Alles over metalen balkonleuningen

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Keer bekeken
 3. Materialen (bewerken)
 4. Afmetingen (bewerken)
 5. Ontwerp
 6. Mooie voorbeelden

Metalen balkons zijn erg populair vanwege hun bruikbaarheid, esthetiek en decorativiteit. Uit het materiaal van dit artikel zult u ontdekken wat ze zijn, wat opmerkelijk is, van welke materialen ze zijn gemaakt, welke decoratieve kenmerken ze hebben.

Eigenaardigheden

Balkonleuningen van metaal zorgen voor de veiligheid van mensen op de balkons. Ze zijn onderworpen aan strenge eisen (GOST, SNiP), die het belastingsniveau op de relingen en de hoogte van het hek regelen.

Volgens SNiP 2.02.07 zijn ze ontworpen voor een gemiddeld gewicht van 100 kg per 1 lopende meter.

Balkonleuningen moeten aan de muren en de basis worden bevestigd (ingebedelementen). Hiervoor worden speciale armaturen in de wanden gemonteerd. Zonder dit wordt de sterkte van het hek merkbaar verminderd. Meestal zijn dit open structuren, hoewel ze in combinatie met andere materialen deel kunnen uitmaken van een gesloten balkonontwerp.

Belangrijke vereisten voor metalen constructies zijn weerstand tegen roest, gladheid van het oppervlak, de afwezigheid van inkepingen, scheuren. Metalen borstweringen bepalen de algehele look en stijl van het balkon.

Metalen leuningen houden een persoon op de leuning leunend. Ze krassen niet, breken niet, zijn bestand tegen windbelasting, zijn bestand tegen het extra gewicht van bloemmanden en potten. Ze kunnen laconiek of rijkelijk versierd zijn met decoratieve elementen.

Ze zijn bestand tegen extreme temperaturen, zonlicht, vorst. Ze worden beschouwd als een veelzijdig materiaal, gecombineerd met andere grondstoffen voor het afwerken van balkons en loggia's. Ze worden vaak gecombineerd met beglazing, metselwerk. Ze verschillen in de variabiliteit van het ontwerp (ze zijn massief, geblazen, hol, gedraaid).

Metalen hekken hebben een lange levensduur (minimaal 10-15 jaar, sommige tot 100). Ze vereisen minimale restauratie. Ze vervormen niet, ze zijn niet bang voor mechanische schade, ze passen in de architecturale stijl van het gebouw en versieren de gevel effectief.

Keer bekeken

Afhankelijk van het type constructie zijn metalen balkons onderverdeeld in verschillende varianten.

Smeedijzer

In de smederijen worden gesmede borstweringen gemaakt op maat van de klant. Voor de productie bespreken ze het ontwerp, de hoogte en de kleur van de structuur. Het eindproduct wordt naar huis gebracht. Het wordt geïnstalleerd door middel van puntlassen.

Gesmede hekken zien er buitengewoon uit, verschillen in verschillende configuraties en bizarre vormen. Ze zijn vaak versierd met klavers, bogen, slingers, smeedijzeren manden. Dergelijke constructies zijn licht en elegant, tegelijkertijd duurzaam en betrouwbaar.

Deze variëteiten zijn echter erg duur omdat ze het werk van de auteur zijn.

gelast

Het uiterlijk van gelaste borstweringen is vergelijkbaar met gesmede tegenhangers. Het verschil zit hem in de eenvoudigere fabricagemethode. Dit zijn roosters die zijn gelast uit stukken stalen (gietijzeren) staven. Aanpassingen kunnen bestaan ​​uit één of meerdere secties met een rechthoekige of trapeziumvormige opstelling.

Ze zijn van niet minder kwaliteit, terwijl ze 2 keer minder gesmede exemplaren kosten. Ze worden besteld door degenen die de esthetiek van het hek waarderen, maar hun financiële situatie staat het niet toe om een ​​dure vervalste versie te bestellen. Het nadeel van het product is de noodzaak van periodieke bijwerking en priming van lasnaden.

geprefabriceerd

Deze modificaties zijn rasterelementen die parallel aan elkaar zijn geplaatst.Bovendien kunnen ze worden gerangschikt in de vorm van een bepaald fantasiepatroon. Hun ontwerp is variabel.

Composietconstructies omvatten de montage van elementen direct op de installatieplaats. De modules hebben betrouwbare groefverbindingen en verstevigingsribben.

Eerst worden de verticale palen geassembleerd, pas daarna worden andere elementen eraan bevestigd.

Gips

Schermvarianten van borstweringen zijn niets meer dan stevige vellen materiaal die aan verticale steunen zijn bevestigd. Afhankelijk van het type fabricagemateriaal en ontwerpoplossingen, kunnen ze de gevels van gebouwen in verschillende architecturale stijlen versieren.

Ze kunnen elk balkon respect geven. Ze zijn vaak versierd met bronzen elementen en ingewikkelde patronen. Afhankelijk van de variëteit kunnen ze isolatie en balkonbekleding toestaan. Ze hebben balusters gegoten in verschillende stilistische richtingen.

gecombineerd

Gecombineerde producten zijn constructies waarin metaal de basis vormt voor andere materialen (bijvoorbeeld kunststof, gehard glas, steen, hout, baksteen).

Ze zijn esthetisch en stellen u in staat om stijlvolle ontwerpprojecten te creëren bij het kiezen van een modern ontwerp voor balkons en loggia's.

Materialen (bewerken)

Balkonleuningen zijn gemaakt van roestvrij staal, gietijzer, aluminium en andere grondstoffen. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen kenmerken.

Aluminium

Aluminium is bestand tegen atmosferische neerslag. Het is immuun voor zuren en chemicaliën. Tijdens het gebruik verliest het echter zijn oorspronkelijke glans. Bij het installeren van aluminium constructies zijn speciale pinnen vereist.

Meestal wordt aluminium gebruikt als geleidingsprofiel in gecombineerde typestructuren. Dit kunnen touwstructuren zijn, borstweringen met glas, horizontale of verticale buizen. Het vulmiddel is triplex. Daarnaast worden aluminium constructies gecombineerd met spiegel- of gekleurd glas.

Staal

Staalopties zijn duurzamer en esthetischer dan aluminium. Het materiaal is duurzaam, betrouwbaar en bij beschadiging kan het worden verwerkt, waardoor het zijn oorspronkelijke glans terugkrijgt. Stalen hekken zijn bestand tegen weersinvloeden en klimatologische omstandigheden in verschillende regio's van het land. Ze hebben geen speciale zorg nodig.

Stalen balustrades zijn geslepen en gepolijst. Producten van de eerste groep onderscheiden zich door de afwezigheid van afdrukken op het metalen oppervlak. Dit is een waardig alternatief voor verchroomde opties, daarom zijn ze erg in trek bij de klant.

Ijzer

IJzer is het meest gevraagde materiaal bij het kiezen van grondstoffen voor de vervaardiging van metalen borstweringen voor balkons en loggia's. Hij heeft veel voordelen, waaronder sterkte, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Het nadeel van het materiaal is de noodzaak van constant onderhoud (oppervlaktekleuring). Metalen constructies worden gecombineerd met houten leuningen, touwen, glas, buizen, vierkante profielen.

Ze worden in rechte en gebogen delen aan de vloer of aan de console bevestigd.

Afmetingen (bewerken)

De hoogte van het hek volgens GOST is gerelateerd aan de totale hoogte van het gebouw. Als dit cijfer 30 m is, is de hoogte van de metalen scheidingswand 1 m. Wanneer het gebouw groter is, stijgt de hoogte tot 110 cm. Volgens de vastgestelde norm is de breedte tussen de verticale palen 10-12 cm. Tegelijkertijd is de aanwezigheid van horizontale lateien in de leuningen uitgesloten.

Deze regels zijn geschreven voor gebouwen met meerdere verdiepingen. In voorschoolse instellingen moet de hoogte-indicator minimaal 1,2 m zijn.Dezelfde regel is van toepassing op die gevallen waarin kinderen in huizen wonen.

De minimale hoogte van de borstwering bereikt het midden van de buik van een volwassene van standaard lengte.

Ontwerp

De stilistische oplossingen van metalen balustrades voor balkons van privé- en landhuizen kunnen zeer divers zijn. Laconieke opties hebben een traditionele rechthoekige of lineaire vorm. Tegelijkertijd kunnen details van hekken verschillende decoratieve elementen hebben (bijvoorbeeld sierlijke kant, krullen, bloemenornamenten, geometrische vormen).

De vorm van de hekken is gevarieerd. Het kan eenvoudig, afgerond, gefacetteerd zijn - het hangt af van de vorm van het balkon zelf. De wanden van de hekken zijn lineair, concaaf, convex. De vorm van de borstwering kan typisch en straal zijn.

Rechte borstweringen onderscheiden zich door duidelijke lijnen, gebrek aan pretentie. Hierdoor zijn ze geschikt voor verschillende gevels. Zelfs na vele jaren zal hun ontwerp zijn relevantie niet verliezen, het zal er stijlvol uitzien.

Frans design is bijzonder verfijnd. Dergelijke hekken omlijsten meestal kleine gebieden. Op basis van de vorm van de balkons kunnen ze golvend en zelfs hoekig zijn.

Modellen voor panoramische beglazing onderscheiden zich door de strengheid van vormen en een minimum aan decoraties. Omheiningen van dit type zorgen voor plaatsing per sector. Het zijn buisvormige beschermframes van roestvrij staal.

Minimalistische stijlmodellen zijn laconiek. Ze worden vaak gecombineerd met glas. Metalen elementen passen goed bij gelaagd glas. Glasplaten kunnen verschillende afmetingen hebben, afhankelijk van het ontwerp.

De kleur van de metalen inzetstukken kan gecombineerd worden met het patroon van de glazen schermen.

Balkonleuningen gemaakt van verschillende soorten metaal, onderworpen aan verschillende bewerkingen, zien er origineel uit op de gevels van gebouwen.

Mooie voorbeelden

We bieden verschillende voorbeelden van het originele ontwerp van balkons met metalen constructies:

 • een voorbeeld van een smeedijzeren balkonleuning versierd met roosterinzetstukken en kantversieringen;
 • balkonontwerpoptie in een moderne stijl met de nadruk op laconieke lijnen;
 • smeedijzeren sectionaal hek van metaal met standaards voor bloemen en florale decoratieve elementen;
 • stijlvol ontwerp van een klein balkon met een decor in de vorm van druivenranken met fruit, vlechten van verticale twijgen;
 • de keuze voor een gesmede structuur met een sierlijk patroon voor het afwerken van een open balkon;
 • spectaculaire balkonleuning met golvende bovenrand en luchtig opengewerkt patroon;
 • laconieke roosterconstructie met een geometrisch patroon.
geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair