Lichte inkomhal in moderne stijl

Inhoud
 1. Voor-en nadelen
 2. stilistische aanwijzingen
 3. Selectie van materialen
 4. Meubels en verlichting
 5. Wij creëren gezelligheid

Elke gang, als een kamer met een gebrek aan natuurlijk licht, vereist speciale aandacht voor design. Tegenwoordig bieden veel ontwerpers opties voor het afwerken van gangen in warme en lichte kleuren. Door de juiste keuze te maken voor duurzame afwerkingsmaterialen die zich lenen voor reiniging, kunt u de lichte gang gemakkelijk schoon en netjes houden, deze blijft na renovatie lang netjes en comfortabel.

Voor-en nadelen

Een van de belangrijkste voordelen van het afwerken van de gang in lichte kleuren is ongetwijfeld de mogelijkheid om een ​​niet al te grote ruimte visueel te vergroten, waardoor de ruimte met licht en comfort wordt gevuld.

Voor degenen die besluiten om een ​​gang in hun appartement of huis te maken in zeer lichte, bijna witte kleuren, de volgende voordelen kunnen ook worden opgemerkt:

 • Lichte kamers kunnen eenvoudig in zones worden verdeeld, waardoor het gemakkelijk is om elke ruimte in te richten.
 • Hoe lichter de wanden, het plafond en de vloer, hoe minder lichtbronnen er nodig zijn om de ruimte met voldoende licht te vullen.
 • Lichte kleuren maskeren goed de oneffenheden van de muren en lay-outfouten.
 • In de regel worden lichte kleuren, en vooral puur wit, perfect gecombineerd met het hele kleurenpalet, wat de ontwerpontwikkelingen aanzienlijk vereenvoudigt.
 • In lichte muren zien decoratieve elementen en heldere accenten en accessoires er het voordeligst uit.
 • Lichte kleuren hebben een heilzame werking op de psyche en dragen bij aan het creëren van bijzonder comfort en gezelligheid in de ruimte.

De nadelen van het inrichten van de gang in lichte kleuren kunnen alleen worden toegeschreven aan de onpraktischheid van tinten die dicht bij wit liggen en het vermogen om ze te bevlekken met straatkleding of schoenen.

Maar met de juiste keuze voor moderne wasbare en slijtvaste materialen is dit serieuze probleem niet zo moeilijk op te lossen.

stilistische aanwijzingen

Het interieur in lichte of beige tinten in de stijl wordt algemeen erkend als een onovertroffen klassieker, die jarenlang niet uit de mode zal raken, maar te allen tijde relevant zal blijven. Maar dit mag u helemaal niet beperken bij het kiezen van een ontwerp in een klassieke stijl, aangezien lichte kleuren geschikt zijn voor het decoreren van veel moderne stijlen, zoals:

 • Chique barokstijl - is een van de moeilijkst te ontwerpen en vereist veel decoratieve elementen in het ontwerp. Dit kunnen wandlijsten, vergulde kandelaars, een luxe plafondkroonluchter, maar ook duur behang met een gouden print zijn.
 • Minimalistische stijlintegendeel, het sluit alle decorelementen en opzettelijke luxe uit, de muren in een dergelijke kamer kunnen worden versierd met effen lichtgekleurd behang of decoratieve pleister.
 • Fusion-stijl - een van de favoriete stijlen van moderne ontwerpers, omdat het een volledige verbeeldingskracht biedt, hier, als nergens anders, zijn creatieve wanorde, abstracte ontwerpelementen en luxe lederen meubels geschikt. In lichte kleuren ziet deze stijl er bijzonder excentriek en leuk uit.
 • Populaire loftstijl - een van de meest interessante en populaire stijlen van onze tijd. Door het in lichte kleuren te spelen, krijg je een ultramodieuze en extravagante gang. Hier zou het ideaal zijn om lichte pleister te combineren met een afwerking die decoratief wit metselwerk imiteert. Om zo'n gang te verlichten, zijn wandlampen van kristal of hoogwaardig glas perfect.
 • Speel eco-stijl je kunt de muren decoreren met witte kunststeen en ze combineren met beige vinylbehang. Voor contrast op de rand kun je een donkere afwerking maken met kunststeen. In zo'n gang zullen lichthouten meubels er heel goed uitzien.

Door de juiste stijl voor de gang te kiezen, kunt u een algemene richting bepalen voor het interieur door het hele huis of appartement.

Nu is het erg in de mode om alle kamers van je huis te decoreren, in één stijl, in één kleur of op één manier.

Vaak worden dezelfde materialen gekozen voor de wanden, vloer en plafond in alle kamers, van de inkomhal tot de woonkamer, om zo een unieke stijl te creëren voor het hele huis.

Selectie van materialen

De selectie van materialen voor het inrichten van de gang in lichte kleuren moet worden uitgevoerd vanuit het oogpunt van de grootste uitvoerbaarheid. Om ervoor te zorgen dat de lichte gang niet snel in een slordige kamer verandert, moet u zelfs zorgvuldig de decorelementen kiezen die u gaat gebruiken om de door u gekozen stijl te accentueren.

Om uw lichte gang lang schoon en fris te houden, moet u zich aan de volgende eenvoudige regels houden:

 • Je kunt geen reliëfbehang kiezen, zelfs als het patroon op dergelijk behang perfect bij je past, moet je het toch weigeren en een materiaal kiezen met een perfect gladde structuur.
 • Het materiaal op meubelgevels moet gemakkelijk van vuil kunnen worden verwijderd.
 • De materialen die voor de vloer worden gebruikt, mogen ook geen wollige structuur hebben, de beste optie zijn keramische tegels of een combinatie met laminaat.

Naast het plakken van de gang met mooi en praktisch vinylbehang, zijn er zelfs andere moderne afwerkingsmethoden.

Op de muren in het interieur van de gang zien dergelijke soorten afwerkingen er geweldig uit als:

 • Sierpleister in delicate pastelkleuren.
 • Keramische en betegelde tegels.
 • Wandpanelen gemaakt van natuurlijke materialen (hout, bamboe).
 • Kunststeen of decoratief metselwerk.
 • Gekleurd schilderen met vochtbestendige verf.

Plafonds kunnen hangend, hangend of genivelleerd worden gemaakt met behulp van gipsplaatstructuren, het hangt allemaal af van de hoogte van de kamer en van uw voorkeuren.

Onthoud de hoofdregel - voor een lichte inkomhal in uw huis moet u strikte orde en netheid handhaven, aangezien de eigenaar van het huis door de staat van de gang wordt beoordeeld, dus selecteer alleen die materialen die u zullen helpen neem deze gouden regel in acht.

Meubels en verlichting

Om je lichte gang gezellig te maken, moet je ook het juiste meubilair kiezen. In de regel is het niet gebruikelijk om de gang vol te proppen met een groot aantal verschillende meubels, hier u moet zich zeer strikt houden aan de algemene harmonie in ontwerp en functionaliteit, die is toegewezen aan meubelstukken:

 • Als de kamer ruim genoeg is en u in de ruimte een grote kledingkast kunt plaatsen met veel planken en compartimenten voor het opbergen van kleding en huishoudelijke artikelen, moet u deze kans niet opgeven. Dit helpt je om schoon en netjes te blijven, wat erg belangrijk is voor een kamer die is ingericht met lichte kleuren.
 • In een kleine gang zou het leuk zijn om een ​​kledingkast met spiegelgevels te plaatsen, dit zal helpen om de kamer visueel ruimer te maken en te vullen met extra licht dat wordt gereflecteerd door het spiegeloppervlak.
 • Elegante witte smeedijzeren banken of een kleine bank passen goed in een ruime gang die is ingericht in een klassieke of barokke stijl. Het is raadzaam om de aanwezigheid van dergelijke meubels te ondersteunen door een grote mooie spiegel in een wit gesmeed frame aan de muur te plaatsen, evenals wandkandelaars met een vergelijkbare gesmede basis.

Ook de verlichting in de gang verdient bijzondere aandacht.

Zelfs in een lichte kamer bij afwezigheid van natuurlijke lichtbronnen kunnen problemen met voldoende en oogstrelende verlichting optreden.

Eerst moet u beslissen over de centrale plafondkroonluchter, deze kiezen volgens de stijl van het gekozen ontwerp en, afhankelijk van de grootte van de kamer.

Als het hoofdlicht niet genoeg is, moet u nadenken over de locatie van extra lampen die boven de kast, bij de spiegel en bij de voordeur kunnen worden geplaatst. Het kunnen zowel inbouw LED-strips zijn als allerlei soorten wandlampen en schansen.

U kunt ook kleine decoratieve elementen met spiegelende oppervlakken toevoegen aan het interieurontwerp, waardoor de kamer wordt gevuld met extra gereflecteerd licht.

Om energie te besparen kunnen in de gang sensoren worden geplaatst die op beweging reageren en automatisch de verlichting in de gang aan- en uitdoen.

Wij creëren gezelligheid

Natuurlijk heeft ieder van ons zijn eigen voorkeuren en begrip van schoonheid, dus je moet naar eigen smaak door het ontwerp van de gang navigeren. Maar het is ook noodzakelijk om te onthouden dat de gang voor alle gezinsleden zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk moet zijn. In de gang slaan we bovenkleding, outdoorschoenen, tassen en paraplu's in de regel op, dus voor al deze accessoires moet in de hal een handige en functionele plek worden gereserveerd.

In een kleine kamer met een niet-standaard indeling, kunt u de situatie corrigeren door modulair meubilair te kopen, wat een soort ontwerper is.

Een van de belangrijkste voordelen van dergelijke meubels zijn de volgende punten:

 • Verhoogde compactheid van elementen.
 • De mogelijkheid om items te combineren.
 • Gemakkelijk herschikken.
 • Verscheidenheid aan ontwerpen.

Elementen van modulaire meubels kunnen in één kleur worden gemaakt of in tinten verschillen, dit zal helpen om precies uw stijl in het interieur te creëren.

Vergeet niet dat u zelfs in een ruime gang geen massieve of kastmeubels moet plaatsen, dit zal de kamer druk en ongemakkelijk maken.

Meubilair mag in geen geval het vrije verkeer van huishoudens belemmeren, terwijl ook rekening moet worden gehouden met het vrij openen van alle deuren in de buurt van kasten, nachtkastjes en dressoirs.

Kleine maar dierbare accessoires - familiefoto's, pittoreske schilderijen, decoratieve collecties souvenirs uit verschillende landen en steden - zullen helpen om de kamer te versieren en comfort toe te voegen.

Onthoud dat de inkomhal, ingericht in lichte kleuren, je hele appartement of huis meteen gezellig zal maken, het zal vullen met frisheid en ruimtelijkheid, je zult na steeds weer vermoeiende werkdagen naar zo'n huis willen terugkeren.

En vanaf de deuropening wordt u begroet door het zachte comfort van uw geliefde huis.

In deze video worden nog meer opties voor het interieur van een lichte gang gepresenteerd.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair