Loggia ramen

Loggia ramen
 1. Eigenaardigheden
 2. Soorten ramen, hun voor- en nadelen
 3. Soorten beglazing
 4. Selectietips
 5. Installatiestappen
 6. Voorbeelden in het interieur

Tegenwoordig zijn er veel opties voor het beglazen van een loggia. Structuren zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben verschillende kenmerken. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Eigenaardigheden

Een loggia is een geweldige manier om de leefruimte in een appartement te vergroten. Het kan worden omgebouwd tot een volwaardige kamer. Het kan de perfecte studeerkamer, kleine sportschool, creatieve studio, eethoek of ontspanningsruimte zijn.

Veel eigenaren van grote en kleine appartementen wenden zich tegenwoordig tot dergelijke oplossingen. Sommige mensen blijven de loggia gebruiken als grote berging, maar dan met decoratie en nette renovatie.

Om een ​​mooie en functionele loggia te ontwerpen, is het noodzakelijk om verschillende fasen van het werk uit te voeren. Deze omvatten isolatie, decoratie (zowel extern als intern). Beglazing speelt een van de hoofdrollen.

Dit punt moet zeer verantwoordelijk worden behandeld, aangezien de comfortabele eigenschappen van de gerepareerde ruimte afhangen van de keuze van de beglazing. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten beglazing. Sommige opties zijn ontworpen om warmte en comfort te behouden, terwijl andere - alleen om de ruimte te beschermen tegen de negatieve effecten van de externe omgeving (regen, sneeuw, wind).

Een competente beglazingskeuze hangt rechtstreeks af van de locatie van het appartement en de structuur van het hele huis. Kies voor een kleine "Chroesjtsjov" geen beglazing met zware dubbele beglazing en kunststof kozijnen. Op de loggia kunt u niet alleen klassieke ramen met kozijnen op een rij zetten, maar ook luxe panorama- of glas-in-loodramen.

Ze zullen er vooral indrukwekkend uitzien in ruime loggia's op de bovenste verdiepingen.

De beglazing op de loggia kan onafhankelijk worden geïnstalleerd. Om dit te doen, moet u eenvoudige instructies volgen en het werk stap voor stap uitvoeren. Als u twijfelt aan uw capaciteiten en vaardigheden, kunt u dit proces beter aan professionals toevertrouwen.

Soorten ramen, hun voor- en nadelen

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten ramen. Het is de moeite waard om ze in meer detail te bekijken.

Plastic

De meest voorkomende en gevraagde zijn kunststof ramen. Er is al jaren veel vraag naar en het is onwaarschijnlijk dat ze hun relevantie zullen verliezen. Deze populariteit is te danken aan de slijtvastheid en duurzaamheid van dergelijke constructies. Ze verliezen hun oorspronkelijke uiterlijk niet en beschermen perfect tegen ongunstige weersomstandigheden.

Kunststof ramen zien er erg netjes en esthetisch uit. Ze passen gemakkelijk in veel verschillende interieurstijlen. Ze kunnen met vertrouwen universeel worden genoemd. Opgemerkt moet worden de betaalbare kosten van dergelijke beglazing. Het kost klanten minder - dan bijvoorbeeld houten kozijnen.

Kunststof constructies zijn veel gemakkelijker te installeren. Tegenwoordig zijn er veel specialisten op dit gebied. Als u echter zelf de bewerking wilt doen, dan is dit goed mogelijk.

Het nadeel van kunststof isolatieglas is het hoge gewicht. Vanwege deze eigenschap zijn ze niet geschikt voor plaatsing in de loggia van oude huizen. Dit kan een negatief effect hebben op muren en lagere verdiepingen.

Houten

Onlangs zijn houten ramen voor loggia's en balkons erg populair geworden. Ze zien er erg duur uit en trekken de aandacht van voorbijgangers. Het is vermeldenswaard de milieuvriendelijkheid van dergelijke onderdelen. Ze zijn absoluut veilig voor de gezondheid van het hele gezin.

Als u besluit om de loggia aan te vullen met dergelijke beglazing, moet u weten dat er speciale zorg nodig is voor de houten kozijnen.Ze moeten worden behandeld met antiseptische middelen en worden gecontroleerd op hun toestand. Vaak moet je je toevlucht nemen tot verniscoatings voor hout.

Zelfs goed en regelmatig onderhoud is geen garantie voor het behoud van het oorspronkelijke uiterlijk van dergelijke kozijnen. Na een tijdje zullen ze beginnen uit te drogen, wat tot scheuren zal leiden.

Dergelijke constructies zijn duurder dan plastic, maar hun uiterlijk en milieuvriendelijkheid rechtvaardigen de hoge kosten volledig.

Aluminium

Er is een benijdenswaardige vraag naar aluminium ramen met dubbele beglazing. Ze zijn lichtgewicht en eenvoudig te installeren. Opgemerkt moet worden de duurzaamheid van dergelijke structuren. Deze eigenschap wordt verklaard door de hoge sterkte van het materiaal en de slijtvastheid.

Het nadeel van dit ontwerp is dat het meer geschikt is voor koude beglazing. Aluminiumconstructies worden zeer zelden gebruikt voor warme beglazing, daarom zijn ze koud. Als het vriest en uw ramen schuiven, kunnen de mechanismen bevriezen. Dit nadeel wordt door veel eigenaren van dergelijke beglazing op de loggia waargenomen.

Soorten beglazing

Er zijn twee soorten beglazing:

 • Koude beglazing. Allereerst is het bedoeld om de loggia te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Het is echter niet in staat om de kamertemperatuur op peil te houden als het buiten koud is. Het zal koude beglazingen in het zomerseizoen niet kunnen beschermen tegen de hitte. Deze optie is niet het meest succesvol voor het inrichten van een loggia als een volwaardige kamer.
 • Om een ​​warme en gezellige omgeving te creëren, is warme beglazing ideaal. Voor deze variëteit worden meestal kunststof ramen met dubbele beglazing gebruikt. Deze structuren beschermen de loggia perfect tegen vocht en vocht. Ze hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen.

Als u de voorkeur geeft aan warme beglazing, dan kan de loggia het hele jaar door worden gebruikt, omdat deze altijd comfortabel zal zijn.

Ramen verschillen van elkaar en in de manier waarop ze openen/sluiten. Het meest populaire ontwerp is het schommelmodel, gevolgd door het glijdende model. Schommelbladen worden met scharnieren aan de profielen bevestigd en de schuifbladen werken met een speciaal rollensysteem.

Door het externe ontwerp kan beglazing panoramisch, glas-in-lood, klassiek en frameloos zijn:

 • Panoramische brillen behoren de laatste jaren tot de meest populaire. Ze zijn meestal groot en zien er erg duur uit.

Voor mensen die op mooie plekken of op de bovenverdiepingen wonen, is het aan te raden contact met hen op te nemen.

 • Klassieke ramen met dubbele beglazing met kozijnen zullen nooit hun relevantie verliezen. In de regel zijn ze uitgerust met draaideuren.
 • Glas-in-loodramen zien er origineel en interessant uit... Bij het kiezen van dergelijke opties is het raadzaam om jaloezieën in te slaan om de loggia enigszins te bedekken. Hetzelfde geldt voor panoramische ramen.

Selectietips

Als u serieus besluit om de loggia opnieuw uit te rusten en er een volwaardige kamer van te maken, moet u zich wenden tot warme beglazing. Het beschermt de kamer tegen koude en ongunstige weersomstandigheden. Veel mensen isoleren dergelijke kamers bovendien met vloerverwarmingssystemen of draagbare kachels.

Gaat u niet veel tijd op de loggia doorbrengen, heeft u deze niet het hele jaar door nodig, dan kunt u zich redden met goedkopere koude beglazing.

Met glas-in-loodramen, kozijnloze of panoramische ramen kunt u uw huis oplichten en echt chique maken. Ze zijn in staat om woonruimtes effectief te verlichten en visueel ruimer te maken.

Vergeet echter niet dat ze de loggia te open maken. Voorbijgangers kunnen alles zien wat erop gebeurt, dus het is de moeite waard om jaloezieën te kopen.

Kies voor hoogwaardige beglazing. Besteed aandacht aan alle materialen en fittingen. Als de handgrepen in de ramen blijven plakken, luid klikken of stevig draaien, kan dit duiden op een slechte kwaliteit.In de nabije toekomst zullen ze moeten worden vervangen door nieuwe.

Installatiestappen

Het is de moeite waard om de installatiestadia van beglazing te overwegen met behulp van het voorbeeld van kunststof ramen:

 • Eerst moet u alle afmetingen verwijderen: de lengte en breedte van de raamopening. Probeer u niet te vergissen, want alle metingen moeten zo nauwkeurig en correct mogelijk zijn.
 • Daarna moet u beslissen over de mechanismen van de luiken.... Bedrijven voor de vervaardiging van kunststof ramen bieden meestal de meest voorkomende opties voor loggia's met een oppervlakte van 3 m en 6 m. Bereken onmiddellijk het vereiste aantal vensterbanken, profielen en andere details.
 • Oude beglazing (indien aanwezig) moet worden verwijderd. Doe dit voorzichtig om de muur niet te beschadigen. Eerst moet je het glas pakken en dan de frames. Ze kunnen worden gezaagd voor eenvoudige demontage. Let op de staat van de muur onder het raam. Als het moet worden gerepareerd, moeten deze tekortkomingen worden weggenomen en de basis worden versterkt.

Als de loggia 3 m is, is deze in de regel solide. Het is verhoogd en waterpas. Ramen met dubbele beglazing voor deze tijd moeten uit de kozijnen worden verwijderd.

 • Daarna is het noodzakelijk om de frames met voorgeboorde gaten aan de muren te bevestigen. Van bovenaf wordt een vizier bevestigd. Frames van zes meter zijn meestal verdeeld in verschillende afdelingen en worden daarom in verschillende fasen geïnstalleerd. Deze methode is ingewikkelder en tijdrovender. Daarbij moet u voortdurend de horizontale en verticale niveaus in de gaten houden.
 • Ramen met dubbele beglazing kunnen pas worden geplaatst na volledige installatie van kozijnen. Vervolgens moet u de vensterbank bevestigen. Dit kan met polyurethaanschuim. Het moet van tevoren op maat worden gemaakt en het overtollige worden afgesneden. Zorg ervoor dat u pluggen op de randen plaatst.

Alle scheuren moeten worden behandeld met polyurethaanschuim.

 • Uitrusting. Het wordt helemaal aan het einde geïnstalleerd (handgrepen, pluggen, gaas).

Een meer gedetailleerd proces voor het installeren van kunststof ramen op een loggia is te zien in de volgende video.

Voorbeelden in het interieur

Het is de moeite waard om verschillende harmonieuze ontwerpontwerpen van loggia's in meer detail te bekijken:

 • Een loggia van zes meter kan worden versierd met schuiframen van kunststof. Het interieur moet worden aangevuld met een compacte romige bank, een kleine vensterbanktafel en barkrukken. U kunt tapijt of laminaat op de vloer leggen en de muren decoreren met sierpleister.
 • Op een smalle loggia kunt u gemakkelijk een klein kantoor inrichten. Plaats een computerbureau en een stoel op wielen tegen een zijmuur. Boven de tafel kan een dubbele plank voor bloempotten worden geplaatst. De vloer kan worden versierd met tegels, muren - met gips kunnen schuiframen worden geplaatst.
 • Tegen de achtergrond van luxe glas-in-loodramen met witte lijsten, witte leren stoelen en een donkere tafel met chromen poten zullen er perfect uitzien. U kunt crèmekleurige of witte tegels op de vloer leggen en de muren decoreren met lichte gevelverf.
geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair