Woonkamer in een moderne stijl: kenmerken van de indeling van een kamer met een oppervlakte van 18 m². m

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Kamers combineren
 3. Zonering
 4. Kleuren en decor
 5. Ontwerptips
 6. Muren
 7. Plafond
 8. Vloer
 9. Meubilair
 10. Mooie voorbeelden en stijlvolle ideeën

Woonkamer - een kamer die in elke woning beschikbaar is: een appartement in een gebouw met meerdere verdiepingen, een privégebouw in een buitenwijk. Het wordt terecht erkend als de meest functionele en nuttige: niet alleen huishoudens, maar ook hun gasten, vrienden en familieleden brengen er veel tijd in door. Vandaag zullen we het hebben over hoe je een hal met een oppervlakte van 18 m² mooi en harmonieus kunt inrichten. m.

Eigenaardigheden

Dankzij het breedste assortiment van verschillende afwerkingsmaterialen en meubelstukken, hebben moderne eigenaren van appartementen en huizen de mogelijkheid om hun huizen op elke mogelijke manier in te richten. Velen van hen geven tegenwoordig de voorkeur aan een moderne stijl in hun interieur.

Het gebied van 18 meter wordt als klein beschouwd, hoewel er in de appartementen van vandaag ook compactere zalen zijn (langwerpig, vierkant). In de regel zijn woonkamers van dergelijke afmetingen vaker aanwezig in Chroesjtsjov- en stereotiepe paneelhuizen.

De inrichting van een dergelijke ruimte moet vakkundig en zorgvuldig worden doordacht, rekening houdend met alle functionele ruimtes en de benodigde meubels. Moderne interieurs van privéhuizen kunnen effectief worden verslagen met verschillende wandbekledingen, waardoor de lay-out visueel verandert. Als u bijvoorbeeld behang met verticale strepen gebruikt, wordt het plafond visueel verhoogd en wordt de ruimte langer door brede strepen te gebruiken.

Het wordt aanbevolen om een ​​futuristisch ensemble aantrekkelijker en helderder te maken met behulp van een groot aantal lichtbronnen.

Het belangrijkste kenmerk van moderne meubels is een voldoende aantal lichte en neutrale kleuren, die vakkundig moeten worden aangevuld met natuurlijke en kunstmatige verlichting. Deze omgevingen bevatten voor het grootste deel metalen, glazen en plastic details, wat een kenmerk is van moderne stilistische oplossingen.

Al deze materialen zien er geweldig uit in een enkele combinatie en vormen een origineel en doordacht beeld van de kamer. Vergeet glanzende oppervlakken en perfect gevormde objecten niet. Dergelijke elementen komen het vaakst voor in moderne interieurstijlen.

Kamers combineren

Onlangs leek het combineren van verschillende kamers in één functionele ruimte iets niet-standaard en zelfs wild. Tegenwoordig zijn dergelijke ontwerpoplossingen in een eenkamer- en tweekamerappartement heel gewoon. Ze worden vrij vaak gevonden, omdat ze je in staat stellen om vrije ruimte in je huis te besparen en het nuttiger te maken.

Zalen worden vaak gecombineerd met een eethoek, die zich meestal in de keuken bevindt, evenals slaap- en open haardgebieden. Natuurlijk wordt de hoofdrol in dergelijke kamers gespeeld door het gastenverblijf met een bank en fauteuils.

Hier is het belangrijk om correct te zoneren, zodat de ruimte niet overbelast en ongemakkelijk lijkt.

Een eettafel met lichte stoelen is een goede oplossing voor het woongedeelte. Dergelijke meubels moeten zo worden geplaatst dat ze de doorgang niet hinderen en niet al te indrukwekkende afmetingen hebben.

Wat betreft de slaapkamer in de hal, tegenwoordig wordt deze opstelling als redelijk comfortabel en functioneel beschouwd. Een budgetoptie is bijvoorbeeld om een ​​kleine tweede verdieping in de woonkamer te ontwerpen in de vorm van een bed. Het kan boven een computerbureau worden geïnstalleerd (als er een in de kamer is) of boven een zithoek.

Als uw woonkamer 18 m² is.m heeft een rechthoekige vorm, wat een karakteristieke parameter is voor appartementsgebouwen van de 137- en 606-serie, het is beter om het visueel uit te breiden zodat het niet krap lijkt, vooral als u verschillende functionele gebieden in deze kamer combineert. Om dit te doen, kunt u zich wenden tot het plakken van smalle muren met behang in lichte kleuren en brede muren met donkere.

Zonering

Zonering is een ontwerptechniek voor het rangschikken van alle interieurartikelen, die onmisbaar is in multi-tasking woonkamers die de functie van een recreatieruimte, een slaapkamer, een keuken en een werkruimte combineren. De meest voorkomende zoneringsmethoden die tot de klassiekers van het verdelen van de ruimte behoren, zijn de volgende oplossingen:

 • Verdeel het gebied visueel in 18 vierkante meter. m kan worden gedaan met verschillende afwerkingsmaterialen. Ze kunnen variëren in kleur en textuur. De open haard moet ontspannend en rustgevend zijn, dus het moet worden gedecoreerd met pastelkleurig behang of imitatie baksteenbekleding, en de rest van de muren moet in contrasterende tinten worden gepleisterd.
 • Een effectieve manier van zonering zijn verschillende vloerafwerkingsmaterialen. Dergelijke technieken komen vooral veel voor in studio-appartementen. Als tijd en geld het toelaten, kunt u oppervlakken met meerdere niveaus ontwerpen die perfect zijn om een ​​kamer in te delen.
 • Iets minder vaak delen de eigenaren de ruimte in de hal met behulp van verschillende tinten plafondbekleding.: Een veel voorkomende optie is een getrapt plafond. Het ziet er niet overal harmonieus uit, maar een niet te diepe nis (zonder scherpe daling) met geschikte verlichting is best geschikt voor een kamer met een oppervlakte van 18 m². m.
 • Met behulp van licht kun je de beschikbare ruimte indelen. Hiervoor zijn spot- of plafondlampen geschikt, waarvan de verlichting de verschillende functionele delen van de hal visueel zal benadrukken en scheiden.
 • Tegenwoordig kun je in winkels mooie en handige partities vinden., met behulp waarvan het mogelijk zal zijn om een ​​of ander gebied in de woonkamer te scheiden. Ook gebruiken veel mensen geweven schermen om de ruimte in te delen.

Kleuren en decor

In een moderne stijl is het gebruikelijk om eenvoudige en laconieke kleuren te gebruiken, verstoken van kleurrijke prints of bloemstukken. Alle tinten wit zijn het meest harmonieus en aantrekkelijk in moderne ensembles. Ze zien er rijk uit en vergroten visueel de ruimte, waardoor deze fris, licht en luchtig wordt.

Op een sneeuwwitte achtergrond zien decorartikelen, geschilderd in contrasterende en sappige tinten, er bijzonder helder en rijk uit. Bijvoorbeeld rode of gele plastic vazen, zwarte fotolijsten of dikke blauwe hoezen op gestoffeerde meubels vallen op, waardoor de saaie witheid van de kamer verwatert.

In een moderne stijl kunnen witte verven worden gecombineerd met houten oppervlakken, die karakteristieke details zijn van de klassieke richting.

Het mooie effect dat uit dergelijke combinaties voortkomt, is gemakkelijk te verklaren door het feit dat wit gemakkelijk kan worden gecombineerd met alle texturen en tinten.

Scherpe contrasten zullen ook goed staan ​​in een moderne woonkamer. Het kan bijvoorbeeld een heldere combinatie zijn van rood en wit, zwart en wit, beige en donkere chocolade of as, evenals andere vergelijkbare tandems. Met behulp van dergelijke verven kunt u het interieur van de woonkamer dynamisch en levendig maken.

Als je niet van zulke scherpe contrasten houdt, ze irriteren je, geef dan de voorkeur aan monochrome oppervlakken. Bij het ontwerp van een vooruitstrevende woonkamer kunt u grijstinten gebruiken. Ze moeten echter worden verdund met heldere accenten en chromen details. Anders kan het ensemble saai en smakeloos blijken te zijn.

In stijlvolle zalen, uitgevoerd in een klassieke stijl, kunt u de volgende originele decoritems gebruiken:

 • rotan of wijnstokken;
 • kleurrijke vazen ​​van glas of geverfd plastic;
 • kant-en-klare sfeerhaard;
 • gordijnen en tule van ingetogen kleuren (zonder heldere patronen en kleurrijke patronen);
 • laconieke vloertapijten in rustige en contrasterende tinten (ze kunnen ook worden gebruikt om de ruimte in de hal visueel te verdelen);
 • spiegels op muren, sokkels, kastgevels;
 • kleine voorwerpen van glas, metaal en hout (beeldjes, vazen, decoratieve beeldjes).

Ontwerptips

De moderne stijl geeft de eigenaren de mogelijkheid om moedig te experimenteren en tot de meest onverwachte combinaties te komen. Het belangrijkste is om rekening te houden met de indeling van de kamer en de locatie. In een doorloopwoonkamer wordt het bijvoorbeeld aanbevolen om meubels langs de muren te plaatsen, waarbij het centrale deel van de kamer vrij blijft, anders is het onhandig om erin te bewegen. Laten we kennis maken met enkele nuances van het inrichten van gezellige woonkamers met een oppervlakte van 18 m². m.

Muren

De volgende materialen kunnen worden gebruikt voor wanddecoratie in moderne interieurs:

 • het vloeibare behang;
 • glas behang;
 • metalen behang;
 • niet-geweven of vinyl (dikker dan papier) behang;
 • decoratief en gestructureerd gips;
 • monochromatische hoogwaardige verven;
 • coatings die metselwerk of metselwerk imiteren;
 • baksteen of steen (geschikt voor sterke en betrouwbare muren);
 • plastic en gipspanelen met reliëfornamenten, of eenvoudige gladde opties;
 • houten wandpanelen.

Ontwerpers raden aan de voorkeur te geven aan afwerkingsmaterialen in grijze en witte tinten. Ze kunnen worden verdund met donkerbruine, donkerblauwe en zwarte opties om bepaalde objecten in de kamer te markeren (bijvoorbeeld een bank of tafel).

Plafond

In een modieuze en gewilde moderne stijl kan het plafond op de volgende manieren worden gedecoreerd:

 • laat het gewoon wit (beige);
 • bouw een gipsplaatstructuur met meerdere niveaus met verzonken lampen;
 • spanplafonds installeren (glanzende films);
 • complementeer de plafondafwerking met LED-strips rond de omtrek of in bepaalde gebieden;
 • in een structuur met meerdere niveaus, installeer een spanplafond in het midden en rust het uit met lampen.

Plafondkleur in een moderne woonkamer van 18 m². m kan bleek perzik, beige, crème, wit, melkachtig of lichtgeel zijn. De opties zien er interessant uit, waarbij sneeuwwitte coatings worden gecombineerd met zwarte, waardoor een zeer origineel en helder contrast ontstaat.

Bij dergelijke combinaties moet u echter voorzichtig zijn om het plafond niet visueel te verkleinen en laag te maken.

Vloer

In een woonkamer in moderne stijl wordt het aanbevolen om de volgende vloerbedekkingen te gebruiken die niet opvallen in het totale ensemble:

 • glanzende of matte tegels;
 • een laconieke en monochrome vloerplaat;
 • naadloos semi-glanzend of glanzend laminaat in zwart, wit, essen, donkere chocolade of donkergrijze tinten;
 • gewoon tapijt.

Vloeren met meerdere verdiepingen zien er bijzonder indrukwekkend en origineel uit in moderne woonkamers. Met hun hulp kunt u de ruimte in zones onderverdelen, deze een speciale uitstraling geven.

Als u een duurder en luxer ensemble wilt creëren, moet u zich wenden tot vloermaterialen die graniet of marmer imiteren met zijn karakteristieke contrasterende insluitsels. Dergelijke coatings zijn in de regel niet goedkoop, maar ze zien er ook rijk en toonbaar uit.

In een hal met een oppervlakte van 18 m². m kunt u verschillende vloerbedekkingen veilig combineren in contrasterende tinten. Beige tegels of naadloos laminaat zien er bijvoorbeeld goed uit in het midden van de kamer en de chocoladetint van dit materiaal ziet er goed uit langs de randen. Dergelijke ontwerpoplossingen zien er origineel uit.

Meubilair

Het is geen geheim dat futuristische meubelen vaak in moderne stijl aanwezig zijn. Velen van hen lijken op ongebruikelijke ontwerpen uit de toekomst, met niet alleen ideale geometrische vormen, maar ook niet-standaard vormen. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen standaard meubelen in een moderne woonkamer kunt plaatsen.

De volgende meubels zien er geweldig uit in dergelijke ensembles:

 • lage hoek-, ronde of rechte banken, evenals fauteuils bekleed met natuurlijk leer, eco-leer of kunstleer;
 • vrijdragende sokkels en werkbladen zonder steunen (dergelijke modellen zijn aan de muur gemonteerd);
 • tafels en gestoffeerde meubels op chromen en metalen poten;
 • salon- en eettafels met glazen blad en chromen poten;
 • hoge vloerlampen, lampen met metalen poten en voet, lichte kappen, maar ook trendy spoorlampen met chromen oppervlakken;
 • effen nachtkastjes met glanzende oppervlakken en glanzend metalen beslag;
 • ingebouwde kasten en planken voor boeken en decoratieve artikelen.

Ontwerpers raden aan een groot aantal verschillende elektronica en moderne gadgets in dergelijke kamers te plaatsen.

Details zoals deze zijn de perfecte aanvulling op een moderne stijl.

Mooie voorbeelden en stijlvolle ideeën

De moderne stijl wordt gekenmerkt door het feit dat het mogelijk is om monochrome oppervlakken en oppervlakken versierd met verschillende prints te combineren. Tegen de achtergrond van lichtblauwe of witte muren zullen bijvoorbeeld een bank en voetenbankjes met geruite zwarte patronen er organisch uitzien. In een dergelijke omgeving zullen lichte crèmekleurige nissen met een tv-compartiment, ingebouwde dubbele lampen en metalen compacte kroonluchters met chromen oppervlakken ook perfect worden gecombineerd.

Contrasterende kleurencombinaties in een moderne kamer zijn een interessante en heldere oplossing. In dergelijke ensembles kunt u zwart-wit of zwart en beige gestoffeerde meubels hebben, beige en bruine kasten met glazen deuren en ondiepe nissen met donkere chocolade randen met een tv-compartiment. Je kunt het plafond decoreren met vergelijkbare verven, waardoor het op meerdere niveaus wordt.

Voor dergelijke interieurs zijn inbouwarmaturen het beste.

Combinaties van koffie, sneeuwwitte en blauwe tinten zien er bijzonder aantrekkelijk en stijlvol uit in moderne ontwerpen. Bijvoorbeeld, tegen de achtergrond van koffie-met-melkkleurige muren en een wit plafond, ziet een witte bank met blauwe kussens er organisch uit, daarnaast is het de moeite waard om blauwe gordijnen en witte tule voor het raam te installeren.

Het eetgedeelte, als er een in de kamer is, kan worden geaccentueerd met zacht perzikbehang met witte strepen. Zet een kleine witte tafel, stoelen op zo'n plek en hang chromen hanglampen met ronde vormen erboven.

De woonkamer in een moderne stijl kan worden afgewerkt met wit behang of pleisterwerk, een van de muren kan veilig worden gedecoreerd met echte baksteenachtige coatings. Dit kan bijvoorbeeld de ruimte zijn achter een tv aan de muur. Zet een grijze hoekbank voor hem en een zwarte open kast bij zijn armleuning.

Rond het harmonieuze geheel af met een beige vloertapijt, levende potbomen en een afgeronde plafondkroonluchter met een glanzende donkere afwerking.

In een kleine woonkamer kan het slaapgedeelte worden gescheiden door witte lichtschermen. In een kamer met getextureerd grijs gips en witte vloer, ziet deze oplossing er heel organisch uit. Je kunt de sfeer verdunnen met kleine nissen met scharlaken verlichting en een zwartleren bank met decoratieve fluwelen kussens. Plaats glanzend wit laminaat of tegels op de vloer om een ​​dramatisch contrast te creëren.

Zie de volgende video voor meer informatie over het plannen van uw woonkamer.

1 reactie

Etuis passen goed in een modern interieur.

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair