Ottomanen in de gang: gemak en functionaliteit

De inkomhal is de eerste kamer die we zien als we thuiskomen. Daarom is het erg belangrijk dat het precies is ingericht zoals wij het willen, zodat er direct na thuiskomst een goed humeur ontstaat. De voetenbankjes in de gang helpen je daarbij: dat is gemak en functionaliteit, maar ook gewoon een authentiek meubel dat in elk interieur past.

Keer bekeken

Om u niet te vergissen bij het kiezen van een poef in de gang, moet u elk van zijn ondersoorten zorgvuldig bestuderen, beslissen over het materiaal waaruit uw poef moet worden gemaakt en, natuurlijk, vertrouwd raken met de opties die kunnen worden aangeboden voor jou in de winkel.

Smeedijzer

Een van de meest populaire soorten nu, die echter veel werd gebruikt in de oudheid, waardoor het geschikt is voor interieurs in de stijl van de oudheid - barok, classicisme, rococo of gotisch. In de regel verschilt het qua uiterlijk aanzienlijk van zijn "broers", omdat het een zachte zitting op gesmede poten is. Het belangrijkste hoogtepunt van dergelijke ontwerpen is natuurlijk smeden.

Deze patronen en krullen van metaal, verbluffend in hun verfijning, trekken tot op de dag van vandaag de aandacht van kopers, en de zachte "dikbuikige" kussens in plaats van de stoelen vullen het plaatje alleen maar aan. Natuurlijk is zo'n item niet geschikt voor elk interieur, dus voordat je zo'n luxe ogende poef koopt, loop je nog een paar rondjes door je gang. Met betrekking tot gesmede voetenbankjes zijn er verschillende van de meest gebruikte ontwerpen.

  • Gesmede poef met een rond kussen. In de regel zijn dergelijke poefs volumineus en meteen in het oog springend. Ze zijn comfortabel om op te zitten en hebben een associatie met 19e-eeuwse Franse aristocratische meubels.
  • Gesmede poef met een plat kussen van elke vorm. Het lijkt op een stoel, ziet er veel minder pretentieus uit dan zijn eerste "broer", maar niet minder elegant. Door zijn uiterlijke en fysieke lichtheid is het geschikt voor minimalistische ruimtes. In de regel heeft het dunne benen, een "slank" silhouet.

Houten

In het geval van poefs-dozen, poefs-kisten of andere voetenbankjes met compartimenten om iets op te bergen, wordt in de regel hout gebruikt. Het fungeert op de een of andere manier als basis, een frame en kan worden bekleed met stof of leer.

Conventioneel zijn er verschillende soorten van dergelijke poefs:

  • Van harde en zeer harde houtsoorten: lariks, berken, eik, iep, es en haagbeuk, walnoot, taxus en buxus.
  • Van zachte houtsoorten: sparren, ceder, grenen, espen.
  • Functionele poefs, dat wil zeggen, het combineren van verschillende functies, bijvoorbeeld het opbergen van meubels en een zithoek.

Rotan poefs

Rotan is een soort liaan - rotanpalm. Het belangrijkste verschil van dit materiaal met het klassieke hout is de "vulling": de bovenste laag is een sterke bast, de middelste laag is zacht en poreus, een harde kern van binnen. Het moet ook duidelijk zijn dat rotanmeubels rieten meubels zijn, en hiermee moet rekening worden gehouden bij het kopen van een poef, omdat deze stijl niet geschikt is voor alle gangen. Kan kunstmatig en natuurlijk zijn.

Kunstrotan heeft dus de naam "polytang" en is zeer goed bestand tegen vervaging en vocht, is gemakkelijk te onderhouden en wordt geproduceerd in een grote verscheidenheid aan kleuren (terwijl natuurlijk rotan, hoewel het van nature wit is, slechts in vier klassieke kleuren - honing, cognac, koffie en olijf). Polirotang is echter niet zo sterk als natuurlijk, daarom wordt er vaak een metalen of houten basis bij gebruikt - een frame.Poefs gemaakt van natuurlijk natuurlijk rotan zijn in de eerste plaats milieuvriendelijk. Ze gaan langer mee dan conventionele houten meubelen, zijn duurzaam en hygroscopisch, gemakkelijk schoon te maken en gaan ongeveer 20-25 jaar mee. Er moet ook worden gewezen op het lage gewicht van de gehele constructie.

Leer

Leren voetenbankjes zijn de afgelopen decennia even populair geweest. Gemaakt van echt leer, eco-leer of kunstleer, zien voetenbankjes er presentabel en stijlvol uit, zowel in de gang als in elk ander deel van het appartement. Dankzij het zich ontwikkelende ontwerpgebied werden ze gedecoreerd met verschillende patronen (geschilderd of reliëf), geverfd leer in verschillende, zelfs de meest flitsende kleuren, waardoor werkelijk verbazingwekkende meubelstukken werden gecreëerd.

Klanten kunnen kiezen - het assortiment is enorm. Leren poefs worden nu als de meest gevraagde en populaire beschouwd, daarom worden ze in enorme hoeveelheden geproduceerd. Bij het kiezen is het erg belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, daarom kunnen leren voetenbankjes in dergelijke categorieën worden onderverdeeld.

Aniline leer

Misschien is dit een van de duurste opties. De huid ziet er prachtig, natuurlijk en zeer presentabel uit - het heeft een zachte glans, elastische textuur. Veroorzaakt geen allergieën, omdat het looiproces plaatsvindt met natuurlijke plantimpregnering. Dit materiaal is noodzakelijkerwijs geverfd met anilinekleurstoffen, dus let bij het kiezen van meubels gemaakt van aniline goed op de kwaliteit van de coating: als het verven verkeerd wordt gedaan, zal het leer snel vervagen.

Het is deze leersoort die inherent is aan antiek design - zowel kunstmatig als direct veroorzaakt door de leeftijd van het materiaal, omdat het heel mooi veroudert. Het heeft een goede relatie met water, maar aniline kun je er beter niet lang mee laten zitten: als er vuil of iets anders met het water wordt gemengd, kan de huid het per ongeluk opnemen, wat ongetwijfeld invloed heeft op het reinigingsproces. Verzorging is trouwens niet bijzonder moeilijk, maar u zult noodzakelijkerwijs een speciaal product met een vochtinbrengende werking moeten kopen, dat het product bovendien zal reinigen van het vuil en stof dat samen met water naar binnen kan dringen. Geeft gemakkelijk toe aan krassen en andere mechanische beschadigingen. Kosten volgens zijn uiterlijk - vrij duur.

Semi-aniline leer

Het kost minder dan zijn "broer", ziet er iets minder natuurlijk uit, maar heeft meer kracht. Over het algemeen is het zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Perfect voor gangen in appartementen met veel verkeer of voor ontvangstruimtes in kantoren.

Suède

Een van de elite materialen, gemaakt van rendierschapenvacht, de huid van een kortstaartschaap, volwassen hert. Het is buitengewoon moeilijk om voor haar te zorgen, en als je dieren in huis hebt, is het niet aan te raden om producten van dit materiaal te kopen. Suède trekt heel gemakkelijk vuil aan, of het nu stof of wol is, en je moet het bijna elke dag schoonmaken. Natuurlijk is dit proces dankzij de moderne productie nu veel eenvoudiger geworden - zelfs tijdens de productie wordt het materiaal behandeld met speciale oplossingen en in het dagelijks leven kun je hun kleine tegenhangers kopen voor de verzorging van poefs. Suède ziet er zeer presentabel uit en als je begrijpt hoe je ervoor moet zorgen, rechtvaardigt het zijn prijs volledig.

Eco-leer

Misschien wel een van de meest goedkope en tegelijkertijd duurzame opties. Dit is een echt sterk en duurzaam materiaal dat niet gevoelig is voor slijtage en temperatuurveranderingen. Geformuleerd met katoen en vinyl voor een leerachtige textuur. Eco-leren poefs absorberen ook geen vloeistoffen, water, laten lucht door, warmen niet op, waardoor een broeikaseffect ontstaat. Houdt warm in kou en koel - in warmte. Het wordt beschouwd als een milieuvriendelijk materiaal, het is gemakkelijk te onderhouden en het kleurengamma is opvallend.

Van kunstleer

Het is erg belangrijk om onderscheid te maken tussen eco-leer en kunstleer - dit zijn twee totaal verschillende materialen met totaal verschillende eigenschappen. Kunstleer is dus gemaakt van PVC en is een film die op een stof of gebreide ondergrond wordt aangebracht. Kunstleer heeft vrij goede eigenschappen, het is duurzaam en bestand tegen omgevingsinvloeden, maar het is niet milieuvriendelijk en ademend te noemen. Bestand tegen vervorming, maar gevoelig voor krassen, bleekmiddel, schimmel, zonlicht en schaafwonden.

Kunstleren poefs gaan lang mee. Dit is als het ware de "eiken uitvoering". Hier zitten echter ook nadelen aan. Na een aantal jaren dienst zal het kunstleer een beetje water gaan lekken. Weinig mensen weten het, maar poefs gemaakt van dit materiaal mogen niet naast verwarmingsapparaten, batterijen of kachels worden geplaatst - wanneer PVC wordt verwarmd, begint de afgifte van vluchtige dioxine, waarvan de aanwezigheid in woonruimten zeer ongewenst is. Leren poefs zijn te vinden in de vorm van kubussen of vierkanten, minder vaak - cilinders of asymmetrische ontwerpen.

constructies

De doosvormige poef onderscheidt zich doordat hij een zachte opvouwbare bovenkant heeft en aan de binnenkant een lege ruimte is die met alles kan worden gevuld. Een dergelijk ontwerp heeft in de regel de vorm van een kubus of rechthoek en lijkt enigszins op een kast of kist. De borstpoefs hebben ook een bovendeksel.

De poef kan met recht een van de meest functionele worden genoemd - hij combineert, in tegenstelling tot de anderen, maar liefst drie eigenschappen: hij kan worden gebruikt als tafel vanwege zijn vlakke oppervlak, als zitplaats en, verrassend, als een volledige -volwaardig nachtkastje. Onder de zitting van zo'n poef bevinden zich planken in een rij waarop boeken en diversen kunnen worden geplaatst, en deze worden vaak gecombineerd met nog een extra vak met een deur. Deze poef is misschien wel de meest complete van de "broers".

Over het algemeen nemen trekjes vaak een extra rol op zich en zijn ze niet beperkt tot het bewaren van dingen. Zo zijn er ontwerpen die een poef en een hanger combineren. Ze worden verkocht als een enkel stuk, meestal gesmeed, en zijn onafscheidelijk van elkaar. Ze hoeven alleen maar te worden aangevuld met manden (rieten of van hetzelfde rotan), kussens en de juiste kleding op de hanger, en dan zullen ze spelen met al hun schoonheid.

De hoekpoef heeft een driehoekig design. Het is erg handig als er niet veel ruimte in de gang is, maar er wel een zitje nodig is, en deze staat vaak tegen de muur in de hoek, waardoor alle vrije ruimte zo handig mogelijk kan worden benut. De stoel is trouwens vaak opvouwbaar en sommige dingen kunnen in de poef worden opgeborgen.

Langwerpige poefs-banken zullen ervoor zorgen dat meerdere mensen erop kunnen zitten, wat vooral belangrijk is voor gezinnen met kinderen of huizen waar vaak kinderen worden opgevangen. In de regel heeft zo'n bank binnenin laden of uittrekbare planken, wat ook handig is voor het opbergen van schoenen. Er zijn ook ottomaanse stoelen - in de regel zijn dit een rechthoekige of vierkante zachte basis met een rugleuning waar u op kunt leunen. Ze zijn echt comfortabel, vooral als je langer dan een paar minuten op een poef moet zitten. In de regel is zo'n structuur bekleed met leer en lijkt het op hele kleine fauteuils zonder armleuningen. Puffs-stoelen met een halfronde rugleuning zien er erg origineel uit. Hetzelfde geldt voor miniatuurpoefjes met hoge poten - ze lijken op barkrukken, maar niet zo hoog en vrij veelzijdig, ze zijn ook geschikt voor de gang.

Aparte vermelding wordt gemaakt van ottoman-banken. Ze lijken erg op gewone langwerpige poefs, maar hebben in de regel geen verborgen compartiment - ze zijn een lange zachte stoel met middellange poten. Maximaal - onder de stoel kan een extra plank zijn voor schoenen of andere items. Poefs-banken kunnen zowel gesmeed als van hout of leer zijn.Vaak winnen ze echter vanwege de stoffering: die kan heel divers zijn, van effen gebreide composities tot complexe fluwelen of suède stoffen met kleurrijke patronen.

Maten en vormen

De meest klassieke vorm van een poef wordt beschouwd als een kubus - een vierkant met dezelfde zijden. Productie en ontwerp staan ​​echter niet stil, dus nu kun je een groot aantal geometrische poefs vinden. Hiervan is het de moeite waard om een ​​​​cilinder of een halve cilinder te markeren, een afgeknotte kegel (een kegel zonder bovenkant, met een ronde basis, "in het midden gesneden"), een trapezium, een cirkel - wat een poef met ronde basis betekent en afgeronde zijkanten, en een bal - een vormloos product.

De poef kan lang en langwerpig, smal of breed zijn, "dikbuik", in de vorm van een toren, ongebruikelijk driehoekig of origineel halfrond. De moderne productie geeft ons een enorme keuzevrijheid. Bij het kiezen van de vorm van de poef is het ook belangrijk om te overwegen dat deze op poten of met een stevige bodem kan zijn. Onverwacht is er zoiets - trekjes in de vorm van objecten of dieren, bijvoorbeeld een rozenbloem of een nijlpaard. Ze worden alleen maar populairder en natuurlijk zijn kinderen de eersten die ernaar kijken.

De klassieke maat voor een poef kan worden beschouwd als 30x30 cm of 25x25 cm.Dit is meestal genoeg voor één persoon - om zijn schoenen uit te doen of "op het pad" te zitten. Natuurlijk, om dingen binnen of bovenop op te bergen, heb je een grotere poef nodig, en hier moet je niet rekening houden met het zitgedeelte, maar met de hoogte en breedte van het product zelf. Kleine voetenbankjes, geschikt voor het opbergen van een of twee paar schoenen, moeten een hoogte en breedte hebben van 50 cm.Grote kisten die zijn ontworpen voor het opbergen van meer omvangrijke dingen of als een doos voor zelden gebruikte gadgets, meestal ongeveer 70x70 cm groot. op de vorm van de poef.

Functies

In feite is de poef het meest veelzijdige meubelstuk. Afhankelijk van uw wens kan vrijwel elke poef op verschillende manieren in verschillende perioden en soms zelfs tegelijkertijd worden gebruikt. Een veelgebruikte optie is bijvoorbeeld het gebruik van een poef als extra zitplaats, wat vooral belangrijk is in gangen, omdat daar niet genoeg ruimte is.

Je kunt erop gaan zitten om je schoenen uit te trekken of tijdelijk een hoed te gooien - wat overigens perfect een voorbeeld is van de veelzijdigheid van het gebruik van dit meubel. Poefs kunnen ook dienen als lade of plank voor het opbergen van iets permanents, bijvoorbeeld schoenen of sjaals, wat net zo belangrijk is in een beperkte gangruimte. Als extra plank blijft een poef een fijne zitplek.

Rookwolken worden vaak gebruikt als nachtkastje. Het is vooral populair om het in de buurt van de spiegel te installeren, zodat je niet van kamer naar kamer hoeft te rennen terwijl je jezelf op orde brengt. Dit geldt vooral voor vrouwen die make-up gebruiken. Nadat je alles wat je nodig hebt op een poef zorgvuldig hebt opgevouwen, kun je jezelf rustig op orde brengen.

Kleuroplossingen

In feite hangt de kleur van de poef die je voor je huis krijgt alleen af ​​van je kleurvoorkeuren en van het kleurenschema en de temperatuur van de gang. Kleurtemperatuur is over het algemeen een heel belangrijk ding, waardoor u schijnbaar onverenigbare kleuren vakkundig kunt combineren. Zwart en wit zijn standaard neutrale kleuren, ze kunnen met alle andere worden gecombineerd.

Koude tinten worden klassiek beschouwd als blauw, groen, paars, maar dit is niet helemaal waar. Als er warme rode tonen in paars zichtbaar zijn, betekent dit dat het al warm is; maar als het afgeeft als ijs, dan is het koud. Hetzelfde geldt voor de typische, ogenschijnlijk warme tinten - rood en geel. Geel, dat dichter bij lichtgroen ligt, kan worden toegeschreven aan de vertegenwoordigers van het koude bereik, maar rood met vurige tonen is al warm.Het is dus gemakkelijk te raden dat warm paars er beter uitziet met vurig rood dan met koud geel, en omgekeerd. Dit is erg belangrijk, aangezien onlangs het ontwerp van kamers in nogal buitengewone tinten of de aanwezigheid van een helder accent in de kamer aan populariteit wint.

Rookwolken en meubels in het algemeen van lichte tinten worden als een twijfelachtige optie voor de gang beschouwd. Dit komt deels door de hoge vervuiling van deze kamer en het frequente contact van meubels met schoenen, maar als je een grote wens hebt om een ​​witte of pastelkleurige poef te kopen, moet je het idee niet opgeven. Het belangrijkste is om van tevoren voorbereid te zijn op het feit dat je speciaal voor hem moet zorgen. De meest populaire zijn beige en lichtgrijze tinten.

Selectieregels

De keuze van een poef voor de gang verschilt in feite niet van de keuze ervan in de kinderkamer of een andere kamer - de patronen zijn hetzelfde. Bepaal allereerst de grootte van de poef: deze mag niet veel ruimte innemen en past idealiter in uw nis in de gang. Om dit te doen, meet je deze nis vooraf op met een meetlint of een centimeter en ga je met je metingen naar de winkel. Bedenk of je een verplaatsbare poef wilt of niet. De voordelen van de eerste zijn ongetwijfeld de mogelijkheid om gemakkelijk van "woonplaats" te veranderen, maar misschien heb je het gewoon niet nodig. Dit meubel kan worden verplaatst met behulp van wielen of rollen.

Let op de naden - meubels van hoge kwaliteit moeten niet alleen met een speciaal gereedschap worden gelijmd, maar de naden erop mogen ook niet opvallen. Opvallende onregelmatigheden, slijtage, inclusief gescheurde naden en grove draden, onderscheiden meubels van lage kwaliteit tegen de achtergrond van anderen.

Kies een poef ten opzichte van de bekleding die je in de gang hebt staan. Je kunt dus bijvoorbeeld geen gewichten op het laminaat leggen, dus rotan light poefs of eventuele poefs met een platte bodem zouden er ideaal voor zijn, zodat de poten geen deuken achterlaten. Voor tegels, vanwege het nogal gladde oppervlak, worden poefs met zware metalen poten of rollen die er krassen op kunnen maken niet aanbevolen. Voor tapijten en tapijten is in principe elk poefontwerp geschikt, maar stijve metalen rollen moeten ook worden vermeden. Maar voor linoleum en planken wordt de keuze door niets beperkt.

Als de keuze voor een poef je te moeilijk lijkt, bedenk dan dat je hem altijd zelf kunt maken, bijvoorbeeld van hout, en deze vervolgens kunt stofferen met schuimrubber en stof. Het zal zeker niet slechter uitpakken dan in het geval van een gekocht designerproduct.

Geen geweldige videoreview in een klassieke stijl.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair