Modieus ontwerp voor een smalle gang

Elke gast krijgt de eerste indruk van het appartement en zijn bewoners als hij de gang binnenloopt. Daarom is het zo belangrijk om bij het ontwikkelen van het ontwerp van een ruimte te proberen deze zo comfortabel en functioneel mogelijk te maken. Als je enkele trucs en eigenaardigheden kent van het plaatsen van meubels in de gang, kun je zelfs een smalle onopvallende gang veranderen in een echt meesterwerk van designkunst.

Belangrijkste ontwerpconcepten

Om een ​​smalle en kleine gang vakkundig in te richten, moet men zich laten leiden door het principe van beknoptheid en een minimale hoeveelheid meubels en interieurartikelen gebruiken. Daarom moet men bij het uitvoeren van reparaties in de ruimte van de gang dit grondig aanpakken en alles tot in het kleinste detail overdenken, zodat een toch al kleine ruimte niet rommelig lijkt.

Sommige trucs zullen helpen om de ruimte in een smalle gang vakkundig te organiseren:

 • Een interieurdetail zoals een spiegel is een musthave voor bijna elke gang. Hangend aan de muur of gemonteerd in de kastdeur, kan het de gangruimte visueel vergroten.
 • De toegangs- en binnendeuren mogen elkaar bij het openen niet raken. Ten eerste kan dit hun uiterlijk verpesten, en ten tweede veroorzaakt de botsing van deuren ongemak tijdens het verplaatsen door het appartement. De beste oplossing zou zijn om deuren naar de kamer te installeren, die niet naar de gang toe openen. U kunt ook overwegen om schuifdeuren te installeren of een andere manier om een ​​doorgang in de vorm van een boog te ontwerpen.
 • Er zijn geen speciale vereisten voor het ontwerp van de plafondruimte. U kunt een spanplafond gebruiken, het wit schilderen met gewone plafondverf of spiegelpanelen gebruiken, die ook de ruimte van de gang visueel vergroten. Door gebruik te maken van een systeemplafond met twee niveaus in combinatie met een spiegelfolie kan de hoogte van de wanden visueel worden vergroot.
 • Om de muren rond de omtrek te versieren, gebruiken ze meestal een verscheidenheid aan behang, plastic panelen, keramische tegels met imitatie van baksteen of steen of decoratieve pleister. Bij het decoreren van muren moet u volumetrische tekeningen en te voor de hand liggende contrasten vermijden die kostbare centimeters van een kleine kamer kunnen verbergen. Een smalle en kleine gang kan in felle kleuren worden ingericht, maar een lange gang ziet er beter uit in lichte kleuren.
 • Als vloerbedekking is het beter om sterke en duurzame materialen te gebruiken die hun oorspronkelijke uiterlijk kunnen behouden bij actief gebruik. De vloer in de gang kan dus worden aangelegd met keramiek of tegels of bedekt met dik linoleum op een ondergrond. Parket of laminaat kun je het beste voor andere kamers laten. Een uitstekende oplossing zou zijn om een ​​vloerverwarmingssysteem te installeren. Het zal prettig zijn om op zo'n coating op te staan ​​als je thuiskomt van de vorst, bovendien helpt de warme vloer om schoenen te drogen bij modderig weer.
 • Om elektriciteitsmeters, alarmsystemen en intercombuizen te maskeren, kunt u een in de muur ingebouwde gipsplaatstructuur gebruiken, die wordt afgesloten door een deur. Deze eenvoudige methode helpt niet alleen om alle apparaten te verbergen, maar beschermt ze ook tegen onopzettelijke schade.

Vulling

In dit deel van het appartement met een kleine oppervlakte mag u in geen geval omvangrijke meubels plaatsen.Het begin van renovatie in de gang is een uitstekende reden om oude kledingkasten en kasten te vervangen door moderne, compacte en multifunctionele opbergsystemen.

De locatie en de benodigde meubelset die in het gebied van de toegangsdeur wordt geplaatst, is direct afhankelijk van de vorm van de kamer.

vierkante gang klein van formaat, het is handig om meubels te voorzien voor het opbergen van dingen aan de zijkanten van de voordeur. Als de diepte van de nis aan de zijkanten dit toelaat, kunt u aan de ene kant een gangset, een kleine kledingkast met een spiegel op de deur of ander modulair meubilair voor de gang plaatsen. De andere kant kan worden gebruikt onder een muurhanger, waaronder een schoenenrek en een klein nachtkastje perfect passen. Als er plaats is voor schoenen in de kast, kan een bank onder de hanger worden geïnstalleerd, waarop het handig is om schoenen aan te trekken.

Voor smal en langwerpig de vorm van de gang moet de ruimte rond de voordeur optimaal benutten. Als de kast te veel ruimte in beslag neemt, kunt u een speciale kolom kopen voor de gang, die laden bijna tot aan het plafond heeft. Ook de ruimte boven de deur moet benut worden en de opbergruimte moet worden georganiseerd met een stijlvolle moderne mezzanine. Een opvouwbaar schoenenrek is ontworpen voor schoenen, die plaats heeft voor het plaatsen van meerdere paren in rijen.

Voor het gemak van schoeisel kunt u een kleine kruk in de hoek plaatsen.

Naast de juiste vormen van de gang, vind je vaak een gang met niet-standaard contouren... Dergelijke vormen worden soms gevonden in een woonhuis met meerdere verdiepingen, als er een trap in de gang naar de tweede verdieping is. In zo'n situatie, met een acuut ruimtegebrek, kun je rondkomen met een minimale set meubels - een spiegel en een bank bij de voordeur, en je kleding op een hanger onder de trap hangen. Soms is een kamer met een ongewone vorm een ​​idee bij het plannen van een appartement, wat ook geen groot probleem is. In een dergelijke situatie is het raadzaam om meubels op individuele maten te bestellen, zodat deze zo compact mogelijk in een klein deel van de gang kunnen worden geplaatst.

Verlichtingsopties

Het belangrijkste kenmerk van de kamer bij de voordeur is de afwezigheid van een raam, dat wil zeggen een natuurlijke lichtbron. Daarom is het zo belangrijk om bij het ontwikkelen van een ontwerp voor een kleine gang voldoende aandacht te besteden aan verlichting.

De belangrijkste voorwaarde voor verlichtingsarmaturen in de gang is dat ze niet massief of omvangrijk mogen zijn. De keuze voor miniatuur maar krachtige verlichtingsarmaturen zal helpen om de ruimte visueel uit te breiden, wat erg belangrijk is voor een smalle gang.

Het is beter om wand- of plafondlampen te kiezen, omdat het moeilijk zal zijn om ruimte te vinden voor een staande lamp in een smalle gang. Bovendien kan de vloerlamp per ongeluk je jas raken of niet worden opgemerkt in het donker, laat thuiskomen.

Compacte en stijlvolle spotmodellen zijn ideaal voor plafondlampen. U kunt ook armaturen met een draaibare uitvoering, zoals spots, selecteren en in de hoeken plaatsen. Soms worden in de gang één of meerdere rechthoekige of ronde kroonluchters geplaatst. De best passende kroonluchters met overhead- of ingebouwde tinten, die indien gewenst ook kunnen worden aangevuld met neonverlichting rond de omtrek van de plafondruimte.

Als wandverlichtingselementen moet u schansen kiezen, die de vorm kunnen hebben van een lantaarn of een andere eenvoudige structuur. Het aantal schansen hangt rechtstreeks af van het gedeelte van de kamer, maar de meeste moeten zich in het spiegelgebied bevinden.

Een ongebruikelijk modern design wordt gekenmerkt door de toevoeging van nieuwigheden als extra vloerverlichting in de vorm van fluorescerende of beschermde LED-lampen, evenals LED-strips. Ze voegen niet alleen mysterie toe aan het interieur van de gang, maar laten je ook vrij in de gang bewegen zonder de hoofdverlichting in te schakelen.

Wanneer alle verlichtingsarmaturen tegelijkertijd zijn ingeschakeld, moet het licht ervan gelijkmatig worden verdeeld, zonder schaduwen en donkere gebieden te creëren. De schakelaars zijn het handigst in de directe omgeving van de voordeur geplaatst, wat handig is bij thuiskomst 's nachts.

Kleuroplossingen

Een correct geselecteerd kleurenpalet in het interieur van een smalle gang kan de ruimte ook comfortabeler maken en de grenzen visueel vergroten.

Een van de technieken die ontwerpers vaak gebruiken bij het werken met een kleine gang, is het gebruik van een glanzend oppervlak. Dit kan een lichtgekleurde vloer zijn met een glanzende afwerking, of een plafond met een reflecterend oppervlak. Om de illusie van meer ruimte te creëren, moet u voor zowel de vloer als het plafond materialen van dezelfde toon kiezen.

Om de gang groter te laten lijken, moet je zoveel mogelijk witte en andere lichte tinten gebruiken.

Vaak gebruiken ontwerpers beige tinten omdat beige als praktischer wordt beschouwd dan wit. Zodat een effen beige gang niet saai lijkt, kun je er kleine tonen van chocoladetinten aan toevoegen.Meubilair moet ook worden gekozen om bij de muren en vloer van de gang te passen, zodat contrasterende kasten en kasten niet zwaar lijken, maar lijken om samen te smelten met de muren, waardoor de ruimte van een kleine gang vrijkomt.

stilistisch ontwerp

Om de kamer stijlvol en gezellig te maken, volstaat het niet om de bovenstaande tips te volgen. De gang waarin elk klein ding overeenkomt met de algemene stijloriëntatie van de kamer, ziet er harmonieus en aantrekkelijk uit. Onder de verscheidenheid aan moderne stijloplossingen voor het ontwerp van een inkomhal met een klein gebied, zal iedereen een richting naar zijn smaak vinden.

Een overvloed aan glazen en metalen voorwerpen met een koude glans, kenmerkend voor de stijl high Tech, wat handig zal zijn voor het organiseren van de ruimte bij de voordeur. De vloer kan worden gelegd met effen keramische tegels, een zelfnivellerende structuur zal er ook goed uitzien, die bovendien kan worden aangevuld met een driedimensionaal patroon. Muren kunnen worden versierd met sierpleister of behang met gemetalliseerde inzetstukken op de afbeelding. Koel grijs en blauw, maar ook paars of groen en natuurlijk wit zijn ideaal voor deze stijl. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met de kleurbelasting en niet meer dan drie tinten in het interieur te gebruiken.

Voor warme en gastvrije gastheren is het idee om een ​​​​gang in een appartement uit te rusten geschikt. landelijke stijl... De eenvoud van het ontwerp en het gebruik van natuurlijke materialen voor de inrichting van het interieur kunnen van een smalle gang een gezellige gang maken. Het plafond in zo'n kamer is beter om op één niveau te zijn, de aanwezigheid van houten balken is toegestaan ​​en het is beter om traditionele verlichtingsarmaturen te kiezen. Naast gips is natuursteen metselwerk of behang met bloemmotieven geschikt voor wandbehandeling.

Opzettelijk verouderde of afbladderende houten meubels helpen om het grootste effect van rustieke kleuren te bereiken.

Gangdecoratie in overeenstemming met met oosterse tradities gaat uit van een rel van felle kleuren en een overvloed aan verfijnde interieuritems. Het gebruik van deze stijl vereist veel inspanning om door de kleinste details na te denken die de smaak van de landen van het Oosten behouden. De afwezigheid van omvangrijke en lompe meubelstukken maakt deze stijl ideaal voor een kleine gangruimte, en verfijnde en gedraaide details helpen om het gebied visueel te vergroten. Vanwege de overvloed aan heldere elementen, kan deze stijl er te flitsend uitzien in een smalle gang, dan moet de aanwezigheid ervan worden beperkt. De keuze voor meubels in effen lichte tinten zou geschikt zijn, en in dit geval moet de oosterse stijl worden overgelaten voor details.Een kleurrijk tapijt, een stijlvolle vloervaas, een spiegelframe of een zachte zitting voor een poef, gemaakt in de beste tradities van het Oosten, zullen de sfeer in de gang bepalen.

Delicaat en onopvallend provence met zijn gedempte tinten is het volgens veel ontwerpers perfect voor het inrichten van de gangruimte. De muren kunnen worden geverfd in lila of lichte tinten groen, wit behang met een miniatuurpatroon is ook geschikt. Gladde lijnen en verfijnde meubelpoten zullen helpen om de sfeer van Franse charme te benadrukken, en kleine schattige interieurdecoraties zullen helpen om het ontwerpidee harmonieus te voltooien.

De goede financiële situatie van de eigenaren en hun naleving van tradities - dit is wat het kan vertellen klassieke stijl in de gang van het appartement. Voor de klassiekers zijn meubelen en afwerkingsmaterialen van uitsluitend natuurlijke oorsprong acceptabel. Om de gang met dergelijke items in te richten, moet je veel uitgeven. Het is beter om parket voor de vloer te kiezen, de gangset moet van hoogwaardig massief hout zijn. Het is ook beter om de juiste kwaliteit van metalen meubelbeslag en kleerhangers te kiezen, zodat ze na jaren hun oorspronkelijke uiterlijk niet verliezen. Deze stijl biedt geen rijke keuze aan kleuren, dus het palet is beperkt tot chocoladebruin, beige en wit. Het voordeel van het klassieke interieur is dat het gemakkelijk kan worden gecombineerd met een grote verscheidenheid aan stijlen in andere kamers, het appartement zal niet verblinden en er smakeloos uitzien.

Een andere stijl die geweldig is voor kleine ruimtes zoals een smalle gang is minimalisme... De afwezigheid van onnodige onderdelen en omvangrijke items is wat u nodig heeft voor een kleine gang. De stijl wordt gekenmerkt door een minimale set van alleen functionele meubels, ook de aanwezigheid van spiegels in het interieur is welkom.

Nadat je de belangrijkste kenmerken en technieken van een bepaalde stijl hebt bestudeerd, kun je gemakkelijk een echt stijlvolle gang maken vanuit een onopvallende ruimte bij de voordeur, waarin alle details met smaak zijn geselecteerd.

Interieurideeën

Naast het gebruik van een bepaalde stijlrichting bij het inrichten van het interieur van een smalle gang, bieden moderne ontwerpers verschillende technieken waarmee je een kleine ruimte in een appartement kunt verslaan. Met behulp van deze real-world tips kun je ervoor zorgen dat de gang schittert met nieuwe kleuren.

 • Als de gang smal is, maar een nogal langwerpige vorm heeft, kan de hele ruimte worden verdeeld in functionele secties. Dit zal helpen de lange ruimte vorm te geven en de beschikbare ruimte in de gang optimaal te benutten. Het zoneringseffect kan worden bereikt door de verlichtingsarmaturen te plaatsen, plafonds met verschillende niveaus te gebruiken of door de muren en vloeren in afzonderlijke ruimtes met verschillende materialen te decoreren. Het is meestal handig om kleine gangen op te delen in een deuropening, waar het gebruikelijk is om buitenschoenen achter te laten, en een lobby, waar u zich kunt uitkleden en uw haar kunt doen.
 • Als het meest gewone, onopvallende ontwerp wordt gekozen voor de decoratie van de gangruimte, ziet de kamer er misschien een beetje saai uit. In dit geval moet je je toevlucht nemen tot trucjes en kleine maar heldere accenten plaatsen. Het kan een kleurrijk schilderij zijn of een pittoresk deurkleed, een ongewone spiegel of een ingewikkelde huishoudster - het hangt allemaal af van de verbeeldingskracht van de eigenaren van het appartement.
 • Een ongebruikelijke en functionele oplossing voor een klein appartement kan de organisatie van raamruimtes zijn, die zich op de gangmuur naast de kamer zullen bevinden. Zo'n truc zal helpen om de ruimte in de gang visueel te vergroten, en als de openingen niet zijn beglaasd, kunnen ze heel goed als extra planken worden gebruikt.
 • Interessant is dat je de kleine ingangsruimte in het huis waar de trap zich bevindt, kunt verslaan.Naast het feit dat er een kleedkamer onder kan worden geplaatst, worden vaak planken of een aparte ruimte voor kleding voor volwassenen en kinderen in de trap zelf gemonteerd. Soms omvat het ontwerp van de kamer het plaatsen van opslagnissen direct op de treden zelf met een brede trap.
 • Het hebben van een hoek in een toch al kleine gang lijkt op het eerste gezicht misschien een probleem. Een stijlvol en compact model van een hoekhal, koptelefoon of kast kan deze stelling, die al lang in de hoofden van velen is verankerd, echter gemakkelijk weerleggen.
 • In een kleine ruimte is het erg belangrijk om opslagruimte voor kleine items te organiseren om constante rommel te voorkomen. Hiervoor kun je verschillende manden gebruiken. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt - stof, metaal, staven of draad. Zelfs gewone houten kisten zijn geschikt om dingen in op te bergen. Het is voldoende om ze te bedekken met verf of vernis - en het designstuk van het interieur is klaar.
 • Als er niet genoeg horizontale ruimte is, moet je de verticale ruimte optimaal benutten. In dit geval komen de meest voorkomende haken te hulp. Hoe meer er zijn, hoe beter. Onderhaken zijn handig voor tassen, sleutels en paraplu's, hangers op ooghoogte helpen om kleding te ordenen en de bovenste rij is voor hoeden en hoeden.
 • Als er een fiets, sleeën of andere grote voertuigen in de gang staan, is het handiger om een ​​plek aan de muur te organiseren om deze op te bergen. Dit bespaart niet alleen kostbare ruimte, maar voorkomt ook permanent vuil in de hele gang.

Zoals u kunt zien, op het eerste gezicht schijnbaar serieus, is het probleem van kleine gangen vrij eenvoudig opgelost. Het volstaat om alle onnodige en omvangrijke items te verwijderen en de gang tot een minimum te beperken, maar smaakvol. Alleen dan zullen alleen de gasten die binnenkwamen hun vreugde niet kunnen weerhouden van wat ze zagen.

In de volgende video vindt u ontwerpideeën voor een smalle gang in een appartement.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair