Behang van paarse tinten in het interieur

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Met patroon
 3. Waarmee worden ze gecombineerd en hoe te kiezen?
 4. Voorbeelden in het interieur

Verschillende kleurenpaletten zijn te zien in het interieur van moderne woningen en niet-residentiële gebouwen. Vooral paars is de laatste tijd erg populair. De overvloed aan lila tinten in het ontwerp getuigt van de rijkdom aan kleur, de diepte en verbazingwekkende eigenschappen. De combinatie van paarse tinten heeft een kalmerend effect op het menselijke zenuwstelsel, bevordert de pacificatie en ontspant aan het einde van drukke werkdagen. Dat is de reden waarom behang met paarse tinten in het interieur kan en moet worden gebruikt door iedereen die schoonheid, verfijning, rust en adel waardeert.

Eigenaardigheden

Kleur speelt een belangrijke rol in het interieur van elke kamer. Beïnvloedt de emotionele toestand van een persoon, zijn psychisch welzijn, stemming, gedachten. Dankzij de correct geselecteerde kleur kunt u niet alleen de omringende ruimte decoreren, maar ook de gebreken in het interieur maskeren, de binnensituatie verbeteren en de gebreken verbergen.

Paars is een verfijnde, extravagante en nobele kleur. Het heeft een uitgesproken karakter, terwijl het een gevoel van innerlijke rust, een gevoel van comfort en harmonie geeft.

Een kenmerk van kleur is het vermogen om kamers van bescheiden afmetingen visueel te vergroten. De tinten bestrijden depressie, helpen om verontrustende gedachten te vermijden.

De kleur paars komt van het mengen van koele en warme tinten van andere kleuren. Experts op het gebied van het creëren van een harmonieuze binnenomgeving adviseren niet om een ​​groot aantal verschillende paarse tinten in de inrichting van het pand te gebruiken: het is beter om ze te gebruiken om slechts één muur te decoreren of om kleine glas-in-loodramen te maken op kant-en-klare muurbedekkingen.

Er mag geen overvloed aan lila zijn - te veel van één kleur in het interieur kan leiden tot disharmonie en onbalans in de omgeving, in zo'n kamer zijn zal niet comfortabel en zelfs onaangenaam zijn.

Bij correct gebruik ziet lila behang er geweldig uit in elke kamer, zelfs in woningen, industrie en entertainment.

Bepaalde kamers met dit type vloer kunnen er echter somber uitzien, vooral als de verlichting niet erg goed is. Daarom zijn dergelijke tonen niet geschikt in kamers die verduisterd zijn met kleine afmetingen.

En omgekeerd, in kamers met onregelmatige vormen, kunt u met dit type behang de gebreken in de lay-out verbergen: door één muur met paars te decoreren en de rest wit te laten, kunt u de twee oppervlakken visueel van elkaar verwijderen, wat zal het effect van het verlengen van de kamer creëren.

Als u paars behang kiest, moet u van tevoren bedenken welke tint het meest geschikt is en het idee van de ontwerper op de beste manier onthult. Ook de textuur van wandbekleding speelt een belangrijke rol.

Met patroon

Modern paars behang kan een decoratie zijn en een geweldige toevoeging aan een kamer als een groot creatief patroon, bijvoorbeeld monogrammen of rozenknoppen, zichtbaar is tegen hun achtergrond. Dergelijke coatings zullen zeker het belangrijkste hoogtepunt van het interieur worden en zullen dienen als een uitstekende achtergrond voor designmeubels en andere originele accessoires.

Er is maar één voorwaarde: het is beter om over één muur te plakken met dergelijk behang, dat een accent zou moeten zijn.

Paarse bloemen, cirkels, bladeren kunnen op absoluut elke achtergrond worden aangebracht. Het totaalbeeld zal zeker memorabel zijn.Als je de kamer bijzonder origineel wilt maken, kun je zwart of wit behang met paarse bloemen kopen. Contrasterende strepen en opvallende patronen worden gecombineerd met paars textiel voor verbluffende resultaten.

Naast florale elementen worden abstracte, geometrische vormen (driehoeken, vierkanten) en surrealistische motieven (sierlijke lijnen die op één punt zijn verbonden) actief als patroon gebruikt. Dergelijke patronen zullen mysterie en rechtlijnigheid aan de sfeer toevoegen.

Net als bloemmotieven bevorderen ze ontspanning. En voor het geval ze saai lijken, kun je doeken met een mat en glanzend oppervlak tegelijkertijd oppakken.

Moderne fabrikanten bieden veel opties voor decoratieve patronen op behang.

De mooiste en meest populaire doeken worden geproduceerd met het volgende decor:

 • verticale en horizontale strepen;
 • geometrische vormen;
 • symbolische patronen;
 • gecombineerd patroon van gecombineerde kleuren.

Waarmee worden ze gecombineerd en hoe te kiezen?

De violette kleur is uniek. Het palet wordt gepresenteerd in veel verschillende tinten: lila, lavendel, lila, paars, aubergine, enz. Ontwerpers combineren deze tinten vaak en creëren een harmonieuze overgang in het interieur.

Combinaties van paars behang met andere tinten zijn mogelijk in de volgende variaties:

 • monochroom;
 • contrasterend;
 • neutrale.

Om het paarse interieur er niet erg somber en angstaanjagend uit te laten zien, raden experts aan om extra kleuren en tinten in het werk te gebruiken.

Het meest spectaculaire is het ontwerp van de kamer met donkere, monochrome paarse muren en witte elementen. In dit ontwerp zal de witte tint de rol spelen van een extra lichtbron, voor het nodige contrast in de ruimte zorgen en vermoeide gassen laten ontspannen.

Beige en grijs zijn ook geschikt voor paars. Zo'n schaal maakt het ontwerp neutraal, niets zal op de ogen "drukken".

Heel vaak worden gouden accenten gebruikt om het effect van de oudheid te creëren in landgoederen die worden gedomineerd door lila kleur. Dergelijke details kunnen op de doeken zelf worden aangebracht in de vorm van verschillende patronen, randpatronen, of ze kunnen meubels decoreren, aanwezig zijn in textiel, op meubels.

Als u twijfelt over de juistheid van het gekozen palet, kunt u stoppen bij eenvoudigere combinaties: paars en delicaat lila, lichtlila en andere tonen van hetzelfde bereik.

Heldere interieurs kunnen worden weergegeven door paarsroze behang. Dergelijke gewaagde combinaties zullen de opgewektheid van de omgeving benadrukken, er een vleugje frisheid en originaliteit in blazen.

Je kunt de kamer vullen met een lentesfeer door paarse doeken te combineren met delicate geel-, citroen-, oranje- en andere zonnige tinten. En lichte pastelkleuren, bijvoorbeeld blauw, turkoois en andere, zullen de tederheid en sensualiteit van het ontwerp benadrukken.

Een combinatie van lila met een felrode kleur kan bepaalde problemen veroorzaken. Al te flitsende, provocerende combinaties kunnen door de ogen negatief worden waargenomen. Bovendien zal elk van deze tinten alle aandacht naar zich toe trekken, het zal niet mogelijk zijn om in zo'n omgeving te ontspannen. U kunt het probleem oplossen door een andere kleur te gebruiken (bijvoorbeeld zand). Zo verschijnen er zachte accenten die alle mogelijke ontwerpfouten gladstrijken.

voor slaapkamer

Bij het ontwerp van een slaapkamer moet u zeer aandachtig zijn voor alle details, vooral als het een kamer is waar kinderen het grootste deel van hun tijd doorbrengen.

Felpaarse wandbekleding is hiervoor niet geschikt. Dergelijke doeken zullen afleiden, de slaap verstoren en het zenuwstelsel prikkelen.

Als je deze kleuren in de slaapkamer wilt hebben, moet je ze in lichtere versies gebruiken. Helder en verzadigd zijn geschikt als kleine accenten: decoratieve panelen, een klein kleedje bij het bed.

Paars behang is geschikt voor grote en kleine ruimtes (alleen goed verlicht), in moderne en klassieke interieurs. Relevant voor mensen van verschillende leeftijden. Een grote hoeveelheid paars kan jonge kinderen echter vermoeien, depressief worden, dus het is belangrijk om de juiste aangrenzende kleuren te kiezen.

voor keuken

Lila, lila, aubergine - al deze tonen zijn goed voor degenen die zich houden aan het systeem van goede voeding, constant diëten en het figuur in de gaten houden - alle paarse tinten onderdrukken de eetlust. In grote ruimtes kunnen felle kleuren worden gebruikt. Zo'n keuken krijgt speelsheid, meisjesachtige verfijning. Lichte tinten zullen de ruimte visueel vergroten, lichtheid en luchtigheid geven.

En zodat de ruimte niet "overbelast" wordt, moet u geometrisch correcte meubels kopen.

Meubels en allerlei soorten headsets kunnen een vergelijkbare tint hebben, maar het is beter om voor lichtere dingen te kiezen. Warme kleuren in het decor geven de keuken een comfortabele sfeer.

De gang in

In de gang is het beter om rolbekledingen met patronen niet te lijmen, maar om zo'n kamer in een lichte monochromatische versie te rangschikken. In combinatie met witte plinten en lijstwerk zal dit decor het meest succesvol zijn.

Lila behang is een goede achtergrond voor kunstdoeken en fotolijsten die aan de muur zijn bevestigd.

Voorbeelden in het interieur

Nadat u de juiste combinatie van kleuren en tinten heeft gekozen, kunt u beginnen met het inrichten van het interieur. Lila behang is geschikt voor de woonkamer, keuken, badkamer en gang en is relevant voor elke ontwerpstijl.

Lange tijd werd de lila kleur beschouwd als het kenmerk van de huishoudens van de Europese adel. Het was deze schaduw die het vaakst werd gevonden in koninklijke paleizen en barokke adellijke huizen. Dat is de reden waarom tegenwoordig alle tinten paars door velen worden geassocieerd met luxe en adel, elegantie en chic.

Tegenwoordig worden lila tinten als klassiek beschouwd en kunnen ze worden gebruikt in het ontwerp van elke kamer in elke stijl.

Lila behang past zowel in grote landhuizen als in stadsappartementen. Dankzij hen krijg je een stijlvol interieur in de woonkamer, een rustgevende sfeer in de slaapkamer, een neutrale sfeer in de gang of kinderkamer. Dit kleurenschema is ook geschikt voor het inrichten van een keuken, studeerkamer, werkplaats.

In kantoren is het gebruik van lichtlila doeken op de muren niet de beste oplossing.

Alleen rijke paarse tinten helpen je af te stemmen op een werkstemming. Naast dergelijke bekledingen zijn leren meubels en een licht tapijt bij de bank een goede oplossing.

De slaapkamer in klassieke stijl ziet er geweldig uit. Een lichtpaarse kleur zal de randen van een kleine kamer visueel vergroten en een donkere kleur geeft contrast. Een wit houten bed in een kamer met donkere muren springt in het oog en maakt het decor compleet. Ontspanning in zo'n slaapkamer zal plezier en veel positieve emoties brengen.

In de woonkamer moet je paars behang niet op alle muren lijmen, het is beter om één oppervlak te kiezen, bijvoorbeeld om over een muur met een tv met paarse doeken te plakken en andere vlakken in een andere tint te rangschikken.

U kunt contrasterende meubels kiezen en de kamer verdunnen met accessoires die de identiteit van de eigenaar van het huis uitdrukken, bijvoorbeeld een foto gemaakt door zijn handen, een fotocollage of een ander item dat is gekozen rekening houdend met het karakter van de persoon en zijn smaakvoorkeuren.

Zie deze video voor meer foto's van het interieur met paars behang.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair