De subtiliteiten van de verbetering van voorstedelijke gebieden

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Stijlen
 3. Ontwerp
 4. Zoneringsopties
 5. Mooie voorbeelden

Het idee om dicht bij de natuur te zijn is zeker niet nieuw. Ze verschenen meer dan drie eeuwen geleden en verliezen hun relevantie niet. Waarschijnlijk voelde elke persoon minstens één keer in zijn leven het verlangen om weg te komen van de drukte van de stad, constante stress, om zijn ziel te ontspannen. En voor sommige mensen in de omstandigheden van de moderne ecologie helpt het leven in de voorsteden hun gezondheid aanzienlijk te verbeteren. Vergeet niet de rol van de datsja als hulpmiddel voor het gezinsbudget in tijden van crisis. Vaak dient het ook als rustplaats. Maar natuurlijke groenten en fruit die met uw eigen handen worden gekweekt, zullen een aangename bonus zijn.

Eigenaardigheden

Allereerst hangt het type perceel af van het doel waarvoor het bedoeld is. Het gebruik als plaats voor het verbouwen van bepaalde groente- of fruit- en bessengewassen voorziet misschien niet eens in de bouw van een huis - een tijdelijke schuur is voldoende om inventaris op te slaan. Wanneer het in de datsja niet alleen is om te oogsten, maar ook om tijd door te brengen met vrienden, kun je een tuinhuisje installeren. En als je de nacht moet doorbrengen of zelfs moet blijven, heb je een slaapplaats nodig, koken en de omgeving regelen, de nodige communicatie uitvoeren.

Seizoensgebruik verschilt van permanent gebruik. Het gebouw moet ontworpen zijn om het hele jaar door te kunnen wonen en communicatie (verlichting, sanitair, verwarming) te laten functioneren in verschillende temperatuuromstandigheden. Andere gebouwen moeten aanwezig zijn - een garage, een badhuis, een kas. De site zelf moet functioneren in verschillende weersomstandigheden - solide paden hebben, goede verlichting, de mogelijkheid van toegang in de winter. Voor een autonoom bestaan ​​is het wenselijk om een ​​put (of put) te hebben of een eigen bron van elektriciteitsopwekking (generator).

De interne uitrusting van het huis (inclusief meubels) moet bij onregelmatig gebruik bestand zijn tegen extreme temperaturen. Als u niet constant hetzelfde vochtigheids- of warmteniveau wilt handhaven, moet u bij het kiezen van materialen eerst hun bruikbaarheid evalueren.

Neem de tijd om alles wat eerder op de site stond te slopen. Misschien zullen sommige objecten van levende en levenloze natuur nuttig zijn om het te versieren. Half begraven rotsblokken of stronken zullen het startpunt van uw verbeelding zijn.

Stijlen

Het stilistische ontwerp hangt volledig af van de voorkeuren van de eigenaren. Waarschijnlijk heeft elke persoon in zijn dromen een beeld van een plek waar hij volledig kan ontspannen. De meeste ideeën zijn eenvoudig uit te voeren.

Russische stijl geïnspireerd door hoge sprookjestorens of lage hutten zonder een enkele spijker. De originaliteit en eenvoud is boeiend. Naast de gebeeldhouwde decoratie van het huis, kunt u symbolische karren, kachels, vaten, sandalen, kleikannen, knuffels gebruiken. Het belangrijkste materiaal is hout (geverfd of bedekt met beits of vernis). Het gebied voor het huis is bedekt met houten vlonders, net als de paden. Het hek kan massief zijn met massieve poorten of laag in de vorm van een lelhek of bed.

Europees lijkt er op landelijke stijl, waarin, samen met hout, ruwe stenen, stro, gesmede metalen producten op grote schaal worden gebruikt. Hij is discreter. Bloemmotieven in schilderen of andere houtbewerking worden decoratieve elementen van een huis of een tuinhuisje.

Vegetatie moet natuurlijk zijn - ondermaatse struiken, wilde bloemen.

Tuin in Engelse stijl geometrisch, alle lijnen zijn duidelijk, struiken en bomen zijn gesnoeid. De bloembedden zijn symmetrisch. Gemanicuurde gazons zijn een ander gevolg van de beroemde pedanterie van de Britten. Dankzij jarenlange zorg en speciale variëteiten kunnen ze worden gebruikt om te sporten, te ontspannen, te picknicken en dit zal ze geen kwaad doen.

In het hart van de beroemde Japanse tuinen stenen liggen het idee van contemplatie en meditatie. Het lijkt erop dat kasseien van verschillende grootte die op een chaotische manier zijn gelegd, eigenlijk een speciale betekenis hebben. Een kraanvogel en een schildpad, die een symbool zijn van de hoogte van geest en een lang leven, evenals de godheid zelf - Boeddha, fungeren als decor.

Afrikaanse stijlen verbazen met hun schaal en luxe. Het belangrijkste kenmerk is een patio, goed beschermd tegen nieuwsgierige blikken, met een onveranderlijk reservoir in de vorm van een klein zwembad of fontein. De paden, schutting en gevel van het gebouw zijn afgewerkt met kleurrijke mozaïektegels. Indien mogelijk worden exotische planten geplant die zich kunnen aanpassen aan het juiste klimaat.

Ziet er niet minder indrukwekkend uit kasteel stijl... Natuurlijk is dit ontwerp meer geschikt voor ruime ruimtes, bij voorkeur met een reservoir waarin de structuur wordt weerspiegeld. De sfeer van de Middeleeuwen zal worden aangevuld met bogen, bruggen, beelden in de tuin.

Meer moderne stijl minimalisme - een echte vondst voor conservatieven die houden van uiterlijk eenvoudige, maar tegelijkertijd functionele oplossingen. Hi-tech is een weerspiegeling van alle technische en wetenschappelijke prestaties - de meest resistente materialen, ongebruikelijke vormen en spectaculaire ontwerpoplossingen.

Ontwerp

Na een reeds uitgeruste site in de eigendom te hebben gekregen, moeten alle daaropvolgende verbeteringen worden uitgevoerd rekening houdend met de bestaande objecten. Het is in dit opzicht veel handiger, voorheen onontgonnen land. Het ontwerpen ervan is echter een complex, tijdrovend proces dat van invloed zal zijn op hoe alles eruit zal zien na wijziging en hoe comfortabel het zal zijn voor mensen. Daarnaast is het noodzakelijk om alle werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren, zonder onredelijke kosten, schade aan het milieu en in overeenstemming met bestaande wet- en regelgeving.

Alle ontwerpbeslissingen moeten technisch verantwoord zijn, aangezien elk perceel een ecosysteem is. Het is vrij eenvoudig om dit systeem uit balans te brengen, maar het corrigeren van de gevolgen is veel moeilijker. Daarom is het beter als het project door specialisten wordt behandeld, of dat het in ieder geval nodig is om gekwalificeerd advies te krijgen over bepaalde kwesties.

Als u het ontwerp zelf gaat doen, moet u zorgvuldig studeren en rekening houden met de volgende factoren:

 • Informatie over de grootte en vorm van het terrein (kadastrale plattegrond).
 • Voorwaarden voor toegang tot nutsvoorzieningen, grenzen en aangrenzende voorzieningen in het aangrenzende gebied.
 • Resultaten van geologische en geodetische studies (kenmerken van bodem, reliëf, etc.)

Het verkrijgen van dergelijke informatie is een vrij langdurig en kostbaar proces, daarom worden vaak de gemiddelde waarden voor het gebied en de op dit gebied opgedane ervaring gebruikt.

U kunt algemene tips gebruiken:

 • Het meest geschikt voor zowel landbouw als bouw is een vlakke plek zonder hoogteverschillen. Er zijn echter voordelen te trekken uit elke positie. Een huis op een heuvel staat altijd droog, met een mooi uitzicht. De helling bevordert altijd de ophoping van water, wat goed is voor vochtminnende planten.
 • De bodemkwaliteit kan zelfs in één gebied aanzienlijk variëren. Daarom, als er een tuin of moestuin wordt gepland, kan het nodig zijn om meststoffen toe te voegen of zelfs kwaliteitsgrond aan te schaffen.
 • De locatie van gebouwen en vegetatie is afhankelijk van de diepte van het water.
 • Een gebied met een overheersing van de ene of andere wind op verschillende tijdstippen van het jaar helpt niet alleen om de kamers in het huis correct in te delen, maar ook om een ​​omheining te kiezen. Plaats geen stevige omheining rond de hele omtrek.Bodem en planten hebben een goede luchtuitwisseling nodig. Bomen en hoge struiken bieden ook goede beschutting tegen wind en sneeuwverstuivingen.
 • Verlichting is een belangrijke voorwaarde voor het bestaan ​​van alle levende wezens. Daarom is het noodzakelijk om de elementen zo te plannen dat er voldoende licht is voor mens en groen.

De gearceerde secties kunnen absoluut niet worden vermeden, maar ze kunnen worden aangepast aan de behoeften van het huishouden.

Zoneringsopties

Allereerst berust de indeling in zones op hun doel.

Als u geen rekening houdt met de zeer eenvoudige opties, waarbij het hele perceel wordt ingenomen door een tuin of moestuin, er zijn verschillende hoofdelementen:

 • onderkomen;
 • bijgebouwen;
 • plek om te rusten;
 • landschapsarchitectuur.

Afhankelijk van waar de eigenaar meer belang aan hecht, zal een of ander deel van het circuit meer of minder ruimte in beslag nemen, en misschien zelfs helemaal niet.

Zoals hierboven al besproken, beïnvloeden veel factoren de locatie van het huis, net als andere objecten. Naast hen is een belangrijke indicator het gebied. Om ruimte te besparen, kan het huis zo dicht mogelijk bij de grens worden geplaatst en de rest van het gebied kan worden ingenomen met bedden of bomen. Als ze niet nodig zijn, kan het huis in een gunstiger positie worden geplaatst.

Als de gevel een bepaalde artistieke waarde vertegenwoordigt, moet deze vanaf elk punt duidelijk zichtbaar zijn.

Bijkeukens en andere kamers worden meestal zo geplaatst dat ze het uiterlijk van het huis niet bederven, maar met de verwachting dat de overgang ernaar niet moeilijk is.

Waaronder:

 • zomerse keuken;
 • garage;
 • badkuip;
 • kelder;
 • gebouwen voor het opslaan van inventaris;
 • stookruimten;
 • kassen;
 • septic tanks.

Hier is het noodzakelijk om de afstand tussen gebouwen in acht te nemen om te voldoen aan sanitaire en hygiënische eisen en brandveiligheidsnormen. Ze moeten in de eerste plaats praktisch zijn. En om de objecten niet ongelijksoortig te laten lijken, is een gemeenschappelijke stijl een vereiste.

Allerlei tuinhuisjes met plaatsen voor barbecue of barbecue, sport en speeltuinen zijn geschikt voor grote ruimtes. Maar zelfs op zes hectare kun je een plaats toewijzen voor een barbecue en een zandbak. Plaatsen voor kinderen en actieve spellen moeten speciale uitrusting en dekking hebben. Mooie vergezichten en opspattend water dragen bij aan de ontspanning.

Een "groen" gebied kan bestaan ​​uit een tuin, moestuin, bloemperken en andere beplanting op een persoonlijk perceel. Voor mensen die graag biologische producten kweken, zal dit deel het meest uitgebreid en gelegen zijn, rekening houdend met de meest optimale verlichting.

De meest populaire zoneringstools zijn:

 • tracks (hard oppervlak of natuurlijk);
 • struiken, bloemperken en hagen (als u bessenstruiken gebruikt in plaats van sierstruiken, kunt u het gebied rationeler gebruiken);
 • lage, doorschijnende en ademende hagen (voor het geval u beplanting wilt beschermen tegen bijvoorbeeld huisdieren) met bogen of wickets;
 • hoogteverschillen (natuurlijk of speciaal gecreëerd);
 • natuurlijke of kunstmatige reservoirs.

Mooie voorbeelden

De meest voorkomende vorm van een zomerhuisje is rechthoekig of langwerpig. Als we als voorbeeld land met een oppervlakte van 10 hectare beschouwen, is het basisprincipe de opeenvolgende opstelling van zones na elkaar. Allereerst bevindt zich naast de ingang een huis, dat in wezen de rest van het gebied afsluit voor nieuwsgierige blikken. De tuin mag niet aan de voorkant of in het midden liggen, omdat het een doorloop zal zijn - dit is minder handig en zal meer schade aan de planten toebrengen.

Als het gebied vierkant is en het gebied relatief klein is (5-6 acres), dan zijn er relatief weinig opties voor locatie erop. Het meest optimaal - wanneer huisvesting één hoek inneemt en al het andere zich eromheen bevindt - en elk van de hoeken is een apart gebied, gescheiden door paden.

Elk gebied dat taps toeloopt naar één rand (zoals een driehoek) moet zorgvuldiger worden gepland.Meestal bevinden zich op een smalle plaats ofwel bijgebouwen die qua grootte geschikt zijn, ofwel een ongewoon recreatiegebied, een tuin.

Als een van de zijkanten een richel vormt in de vorm van de letter "G", wordt het hele territorium conventioneel in drie delen verdeeld. Afhankelijk van hun grootte zijn de zones gerangschikt. In het middelste deel is het in de regel een huis en aan de zijkanten is er een zithoek en een tuin.

Door de willekeurige vorm van het huisje kunt u in het ontwerp niet alleen rechte lijnen met hoeken gebruiken, maar ook golvende, halfronde en ronde lijnen.

Zie de volgende video voor meer hierover.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair