Behang voor een kleine hal: welke te kiezen?

Inhoud
 1. Keer bekeken
 2. Hoe correct lijmen?
 3. Schaduw opties
 4. Tekening
 5. Welke hebben gelijk?
 6. Prachtig interieur

Behang is een geweldige oplossing voor wanddecoratie. Ze kunnen worden gekocht voor elke indeling en interieurstijl. Vandaag zullen we het hebben over het kiezen van de juiste doeken voor een kleine gang.

Keer bekeken

Momenteel is er een grote verscheidenheid aan materialen voor wanddecoratie voor elke smaak en kleur. De meest populaire en veelvoorkomende keuzes zijn echter gewoon oud behang. Gelukkig kan de moderne consument kiezen uit een breed assortiment. Elk type behang heeft zijn eigen voor- en nadelen, die in detail moeten worden besproken.

Papier

Deze wallpapers zijn het meest betaalbaar, waardoor ze erg populair en wijdverbreid zijn. Naast de lage kosten, kunnen dergelijke doeken bogen op andere positieve eigenschappen. Deze omvatten hun milieuvriendelijkheid, want papierbehang bestaat uit pure cellulose.

Het is vermeldenswaard dat moderne consumenten worden geconfronteerd met het grootste assortiment papierbehang in verschillende kleuren. In de winkels vind je heel veel mooie en gevarieerde doeken, die ook versierd kunnen worden met spectaculaire prints of patronen.

Ook kiezen veel eigenaren voor deze opties vanwege hun ademend vermogen. Dankzij deze eigenschap verschijnt er geen schimmel of schimmel op papierbehang.

Deze betaalbare en populaire afwerkingsmaterialen hebben echter hun nadelen. Deze omvatten de volgende parameters:

 • papieren doeken zijn bang voor vocht en kunnen niet worden gewassen;
 • ze kunnen gemakkelijk worden beschadigd en het aantrekkelijke uiterlijk bederven;
 • na verloop van tijd verliezen ze hun kleurverzadiging.

Vanwege dergelijke nadelen wordt papierbehang niet aanbevolen om in een kleine gang te worden gelijmd, omdat ze in dergelijke omstandigheden snel vies kunnen worden en, zoals u weet, het onmogelijk is om ze te wassen. Bovendien bevinden zich in dergelijke ruimtes vaak een groot aantal voorwerpen met scherpe hoeken, die onstabiele papiervellen kunnen beschadigen tot mechanische schade.

vinyl

Vinylbehang is tegenwoordig erg populair en wijdverbreid, omdat het veel positieve eigenschappen heeft. Er zijn verschillende soorten van dergelijke schilderijen:

 • plat vinyl. Dit afwerkingsmateriaal heeft een eenvoudig en glad oppervlak;
 • dik vinyl. Dergelijke achtergronden zijn erg dicht en sterk;
 • geschuimd vinyl. Dergelijke opties hebben een karakteristieke volumetrische structuur.

Veel kopers kiezen tegenwoordig voor originele vinyldoeken die hout, steen, baksteen of gips imiteren. De belangrijkste voordelen van dergelijke afwerkingsopties zijn hun slijtvastheid, duurzaamheid, hittebestendigheid, lage kosten en weerstand tegen vocht en vocht.

De nadelen van vinylplaten zijn dat: ze zijn niet ademend, wat kan leiden tot de vorming van meeldauw en schimmel op hun oppervlak. Het is ook vermeldenswaard dat deze wallpapers niet milieuvriendelijk zijn.

Vinylbehang past goed in de sfeer van een compacte gang, omdat het kan worden gewassen en niet onderhevig is aan mechanische schade.

Niet geweven

Vliesbehang is een ander type afwerkingsmateriaal dat populair is bij moderne consumenten.Dergelijke doeken kunnen een verscheidenheid aan ingewikkelde patronen hebben, met behulp waarvan het interieur ongewoon aantrekkelijk en uniek wordt. Dergelijke doeken zijn echter niet goedkoop.

Vliesbehang heeft een aantal belangrijke voordelen, waaronder:

 • slijtvastheid;
 • milieuvriendelijke samenstelling;
 • weerstand tegen extreme temperaturen;
 • vochtbestendigheid.

Het nadeel van dergelijke afwerkingsmaterialen is hun hoge kosten, niet het grootste bereik en transparantie.

Vliesbehang kan worden gebruikt om een ​​kleine hal te versieren. Bovendien is het toegestaan ​​om hun uiterlijk naar eigen goeddunken te veranderen, omdat ze gemakkelijk kunnen worden geverfd.

Textiel

Textielbehang ziet er mooi, duur en origineel uit in het interieur. Dergelijke afwerkingsmaterialen zijn milieuvriendelijk en hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Hun uiterlijk is ook uniek, en niet alleen door de geweven textuur, maar ook door de afwezigheid van naden.

Dergelijke doeken moeten echter zorgvuldiger worden behandeld. Ze zijn gemakkelijk vervuild en stof op hun oppervlak verzamelen. Om ze op de muur toe te passen, moet je bovendien over de juiste vaardigheden beschikken. Veel consumenten noemen een nadeel en een te hoge prijs voor dergelijk behang. Geweven stoffen worden niet aanbevolen voor het afwerken van de gang, omdat ze snel vies worden.

Vloeistof

Dit soort behang is recentelijk op de markt verschenen. Ze lijken qua uiterlijk op gips en zijn verkrijgbaar in poedervorm. Verdunnen met water alvorens op de muur aan te brengen. De voordelen van deze afwerkingsmaterialen zijn onder meer:

 • milieu vriendelijkheid;
 • makkelijk te gebruiken;
 • naadloze structuur;
 • behoud van felle kleuren gedurende vele jaren;
 • geluidsisolatie;
 • gemak bij het corrigeren van eventuele schade en defecten.

Het nadeel van vloeibaar behang is dat het afgewassen kan worden met water. Bovendien vindt u in winkels zelden een groot assortiment kleuren voor dergelijke materialen.

Hoe correct lijmen?

Verschillende soorten behang worden op verschillende manieren op muren aangebracht. Bijvoorbeeld:

 • Papieren doeken moeten overlappend worden gelijmd en het maakt helemaal niet uit hoe dik ze zijn. In de gang moet dit behang vanaf de voordeur worden gelijmd, vervolgens "in een cirkel" worden verplaatst en er uiteindelijk weer naar terugkeren.
 • Vliesbehang moet van begin tot eind worden verlijmd en u kunt overal in de gang aan de slag. Evenzo toegepast op muren en vinylmaterialen.
 • Het wordt niet aanbevolen om textielbehang te gebruiken in de decoratie van de gang, maar als u vastbesloten bent om naar deze specifieke doeken te gaan, is het beter om hun installatie aan specialisten toe te vertrouwen. Dit komt door de complexiteit van het werken met een dergelijk afwerkingsmateriaal.
 • Vloeibaar behang wordt volgens het gipsprincipe op de wanden aangebracht. Experts raden ook af om de oppervlakken in de gang af te werken met een soortgelijk materiaal, omdat het beter is om het niet met water te wassen, en in zo'n kamer kunnen de muren snel vies worden en moeten ze worden schoongemaakt.

Schaduw opties

Moderne fabrikanten produceren behang in een grote verscheidenheid aan kleuren. In een kleine hal zullen veel afwerkingen er goed uitzien.

Heldere en rijke doeken worden niet zo vaak gebruikt in de decoratie van gangen, maar in een kleine kamer is een dergelijk kleurenschema geschikt. Dit komt door het feit dat met behulp van rijke kleuren u kunt de lay-out visueel uitlijnen, vooral als je dergelijk behang op een verre muur plakt of op een tegenover elkaar liggende ondergrond.

Meestal kiezen eigenaren voor lichtere tinten behang voor het afwerken van compacte gangen. De meest populaire en aantrekkelijke doeken zijn wit, beige, lichtroze, crème, licht karamel of hemelsblauw. Dergelijk zacht en discreet behang kan worden gebruikt om de hele omtrek van de gang te versieren.

Veel eigenaren zijn bang om de gangen te versieren met behang met een donkere toon, omdat ze het te somber en deprimerend vinden.Een dergelijk kleurenschema is inderdaad nauwelijks geschikt voor een kleine gang. Zwart, donkerblauw of donkergrijs behang past het best in grotere kamers.

Tekening

Tegenwoordig kun je in winkels veel mooie en originele achtergronden vinden, versierd met een verscheidenheid aan patronen en interessante prints. Dergelijke doeken zien er heel origineel en fris uit, maar voor een kleine gang moeten ze zorgvuldiger worden gekozen om de lay-out niet te bederven en nog strakker te maken. Bij de selectie van dergelijke achtergronden moet rekening worden gehouden met de volgende nuances:

 • doeken met grote tekeningen en patronen kunnen de ruimte visueel verkleinen en overbelasten;
 • horizontale patronen zijn een goede oplossing voor de visuele uitbreiding van de gang. Dergelijke afwerkingsmaterialen kunnen plafonds echter visueel lager maken;
 • verticale patronen en klassieke strepen verhogen het plafond, maar maken de ruimte smaller;
 • het wordt niet aanbevolen om het ontwerp van een kleine gang te versieren met behang met kleine prints met veel details. Dergelijke achtergronden beperken niet alleen een toch al kleine ruimte, maar maken het ook erg ongemakkelijk;
 • Tegenwoordig zijn wallpapers met abstractiepatronen en prints erg populair. Dergelijke doeken kunnen in een kleine gang worden gebruikt, maar u moet de voorkeur geven aan opties voor rustige en neutrale tinten. Sommige varianten met een 3D-effect kunnen de ruimte visueel vergroten.

Welke hebben gelijk?

Kleine gangen zijn tegenwoordig geen zin meer en ze kunnen zo worden ontworpen dat de ruimte visueel ruimer, comfortabeler en natuurlijk stijlvoller lijkt. Een miniatuurgang in een "Chroesjtsjov" kan bijvoorbeeld worden getransformeerd als u kiest voor het juiste licht- of pastelkleurenschema of een lichtgewicht behangpatroon.

Het wordt aanbevolen om doeken te gebruiken die de ruimte visueel vergroten. Lichte doeken met minimalistische patronen zijn hiervoor ideaal. Je kunt de lay-out ook visueel wijzigen met gestreept behang, maar hier hangt het allemaal af van het specifieke geval. Voor zeer smalle kamers is het bijvoorbeeld de moeite waard om een ​​horizontale strook te kiezen en voor gangen met lage plafonds - een verticale.

Gecombineerd behang is ook geschikt voor het afwerken van een kleine hal in een appartement. Het kan bijvoorbeeld een originele tandem zijn van effen kleuren en doeken met patronen. Vaak wenden de eigenaren van "Chroesjtsjovs" zich tot dit ontwerp.

Vergeet bij de selectie van behang voor de gang niet dat zo'n kamer gevoelig is voor vuil, dus lijm er geen vuile en niet-slijtvaste doeken in, omdat ze onder deze omstandigheden snel hun mooie uiterlijk verliezen. Bovendien zullen materialen die niet gewassen kunnen worden helemaal opnieuw gelijmd moeten worden.

Prachtig interieur

In een smalle gang ziet niet alleen gewoon licht behang er geweldig uit, maar ook coatings die een lichte steen imiteren. Vooral interessant en organisch, dergelijke doeken zien er tegenover elkaar uit (op tegenoverliggende muren). Tegen hun achtergrond zullen bruine deuren en spiegels met een vergelijkbare rand perfect opvallen.

Als je een kleine gang in de stijl wilt versieren zolder, dan moet je je wenden tot de sneeuwwitte wanddecoratie en een ervan toevoegen met witte decoratieve baksteen. Plaats in zo'n omgeving een licht houten bankje en een grote spiegel met een houten frame. Dergelijke "verfrissende" verven moeten worden verdund met decoratieve kussens in natuurlijke tinten en smeedijzeren zwarte hangers aan de muur.

Liefhebbers van eenvoudige maar harmonieuze oplossingen zullen het ontwerp van de gang leuk vinden, waarin de muren zijn versierd met behang in een lichtgrijze tint en de vloer en het plafond zijn bedekt met beige materialen. Tegen deze achtergrond zullen bruine paneeldeuren, een spierwitte bank met een crème zitting en dezelfde lichte wandhanger goed opvallen. Om zo'n eenvoudig maar organisch geheel compleet te maken, kun je een koffiekleurig vloerkleed gebruiken.

In een kleine hal kunnen naast licht behang ook grote spiegels worden toegepast, wat ook een gunstig effect zal hebben op de visuele uitbreiding van de beschikbare ruimte. Het is raadzaam om meubels, deuren, hangers en spiegellijsten in dezelfde kleur of tint te selecteren.

Helder behang met prints van onopvallende tinten ziet er aantrekkelijk uit in de gang, maar het wordt aanbevolen om ze iets verder van de voordeur te lijmen. Bijvoorbeeld, in een sneeuwwitte ruimte met een beige vloer versierd met chocoladepatronen, zal organisch gouden behang met onopvallende prints, gelegen aan het einde van de gang, eruit zien.

Een contrasterende combinatie van zwarte en witte kleuren ziet er gedurfd uit in het interieur van een kleine gang. Je moet voorzichtig zijn met dergelijke beslissingen. In een heel kleine ruimte kan bijvoorbeeld wit behang op de muren worden geplakt en kan het plafond worden afgewerkt met dezelfde lichte pleister. Contrasterende zwarte tegels met ruitvormige patronen verdunnen deze afwerking. Rond het geheel af met een kleine smeedijzeren kroonluchter en een donkere, antieke houten bank.

Zie de volgende video voor informatie over het kiezen van behang voor een kleine gang.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair