Kenmerken van het creëren van een origineel woonkamerontwerp

Inhoud
 1. Kenmerken van de kamer
 2. Stijl selectie
 3. Afwerkingsmaterialen
 4. Kleuren en prints
 5. Verlichting
 6. Interieur artikelen
 7. Mooie voorbeelden in het interieur

De woonkamer is die ruimte in huis waar je niet alleen kunt dineren met vrienden en familie, maar ook kunt socializen met je familie, alleen kunt ontspannen of een hobby kunt uitoefenen. Het project voor het ontwerp van de hal in het appartement moet bijzonder doordacht worden benaderd.

Het is belangrijk dat het interieur van de woonkamer niet opvalt in het algemene concept van het interieur van het hele huis of appartement, maar dat het zijn eigen smaak heeft en een bijzonder comfort creëert. Zowel een ruime als een hele kleine woonkamer kun je stijlvol inrichten: het belangrijkste is om de beschikbare ruimte op de juiste manier te gebruiken. Het is belangrijk om de juiste kleur te kiezen voor afwerkingen, verlichting, meubels en accessoires.

Kenmerken van de kamer

Om het interieur van een woonkamer in een bakstenen of paneelhuis harmonieus te maken, is het het beste om van tevoren over een ontwerpproject na te denken - pas daarna kun je behang, vloeren of meubels kopen. De ontwerpnuances moeten in de eerste plaats afhangen van de kenmerken van de kamer.

Houd rekening met de volgende belangrijke punten:

 • Ruime kamers vanaf 15 m². m kan worden onderverdeeld in verschillende zones. Dit is handig in grote gezinnen - u kunt voor elk gezinslid ruimte toewijzen met symbolische scheidingswanden of gewoon met de kleur van decoratie en verlichting. Het wordt aanbevolen om niet meer dan vier zones in één woonkamer te maken, en de beste optie zou twee of drie zones zijn. Ze moeten qua ontwerp iets anders zijn, maar passen in het totale concept. Door de ruimte in zones op te delen, kunt u voor elk gezinslid een gezellige hoek inrichten om te ontspannen.
 • Als u van plan bent de zaal uitsluitend te gebruiken voor het beoogde doel - voor het ontvangen van gasten, je kunt zelfs in een ruime kamer zones overslaan... Deze oplossing is vooral relevant voor grote appartementen. Tegelijkertijd kan een lege ruimte die te vrij is er oncomfortabel uitzien, daarom zullen accessoires vooral belangrijk zijn in een dergelijk interieur: tapijten, kussens, dekens, foto's en ingelijste schilderijen, horloges, vazen ​​en dozen. Ze zullen de sfeer huiselijk en onderscheidend maken.
 • Het is onwenselijk om een ​​kleine hal in zones te verdelen. Het ontwerp van een dergelijke kamer moet zo uniform mogelijk zijn - dit zal de ruimte visueel ruimer maken. Zelfs als de kamer middelgroot is, is het de moeite waard om te overwegen dat er na het plaatsen van het meubilair niet veel echte leefruimte zal zijn. Goede verlichting is belangrijk: panoramische ramen en heldere kroonluchters zijn een pluspunt. Glanzende meubels, spiegels en gesloten kasten in plaats van open planken zien er ook goed uit.
 • De inrichting van een woonkamer in een studio-appartement moet creatief worden benaderd. Je kunt de woonkamer op verschillende manieren scheiden - het is gemakkelijker om te doen in een rechthoekige ruimte en moeilijker in een vierkante ruimte. Afhankelijk van de setting zijn er twee mogelijkheden om de woonkamer in de studio te accentueren. De eerste optie is om een ​​woon-eetkamer te maken met een eettafel en comfortabele fauteuils. De tweede optie is om een ​​​​woonkamer-slaapkamer te maken, hiervoor zijn een salontafel en een brede comfortabele bank meestal voldoende.
 • Soms is een keuken-woonkamer gemaakt van een grote kamer in een appartement: zo'n kamer kan een doorloop zijn of een aparte kamer. De ruimte moet worden verdeeld afhankelijk van uw interesses.Als je van koken houdt, heb je waarschijnlijk veel ruimte nodig voor de keuken, en als je de kamer wilt gebruiken als ruimte voor communicatie, hobby's, lezen en bordspellen, moet je een grotere woonruimte maken. De keuken kan verschillende vormen hebben - hoekig, rechthoekig en zelfs eiland.

Je kunt het scheiden met behulp van de kleur van meubels en afwerkingen, met behulp van balken, gebogen structuren, een toog of gewoon met behulp van verlichting.

Stijl selectie

De stijl moet niet apart worden gekozen voor de woonkamer, maar voor het hele appartement als geheel - de woonkamerinrichting moet worden gecombineerd met de rest van de kamers. Afhankelijk van de stijl, zal het nodig zijn om interieuroplossingen voor de hal te selecteren.

Overweeg de volgende ontwerpopties:

 • Klassieke en barokke stijl - dit zijn luxe interieurs die verwijzen naar de inrichting van adellijke herenhuizen. Tegelijkertijd zal een dergelijk interieur niet budgettair zijn, en de strengheid van meubels en accessoires zorgt voor een koud en afstandelijk gevoel, en veel mensen in dergelijke interieurs voelen zich ongemakkelijk. De pluspunten zijn onder meer het feit dat dergelijke ontwerpopties zijn ontworpen in lichte kleuren, waardoor ze de ruimte visueel uitbreiden, en er ook echt luxueus uitzien en de status van de eigenaar benadrukken.
 • Koloniale stijl Is een interessante en originele oplossing die nu terugkeert naar de mode. Meubels in een dergelijk interieur zijn voornamelijk gemaakt van donker hout en accessoires zijn vaak puur decoratief van aard. Zo'n interieur wordt aangekleed met oude boeken, kaarten, scheepsmodellen, dierenhuiden en ingelijste landschappen. Zo'n interieur is interessant, maar niet te exotisch, daarom heel geschikt voor een standaard stadsappartement.
 • Moderne minimalistische hi-tech Is een optie voor jonge mensen die waarde hechten aan eenvoud, origineel design en nieuwe technologieën. Meubels moeten een ongebruikelijke vorm hebben - meestal gemaakt van plastic of metaal. Glanzende oppervlakken, spiegels, glas, monochrome kleuren van ongebruikelijke tinten zijn geschikt voor het decor. In zo'n laconieke stijl moeten smalle, kleine gebouwen worden ingericht.
 • Landelijke stijl is nu in zwang - zelfs de eigenaren van stadsappartementen willen zich een deel van de natuur voelen in hun eigen huis. Het ontwerp van meubels en accessoires in deze richting is meestal zo eenvoudig mogelijk. Het belangrijkste is hoogwaardige milieuvriendelijke materialen, voornamelijk hout. Het is vanwege de materialen dat een dergelijk interieur duur kan zijn, maar de investering zal zich terugbetalen, want hoogwaardig parket, textielbehang, houten meubels en accessoires van steen of keramiek zullen u jarenlang plezier doen.

.

 • Eclectische stijl kan elementen uit een grote verscheidenheid aan stijlen combineren. Dit soort gratis en ongewone ontwerp wordt nu vaak gekozen door de eigenaren van moderne appartementen. Een kroonluchter van gebrandschilderd glas grenst aan een moderne plastic kledingkast en hangende kamerplanten in Provençaalse stijl staan ​​naast prachtige klassieke kasten en dressoirs.

Als je over zo'n interieur nadenkt en dingen met smaak kiest, kun je een zeer interessante woonkamer krijgen - binnen het kader van deze stijl kun je je individualiteit het beste uitdrukken.

Afwerkingsmaterialen

Het inrichten van een kamer is precies waar je moet beginnen met een renovatie. Afwerkingsopties kunnen heel verschillend zijn: nadat u vertrouwd bent geraakt met verschillende materialen en hun eigenschappen, kunt u precies kiezen wat uw idee het beste tot uitdrukking brengt. Soms kunnen de meest voorkomende ontwerpen er erg stijlvol en interessant uitzien.

Vloer

Aan de afwerking van de vloer wordt vaak weinig aandacht besteed, maar voor de inrichting van de woonkamer is het wel belangrijk.

Denk aan de volgende materialen:

 • Parket - dit is de beste afwerkingsoptie, hoewel de kosten van een dergelijke vloerbedekking vrij duur zullen zijn. Bovendien kan natuurlijk hout door meubels worden bekrast, dus het vereist speciale zorg. Allereerst zal het parket zowel liefhebbers van milieuvriendelijke materialen als kenners van luxe aanspreken.
 • Als u geld wilt besparen op reparaties, is de eenvoudigste manier om uw vloeren af ​​te werken linoleum... Tegelijkertijd is het onwaarschijnlijk dat linoleum duurzaam is en qua uiterlijk helemaal niet op een houten vloer lijkt. Een van de voordelen is misschien de lage prijs en de verscheidenheid aan kleuren.
 • Vloerafwerking is nu enorm populair laminaat - dit is een redelijk goedkoop materiaal dat qua structuur echt op een boom lijkt. Tegelijkertijd is het minder veeleisend in onderhoud dan parket en is het ook veel duurzamer en milieuvriendelijker dan linoleum. Ontwerpopties kunnen verschillen - van het imiteren van hout in natuurlijke tinten tot heldere veelkleurige planken of abstracte en bloempatronen.
 • Vloerafwerking tegels is niet gebruikelijk - deze optie is geschikt voor een woonkamer, tenzij u van plan bent een verwarmde vloer te maken. De tegel zelf is koud en deze afwerking is waarschijnlijk niet comfortabel. Tegelijkertijd kan zo'n vloer er heel stijlvol uitzien - moderne tegels kunnen zelfs worden opgemaakt met decoratieve mozaïeken.

Plafond

Plafondafwerkingen zijn meestal niet erg divers. Meestal is het plafond in de woonkamer gewoon netjes bedekt met witte pleister. Als de ruwe afwerking slordig is of het plafond ongelijk is, kunt u dunne blokken schuim of gipsplaat plakken. Ten slotte kunnen spanplafonds worden gemaakt als de ruimte het toelaat. Soms wordt het plafond gekleurd of geplakt met fotobehang, maar dergelijke opties zijn uiterst zeldzaam.

In moderne woonkamers, vooral als ze worden gecombineerd met een keuken, slaapkamer of meerdere zones hebben, zijn verschillende ontwerpen aan het plafond populair.

Overweeg deze opties:

 • Balken worden vaak aan het plafond gemaakt., het is typerend voor landelijke, moderne, koloniale en eclectische stijlen. Balken zijn meestal van hout, al zijn er verschillende uitzonderingen mogelijk, zoals balken van kunststof of metaal. Allereerst helpen dergelijke ontwerpen om de ruimte van de kamer te verdelen zonder extra ruimte in beslag te nemen. Daarnaast kunnen de balken ook praktisch worden gebruikt - bijvoorbeeld om een ​​hangstoel te plaatsen, een deel van de kamer op te hangen met tule of om potten in Venetiaanse stijl met kamerplanten te bevestigen.
 • Bogen zijn ook populair. De gebogen structuur kan worden geplaatst in plaats van de toegangsdeur naar de woonkamer, de ruimte binnenin afbakenen met behulp van een boog, of het exclusief decoratief maken door de deur in te kaderen. Met gebogen structuren kun je de ruimte combineren en indelen zoals je wilt. Bogen zijn gemaakt van gipsplaat, hout of plastic. Ze kunnen ook voor praktische doeleinden worden gebruikt - bijvoorbeeld om meerdere planken langs de boog te plaatsen.

Muren

Het decoreren van de muren in de hal is een bijzonder leuk en creatief proces. Er is nu een enorme verscheidenheid aan kleuren en texturen te vinden.

Overweeg de volgende trendy opties:

 • Behang blijft nog steeds een van de meest populaire opties voor wanddecoratie in een appartement. Inderdaad, in winkels kun je nu een enorme verscheidenheid aan behang voor elke smaak vinden, ze zijn gemakkelijk zelf te lijmen en met de juiste lijm zullen ze je vele jaren plezier doen. Meestal kiezen ze tussen natuurlijk papierbehang en getextureerde vinylopties, die minder milieuvriendelijk zijn, maar er indrukwekkender uitzien.

Ook nu zijn textielbehang in zwang, dat lijkt op de textuur van stof en geeft het interieur een speciaal tintje.

 • Muurschildering is nu ook populair. U kunt gladde gekleurde muren maken of ze textuur geven - u kunt nu bijvoorbeeld volumetrische lijnen maken of fijnstof. Dit ongewone ontwerp helpt perfect om de onvolkomenheden van de ruwe afwerking te verbergen. Afhankelijk van de indeling van je woonkamer kun je één of meerdere kleuren combineren.
 • Een van de nieuwste modetrends is 3D wanddesign. U kunt speciale overlays maken op de muren van elke vorm, waardoor het interieur een ongewone uitstraling krijgt.Meestal zijn dergelijke volumetrische elementen gemaakt van plastic of gebruiken ze gipsplaat, die ook in elke kleur kan worden geverfd. Deze experimentele opties zijn het meest geschikt voor ruime kamers die zijn ingericht in een moderne stijl.
 • MoldaviëG - Dit zijn kleine decoratieve elementen van kunststof, gips of steen die op de wanden worden aangebracht. Dit kunnen frames of reliëfpatronen zijn. Meestal worden lijstwerk wit gelaten en in klassieke interieurs geplaatst, maar uitzonderingen zijn mogelijk.
 • Stucwerk is een andere modieuze wanddecoratie in het kader van de klassieke stijl. Meestal zijn dit kopieën van beroemde sculpturen van gips. Een dergelijk decor zal vrij duur zijn, maar het stucwerk ziet er echt luxueus uit. Tegelijkertijd, in een interieur dat verre van klassiek of barok is, is het onwaarschijnlijk dat dergelijke designdecorelementen er organisch uitzien.

Kleuren en prints

De kleuren in het interieur van de woonkamer moeten doordacht zijn - de sfeer in de kamer hangt ervan af. Bij het kiezen van een kleur is het de moeite waard om rekening te houden met het ontwerp, de indeling en de grootte van de kamer. Als je meerdere zones in de woonkamer markeert, kunnen ze in verschillende kleuren worden ingericht, maar ze moeten er zeker harmonieus uitzien.

Houd bij het kiezen van een kleur rekening met een aantal aanbevelingen van ontwerpers:

 • Probeer effen wit te vermijden. Zo'n kamer ziet er misschien ongemakkelijk uit en alle gebreken in de afwerking zullen in het wit duidelijk zijn. Zuiver witte kleuren van de muren zijn alleen acceptabel in klassieke interieurs, maar ze proberen ze daar te diversifiëren met reliëfvormen en vlekken in pastelkleuren. Witte meubels in het interieur kunnen er goed uitzien als het een interessant ontwerp heeft en wordt gecombineerd met gekleurde elementen.
 • Voor kleine kamers worden lichte afwerkingskleuren en lichte meubels met glanzende gevels aanbevolen. Dit kleurenschema zal de kamer ruimer doen lijken. Je kunt zowel warme als koude tinten kiezen. Hun combinatie kan er ook goed uitzien. Als uw afwerking in koude kleuren is, kunt u deze diversifiëren met meubels in warme kleuren en omgekeerd.
 • Als je een ruime woonkamer hebt, kun je je hart ophalen aan rijkere, donkere tinten. Het wordt niet aanbevolen om het hele interieur in pasteltinten te houden - het lijkt misschien te eentonig en onpersoonlijk. Het wordt aanbevolen om rijke en lichte tinten in het interieur te combineren. Dus helderblauw kan naast doorschijnend beige bestaan, paars zal een interessante combinatie vormen met een olijftint en grijs met een verzadigde baksteenkleur.
 • Meubels gemaakt van hout met natuurlijke kleuren zijn nu vooral populair. In kleine kamers is het beter om lichte opties te nemen, en in een ruime kamer kunt u donkerhouten meubels gebruiken of verschillende kleuren combineren.

Nu kunt u opties vinden voor afwerkingen en meubels met een grote verscheidenheid aan prints.

Laten we de meest relevante bekijken:

 • Bloemen en florale ornamenten - Dit is een traditionele optie die organisch in bijna elk interieur past, waardoor het een bijzondere schoonheid en comfort krijgt. Soortgelijke prints zijn te vinden op papier, vinyl of textielbehang, op tapijten, op gestoffeerde meubels, op gordijnen en soms is zo'n schilderij ook te vinden op kastmeubels.
 • Ongewone abstracte ornamenten nu ook populair in moderne interieurs. Ze kunnen worden gepresenteerd met of zonder meer traditionele patronen. Meestal hebben deze prints geometrische vormen.
 • Oosterse patronen - dit is een andere trend. Meestal zijn ze te vinden op behang of tapijten. Je kunt je aansluiten bij deze modetrend, zelfs als je niet het hele interieur in een oosterse stijl wilt houden - dergelijke prints kunnen perfect passen in de koloniale stijl of eclecticisme.
 • Het is populair geworden om foto's op losse panelen of behang te plaatsen. Het kan er heel interessant uitzien, maar als u voor deze optie kiest, moet u van tevoren nadenken over de opstelling van meubels: het is beter dat de foto elkaar niet overlapt.

Verlichting

Verlichting in het interieur wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is dankzij het juiste licht dat je accenten in de ruimte kunt plaatsen en deze in meerdere zones kunt verdelen.

Overweeg enkele van de beste manieren om een ​​kamer met licht te decoreren voor verschillende soorten woonkamerindelingen:

 • De enige lichtbron is in twee gevallen geschikt voor u: als de woonkamer erg klein is, of als deze panoramische ramen heeft op de zonzijde. Het is het beste om kroonluchters te kiezen met drie of meer lampen. Het ontwerp hangt af van de rest van het interieur - nu kun je zowel traditionele als trendy moderne opties vinden voor elk budget.
 • U kunt stijlvolle opties kiezen voor extra verlichting - voornamelijk tafellampen en staande lampen. Ze kunnen heel interessant zijn: met een ongewone vorm, met inzetstukken van textiel of met glas in lood. Zulke dingen worden een hoogtepunt en een helder accent in je interieur.
 • In een ruime woonkamer, waar je meerdere zones wilt uitlichten, heb je zeker meerdere lichtbronnen nodig. Je kunt twee eenvoudige kroonluchters nemen en ze aan verschillende kanten van de kamer plaatsen, lampen rond de omtrek plaatsen of een heldere kroonluchter combineren met kleine lampen voor extra verlichting. Het is goed als je de helderheid van de verlichting in de kamer kunt aanpassen - van het helderste tot het meest gedempt licht.

Interieur artikelen

Accessoires in de halomgeving spelen een grote rol. Met behulp van kleine accenten kunt u het ontwerp aanpassen, het interieur diversifiëren en een uniek comfort creëren. Interieurartikelen kunnen puur decoratief of van praktisch belang zijn.

Denk aan de volgende elementen die mogelijk in uw woonkamer passen:

 • Tapijt Is niet alleen een stijlvol accessoire. Het isoleert de vloer en maakt uw verblijf in de kamer comfortabeler - vooral in de winter. U kunt kiezen uit een klassiek vloerkleed van katoen, wol of acryl, een chique hoogpolig vloerkleed dat een dierenhuid imiteert, of de inmiddels modieuze mat - een pluisvrij geweven vloerkleed dat minimaal onderhoud vereist. Soms wordt er ook tapijt gemaakt dat de hele vloer bedekt - meestal een natuurlijk laagpolig materiaal in donkere tinten.
 • Kisten - dit zijn handige dingen die in elke versie van het traditionele interieur passen. Ze kunnen worden gebruikt om overtollige kleding of huishoudelijke artikelen te verwijderen. Soms kunnen ze nog als bank fungeren - in dit geval is de hoes een comfortabele zitplaats. Het ontwerp van dergelijke kisten kan heel divers zijn en het is mogelijk om voor elk interieur een goede optie te kiezen.
 • Nu plaatsen ze vaak in woonkamers smalle, hoge of ronde aquaria... Ze kunnen worden ingebouwd in muren of meubels, of op zichzelf staan. Aquaria zien er indrukwekkend uit en geven de ruimte een bijzondere sfeer. Sommige mensen zijn dol op het kweken van exotische vissen, maar als je hier niet in geïnteresseerd bent, kun je eenvoudig een decoratief aquarium maken met prachtige algen, rotsen en slakken. Qua omvang kunnen dergelijke opties zeer divers zijn.
 • Raamdecoratie de woonkamer is erg belangrijk. Nu kunt u interessante versierde kroonlijsten vinden die een helder accent in uw interieur zullen worden. Er moet ook speciale aandacht worden besteed aan de keuze van gordijnen. Soms wordt alleen dunne tule in de woonkamer opgehangen, hoewel nachtgordijnen een interessante aanvulling kunnen zijn op de inrichting van de kamer. Als er bovendien slaapplaatsen voor gasten of kinderen in de hal zijn, moet u zeker verduisteringsgordijnen ophangen - nu zijn zowel eenvoudige monochrome opties als modellen met prints, volants en franjes in de mode.
 • Stijlvolle vazen kan het interieur aanzienlijk versieren.Afhankelijk van de inrichting van je woonkamer kun je interessante opties kiezen uit steen, metaal, kunststof, glas of keramiek. Vazen kunnen op een tafel, op planken of zelfs op de vloer worden geplaatst.
 • Kaarsen in kandelaars - dit is een ander interessant decorelement. Nu kun je een grote verscheidenheid aan kaarsen vinden - wit, rood, zwart of veelkleurig, ze kunnen van elke vorm en grootte zijn en ook geuren van aromatische oliën hebben. Kies ook voor hen stijlvolle kandelaars. Metalen modellen zijn geschikt voor klassieke en art nouveau-interieurs, keramische modellen kunnen er goed uitzien in een appartement in landelijke stijl en goedkope plastic opties passen in moderne interieurs.

Als je interieur eentonig is en lichtpuntjes mist, moet je zeker alle soorten kaarsen in kandelaars overwegen.

Probeer de woonkamer in te richten rekening houdend met uw smaak, behoeften en hobby's - alleen op deze manier wordt de ruimte echt gezellig en bewoonbaar. Als je aan het musiceren bent, kun je een piano in de kamer plaatsen, als je een passie hebt voor handwerken, is het de moeite waard om hier ruimte voor te maken. Boeken, muziek-cd's, fotoalbums - al deze dingen maken uw interieur bijzonder en individueel.

Mooie voorbeelden in het interieur

Ongeacht uw voorkeuren, behoeften en budget, het is belangrijk dat alles in de woonkamer harmonieus op elkaar is afgestemd. Soms kun je een kamer eenvoudig en smaakvol inrichten, soms kun je een luxe interieur creëren.

Overweeg de volgende opties en voorbeelden van een goed ontwerp:

 • Als je een klein budget hebt, ga dan niet voor een klassieke interieurstijl. Eclecticisme en Provençaalse stijl zullen meer bij je passen. Je kunt veel met je eigen handen in dergelijke interieurs doen - je kunt bijvoorbeeld zelf gordijnen, kussens en dekens naaien, evenals manden weven voor het opbergen van dingen en potten voor kamerplanten. Het creatieve proces zal aangenaam en opwindend zijn, en het resultaat zal je zeker bevallen.
 • In een eenkamerappartement kunt u een slaapkamer en een woonkamer combineren. Als het oppervlak van de kamer klein is, is een brede en comfortabele slaapbank hiervoor het meest geschikt. Je kunt er tijd met gasten aan besteden en het vervolgens uitbreiden en gebruiken in plaats van een bed. Als de kamer groot is, kunnen twee zones worden onderscheiden - een met een tv en fauteuils en de andere met een bed. Zones kunnen worden verdeeld met behulp van bogen, balken, schermen of gordijnen.
 • In klassieke interieurs staan ​​luxe en terughoudendheid voorop. Het kan moeilijk zijn om zo'n ruimte gezellig te maken. Kleine accessoires helpen hierbij - probeer ze niet uit de algemene stijl te halen, maar maak tegelijkertijd de sfeer frisser en gevarieerder. Dit kunnen vazen, kandelaars, bloempotten, dekens of kussens zijn.
 • Als je een eclectisch ontwerp kiest, probeer dan niet te kleurrijk te worden. Het wordt aanbevolen om niet meer dan twee of drie tinten als basis voor het ontwerp te nemen, de rest van de kleuren kunnen alleen als heldere accenten fungeren. Zo staan ​​lichte en donkere accessoires goed in een interieur in pastelkleuren. Als je heldere wanddecoratie hebt gemaakt, moet je meubels in gedempte kleuren kiezen.
 • Landelijke interieurs kunnen soms te eenvoudig lijken. Om deze woonkamer interessanter te maken, kunt u decoratieve elementen toevoegen - elektrische open haarden, metselwerk op de muren en tapijten die dierenhuiden nabootsen, zien er goed uit.
 • Minimalistische moderne interieurs zijn vaak te leeg en bleek. Om een ​​laconiek ontwerp er voordelig uit te laten zien, is het belangrijk om interessante en niet voor de hand liggende kleurencombinaties in je interieur te gebruiken. In plaats van een koude grijstint, moet u bijvoorbeeld een warme nemen en deze niet combineren met zwart en rood, maar met paars en beige. Pure kleuren moeten worden vermeden, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan complexe samengestelde tinten.
 • Een gecombineerde keuken-woonkamer met een toog kan er heel interessant uitzien.Ze zal helpen om de ruimte te verdelen en de kamer comfortabel en gezellig te maken. Meestal wordt in dergelijke lay-outs veel ruimte toegewezen aan de woonkamer en is de keuken minimaal gemaakt.

In elke woonkamer is het belangrijk dat de kamer een semantisch centrum heeft waarrond de rest van het interieur zal worden georganiseerd. Dit kan een tv, een vleugel, een open haard of een aquarium zijn. Het hoofdgebied zal worden ingenomen door gestoffeerde meubels rond het semantische centrum. En aan de zijlijn kun je een apart klein gebied of meerdere gebieden selecteren met behulp van kleuren en verlichting.

Zie de volgende video voor tips van een interieurontwerper over het kiezen van een stijl voor je interieur.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair