Kleedkamer op zolder

Kleedkamer op zolder
  1. Kenmerken en voordelen
  2. Locatie opties
  3. Opslagsysteem en ruimteorganisatie
  4. Regeltips
  5. Interessante ontwerpoplossingen

Een aparte kleedkamer helpt bij het opruimen van de opslag van dingen, het creëren van comfortabele leefomstandigheden en het vergroten van uw ruimte in een privéwoning. En de locatie van zo'n kamer is als niets anders geschikt voor een niet-residentiële ruimte op zolder.

Kenmerken en voordelen

Het voordeel van een kleedkamer op zolder is natuurlijk ruimtebesparing en uitbreiding van de leefruimte door volumineuze meubels te vervangen door een dergelijke kamer. Het bevat immers veel meer dingen, op voorwaarde dat de interne ruimte wordt gerationaliseerd.

In de kleedkamer kun je alle spullen en kleding op één plek verzamelen en zo bespaar je tijd bij het zoeken naar het benodigde attribuut. Het is een zeer praktische manier om alle dingen in huis die we dagelijks nodig hebben, te ordenen en te ordenen.

Het duidelijke voordeel ten opzichte van conventioneel kastmeubilair is de mogelijkheid om een ​​comfortabele en rustige plek te creëren voor het omkleden met goede verlichting en spiegels.

In deze kamer is plaats voor alle noodzakelijke dingen, die zullen helpen om hun vorm en conditie te behouden. Dit alles zorgt ervoor dat de kleding hun eigenaars langer van dienst kan zijn.

Locatie opties

De locatie van de kleedkamer is afhankelijk van de grootte en het type kamer. Op de zolder met een helling kan de kleedkamer langs de laagste of langs de hoge muur worden geplaatst. In de laatste kun je een kleedkamer bouwen, gecombineerd met een slaapkamer, en dit zal de meest complete kleedkamer zijn dan tegen een lage muur.

Wat hun structuur betreft, zijn zolders als volgt verdeeld: rechthoekig, driehoekig en asymmetrisch. Op basis van de structurele kenmerken van uw zolder, moet u de ontwikkeling van een kleedkamer erin benaderen.

Een kleedkamer van het hoektype zal helpen om de zolderruimte rationeel te gebruiken. Maar het is moeilijk te ontwerpen en te installeren.

Opslagsysteem en ruimteorganisatie

Nu zijn er heel veel criteria waarmee kleedkamers worden verdeeld. Als we uitgaan van het criterium van het opslagsysteem, dan worden de volgende typen onderscheiden:

  • Paneel. Voor de vervaardiging van dergelijke systemen worden decoratieve panelen gebruikt waaraan planken, staven en dozen zijn bevestigd. Er zijn hier geen verticale partities.
  • Romp (met of zonder deuren). Een klassiek statisch opbergsysteem gebaseerd op een kledingkast.
  • Draadframe. Ze gebruiken een combinatie van metalen constructies en houten elementen (planken en lades), en er is geen achterwand.

Ook is het opbergsysteem onderverdeeld in typen zoals: stationaire constructies en rod racks. De eerste impliceert de installatie van meubels, afhankelijk van de grootte van uw kleedkamer. De tweede is verticale of horizontale staven en geleiders.

Een mesh-opslagsysteem moet worden gemarkeerd. Tegenwoordig is het bijzonder populair geworden. De voordelen zijn compactheid en ergonomie.

Op de zolder wordt meestal een open kleedkamer gebruikt, of er worden schuifdeuren of draaideuren gemaakt, afhankelijk van de oppervlakte van de kamer. Bij het organiseren van de binnenruimte van de kleedkamer worden staven geïnstalleerd voor elk type kleding (broeken, overhemden, jurken, enz.)

Het wordt aanbevolen om dozen, standaards en planken voor schoenen eronder te plaatsen.Voor handschoenen, mutsen en andere kleine kledingstukken kun je kiezen voor een aparte box of ladekast.

De kleedkamer, als deze groot genoeg is, is verdeeld in verschillende zones: bijvoorbeeld mannelijk en vrouwelijk. Elk van de zones heeft zijn eigen functionele kenmerken. Het mannelijke deel van de kleedkamer zal verschillen van het vrouwelijke in de keuze van kleur, materiaal en opstelling van dingen.

Regeltips

Het creëren van een kleedkamer moet beginnen met het maken van een tekening en een plan voor de locatie van al zijn zones. U dient zelf te zorgen voor isolatie, waterdichting, verlichting en ventilatie.

De kleedkamer op de zolder moet een uitstekend ventilatie- en ventilatiesysteem hebben, om muffe en onaangename geuren te verwijderen die uw kleding zouden kunnen bederven. Open ramen waardoor zonlicht binnendringt, hebben echter geen voordelen voor zo'n kamer, dus moeten ze goed worden afgeschermd.

Bij dakhellingen worden open planken gebruikt. Schuine dakzakken zijn ideaal voor kasten. Voor kleine kamers worden deuren met een schuifmechanisme gebruikt. De meest correcte en correcte oplossing voor het inrichten van deze kamer is de vervaardiging van alle meubels op bestelling in overeenstemming met de individuele kenmerken van de architectuur van uw zolder.

Een van de belangrijkste taken voor de opstelling is hoogwaardige verlichting. Kunstlichtbronnen moeten natuurlijke verlichting aanvullen. Vooral ter plaatse van de spiegels is een goede verlichting vereist. Het verdient de voorkeur om spiegels over de volledige lengte op de muren en deuren te installeren.

De inrichting van de kleedkamer kan worden gevarieerd. Gebruik hiervoor behang, verf, plastic panelen, tegels of andere materialen. De kamer moet worden ingericht in lichte tinten, waardoor deze visueel meer volume krijgt en niet wordt overladen met onnodige interieurdetails.

Als de kleedkamer de volledige hoogte van de kamer beslaat, heeft u voor uw gemak een kleine stoel of trapladder nodig. Het wordt aanbevolen om de verhouding tussen gesloten en open oppervlakken gelijk te maken.

Een kleine tafel kan het beste bij het zolderraam worden geplaatst.

Een kleedkamer op de zolder in een privéhuis zal een deel van je leven enorm vergemakkelijken en je leefruimte besparen.

Interessante ontwerpoplossingen

Deze kleedkamer kan zich op de zolder van een rechthoekige structuur bevinden. Het is gemaakt in grijs-donkere tinten en planken worden gebruikt als het belangrijkste structurele element. Er zijn ook staven en verschillende dozen in het midden. Over het algemeen is het ontwerp koud en streng, geschikt voor zakenmensen. De kamer wordt verlicht door natuurlijk licht van een zijraam en kunstlicht van lampen die in het plafond zijn ingebouwd.

De volgende kleedkamer is geschikt voor een driehoekige zolderstructuur. Als materiaal wordt lichtgekleurd spaanplaat gebruikt. Het centrale deel van de voorwand wordt ingenomen door stangen, waaronder laden zich bevinden. De helft van de wandruimte aan de linkerkant wordt ingenomen door planken. De gehele kamer wordt verlicht met natuurlijk licht door een zijraam dat de hele muur volloopt.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair