Mooie projecten van huizen met één verdieping gemaakt van gasbeton

Inhoud
 1. Ontwerpkenmerken
 2. Een stichting kiezen
 3. blauwdrukken
 4. Het advies

Gasblokhuizen zijn tegenwoordig een van de meest populaire opties voor constructie in de voorsteden. Ze zijn zowel geschikt voor permanente bewoning als voor zomerresidentie - als zomerresidentie. Een dergelijk wijdverbreid gebruik is gemakkelijk uit te leggen - gasbeton is goedkoop, gemakkelijk te bedienen en heeft een goede thermische isolatiekwaliteit.

Een gasblok kan worden gebruikt om een ​​huis met één of twee verdiepingen te bouwen, en zelfs een huis van anderhalve verdieping met een zolder. In cellenbetonwoningen wordt op verzoek van de eigenaar een sauna, garage en/of kelder gerealiseerd.

Ontwerpkenmerken

Cellenbeton wordt licht cellenbeton genoemd. Het wordt verkregen uit een mengsel van cement of kalk, kiezelzand, aluminiumpoeder en water. De chemische reactie, waarbij aluminiumpoeder en kalk binnenkomen, veroorzaakt het vrijkomen van gassen, waardoor een poreuze structuur in het blok ontstaat, die in gelijke verhoudingen wordt verdeeld.

Door hun poreuze structuur hebben cellenbetonblokken de volgende eigenschappen:

 • goede thermische isolatie;
 • lage ontvlambaarheid en hoge brandwerendheid - 70 minuten;
 • uitstekende geluidsisolatie;
 • vorstbestendigheid - van 50 tot 100 cycli;
 • accumulatie en behoud van warmte, waardoor een constante luchttemperatuur in het huis wordt gehandhaafd;
 • besparing van materiaal en mortels voor metselwerk door het vlakke en gladde oppervlak van de gasblokken;
 • lange levensduur - tot 100 jaar;
 • gemakkelijke materiaalbehandeling.

Net als projecten van andere bouwmaterialen, zijn cellenbetonhuizen verdeeld in gebouwen van economy, medium en business class.

De eerste groep omvat de meest betaalbare constructie-opties. In de regel hebben we het in deze situatie niet over de tweede verdieping, het maximale dat in het budget past is de zolder.

Het gebied van dergelijke gebouwen is ongeveer 20-30 vierkante meter. meter. Dienovereenkomstig kan zo'n huis in een groot zomerhuisje een pension worden, samen met het "hoofd" -huis waarin de eigenaren wonen. Als de site klein is en het budget beperkt is, kan de cellenbetonstructuur wel eens een zomerhuisje worden waar de eigenaren de zomer zonder problemen zullen doorbrengen.

Gemiddeld variëren de kosten van dergelijke structuren van 300 tot 400 duizend roebel.

De zolder, hoewel niet als een volwaardige verdieping beschouwd, stelt u in staat om de oppervlakte van het huis aanzienlijk uit te breiden. Meestal is het daarin dat de slaapkamer zich bevindt, wat het mogelijk maakt om een ​​woonkamer beneden te maken, gecombineerd met een keukenblok, een ruime badkamer en een hal. Tegelijkertijd kost het bouwen van een zolder niet zoveel kosten als voor het bouwen van een tweede verdieping en is een versterkte fundering ook niet nodig.

Projecten van cellenbetonhuizen van de middenklasse (met één verdieping en zonder zolder) worden ontwikkeld met een oppervlakte van niet meer dan 50 m². meter. Ongeacht of er een zolder is of niet, de kosten van het project bedragen ongeveer 900 duizend roebel.

Nogmaals, als je een zolder hebt, kun je de hoofdslaapkamer en de kinderkamer (als het gezin kinderen heeft) erin plaatsen.

Wat betreft de eerste verdieping, aangezien het gebied vrij groot is, zijn er twee opties om de ruimte te gebruiken:

 • twee of drie grote kamers (woonkamer, keuken-eetkamer en lokalen op verzoek van de eigenaren - biljartkamer, fitnessruimte, studeerkamer);
 • vier tot vijf kleine kamers.

Als het de bedoeling is om permanent in het huis te wonen, is het noodzakelijk om te zorgen voor een technische ruimte (stookruimte).

Vergeet niet dat er een veranda aan het huis kan worden bevestigd en de eetkamer erin kan worden gehaald. Wat is er mooier dan een kopje thee te drinken terwijl je uitkijkt op een bloeiende tuin?

Wat betreft gasbetonhuizen van bedrijfsklasse, deze projecten zijn ongewoon comfortabel, dit zijn volwaardige huisjes. Hun kosten bedragen twee miljoen roebel en meer, en het gebied is minstens 80-90 vierkante meter. m.

Luxe huisjes hebben ruime kamers:

 • slaapkamers;
 • keuken;
 • aparte eetkamer;
 • blok van bijgebouwen (stookruimte, berging);
 • woonkamer, eventueel met erker;
 • kledingkast;
 • kastje;
 • badkamers en toiletten, eventueel met sauna;
 • kelder met standaard plafondhoogte;
 • extra lokalen, afhankelijk van de wensen van de eigenaar - een garage voor een of twee auto's, een verwarmde veranda, een serre met een wintertuin.

Aan het huis kan een open zomerterras met een barbecue worden bevestigd. Kortom, de fantasie van de eigenaar kan alleen worden beperkt door zijn budget. Anders zijn er geen belemmeringen voor het bouwen van uw droomhuisje uit cellenbetonblokken.

Met dit materiaal kunt u huizen bouwen van alle vermelde comfortklassen in de zuidelijke regio's, en in de middelste rijstrook en in het noorden. Cellenbeton is compatibel met elk type verwarming - kachel, open haard, ketel.

Bovendien is het sterk genoeg om er huizen van twee verdiepingen van te bouwen. Daarom wordt het zo veel gebruikt bij de bouw van landhuizen.

Een stichting kiezen

In vergelijking met andere bouwmaterialen zijn gasbetonblokken licht van gewicht. Het is om deze reden dat cellenbetonhuizen geen complexe en dure fundering vereisen. De enige voorwaarde is dat de basis correct moet worden berekend. Aangezien een muur gemaakt van gasbetonblokken een stijve, niet-plastische structuur is, zal de fundering barsten als deze doorzakt.

Wat het type fundering zal zijn, beslissen ze door de kwaliteit van de grond en de parameters van het huis zelf te analyseren. Laagbouwwoningen zijn gebouwd van gasbeton - tot 3.

De meest geschikte soorten funderingen voor dergelijke constructies zijn:

 • plakband;
 • monoliet;
 • stapels;
 • zuilvormig.

De duurste van de bovenstaande zijn de eerste en de tweede. Ze vereisen een grote hoeveelheid wapening en beton, en dit brengt kosten met zich mee, zowel qua financiering als qua bouwtijd.

Daarom, als u niet veel arbeid en geld wilt investeren in de constructie van de fundering, is het beter om te stoppen bij de kolomvormige tape-optie. Dit zal helpen besparen op platen aan de onderkant van uw huis.

Er zijn echter situaties waarin alleen een stripbasis kan worden gebruikt om een ​​huis te bouwen. Bijvoorbeeld als de grond zanderig, deinend en gevoelig voor afschuiving is. Ook is een stripfundering nodig waar de fundering ondiep moet zijn - vanaf 60 cm.

  Een monolithische fundering wordt meestal gelegd waar het grondwater zich hoog aan de oppervlakte bevindt. Plaatbodems zijn verdeeld in geribbeld en niet-geribbeld.

  Als er geen verstijvers op de platen zijn, neemt het sterkteniveau af en kan een dergelijke fundering worden gebruikt voor een kleine constructie - een pantry of een schuur. Voor grotere constructies is het beter om een ​​ondiepe monolithische plaat te nemen met versterkende verstijvers.

  De eigenschappen zijn als volgt:

  • wanneer de grond bevriest, behoudt deze zijn integriteit, zonder te verzakken of te barsten;
  • hoog draagvermogen;
  • bestand tegen vervorming tijdens grondbeweging.

  Deze eigenschappen van een monolithische fundering maken het mogelijk om er niet alleen huizen met één, maar ook twee of drie verdiepingen van gasbetonblokken op te bouwen. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat dit type basis geen kelderuitrusting toestaat, bovendien is het niet budgettair.

  Paalfunderingen en kolomfunderingen zijn veel economischere opties, omdat het materiaalverbruik veel lager is, het gemakkelijker is om het op te zetten en beide geschikt zijn voor moeilijke gronden.

  De installatie van zowel palen als pilaren wordt puntsgewijs langs de omtrek van het gebouw uitgevoerd. De inkepingen voor de palen zijn vooraf voorbereid.

  Verder, dat de pilaren, dat de palen van bovenaf zijn verbonden door een rooster - een integraal horizontaal frame van gewapend beton.De roosterfuncties zijn om de belasting op de palen / pilaren gelijkmatig te verdelen en te combineren tot een integrale structuur. Op de grillage wordt het huis gebouwd.

  Als de grond zwak, bevroren, deinend of bewaterd is, kan de paalfundering ook worden gebruikt, maar de palen moeten van een speciaal type zijn - schroef. Dan hoef je de grond niet eens te egaliseren.

  De voordelen van paal- en kolomfunderingen zijn:

  • de mogelijkheid om ze op elk moment van het jaar te plaatsen;
  • de afwikkeling van de woning op een dergelijke basis is minder en vindt gelijkmatig plaats;
  • het rooster verbetert de stabiliteit van de structuur.

  Een stripfundering is beter geschikt voor huizen met twee of drie verdiepingen.

  Het is onwenselijk om gasbetonblokken te nemen voor de basis van het huis, aangezien dit materiaal nogal kwetsbaar en niet-vochtbestendig is, zal grondwater het gemakkelijk vernietigen. Voor een stripfundering is een FBS (massief funderingsblok) met een gewicht van ongeveer 3 centers geschikt.

  Ondiepe tapebasis is geschikt voor huizen zonder kelder. Als een kelder nodig is, moet de basis worden begraven, met een standaarddiepte van ongeveer 150 cm.Als algemene regel geldt dat de greppel 20 cm dieper moet worden geplaatst dan het niveau van bevriezing van de grond.

  De breedte van de sleuf wordt telkens afzonderlijk berekend en is afhankelijk van het gewicht van het gebouw. Wanddikte is een andere parameter waarmee rekening moet worden gehouden bij het berekenen van de fundering. Daarom moet de breedte van de basis de breedte van de muur met 10 cm overschrijden, de muur bevindt zich in het midden van de greppel en 5 cm van de greppel blijft aan elke kant ervan.

  Voor het draagvermogen van de grond in de regio waar de bouw gaande is, kunt u zowel contact opnemen met internet als met de specialisten van het ontwerpatelier. Als je weet op wat voor grondsoort de bouw is gepland, is het niet moeilijk om erachter te komen.

  blauwdrukken

  Het project van een huis met één verdieping gemaakt van gasbeton kan, als je enige vaardigheden hebt, jezelf ontwikkelen of hulp vragen aan de juiste specialisten.

  Als u van plan bent een economie- of middenklassegebouw te bouwen met een oppervlakte van 8 bij 10, kunnen de berekening en tekening alleen worden ontwikkeld.

  In het geval dat u "zwaaide" naar een luxe huisje 10x10 met een oppervlakte van 100 m². meter of zelfs meer - 150 vierkante meter. meter, is het beter voor professionals om u te helpen. Omdat een huis in zo'n gebied niet goedkoop is, moet je niet proberen geld te besparen op zijn project, want dit is een plan op basis waarvan je droom zal uitkomen.

   In overeenstemming met de huidige regelgeving moet een huis gemaakt van cellenbetonblokken van "één" verdieping als volgt worden gebouwd:

   • muurblokken moeten worden gebruikt in omstandigheden waarin de luchtvochtigheid niet hoger is dan 75%;
   • buitenmuren moeten een vorstbestendigheidsklasse hebben - F25 of hoger, en voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid - niet lager dan F;
   • verticale en horizontale naden mogen niet dikker zijn dan 1-2 mm;
   • de lijmoplossing die voor gemetselde muren wordt gebruikt, moet een waterhoudend vermogen van minimaal 98% en een druksterkte van 10 MPa hebben;
   • dragende buitenmuren moeten een aanbevolen breedte van 600 mm hebben en zelfdragende muren - vanaf 300 en meer;
   • metalen elementen die in de bouw worden gebruikt, zijn gemaakt van roestvrij of geanodiseerd staal;
   • vloerplaten op de kelder of tweede verdieping moeten een aanslagdiepte hebben van 120 tot 150 mm.

   Het advies

   Vaak verheugt een persoon, die een advertentie "turn-key gasblokhuizen" heeft ontmoet en ziet dat de kosten laag zijn, zich en gelooft dat er een uitweg is gevonden. Maar dit is niet altijd het geval, vooral in gevallen waarin materiaal van lage kwaliteit wordt gebruikt voor de constructie van dergelijke huizen.

   In de meeste gevallen maken dergelijke bedrijven zelf gasbetonblokken zonder de productietechnologie in acht te nemen. Het materiaal wordt verkregen dat niet voldoet aan de eisen voor gasbeton en vaak zelfs schadelijk is voor de gezondheid.

   Ambachtelijke productieomstandigheden verlagen de materiaalkosten, maar deze waargenomen besparingen kunnen dure reparaties tot gevolg hebben.

   Daarom moet u in de eerste plaats geïnteresseerd zijn in de kwaliteit van het materiaal, of het conformiteitscertificaten met GOST heeft en welke documenten de ontwikkelaar heeft.

   Bekijk een van de projecten van een huis met één verdieping en een zolder van cellenbeton in de volgende video.

   geen commentaar

   De reactie is succesvol verzonden.

   Keuken

   Slaapkamer

   Meubilair