Kaptafel in de gang: ontwerpopties voor spiegels, plaatsingsfuncties

Een van de meest begeerde meubelstukken voor vrouwen is een spiegelkaptafel, omdat deze voor veel dames simpelweg onvervangbaar is. Tegenwoordig is een kaptafel niet alleen een uitstekende plek om cosmetica en verschillende kleine dingen op te bergen, maar ook een gelegenheid om jezelf op elk moment van de dag of nacht te bewonderen. De moderne binnenlandse markt biedt veel verschillende opties voor dit soort meubels, die perfect passen in verschillende interieurs van slaapkamers en gangen. U leert in dit artikel welke kenmerken van de plaatsing van damestafels en kaptafels de moeite waard zijn om op te letten en waar u rekening mee moet houden.

Hoe is het

Een steigerglas met spiegel is een klein en vaak laag tafeltje met lades en planken voor het opbergen van diverse gebruiksvoorwerpen. Meestal is zo'n meubel vrouwelijk, aangezien dames aan zo'n tafel kunnen schilderen en hun haar kunnen doen. De kaptafel wordt echter heel vaak niet alleen in slaapkamers, maar ook in gangen geplaatst, aangezien dit meubilair veelzijdiger is. Lange tijd werd het pierglas beschouwd als een luxeartikel, dat werd bewonderd door adellijke dames.

Tegenwoordig bieden veel merken een enorme variëteit aan van de meest ongewone modellen van dergelijke tafels met spiegels. Ze kunnen zowel klassiek als opvouwbaar worden gemaakt.

Veel kopers, die de namen "trellis" en "kaptafel" horen, raken in de war. Maar het is vrij eenvoudig om ze uit elkaar te houden. Een trellis is een lage tafel of kast met drie spiegels, vaak met laden en planken. De centrale grote spiegel op een trellis is zo vastgezet dat deze in de toekomst niet kan worden verplaatst, maar de zijspiegels daarentegen kunnen naar eigen inzicht worden aangepast. Tegenwoordig is trellis te vinden in veel meubelmerken. Ontwerpen zullen veel klanten bevallen, omdat u meubels van dit type kunt kiezen voor zowel klassieke als moderne interieurs van gangen en slaapkamers.

Spiegels kunnen ook verschillende vormen en hoogtes hebben.

Het pierglas wordt vaak exclusief weergegeven door één spiegel. Indien u dat wenst, kunt u echter eenvoudig extra spiegels op het aanrechtblad zelf plaatsen.

Kenmerken van selectie en plaatsing

Voor gangen kunt u verschillende opties kiezen voor tafels met spiegels: hekjes, kaptafels, kaptafels. Bij het kiezen van een bepaald type decoratief meubelstuk, moet men rekening houden met de parameters van de kamer en het gebied. Kies bijvoorbeeld voor zeer kleine gangen geen grote en massieve hekjes met meerdere spiegels. In dit geval is het beter om de voorkeur te geven aan een compacte kaptafel. Bovendien moet het toekomstige meubel stilistisch passen bij het ontwerp van de hele kamer en een onmisbare toevoeging zijn.

Als u de gang iets wilt vergroten en er volume aan wilt toevoegen, kunt u het beste een spiegel kiezen die groter is dan de kast zelf of de tafel waarop deze komt te staan.

Probeer dergelijke modellen kaptafels te kiezen, die veel planken hebben om dingen op te bergen, omdat ze functioneler en handiger voor je zijn.

Klassieke rechthoekige modellen kunnen in de gang worden geplaatst. kaptafel of hoek, als er heel weinig ruimte is. De meest voordelige oplossing zou zijn om een ​​tafel met een hoge spiegel aan te schaffen, aangezien er in de gang vaak niet altijd voldoende vrije ruimte is om een ​​poef of stoel te plaatsen.

Aangezien er vaak geen ramen in de gang zijn, vooral als het om een ​​appartement gaat, zorg dan vooraf voor goede verlichting zodat de kaptafel niet in de schaduw staat en het prettig is als je erin kijkt.

We selecteren voor de stijl

Onder het brede assortiment van verschillende kaptafels en kaptafels met spiegels van binnen- en buitenlandse fabrikanten, kun je gemakkelijk verschillende opties vinden voor zowel moderne als klassieke stijlen van interieurdecoratie.

Als je gang is ingericht in de stijl van het rijk, art deco of glamour, dan kun je het beste een luxe en elegante kaptafel kopen van hout met gebeeldhouwde details. Je kunt het aanrechtblad en de spiegel aanvullen met een mooie vaas met bloemen of een decoratieve lamp. Het meubilair zelf hoeft niet massief te zijn, miniatuurtafels in een klassiek ontwerp kunnen gemakkelijk een uitstekende aanvulling worden op een niet erg grote gang.

Wat moderne stijlen betreft, zoals hedendaags, techno, hi-tech en minimalisme, is het het beste om ze aan te vullen met een kaptafel met een minimale inrichting. Let zeker op de kaptafel met glazen of gespiegelde werkbladen.

Als u de gang wilt diversifiëren met iets ongewoons, dan zou een goede en zelfs effectieve oplossing zijn om een ​​kaptafel aan te schaffen die bij de stijl van de kleedkamer past. Meestal wordt een spiegel in zo'n kaptafel gemaakt met behulp van speciale grote bollen.

De kaptafel met smalle spiegels, gestileerd in antieke stijl en aangevuld met decoratieve verlichting, ziet er zeer elegant uit. Ze kunnen zeker gemakkelijk de Provençaalse of landelijke stijlen aanvullen.

U kunt de kaptafel naar eigen inzicht plaatsen, het belangrijkste is dat het de doorgang in de gang niet belemmert en niet heel dicht bij de voordeur staat. Heel vaak wordt het naast een kledingkast geplaatst - een compartiment.

Materialen (bewerken)

Meestal zijn er verschillende modellen kaptafels te vinden van vezelplaat en spaanplaat. Dergelijke producten worden als goedkoper beschouwd dan bijvoorbeeld natuurlijk hout. Opties voor een kaptafel van kunststof zijn uiterst zeldzaam, hoewel dergelijk materiaal tegenwoordig als veilig wordt beschouwd voor mens en milieu.

Volledig glazen kaptafelmodellen ook een zeldzaamheid, u kunt echter een glazen kaptafel kopen en deze aanvullen met een spiegel naar keuze. Het zal niet slechter worden dan de afgewerkte kaptafel.

Vaak is het frame van de spiegels gemaakt van hetzelfde materiaal als de decoratieve tafel zelf.

Deskundig advies

Volgens veel experts en ontwerpers is het een heel goed idee om een ​​kaptafel als decor voor een gang te gebruiken. Er moet echter niet alleen veel aandacht worden besteed aan de keuze van het meubilair zelf, maar ook aan de selectie van de spiegel. U hoeft immers geen kant-en-klare kaptafel aan te schaffen, zeker niet als u geen geschikt model kunt vinden. Als je niet de kaptafel hebt die je nodig hebt, koop dan gewoon een decoratieve tafel en zoek of bestel apart een spiegel die over het tafelblad kan worden gehangen. Deze oplossing is erg praktisch.

Hetzelfde geldt voor Ottomanen voor het pierglas. Je hoeft niet op zoek naar een kant-en-klaar bouwpakket, want vaak maken fabrikanten ze gewoon niet, waardoor je alles apart in elkaar moet zetten.

Als u niet zeker weet of u zelfstandig een kaptafel in de gang kunt kiezen en plaatsen, kunt u het beste gebruikmaken van de diensten van specialisten die u zeker zullen helpen dit probleem op te lossen. Probeer bovendien meubels van dit type alleen te kiezen in vertrouwde meubelwinkels, waar u het persoonlijk kunt inspecteren. Online aankopen zijn zeer onwenselijk, omdat u misschien niet precies krijgt wat op de afbeelding wordt getoond.

Zie de volgende video voor informatie over het maken van een kaptafel met uw eigen handen.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair