Interieurinrichting in de hal

Het vreemde woord "zaal" wordt vertaald als een zaal. En hoewel in de Russische realiteit "hal" eigenlijk een inkomhal betekent, kunnen we zeggen dat dit een speciale gang is, gang-hal. Deze kamer is een soort voorwoord van het hele huis. Daarom is het de moeite waard om hard te werken aan de schoonheid en het comfort van zo'n kamer.

Ontwerpkenmerken

In welke stijl de hal wordt ingericht, is aan de eigenaren van het huis. Sommigen zijn onder de indruk van de klassieke, representatieve, luxe optie, terwijl anderen houden van meer huiselijke, gezellige tinten. In ieder geval is dit een drukbezochte ruimte en de kenmerken van het ontwerp omvatten onder andere de selectie van resistente, snel niet-slijtende materialen.

Het is echter riskant om te "vuil" te gebruiken voor een krappe hal - witte, melkachtige, crèmekleuren, omdat bezoekers van deze kamer er nog steeds vanaf de straat in komen en er regen, vuil en smeltende sneeuw kan zijn.

Het is noodzakelijk om van tevoren correct te berekenen waar de hanger, de poef voor het verwisselen van schoenen, waar de plank voor de laarzen en schoenen, de standaard voor de paraplu's moet worden geplaatst.

Als je de rol van ontwerper op je hebt genomen, houd er dan rekening mee dat de hal zal moeten passen bij de stijl van de rest van het huis. De inrichting moet uitnodigend en casual zijn. Wie zich in uw zaal bevindt, wil in een goed humeur verder gaan.

In het appartement

In de regel heeft een gewone bewoner niet de mogelijkheid om een ​​enorm appartement met een ruime hal te hebben. Maar het is helemaal niet nodig dat de hal van een gewone 'drie-roebel'-noot immens lijkt. Een krappe gang kan er ook met succes op worden aangepast.

Een minimum aan meubels en een grote spiegel om de oppervlakte te vergroten is een geschikte oplossing. In plaats van een spiegel kun je denken aan spiegelinzetstukken. Een klein stucwerk in de vorm van kolommen "duwt" de muren visueel. De boog in de gang van een driekamerappartement wordt niet alleen een esthetisch, maar ook een praktisch element: het zal de deur vervangen en lucht en ruimte toevoegen.

Bovendien zal de boog een ongewone sfeer creëren - een kleine hal zal bezoekers naar nieuwe delen van het appartement gaan "lokaliseren". De gebogen overgang wordt met succes gecombineerd met ovale of ronde inzetstukken op de muren - het kan hout of behang van een andere kleur zijn.

In een groot driekamerappartement beschouwen de ontwerpers het als een originele optie om de hal te decoreren met gipsplaatnissen. Als je ook zo'n nis benadrukt, krijg je een heel mooi decorelement.

Overigens kan de nis worden aangevuld met een bloempot en zelfs een standbeeld. Betover uw gasten met een exclusief recht van de deur!

In een studio

Studio's, die de laatste tijd vooral populair zijn bij jonge gezinnen, roepen de vraag op wat te doen met de gang. Het antwoord ligt bijna voor de hand: het zou nodig zijn om een ​​soort hekken te plaatsen en de studio in zones onder te brengen, rekening houdend met een kleine hal.

U kunt bijvoorbeeld de bank "gezicht" in de kamer plaatsen, dan is het gemakkelijk om een ​​conventionele plaats voor de gang achter zijn rug te schetsen. Het is redelijk om een ​​miniatuur ladekast dicht bij de achterkant van de bank vanaf de zijkant van de "hal" te verplaatsen, zodat de indruk van de functionaliteit van de gang zal toenemen. Het is handig om schoenen en tassen, handschoenen, paraplu's in de ladekast te bewaren.

Uw minilounge zal een aanvulling zijn op een andere vloer dan uw studiovloer. Als u een tapijt kiest op basis van de grootte van de gang, wordt het nog mooier. En je kunt het vuil van de straat niet direct in de woonkamer slepen. Een tweede deur helpt altijd om de ruimte goed in te delen. Wanneer de deur gesloten is, wordt het woongedeelte meer privé.

Functioneel werkt zo'n optie om de gang van de studio te scheiden, zoals een rek, ook. Tegelijkertijd kan het worden gebruikt als een kast voor het opbergen van de benodigde items.

Veel eigenaren hielden van een speciaal scherm als afscheiding. Moderne schermen hebben een doorschijnende textuur, wat altijd beter is dan een "donkere" muur. Ontwerpers raden ook aan om de spectaculaire textielgordijnen niet op te geven, die ook de studio charme, vrouwelijke "geur" ​​en uniek comfort geven.

Nou, muren zijn ook geen taboe-onderwerp. Stel je voor dat je enige kamer in de studio is ingericht als slaapkamer. In dit geval is het juister om een ​​paar nieuwe muren te bouwen.

Als je wordt onderdrukt door blinde scheidingswanden, kies dan voor glas-in-loodramen, spiegelelementen en fragmenten van matglas tijdens de bouw van de hal.

- In een privéwoning

Een hal in de klassieke zin is een kamer in een woonhuis met een trap naar de tweede verdieping. Dat wil zeggen, het is een soort wachtkamer, een entreeruimte voor vergaderingen. Tegelijkertijd is de hal niet alleen een esthetisch ingerichte "kamer nummer één", maar ook een soort "knooppunt" van het huis, waardoor alle andere kamers één geheel worden.

Indien de hal ook voorzien is op de tweede verdieping van de woning, dan is het noodzakelijk deze in stijl aan te passen aan een gelijkaardige ruimte beneden.

Omgaan met een hal in een huisje, waar het niet nodig is om op elke vierkante meter geld te besparen, kunt u het ontwerpen als een comfortabele "kleine woonkamer". Brede banken, fauteuils, spiegels zijn hier heel geschikt. In dit geval kan het meubilair op poten staan ​​om verfijning te benadrukken. En de tafel staat op wielen.

De congestie van de ontvangstruimte is echter absoluut onaanvaardbaar; er is veel vrije ruimte in de hal.

In een huisje of een groot landhuis kunt u zich de volgende manieren veroorloven om de hal in te richten:

  • Om het te creëren in de traditie van een oud herenhuis, accenten van luxe toe te voegen - Empire of barokke elementen, pretentieuze kolommen, stucwerk, gordijnen.
  • Fans van een actieve levensstijl en moderne stijlen zullen dol zijn op minimalisme - een vierkante hal. Zo'n entreekamer ziet er vooral redelijk uit in een landhuis met een maximale breedte en hoogte van meerdere verdiepingen, waar een gewone hal de functies van een lift combineert.
  • Creatieve eigenaren, bijvoorbeeld van een houten huis met één verdieping, zullen de neoklassieke stijl waarderen - gestileerde meubels, heldere bloemenvlekken en soms pastorale tonen.

Renovatie en interieurdecoratie

Bij het ontwerp van een ruime hal kunt u met succes rijke, pakkende tonen en grote decoritems voorschrijven. Op een klein gebied zal meer artistiek vernuft nodig zijn, maar er zullen ook interessante oplossingen worden gevonden. Om te beginnen is het belangrijk om alle deuren die naar de zalen leiden op dezelfde manier uit te voeren omwille van de harmonie.

Een boeket bloemen op tafel in de hal, een compositie van bosbomen zorgen voor gezelligheid. Vazen kunnen op een tafel of ladekast worden geplaatst. Ze zien er casual en levendig uit. Het is beter om pracht en praal in deze "toevoegingen" te vermijden, om ze gemak te geven.

De entreeruimte moet worden overspoeld met licht, zodat gasten niet in de schemering naar een pen of sleutels hoeven te tasten. Decoratieve, verfijnde, zelfs opzettelijk pompeuze lampen zijn aan te bevelen, omdat andere decoraties niet bijzonder in de hal zijn aangebracht. Lampen met lampenkappen zien er uniek uit.

U kunt de indruk van licht versterken door tafellampen te installeren. De verlichte glas-in-loodramen van de voordeur geven een schitterend effect.

Trouwens, over de deur. Het is beter om dubbele deuren te installeren. De binnenste zijn lichter, de buitenste zijn donkerder. De deur ziet er goed uit in retrostijl met glasfragmenten.

Muren

De klassieker van het genre in de zaal is de zogenaamde dado. Ongeveer een derde van de vloer vanaf de vloer is de muur bedekt met een krachtig slijtvast materiaal - meerdere tinten donkerder dan de rest van het palet. Behang met grote patronen voor muren, inclusief strepen, is een klassieker in het genre.

Dichter bij het plafond is het gebruikelijk om een ​​border te leggen. Dit "verlaagt" het plafond een beetje, imiteert een oud gewelf en voegt een gevoel van intimiteit toe aan de ruimte. Liefhebbers van extravagantie kunnen worden verwezen naar stucwerk, houten ornamenten.Dit alles past heel natuurlijk in het beeld van de wanden van de grote zaal.

In de stijl van de oudheid worden de muren aangevuld met consoles, nissen, kroonlijsten.

Vloer

Een geweldige optie voor een veld in de hal is een grote marmeren tegel. Ze draagt ​​een indruk van degelijkheid met zich mee. Keramische tegels, vergelijkbaar met natuursteen, zijn populair geworden onder ontwerpers.

Als je ervoor kiest, zorg er dan voor dat de vloer niet verandert in een ijsbaan - keramische tegels kunnen erg glad zijn. Welnu, overtollige glans moet worden vermeden. Het "goedkoopt" het totaalbeeld.

Artistieke en creatieve mensen bestellen mozaïeken van tegels. Zo'n oplossing is gewoon "gedoemd" tot succes, het mozaïek laat de hele hal schitteren met prachtige kleuren.

Het voordeel van laminaat is de duurzaamheid. Bovendien geeft het veel ruimte aan de verbeelding van de ontwerper, omdat het een verscheidenheid aan materialen imiteert.

Rijke eigenaren van huizen met hallen, met de nadruk op luxe, hebben de mogelijkheid om de vloer te bedekken met natuurlijk parket.

Toegegeven, met parket moet u afstemmen op de periodieke verwerking om het spectaculaire uiterlijk van de boom te behouden.

Nou, het zou onlogisch zijn om niets te zeggen over zo'n rijke vloerdecoratie als natuursteen. Graniet, marmer - dit is natuurlijk een speciale chique, onbeschrijfelijke schoonheid. Een stenen vloer kost natuurlijk tientallen keren meer dan alle andere opties.

Bescheiden eigenaren zijn het erover eens dat linoleum de meest budgetvriendelijke manier van afwerking is. Het is beter om dit materiaal te kopen met een grafisch, geometrisch patroon.

Het tapijt is ook goed en zacht voor het oog, wat voor gezelligheid zorgt. U hoeft alleen maar na te denken over het afdekken van gebieden die onderhevig zijn aan verhoogde mechanische belasting met een dikkere structuur (matten).

Over het algemeen begint het grootste deel van de vloer ongeveer een meter van de deur. En daarvoor is de vestibulezone, waar bezoekers na de straat hun voeten moeten kunnen afvegen en zich lichtjes kunnen schudden. In de vestibule worden ook grove matten gelegd.

Plafond

Het ontwerp van de plafonds wordt goed benadrukt door gipsplaatstructuren met meerdere niveaus. Maar dit is geen wondermiddel. Uitstekend, op maat gemaakt vlak oppervlak ziet er ecologisch aantrekkelijk uit. Voor decoratie kunt u het diversifiëren met stucwerk, glas-in-loodramen voorzien.

Een aantal ontwerpers geeft de voorkeur aan houten balken die speciaal onder het plafond zijn gemonteerd. Ze "lezen" vooral organisch als de hele zaal met hout is bekleed.

Kleuren en design

Om een ​​​​moderne ruime hal in een klassieke stijl te decoreren, moet men onthouden: meestal zijn er geen ramen in de ingangskamers, wordt kunstmatige verlichting gebruikt. Daarom is het praktischer om de decoratie in witte of lichte kleuren te weerstaan. De lijst ervan is als volgt: beige, lichte koffie, lichtbruin palet.

Om de kleurverzadiging te benadrukken, zijn vlekken van ingehouden zwarte of bruine kleuren toegestaan. Dit zorgt voor een verfijnde look voor uw grote hal. Strepen, inzetstukken van tegels, fragmenten van houten planken voegen diepte toe aan de kleur, vergroten visueel de gang en "verhogen" het plafond.

De geometrische vormen die worden gebruikt om het interieur te versieren, kunnen niet spontaan zijn. Als u designer-inzetstukken op de muren van een vierkante of geometrische vorm hebt, is het correct om een ​​eenvoudige rechthoekige deuropening te gebruiken. Hierin moet een zekere harmonie worden gezien.

Meubels kiezen

Vrije ruimte in de lobby is erg belangrijk, zodat onnodige dingen de beweging niet belemmeren. Daarom is het in een gewoon appartement beter om omvangrijke meubels te vermijden, jezelf te beperken tot een tafel, een stoeprand en planken. Je moet geen onnodige kranten maken, oude schoenen in de magazijnhal. Het moet hier schoon en fris zijn.

Om vrije ruimte te laten in een niet al te volumineuze kamer, is het praktisch om toevlucht te nemen tot ingebouwde meubels. De schuifkast ziet er compact uit. Kasten voor niet-volumineuze dingen zijn ook handig.

Welnu, de eigenaren van een brede hal kunnen het zich veroorloven om de "entreehal" in te richten met banken, ladekasten en fauteuils. In het algemeen, als we uitgaan van de essentie van het doel van de "kamer nummer één", daarin houden bezoekers vergaderingen, wachten ze op een receptie of een beslissing. Ze moeten comfortabel zijn tijdens zo'n tijdverdrijf.

In de brede en ruime zalen zien antieke meubelsets met gebeeldhouwde poten en fluwelen bekleding er rijk uit. Liefhebbers van de Art Nouveau-stijl kunnen zich concentreren op "groothoek", verfijnde banken met gecapitonneerde armleuningen.

Boekenplanken zijn ook acceptabel in zalen. Dit zal de "intelligentie" van de woning, die de bezoekers binnenkwamen, benadrukken.

De kleur van de hal wordt gegeven door accentmeubels. Banketten, prachtige poefs, gebeeldhouwde lage designtafels, zware dure gordijnen zien er origineel uit op ruime vierkante plaatsen.

Vergeet niet dat de spiegel praktisch het hoofdobject van de hal is. Er wordt aangenomen dat men niet te ver kan gaan met de grootte van de spiegel - dit ding moet majestueus zijn en in een prachtige lijst, beter - naar de vloer.

Er zijn ook speciale accessoires voor de ontvangstruimte. Bijvoorbeeld een smeedijzeren wandelstok, een grote antieke klok, een barometer of een halve muurschilderij. Exotische planten in grote bloempotten of kuipen zorgen voor een bijzondere charme in de gang-hal.

Zo, de reparaties zijn afgerond, de headsets zijn geplaatst. Vrienden en kennissen stapten over de drempel van je huis en schrokken van de esthetiek van de prachtige hal. Je hebt je eerste gastvrijheidstest met glans doorstaan.

Zie de volgende video voor informatie over het kiezen van een interieurontwerp in de hal.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair