Loft-achtige gangen: interieurkenmerken

Inhoud
  1. Stijlkenmerken
  2. Meubels en materialen
  3. Kleuren
  4. Registratie
  5. Interieur opties

In de regel is de loftstijl ontworpen voor ruime en lichte kamers, maar kamers in appartementen kunnen niet altijd groot zijn. En om de gang in deze stijl te versieren, moet je hard je best doen. Maar met zo'n kenmerk van deze stijl, als het minimale gebruik van meubels in het interieur, kunt u de gang in loftstijl decoreren. Deze stijl wordt geassocieerd met de afwezigheid van grenzen, dus als je meubels installeert, kun je deze niet te dicht bij elkaar plaatsen.

Stijlkenmerken

De moderne loftstijl verscheen in de vorige eeuw en is tegenwoordig populair. Hij kwam uit Amerika. Aanvankelijk was het in deze stijl gebruikelijk om gebouwen te decoreren die vergelijkbaar waren met zolders, verlaten fabrieken of magazijnen. Een kenmerk van deze stijl is minimalisme in het ontwerp van het pand, vrijheid en ruimte. Meestal wordt in deze stijl een grote en lichte kamer gebruikt voor decoratie. Door de ruimte in zones op te delen, wordt de ruimte functioneel, maar blijft het tegelijkertijd licht en niet beladen met meubels en diverse objecten.

Een andere belangrijke eigenschap van deze stijl zijn grote ramen en hoge planken, zodat er zoveel mogelijk licht in de kamer komt. Met deze combinatie van functies is het handig om de kamer in twee hoofdzones in te delen: privé en gast. De kleuren waarin de loftstijl is opgemaakt komen altijd overeen met natuurlijke kleuren of pastel. Het is onaanvaardbaar dat de kamer kleurrijk en helder is.

Materialen gemaakt voor hout passen hier goed, evenals beton, gips, steen, metaal of baksteen, omdat deze stijl de neiging heeft om een ​​beetje industriële stijl te vertonen.

Decorartikelen hebben over het algemeen een uitgesproken industriële uitstraling., wat zo inherent is aan de loftstijl. Deze elementen kunnen oude metalen buizen zijn, ventilatieroosters. Verschillende plaquettes, reclameposters, muren beschilderd met graffiti, verschillende sculpturen en schilderijen zullen helpen om een ​​moderne uitstraling aan deze stijl toe te voegen. Vintage meubels of decorelementen vinden ook hun plaats in een kamer in loftstijl. De belangrijkste reden waarom de loftstijl zo populair is, is de progressieve verstedelijking. Het stadsleven is de omgeving waarin we bestaan, en dit wordt natuurlijk weerspiegeld in hoe we onze woningen zullen inrichten, inrichten.

Meubels en materialen

Zoals eerder vermeld, moeten meubels in een hal in loftstijl tot een minimum worden beperkt, maar moeten ze tegelijkertijd functioneel en praktisch genoeg zijn. Het is wenselijk dat in zo'n gang een spiegel aanwezig is, omdat spiegels een van de belangrijkste elementen van een modern interieurontwerp zijn. Het zal helpen om een ​​​​kleine ruimte visueel uit te breiden en te vergroten. Dit geldt vooral voor kleine gangen, waar al weinig licht is.

De spiegel mag niet veel ruimte in beslag nemen in de kamer. Het is noodzakelijk om het zo te plaatsen dat het het interieur aanvult en harmonieert met het meubilair.

Eenvoudig en niet pretentieus meubilair is geschikt voor de loftstijl, zonder decor of textuur. Het is beter om te kiezen voor meubels van kunststof of hout. Een kleine kledingkast is geschikt voor een ruime gang en planken en een ladekast zijn geschikt voor een kleine. Voor een hal in loftstijl is het gebruikelijk dat meubels in kleur opgaan in de wanddecoratie.

Het is belangrijk dat de kleuren niet opvallen met helderheid, maar een neutrale tint hebben. U kunt zich concentreren op elk element van het interieur.

Soms zijn banken of fauteuils te vinden in kleine gangen. Ze moeten gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals leer of textiel. U kunt absoluut alle kleurschakeringen kiezen, maar het wordt aanbevolen om de kleuren te observeren die zijn vastgesteld in overeenstemming met het algemene palet van het interieur, of om tinten zwart en wit of zelfs rood te combineren, als er een agressieve loft in het project is bedacht. Als u een poef wilt plaatsen, is het beter om deze te vervangen door een doos die onder de stoel is gemaakt. Het ziet er absoluut niet slechter uit, neemt minder ruimte in beslag en herbergt veel nuttige dingen die niet veel ruimte in beslag nemen. In plaats van een kast kunt u rekken installeren die plaats bieden aan alle benodigde dingen en ruimte vrijmaken. Het belangrijkste is dat alle compartimenten van het rek niet zichtbaar zijn, maar verborgen.

Het glas op het meubilair moet worden gematteerd, vervang ze door spiegels. Alle decorelementen moeten van hout of metaal zijn. Als je genoeg ruimte in de gang hebt, kun je deze uitrusten met een bank, poef of een bank. Let er ook op dat er voldoende licht in de gang moet zijn, maar als er niet genoeg licht is, plaats dan hanglampen of vloerlampen in de gang. Ze zullen goed passen bij de algemene stijl van uw gang.

Loft is een van die stijlen die gericht is op actieve mensen. Daarom, als je een fiets hebt, zorg er dan voor dat je er een standaard voor in de gang installeert, want deze past goed in een dergelijk interieur.

Het is vermeldenswaard dat deze stijl origineel kan zijn, zelfs in zijn strengheid en eenvoud, dus experimenteer gerust met het ontwerp en verbeter uw hal in loftstijl.

Kleuren

Bij het decoreren van de muren van een hal in loftstijl, moet u zich houden aan de basisregels. Ten eerste moet het baksteen of gips zijn, dat op de betonnen muur wordt aangebracht.

In de regel worden alle afwerkingsmaterialen gecombineerd met witte baksteen, maar hiervoor kunt u slechts één muur van de kamer plaatsen. Als je problemen hebt met metselwerk, gebruik dan materialen die baksteen nabootsen. U kunt ook ongebruikelijke fotobehang gebruiken met natuurlijke materialen. Deze techniek voegt originaliteit toe aan de kamer.

Gebruik in een grote gang gips of beton voor de decoratie van de muren, die in elke kleur kunnen worden geverfd. Hiermee geef je de muren de uitstraling die deze loftstijl nodig heeft. Gebruik spiegels voor kleine ruimtes. Je kunt zelfs een volledig spiegelwand maken. Dit voegt meer licht toe aan uw gang en maakt deze breder.

De loftstijl tolereert geen complexe en gestresste componenten, is de decoratie van muren en plafonds geen uitzondering. Stop bij de meest eenvoudige en ongecompliceerde materialen, combineer ze met elkaar. Houd er bij het kiezen van materiaal rekening mee dat de kleuren van alle oppervlakken van de kamer met elkaar moeten worden gecombineerd. De materialen die in deze stijl worden gebruikt, zijn natuurlijk en milieuvriendelijk. De vloer moet natuurlijk van hout zijn, maar aangezien deze optie erg duur is, vervangt u deze door laminaat of linoleum.

Bij het inrichten van een kamer kunt u metalen of houtgeïmiteerde elementen gebruiken: verschillende lijsten voor schilderijen en foto's, beeldjes, futuristische sculpturen en structuren.

Registratie

Als u een renovatie in uw gang bent begonnen, dan zal het voor u niet moeilijk zijn om het in loftstijl te regelen, zelfs niet met uw eigen handen. Kies voor wanddecoratie natuursteen, wit of rood, omdat het oppervlak er extreem eenvoudig uit moet zien. Er is ook een optie om de muur te schilderen of er gips of "vloeibaar behang" op aan te brengen. Deze muur kan worden versierd met enkele interessante details, bijvoorbeeld schilderijen, posters, kalenders of foto's. Het plafond kan ook worden overgelaten met betonnen en houten balken, of het plafond kan worden omhuld met hout om de indruk te wekken dat het een zolder heeft.Dergelijke details in het interieur zijn kenmerkend voor de loftstijl.

Om het meubilair dat u nodig heeft in een dergelijke gang te kunnen plaatsen, is het aan te raden om alleen ingebouwde kasten voor bovenkleding en dergelijke te kopen, evenals schoenenrekken. Kledingkasten, kasten, poefs, leren banken kunnen met wielen worden gekocht om ze gemakkelijk naar de juiste plaats te verplaatsen of het interieur aan te passen aan uw stemming. Het is op dit moment erg relevant om de kamer met behulp van meubels in zones te verdelen, als de grootte van de kamer dit toelaat. Lichte kleuren van meubels en muren - dit is precies wat inherent is aan de loftstijl. Dit kleurenpalet maakt je gang gezellig, ruim, licht en modern.

Ook in deze industriële stijl is het gebruik van semi-antieke meubels relevant, je kunt deze techniek bovendien toepassen bij het decoreren van de vloer of wanden.

Interieur opties

Overweeg in detail hoe u het interieurontwerp in loftstijl kunt decoreren. Bij de eerste optie kunt u een specifiek kleurenschema kiezen om uw gang te versieren. Het kunnen niet alleen lichte tinten zijn, u kunt ook bruine of beige tinten gebruiken. Meubels in de gang kunnen in deze kleuren worden gekocht. Ook kan de nadruk in de ruimte liggen op verwarmingsbuizen die niet gesloten hoeven te worden. Ze kunnen worden geverfd om bij de kleur van het metaal te passen, en zo zullen ze integendeel de industriële stijl van het hok benadrukken.

In de tweede optie kun je niet bang zijn om grote meubels in deze stijl te gebruiken. De schuifdeurkast past perfect in je gang. Je kunt ook een bank en planken voor schoenen installeren, en een grote metalen kroonluchter maakt de gang helder en origineel. Voor een dergelijk ontwerp is een spiegel of een klok aan de muur geschikt, zodat het ontwerp niet te eenvoudig lijkt.

De kleuren in het interieur moeten consistent zijn in de loftstijl, anders lijkt de gang overladen met details.

Voor een gang die niet verschilt in zijn grote afmetingen, kunt u ook in de loftstijl uw eigen ontwerp ontwikkelen. Alles hangt af van de indeling van de woning. Als het niet standaard is, past een kledingkast met spiegels en verlichting van het hele plafond bij u. Om ruimte aan de muren te besparen, kunt u hangers of planken voor tops en hoeden installeren. Zo kun je in deze stijl kamers van verschillende groottes verslaan. Lichte afwerkingen en goede verlichting geven een aantrekkelijk uiterlijk aan smalle gangen, kamers met trappen en gewone kamers.

Voor gebouwen met een groot oppervlak zal de loftstijl erg handig zijn. In ruime en lichte appartementen kun je deze stijl op verschillende manieren verslaan. Om de gang een ongewone uitstraling te geven, kun je straatdecoraties combineren met elk vintage meubel. De muur kan in het zwart worden gemaakt, maar om harmonieus in het interieur te passen, is het noodzakelijk om er extra lichtbronnen op te installeren in de vorm van wandlampen. Zwarte kleur in zo'n interieur is heel toepasselijk, omdat de nadruk correct werd gelegd op details, bijvoorbeeld in een schilderij of een spiegel aan deze muur. Bakstenen muren en houten balken zijn het enige dat deze stijl kenmerkt.

De belangrijkste componenten van de loftstijl zijn natuurlijke materialen en kleuren, evenals metalen decorelementen: textiel afgestemd op de pretentieloze, maar dure meubels, trappen van hout of metaal, houten coatings - dit alles past perfect in elke kamer, zelfs het kleinste. Minimalisme is inherent aan het hok, wat het speciaal maakt voor mensen die de voorkeur geven aan eenvoud, beknoptheid, terughoudendheid, netheid en orde in het interieur. Onthoud dat de loftstijl niet kan worden gebruikt in kamers met lage plafonds, maar als je dat echt wilt, kun je het beste kleine insluitsels van de loft toevoegen aan het traditionele interieur en de kamer niet volledig industrieel maken.In kleine ruimtes bestaat het risico dat er een keldereffect ontstaat in plaats van een ruimte onder de zolder.

Hoe je met je eigen handen een gang in loftstijl kunt maken, zie de volgende video.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair