Wat kan een ingebouwde gang zijn?

Inhoud
 1. Keer bekeken
 2. Materialen (bewerken)
 3. Afmetingen (bewerken)
 4. Kleur
 5. Ontwerpideeën en stijl
 6. Decor en verlichting
 7. Meubilair
 8. Extra kamer
 9. Handige kleine dingen
 10. Het advies
 11. Succesvolle voorbeelden en opties

De gang is precies de ruimte die iedereen ontmoet en begeleidt die bij je op bezoek komt. En de gang heeft ook een functionele belasting - je kunt er ondanks het kleine oppervlak veel noodzakelijke dingen in kwijt.

Helaas is de gang in veel moderne appartementen meestal klein en heeft weinig licht. Daarom is soms de hulp van ervaren ontwerpers vereist om het ontwerp van de gang te corrigeren of letterlijk te veranderen: breid de muren uit, verhoog het plafond, denk na over de verlichting en verander de textuur van de muren.

Keer bekeken

Een van de beste opties is om je kleine hal uit te rusten met een kledingkast die in een nis of in een muur is ingebouwd. Tegenwoordig kan bijna alles worden "ingebouwd" - van schuifkasten tot gangen of kleedkamers.

De voordelen van zo'n ingebouwde gang liggen voor de hand: ruimtebesparing door het gebruik van bestaande nissen, de mogelijkheid om de kast zelf te vergroten - van vloer tot plafond. Ook het aantal planken kan naar eigen voorkeur worden ingesteld en schuifdeuren besparen extra ruimte.

De kledingkast in de gang kan zonder achter- of zijwand worden geïnstalleerd, afhankelijk van in welk deel van de gang deze wordt geïnstalleerd. Inbouwmeubels met talrijke planken zijn ideaal voor elke gang.

Materialen (bewerken)

Een van de goedkope en zeer populaire opties voor het inrichten van de gang kunnen wandpanelen zijn van MDF of plastic, die marmer of hout imiteren. Deze kasten zijn handig en vereisen geen speciaal onderhoud, ze zijn gemakkelijk schoon te maken.

Als je hoge verwachtingen hebt van je gang, gebruik dan decoratieve steen voor wanddecoratie en laat de kastdeuren gespiegeld zijn.

Spiegels hebben de neiging om de ruimte te "verdiepen" en het beeldmateriaal van de kamer visueel te vergroten.

Een gang gemaakt van natuurlijk hout is veel duurder dan de vorige en ziet er geweldig uit in min of meer ruime kamers. Een alternatief kunnen meubels zijn van gefineerde planken, die uiterlijk op geen enkele manier verschillen van natuurlijk hout. Toegegeven, het is veel duurder dan een gelamineerd product.

In kasten kunt u decoratieve elementen van metaal, kunststof of glas gebruiken.

Afmetingen (bewerken)

Een ingebouwde gang in een kleine ruimte vereist speciale regels voor "locatie". De belangrijkste vereiste in dit geval is minimalisme. Een kast is bijvoorbeeld niet meer dan 45 centimeter diep. En het mooiste van alles is een kledingkast zonder achterwand, waarin je gemakkelijk verschillende planken en allerlei hangers kunt plaatsen.

Manden en laden aan de onderkant van het ingebouwde meubilair helpen u om verschillende noodzakelijke kleine dingen en accessoires daar te plaatsen. Het is aan te raden om een ​​spiegel in een kleine hal te plaatsen, dit maakt je kamer gezellig en origineel.

Het is raadzaam dat het ook mogelijk is om een ​​plank voor schoenen te plaatsen, een mezzanine voor het opbergen van seizoensartikelen in uw ingebouwde structuur.

Het is een goed idee om de kast te combineren met de zijwand van de gang, waardoor een van de kastpanelen de deur naar de volgende kamer kan worden.

Ook in de ruime hal zal de inbouwkast prachtig staan. Volumetrisch, met schuifdeuren, kan het een "centrum" -figuur worden in het interieurontwerp. Een vrijstaande spiegel past ideaal in een grote hal, waarin iedereen die het huis verlaat naar volle groei kan kijken.

Als de spiegel klein is, kan deze boven de ladekast worden geplaatst.

Kleur

Velen van ons twijfelen vaak aan de kleur van de ingebouwde gang - welke is beter om te kiezen, zodat de kamer niet klein lijkt en bij het interieur past.

Ontwerpers adviseren niet om ingebouwde kasten in donkere tinten te kiezen: ze kunnen de kamer somber maken, het effect creëren van omvangrijke vulling van de gang.

Kies lichte kleuren of natuurlijke houtkleuren. Inbouwkastdeuren kunnen worden gedecoreerd met fotoprint, gemaakt van gekleurd plastic. Spiegeldeuren met een gezandstraald patroon of gekleurd mat zijn erg populair.

Een zandkleurige bamboe gevel is een goede oplossing voor elke kleine hal. Glas-in-looddeuren kunnen een stijlvolle oplossing zijn - verschillende kleuren waaruit het hoofdpatroon bestaat, zullen sfeer toevoegen en passen bij elke behangkleur.

Dankzij het gebruik van verschillende kleuren in de gang kan zelfs een kleine ruimte worden gezoneerd, wat een rationeler gebruik van vierkante meters mogelijk maakt.

Ontwerpideeën en stijl

Er is geen specifieke ontwerpstijl voor de gang - iedereen heeft het recht om degene te kiezen die ze leuk vinden. Maar experts raden nog steeds aan om de gang in dezelfde stijlen in te richten als de rest van de kamers: je kunt het kleurenschema wijzigen, maar alle kamers moeten in één interieur worden ontworpen of elkaar harmonieus aanvullen:

 • Als je gang erg klein is, is er geen tijd voor luxe: minimalisme of hi-tech zou de beste optie zijn. En natuurlijk veel inbouwmeubels en spiegelvlakken.
 • In sommige gevallen, of beter gezegd, gangen in "Chroesjtsjov", wordt een ascetische setting verwelkomd: veel haken voor kleding, een kleine schoenenstandaard en bij voorkeur ingebouwde planken of een bank waar je verschillende kleine dingen kunt plaatsen.
 • De minimalistische meubelset kan ook in landelijke stijl worden gebruikt: lichte wanddecoratie, ingebouwde kleine kledingkast in houtkleur en donkere vloeren.
 • Muren die in wit zijn geverfd, zullen ook een gezellig interieur creëren, wat de ingebouwde opties van lichtgekleurde planken zal benadrukken.
 • De gang in Provençaalse stijl gaat uit van "verouderde" meubels met metalen fittingen, witte of beige kasten.
 • De Art Nouveau-stijl, die uw gang een onvergetelijke uitstraling zal geven, is een origineel ontwerp, natuurlijke kleuren en veel florale ornamenten.
 • In een klassieke stijl zien ingebouwde kasten met spiegeldeuren er perfect uit, wat een lange gang met een gang adequaat zal versieren.

Decor en verlichting

Een speciaal decor voor elke ingebouwde gang zijn deuren, schuifdeuren of schommels, van vloer tot plafond, versierd met verschillende decoratieve elementen. Het patroon op de kastdeuren kan van goud- of zilverfolie zijn. Heldere fittingen, vinylstickers, fotoafdrukken worden gebruikt als decor.

Hoekpatronen geven smaak aan uw ingebouwde meubels, net als glas-in-lood voor een uniek decoratief effect. En de locatie van de kast, bijvoorbeeld een hoek of etui, kan uw gang verfraaien. Radiale kast met matte deuren is in staat om alle onregelmatigheden en onvolkomenheden van uw leefruimte glad te strijken.

Nou ja, en natuurlijk verlichting, die in sommige gevallen "de regels dicteert". Meestal is er geen natuurlijk licht in de gang, met uitzondering van landhuizen of cottages. Daarom is alleen plafondverlichting niet voldoende, u moet een ander gebied "verlichten", bijvoorbeeld in de buurt van de spiegel.

De overvloed aan licht zal nooit overbodig zijn. In het geval van een smalle gang moet het licht naar de muren worden gericht en niet naar het plafond.

Als de muren in uw appartement niet hoog genoeg zijn, moet het licht naar het plafond worden gericht en de muren visueel "trekken". Als de hoeveelheid licht niet genoeg voor je is, installeer dan extra verlichting in nissen of onder schilderijen.

Aan het einde van een lange gang moet er een "baken" in je gang zijn, in dit geval zal de gang minder langgerekt lijken.

Als er nissen in uw gang zijn, dan is verlichting daarin de perfecte oplossing. De schansen of originele lampen die erin zijn geplaatst, zullen charme aan de kamer toevoegen.

Meubilair

Meubels in uw ingebouwde gang worden geselecteerd afhankelijk van de stijl en natuurlijk vierkante meters. Afhankelijk van de grootte van de kamer, kun je er niet alleen veel verschillende handige apparaten in plaatsen, maar ook de meest noodzakelijke hoeveelheid meubels:

 • Een bank is bijvoorbeeld een zeer comfortabel meubelstuk dat perfect past in een ruime hal. Ottomanen voor de spiegel, een comfortabel schoenenrek zorgt voor een gezellige sfeer in de kamer.
 • Het is noodzakelijk om compacte en functionele meubels in een smalle structuur te installeren. Bovendien kunnen lichte tinten het beeldmateriaal extern "uitbreiden". Je kunt ook vrolijke tinten gebruiken - felgeel, olijfgroen, gestreept.
 • Het belangrijkste element van de smalle gang is een ingebouwde kledingkast. Je kunt proberen om er een plank voor schoenen in te installeren, naast standaard hangers. De deuren van een dergelijke kast moeten doorschijnend zijn of met gespiegelde inzetstukken. Als de kast niet in de gang past, kunnen ingebouwde planken voor hoeden en schoenen een alternatief zijn.
 • Als hangers spijker je origineel versierde, gestileerde kleerhangers aan de muur.
 • Ingebouwde planken kunnen onder het plafond worden geïnstalleerd als het aantal vrije vierkante meters bijna nul is.

Extra kamer

Zelfs een kleine gang kan in verschillende zones worden verdeeld, die als extra kamers kunnen dienen en verschillende functies kunnen vervullen. Bijvoorbeeld een plek waar alleen schoenen kunnen worden opgeborgen zodat ze niet opvallen.

U kunt de locatie van de zones aanpassen met behulp van meubels: om de hoek van de kast kunt u een ruimte plaatsen voor het omkleden, achter de ladekast kunt u een plank voor schoenen plaatsen. U kunt dus een klein gebied voor een kleedkamer selecteren - een ingebouwde kleine hoekkast is voor dit doel heel geschikt. In dit geval zijn schuifmodellen ideaal: dezelfde planken voor schoenen kunnen worden opgevouwen.

Als er geen ruimte voor is, installeer dan een stoeprand - het is handig om erop te zitten, en de ingebouwde laden zijn een ideale plek om wat van je spullen op te bergen.

In oude appartementen is al een extra kamer in de gang genomen - een berging. Als het er niet is, zou het installeren ervan een redelijke oplossing zijn. Als er al een nis in de gang is, kunt u daar ingebouwde planken installeren en een deur installeren.

In het geval van een lange gang kunt u de voorraadkast afzetten met een gipskartonwand met deur. Als laatste redmiddel is een ingebouwde wandopslag geschikt, waar het handig is om blanks voor de winter op te slaan.

Handige kleine dingen

Vergeet naast de benodigde meubels in de gang ook de kleine dingen niet:

 • Bijvoorbeeld, huishoudsteraan de muur gemonteerd is een handig en erg handig ding. Gemaakt in een originele stijl, zal het een lichtpuntje in het ontwerp worden en je sleutels op orde houden. Sommige sleutelhouders kunnen worden uitgerust met aparte planken voor correspondentie. Sleutelhangers met spiegels zijn een geweldig cadeau voor een housewarming.
 • Ottomaans, wat nodig is bij het wisselen van schoenen - een geweldige aanvulling op het interieur van de gang. Veel producten zijn uitgerust met een verstelbare bovenkant en in de poef kun je uitneembare pantoffels of schoenpoets opbergen.
 • Compact mand voor kleding of verschillende accessoires zullen het uiterlijk van de gang aanvullen. Deze manden kunnen worden gebruikt voor het opbergen van seizoenshoeden, tuinartikelen en nog veel meer.
 • Erg comfortabel paraplubak Is een prachtig accessoire voor je gang. Gemaakt van verschillende materialen, kan zo'n standaard een "stijlvol" gadget worden en erg handig bij regenachtig weer.

Het advies

En nog een paar nuttige aanbevelingen:

 • Om de gang een complete uitstraling te geven, moet je er een deurkleed in leggen. Het is een onmisbaar decorelement in de winter en de herfst. Het vloerkleed kan worden vervangen door een mat of tegelvloer, die zeer eenvoudig schoon te maken is.
 • Als het schoenenrek om wat voor reden dan ook niet bij u past, installeer dan houten dienbladen met randen voor schoenen. Zo ziet je kamer er niet slordig uit en vermijdt de vloerbedekking vuile vlekken.
 • Als uw appartement een zeer kleine keuken heeft, kunt u de meters van de gang gebruiken, bijvoorbeeld een koelkast plaatsen. Houd er echter rekening mee dat het een koellichaam nodig heeft, dus dit apparaat mag niet te dicht bij een muur worden geplaatst. En zodat het niet te veel "opvalt" in een ongewone omgeving, kunt u het vermommen met een vinylfilm vergelijkbaar met behang of meubels in een enkel kleurenschema.
 • Als er een kleine ladekast in de gang is, kan het oppervlak worden gebruikt om veel noodzakelijke dingen op te bergen: sleutels, brieven, hoeden of cosmetica.

Succesvolle voorbeelden en opties

Als de gangkamer je saai en somber lijkt, "doe" deze dan "opnieuw" met de originele kleur van de deur, bijvoorbeeld geel. Zo'n lichtpuntje wordt het "centrum" in je interieur.

Boeken kunnen op de planken van de ingebouwde etui worden geplaatst, wat aanzienlijk ruimte bespaart in de hal of woonkamer. Niet genoeg planken en ruimte voor hen? Gebruik de meubels die in de "Chroesjtsjov" zijn ingebouwd met een handgemaakte mezzanine. Een kleine kast onder het plafond met aparte planken en deuren past harmonieus in elk interieur.

Het is niet nodig om het in de winkel te bestellen, je kunt het zelf doen - goedkoop en met verbeeldingskracht.

Wat is hiervoor nodig:

 • Spaanplaat of triplex;
 • verschillende bevestigingselementen;
 • kleine houten blokken;
 • oefening.

Nadat u de structuur onder het plafond hebt geïnstalleerd, kunt u deze decoreren met verschillende decoratieve elementen die passen bij de gekleurde achtergrond van de kamer.

Gangnissen, die geen functionele belasting dragen, kunnen de rol van decor spelen: correct geselecteerde halogeenlampen en kleine sculpturen die in nissen zijn geïnstalleerd, zullen uw gangontwerp uniek maken.

Hoe je een mezzanine met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair