het sjabloonontwerp van de array, die bovendien moet worden versierd met verf of vernissen.
 2. Metaal. Metalen planken zijn gemaakt van zowel aluminium als roestvrij staal. Vaak wordt dit materiaal gebruikt om een ​​frame te vormen of om houtproducten te versieren. Metalen constructies zijn volledig inklapbaar, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren en in elke ruimte te installeren zijn. De levensduur van dergelijke planken is niet beperkt, omdat ze perfect bestand zijn tegen de invloed van externe factoren.
 3. Plastic. De producten vallen op door hun lage prijs en duurzaamheid. Dit type plank is relatief zeldzaam. In de meeste gevallen kunnen afzonderlijke elementen van deze systemen van kunststof zijn gemaakt.
 4. Gelamineerde spaanplaat... Planken die ervan zijn gemaakt, zijn heel gebruikelijk, omdat het materiaal gemakkelijk te verwerken is en een aantrekkelijk uiterlijk heeft. Structuren kunnen een aanzienlijk gewicht dragen. Om een ​​​​rek van hoge kwaliteit te krijgen, moet u alle onderdelen alleen op speciale machines maken - hierdoor kunt u gelijkmatige en rechte hoeken krijgen, zonder vervormingen en spanen.
 5. Multiplex. Dit materiaal is een hulpstof en wordt gebruikt om planken te vormen. Het wordt heel vaak gecombineerd met producten zoals metaal en natuurlijk hout.

Hoe regelen?

De kleedkamer is de belangrijkste opslagruimte voor kleding. Het kan in een kleine kamer worden geplaatst. Daarom is het belangrijk om de planken correct binnenin te plaatsen om de ruimte optimaal te benutten. Dit kan op verschillende manieren:

 • Plaatsing van het rek langs de langste muur. Deze aanpak wordt gebruikt in ruimtes die zijn omheind door schuifdeuren. Deze opstelling maakt zijruimte vrij en geeft toegang tot alle planken.
 • Aan beide kanten planken perfect voor doorloopkamers, waar de planken een soort gang zullen vormen. Het moet duidelijk zijn dat deze producten bovendien ruimte innemen.
 • U-vormige opstelling. Deze optie mag alleen worden gebruikt voor grote kamers. Dergelijke structuren zijn het ruimst, omdat ze het maximale oppervlak beslaan.
 • L-vormige uitvoering. Kasten van dit type omvatten de plaatsing van planken langs twee aangrenzende wanden. Het is raadzaam om ze te installeren in ruimtes waar de lengte van beide delen meer dan 1,2 m bedraagt.

Als de kamer klein is en u geen volwaardige kledingkastplanken kunt plaatsen, moet u nadenken over het gebruik van uittreksystemen. Met hun hulp kunt u volledige functionaliteit krijgen met minimaal ruimteverlies.

Hoe een kamer kiezen?

Veel kleedkamers worden tegenwoordig op bestelling gemaakt, waardoor ze kunnen worden aangepast aan specifieke omstandigheden. Bij het kiezen van dergelijke ontwerpen moet u zich laten leiden door verschillende eenvoudige regels:

 1. Hoeveel mensen zullen hun spullen in de kleedkamer bewaren. Dit is nodig om het in verschillende afzonderlijke zones te verdelen.
 2. Welke dingen zullen er in de schappen liggen. Als het alleen schoenen, overhemden, broeken, T-shirts, enz. zijn, kan de grootte van de structuur relatief klein zijn. Wanneer het de bedoeling is om winter- en zomerkleding (jassen, enz.) Op te slaan, is het belangrijk om de juiste maat van de cellen te kiezen.
 3. Houd rekening met de lengte van de jurken. Afhankelijk van deze parameter moet u de juiste hangers selecteren waarop ze worden geplaatst. De hoogte van deze ontwerpen moet groter zijn dan de langste jurk.

Wat betreft de afmetingen van de planken, ze zijn allemaal afhankelijk van hun specifieke doel. De breedte van de cel varieert van 30 (voor overhemden) tot 80 cm (jurken, jassen). De diepte is op zijn beurt in de meeste gevallen standaard en niet meer dan 60 cm.Als u niet genoeg van deze kenmerken heeft, kunt u een model bestellen met individueel geselecteerde afmetingen.

Ook de hoogte van de kastplanken kan variëren. Fabrikanten laten zich hierbij leiden door menselijke groei. In dit geval zijn de bovenste planken zo geplaatst dat de eigenaar ze alleen kan vullen terwijl hij niet op een trapladder staat. Experts raden daarom aan er dingen in te doen die je niet vaak draagt ​​(winterjassen, enz.).

Ontwerp ideeën

Het creëren van een kleedkamer is tegenwoordig een hele kunst geworden. Veel eigenaren vertrouwen hun ontwerp toe aan ervaren ontwerpers. Maar je kunt het zelf origineel maken, met behulp van veel kant-en-klare oplossingen:

 • Centraal eiland. Deze aanpak omvat het gebruik van een speciale kast in de kleedkamer, waarin u alles kunt opbergen, van handtassen tot cosmetica. De vorm van het eiland is individueel gekozen voor de stijl van de planken.
 • Decoreren. Bij het maken van kledingkastplanken moet u niet stilstaan ​​​​bij één specifiek materiaal.Probeer alles van spaanplaat tot glas te combineren. Glazen planken zijn perfect te combineren met metalen rekken, geplateerd met chroom of nikkel. Als u de voorkeur geeft aan hout, kunnen deze ontwerpen worden versierd met houtsnijwerk of met een mengsel.
 • Een van de trends is het uitrusten van de planken met maximale functionaliteit.: van de verlichting van elke cel tot uittrek- of vouwsystemen.

Om een ​​effectieve en originele kleedkamer te krijgen, moet de ontwikkeling ervan worden toevertrouwd aan een ontwerper. Het optimaliseert alle kenmerken van de planken om aan uw wensen en mogelijkheden te voldoen.

Hoe je een kleedkamer met je eigen handen kunt maken - zie meer in de onderstaande video.

1 reactie

Je moet ook een plek vrijlaten voor verlichting vanaf de bovenste planken.

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair