Kenmerken van bankbeveiliging

Inhoud
 1. Wat het is
 2. Waarom de banken versterken?
 3. De manieren
 4. Veelgemaakte fouten

Instorting en erosie van de oever van het stuwmeer Is een vrij serieus probleem. Het is vooral relevant voor mensen wiens onroerend goed zich in de buurt van een vijver, rivier of andere waterbron bevindt. Als de kustlijn niet wordt versterkt, kan de vernietigende kracht van het water leiden tot bodemdaling en erosie van het kustgebied.

Wat het is

Bankbescherming heet een reeks speciale maatregelen ter bescherming van de oever van een kunstmatige of natuurlijke waterbron. Mensen die huizen, zomerhuisjes of andere gebouwen in de buurt van een stuwmeer bezitten, denken na over hoe ze het territorium kunnen versterken en negatieve gevolgen van de invloed van water kunnen voorkomen. Versterking door kunstwerken is noodzakelijk om de kustlijn te beschermen tegen erosie, instorting, ondermijning, erosie door overstroming of stormwater, verzakking van de bodem.

Kusterosie en bodemdaling - dit is een van de redenen voor het ondiep worden en overgroeien van niet alleen de waterbron zelf, maar ook het gebied eromheen. Structuren die in deze zone worden opgetrokken, dreigen te worden vernietigd, daarom zijn er momenteel maatregelen die de kustlijn beschermen en alle negatieve gevolgen voorkomen.

Waarom de banken versterken?

Versterking van de kustlijn van het stuwmeer is noodzakelijk om te beschermen tegen erosie van de site, bodemkruip, om instorting van gebouwen te voorkomen. Ook aan het kustgedeelte van de vijver en de rivier wordt de constructie van bevestigingsmiddelen uitgevoerd om dergelijke onaangename momenten te voorkomen:

 • kustvervorming;
 • wateroverlast.

Bovendien vervult een complex van beschermende maatregelen een esthetische functie. Dit is erg belangrijk bij werkzaamheden in de vakantieregio.

De manieren

Het project dat kan worden gebruikt om de kustlijn te versterken varieert. Specialisten kunnen zandzakken, blokken, platen, Larsen damwanden gebruiken, maar ook verschillende soorten hekken zoals kunststof of PVC. Vaak gebruiken ze in dit geval metselwerk.

Alvorens te beslissen over de bankbeschermingsmethode, is het de moeite waard om rekening te houden met de volgende punten:

 • het type grond aan de kust;
 • hellende hoek;
 • de bezwijkzone, namelijk boven of onder het wateroppervlak;
 • het begin van de eerste tekenen van vernietiging;
 • de snelheid van destructieve processen.

Pas na het beantwoorden van alle bovenstaande vragen kunnen de voormannen voorspellingen doen en begrijpen welke wapeningsoptie het meest geschikt is in een bepaald geval, evenals hoeveel keer ze moeten bouwen. Hoe het ook zij, het zal nodig zijn om zo snel mogelijk bevestigingsmiddelen te maken aan de oever van een kunstmatig of natuurlijk natuurlijk reservoir.

Stapels

Schroefpalen kunnen worden gebruikt om steile kusthellingen te versterken. In sommige gevallen worden niet alleen metalen, maar ook plastic producten en hout gebruikt. Dit type wapening is vergelijkbaar met een muur van stammen, die is gemaakt van twee houtsoorten, namelijk eiken en lariks. Van de kustgrond tot de palen, a geotextiel... Zo komen zand en aarde niet in de scheuren in de constructie.

Waarom het het beste is om lariks te gebruiken bij de constructie van palen voor oeverbescherming, leer je in de volgende video:

Stapels worden dicht bij elkaar geplaatst en vormen krachtig schild, die uitspoeling en afbrokkeling van de grond zal voorkomen.

Dergelijke versterkingen van een terrein in de buurt van een stuwmeer worden meestal gemaakt in een verfijnd gebied.

schanskorven

Gabions worden genoemd containers, die zijn vervaardigd uit een enkel of dubbel type metalen rooster. In dit geval is het rooster gevuld met kiezels met een middelgrote of grote fractie. Deze producten kunnen van de volgende typen zijn:

 • doosvormig;
 • cilindrisch;
 • matras.

De visuele actie van de schanskorf wordt gepresenteerd in de volgende video:

De maten van schanskorven kunnen verschillen. Ze worden vaak met je eigen handen gemaakt met behulp van metalen constructiegaas en breidraad. Het thuis maken van kustlijnbevestigingen bespaart de voorman financieel, maar is tijdrovend. Om de oever van de vijver te versterken, is het het beste om te gebruiken matras of doosvormige schanskorven. De handgemaakte productiemethode omvat het gebruik van gelaste of draadgebonden gaasdoeken.

Gelaste constructies worden gekenmerkt door een goede sterkte en grote afmetingen. Bij de tweede optie is het de moeite waard om producten kleiner te maken. De optimale parameters van schanskorven zijn:

 • met een hoogte van 30-40 cm;
 • anderhalve tot twee meter lang;
 • meter breed.

Als de meester zelf schanskorven maakt, verzamelt en plaatst hij ze in hetzelfde gebied. Onmiddellijk vindt het vullen plaats met behulp van stenen.

Als u schanskorven koopt, is het de moeite waard eraan te denken dat u speciale apparatuur moet huren om ze te lossen.

Cilindrische schanskorf gemaakt van zacht gaas, meestal staal met dubbele torsie. Uiterlijk zien de ontwerpen eruit als snoepjes met zijstaarten. Zelf dergelijke items maken is veel sneller dan in het vorige geval.

De oeverversterkingsprocedure met schanskorven heeft de volgende kenmerken:

 • het probleem van uitglijden oplossen wanneer andere methoden niet helpen;
 • milieuveiligheid;
 • langdurig gebruik;
 • esthetiek;
 • de mogelijkheid om vegetatie en gazongras op het oppervlak van de wapening te planten.

Gabion-matrassen gekenmerkt door grote breedte en vlak oppervlak. Ze verschillen van de rest in gemak en efficiëntie bij het leggen. Meestal worden deze structuren in 1 of 2 lagen gestapeld.

De gefaseerde uitvoering van werkzaamheden ziet er als volgt uit:

 1. Op het te versterken gebied wordt een zandstort van 10 centimeter gemaakt. Daarna wordt de gelaagdheid geëgaliseerd, bevochtigd en verdicht.
 2. Een geotextiel vloerbedekking wordt geproduceerd met een overlap tussen de doeken van 10 centimeter.
 3. Voer het leggen van de mesh-matras uit.
 4. Op de hoeken wordt de bevestiging gedaan met behulp van pinnen van een houten staaf of wapeningsstaven.
 5. Schanskorven zijn gevuld met kiezelstenen.
 6. Sluit de deksels en bevestig ze.

Na enkele jaren zullen de stenen verdicht raken en zullen er holtes in de matrassen verschijnen. Deze situatie kan eenvoudig worden gecorrigeerd door nieuwe stenen toe te voegen.

Hoe u anders gelaste schanskorven kunt gebruiken, kunt u zien in de volgende video:

Anti-erosie gaas

Het anti-erosiegaas is zacht en flexibel. Het product ziet eruit als een spinnenweb dat op de grond wordt gelegd en erop wordt gestrooid. De wortels van bomen en struiken worden vastgezet met aarde. Door de getroffen maatregelen is het mogelijk een uniforme beschermingslaag te verkrijgen.

Kunstmatig gaas

Versterkend gaas is uitstekend geschikt voor oeverbescherming. Het product moet langs de kustlijn worden geplaatst en met stenen worden gevuld. Dit type structuur heeft de vorm van bekisting, met aan de ene kant de oever van het stuwmeer.

Vegetatie planten

Om de oever van het stuwmeer sterk en onkwetsbaar te maken, kunt u een vrij eenvoudige methode gebruiken die geen speciale kennis en vaardigheden vereist. Langs de kustlijn je moet planten planten, die zich goed kunnen ontwikkelen op deze grondsoort. ook de moeite waard geef de voorkeur aan vegetatie met een krachtig wortelstelsel, die de aarde kan versterken. De beste optie wordt overwogen beplanting van de kust met lariks, wilg, populier, amorf, zegge, riet, moeras iris.

Geogrid

Deze methode om de kustlijn te versterken vereist: vooraf siteplanning... De bovenste grondlaag wordt van de oever verwijderd en zo zorgvuldig mogelijk geëgaliseerd.

De gefaseerde uitvoering van het werk omvat belangrijke punten:

 1. Op een eerder voorbereid oppervlak is het de moeite waard om niet-geweven geotextiel te verspreiden.
 2. De volgende laag is het geogrid.
 3. De modules worden met elkaar verbonden door middel van een constructie pneumatische nietmachine.
 4. Het geogrid wordt getrokken, versterkt met ankers, terwijl de bevestigingspunten verspringend moeten zijn.
 5. Na alle bovenstaande werkzaamheden is het noodzakelijk om de cellen te vullen met materiaal dat voor dergelijk werk bedoeld is.

Om de roosters te vullen, is het raadzaam om: middelgrote fractie stenen... De beste optie in dit geval wordt overwogen roosters, steenslag of grind. Het is ook wenselijk om uit te voeren frame betonneren gebruik van vorstbestendig beton in combinatie met een additief dat de vochtbestendigheid verhoogt.

Versterking van het kustgedeelte van het stuwmeer, je kunt het uitvoeren decoratie, waardoor de site aangenaam en comfortabel is.

In dit geval raden de meesters aan om de cellen te vullen met marmersnippers, zeekiezelstenen of gekleurde kiezelstenen. Het resultaat is een esthetische en veilige afdaling naar het reservoir.

Ondersteuning van betonnen muren

Een oeverbescherming met betonnen muren is een betrouwbare manier om te voorkomen dat een gebied door water wordt vernietigd.

Om deze methode te implementeren, moet u de volgende activiteiten uitvoeren:

 • heien langs de waterscheiding;
 • graaf een groef langs de muur en regel bekisting;
 • maak een binnenframe van wapening;
 • vul de palen met concrete hydrotechnische oplossing;
 • giet zand of grind van de kustlijn.

Kokosmatten

Een kokosmat of biomat wordt gebruikt om de kustlijn te versterken onder een hoek van minder dan 60 graden. Duurzame producten zijn gemaakt van kokosvezel. De mat heeft een aantrekkelijk uiterlijk en wordt als milieuvriendelijk beschouwd, zodat er vegetatie op het oppervlak kan worden geplant.

Kokosmatten kunnen de volgende functies vervullen:

 • kusterosie voorkomen;
 • zand en grond beschermen tegen weersinvloeden;
 • de helling versterken.

Het werk om de kustlijn te versterken bestaat uit bepaalde fasen:

 1. Hellingvoorbereiding, te weten: stenen reinigen, egaliseren en verdichten van de grond.
 2. Vorming van een vruchtbare bodemlaag met een hoogte van 5-7 centimeter op het grondgebied.
 3. Zaaien van gazonvegetatie.
 4. Kokosmatten leggen, versterken met metalen pinnen of nietjes.
 5. Planten planten in cellen.
 6. De versterkte oever water geven aan het einde van het werk, evenals de komende twee dagen.

Ambachtslieden moeten onthouden dat de matten in de richting van het water naar de top moeten worden gelegd. Rek het product ook niet uit en schend de vereiste overlaphoogte niet.

Veelgemaakte fouten

Bij het uitvoeren van bankbeschermingswerken kunnen specialisten de volgende fouten maken:

 • ze kiezen de verkeerde manier om te versterken;
 • volg niet de techniek van het uitvoeren van de procedure;
 • gebruik de verkeerde materialen die niet hygroscopisch zijn.

Versterking van de kustlijn - Dit is een belangrijke en noodzakelijke procedure die correct moet worden uitgevoerd. Bij het uitvoeren van deze activiteiten is het noodzakelijk om de situatie te beoordelen en hoogwaardige en betrouwbare materialen voor te bereiden.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair