Spanplafonds voor de hal: prachtig woonkamerdesign

Inhoud
 1. Voor-en nadelen
 2. Typen en kenmerken
 3. Verlichting
 4. Stijlen
 5. Hoe te kiezen?
 6. Voorbeelden in het interieur

Een woonkamer is een ruimte waarin mensen veel tijd doorbrengen. Hier komen ze samen met familie of vrienden om de avonden door te brengen. Daarom moet er verantwoord worden omgegaan met het ontwerp van de hal.

Hoogwaardige afwerking van het plafondoppervlak verdient de meeste aandacht. Tegenwoordig kan PVC-folie worden onderscheiden tussen een breed scala aan materialen. Spanplafonds voor de woonkamer verbazen met een grote keuze aan verschillende opties.

Voor-en nadelen

Spanplafonds zijn wijdverbreid en in trek bij mensen vanwege het feit dat ze bepaalde voordelen hebben:

 • hoge mate van vochtbestendigheid - u kunt het materiaal gebruiken om kamers te versieren, waarvan de luchtvochtigheid het normale niveau overschrijdt;
 • gebreken maskeren - als het plafond in de woonkamer bedekt is met onregelmatigheden en defecten, zullen dergelijke structuren het mogelijk maken om ze te verbergen voor nieuwsgierige blikken;
 • communicatie maskeren - onder de plafonds kunt u draden en kabels verbergen die alle schoonheid van het interieur bederven;
 • makkelijke installatie - de installatie van verschillende soorten spanplafonds kost een minimum aan tijd, waardoor u al snel kunt genieten van de resultaten van het werk van professionals;
 • besparingen op voorbereiding van het plafond - u hoeft zich niet bezig te houden met werkzaamheden in verband met oppervlaktevoorbereiding.

Al deze voordelen hebben de prevalentie en vraag naar spanningsstructuren beïnvloed. Ze worden niet alleen geïnstalleerd in woningen, maar ook in openbare gebouwen. Met hun hulp kunt u het interieur zonder veel moeite radicaal veranderen. De kosten van spanplafonds variëren sterk, dus u kunt de optie kiezen die u zich kunt veroorloven.

Maar het is de moeite waard om de tekortkomingen van dergelijke schilderijen te vermelden. Hierdoor kunnen mensen problemen tijdens het installatieproces en verder gebruik voorkomen. Onthoud dat het heel gemakkelijk is om spanplafonds van welke aard dan ook te beschadigen met scherpe voorwerpen. Daarom moet de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden betracht als het meubilair moet worden herschikt. Er zijn geen andere gebreken in de ontwerpen.

Typen en kenmerken

Het aanbod aan mooie constructies die in de hal geplaatst kunnen worden is zeer breed. Maar u moet beslissen over de kenmerken van de doeken om de juiste keuze te maken:

 • U kunt ontwerpen kiezen die op verschillende niveaus zijn gemaakt. Deze opties zijn echter alleen geschikt voor kamers met hoge plafonds. In alle andere situaties wordt een plafond met één niveau aanbevolen, waardoor het verlies van waardevolle ruimte tot een minimum wordt beperkt. Zo'n canvas is eenvoudig uit te voeren.
 • In een woonkamer met hoge plafonds lijkt een plafond met twee niveaus geschikt. Om dergelijke doeken te installeren, moet je jezelf bewapenen met speciaal gereedschap. Het is beter om dergelijk werk toe te vertrouwen aan professionals die het correct kunnen uitvoeren. Met behulp van een structuur met meerdere niveaus kunt u het interieur van de hal onherkenbaar transformeren.
 • U kunt kiezen voor een spanplafond, deze is voorzien van verlichting. Dit is een zeer originele optie die de pracht van elke kamer zal benadrukken en de voordelen ervan zal benadrukken.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken van de doeken. Maar tijdens het kiezen ervan, moet u letten op andere belangrijke nuances, waarvan het uiterlijk van uw woonkamer direct afhangt.

Materialen (bewerken)

Er zijn verschillende veelvoorkomende soorten materialen, waaronder u voor elke specifieke situatie de juiste optie kunt kiezen:

 • Matte plafonds zijn veelzijdige doeken die passen in de woonkamer, ingericht in elke stijl. Het witte oppervlak is perfect vlak, wat meteen de aandacht vestigt op het plafond. Het is aangewezen om deze optie te gebruiken als u muren en meubels wilt markeren. Meestal zijn matte plafonds te vinden in een klassiek interieur.
 • Glanzend - deze doeken weerspiegelen de objecten die zich in de kamer bevinden. Dankzij deze eigenschappen kunt u het oppervlak van de kamer visueel vergroten. Glanzende plafonds zien er geweldig uit in de woonkamer, die is ingericht in een moderne stijl. Mooie prints zien er aan de oppervlakte interessant uit, waardoor het origineel en stijlvol is.
 • Satijn - in deze versie worden de kenmerken van de hierboven beschreven doeken gecombineerd. Het plafond imiteert het weven van stoffen. Het glanzende oppervlak reflecteert het licht en verspreidt het zachtjes door de kamer. Hierdoor wordt het interieur radicaal ten goede getransformeerd.
 • gecombineerd plafonds zien er het meest indrukwekkend en origineel uit. De combinatiemogelijkheden zijn legio: in kleur, vorm en natuurlijk het type oppervlak. Door de combinatie van mat en glanzend canvas creëer je echte kunstwerken aan het plafond.

Elk van deze opties ziet er onverslaanbaar uit. Het vlakke oppervlak van het plafond verbergt verschillende communicaties en defecten. Het belangrijkste is dat het geselecteerde materiaal harmonieus past in het algehele interieur van een bepaalde woonkamer.

U kunt de juiste optie kiezen met de hulp van professionals.

Ze zullen zich laten leiden door de specifieke kenmerken van uw ruimte om goede opties voor te stellen.

Kleuren

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de keuze van de kleur van het spanplafond. Een wit canvas is relevant in elk interieur, omdat het als een klassieke optie wordt beschouwd. U moet echter geen keuze maken voor een dergelijke coating als de muren in de hal ook wit zijn, omdat dit het gevoel van een ziekenhuiskamer creëert.

Het is de moeite waard om andere tinten te kiezen, met de nadruk op de volgende aanbevelingen:

 • Als de kamer laag is, moet het plafond licht zijn. Als je van het donkerbeige ontwerp houdt, installeer het dan alleen als de plafonds hoog zijn. Met deze oplossing kunt u de bestaande verhoudingen van de kamer in evenwicht brengen.
 • Koude tinten in het ontwerp van het canvas worden gebruikt als de woonkamerramen naar de zonnige kant kijken. Een combinatie van twee tinten is geschikt, bijvoorbeeld wit en hemelsblauw. Dankzij deze oplossing kan waardevolle koelte in de ruimte worden gehouden. Als de ramen naar de schaduwzijde zijn gericht, is het raadzaam om het canvas in warme tinten te ontwerpen.
 • Als de muren bruin zijn, is het de moeite waard om het plafond te verlaten, gemaakt in een identieke tint. Hetzelfde geldt voor andere kleuren. Als u besluit voor deze optie te kiezen, combineer dan matte en glanzende oppervlakken. U kunt de selectie ook stoppen op het reliëfoppervlak van de structuur.

Zwart-witte plafonds die er solide en representatief uitzien, zullen altijd in de mode zijn.

Dergelijke doeken passen in elke interieurstijl. Een hoogwaardig tweekleurig plafond trekt de aandacht met zijn luxe design, dat gunstig afsteekt tegen de achtergrond van de woonkamer.

Je kunt de woonkamer decoreren met een canvas met een fotoprint, wat radicaal anders is dan alle andere opties. Elke afbeelding kan op het oppervlak van het materiaal worden aangebracht. Plafonds met patronen worden een hoogtepunt van de kamer, omdat ze niet kunnen worden genegeerd.

Er zijn opties die de mogelijkheid impliceren om uw foto's op het oppervlak van het canvas toe te passen. Dit plafondontwerp zal niet over het hoofd worden gezien. Uw gezin zal de niet-standaard oplossing waarderen, want met dergelijke opties wordt het huis veel comfortabeler.

constructies

De verscheidenheid aan spanplafondontwerpen die in een huis kunnen worden geïnstalleerd, varieert ook sterk. H

o bij het kiezen van een geschikte optie, is het de moeite waard om rekening te houden met de kenmerken van de kamer:

 • De meest eenvoudige doeken zijn: structuren op één niveau... Ze zijn geschikt waar de plafonds niet te hoog zijn. Plafonds besparen aanzienlijk waardevolle ruimte, zodat het interieur van de woonkamer aantrekkelijk blijft.
 • Modern plafonds met twee niveaus geschikt voor hoge kamers. Hun installatie is ingewikkelder dan het installatieproces van de eerste optie.
 • Toonbaar plafonds met meerdere niveaus transformeer de kamer onmiddellijk ten goede. Het zijn zeer stijlvolle ontwerpen met een grote verscheidenheid aan configuraties. U kunt precies de optie kiezen die geschikt is voor installatie in een bepaalde ruimte.
 • Origineel en niet-standaard worden beschouwd ontwerpen met erker of wave... Ze verschillen radicaal van andere opties voor hun creatieve uitvoering. Met behulp van dergelijke doeken kunt u elke kamer nieuw leven inblazen.

Elke persoon kan de optie kiezen die bij hem past. Als u niet genoeg ervaring heeft op dit gebied, schakel dan de hulp in van gekwalificeerde specialisten.

Ze staan ​​altijd klaar om een ​​uniek interieur te creëren dat aan uw stoutste verwachtingen zal voldoen.

Verlichting

Het verlichtingsprobleem verdient speciale aandacht.

De algehele situatie in de woonkamer hangt af van de kwaliteit van de lichtbron:

 • Bronnen van lokale decoratieve verlichting kunnen verschillende lampen zijn. Ze verdelen niet alleen de woonkamer in zones, maar richten zich ook op de winnende details van de kamer. Als je de lichten in de kamer in verschillende richtingen richt, kun je een interessant effect bereiken.
 • Extra comfort wordt gecreëerd door een verlichtingsapparaat gericht op de tafel. Dergelijke accommodatie zorgt ervoor dat gasten zich op hun gemak voelen. Als u de lampen in de lengterichting installeert, zal de ruimte visueel uitrekken. Dergelijke trucs zijn geschikt in een woonkamer met onvoldoende ruimte.
 • Als we het hebben over een plafond met achtergrondverlichting op meerdere niveaus, moet u letten op de heldere LED-strip.

LED-strips zijn apparaten met veel voordelen:

 1. ze zijn duurzaam;
 2. niet opwarmen;
 3. energie wordt zuinig verbruikt;
 4. er zitten geen gevaarlijke componenten in de armaturen.

Met behulp van LED's creëer je een comfortabele en gelijkmatige verlichting. Het assortiment winkels heeft linten in verschillende tinten, waardoor de ideeën van elke ontwerper tot leven kunnen worden gebracht. Het is de moeite waard om LED's te gebruiken in combinatie met een grote kroonluchter, die in het midden van het oppervlak is geïnstalleerd.

In dit geval kunt u de nodige accenten aanbrengen zonder veel tijd en moeite te verspillen.

Stijlen

U kunt het ontwerp van het spanplafond kiezen dat de stijlkenmerken van de woonkamer benadrukt.

In deze situatie zijn ook bepaalde regels van toepassing, omdat het noodzakelijk is om maximale harmonie in de kamer te bereiken:

 • Als de hal is ingericht in een klassieke stijl, moet je kiezen voor een mat canvas. Met deze optie kunt u zich concentreren op prachtige meubels, maar ook op verfijnde oppervlakteafwerkingen.
 • Een woonkamer die is ingericht in een moderne stijl, ziet er nog verfijnder uit als u een glanzend canvas installeert. Het is een luxe materiaal dat alles om zich heen weerspiegelt. Het heeft ook een aantrekkelijke glans, waardoor het interieur voor onze ogen ten goede zal worden getransformeerd.
 • Als u de originaliteit van de kamer wilt benadrukken, moet u plafonds met ornamenten kiezen. Doorgaans worden patronen aangebracht met behulp van fotoafdrukken. U kunt het patroon naar uw smaak kiezen, zodat u gemakkelijk het interieurontwerp kunt maken waar u altijd al van gedroomd heeft.

Houd bij het kiezen van een optie voor uw kamer rekening met de kenmerken ervan.

Als je op elk klein detail let, wordt het ontwerp zeker een harmonieuze aanvulling en aanvulling op het interieur van de woonkamer.

Hoe te kiezen?

Het proces van het kiezen van spanplafonds voor een hal is een belangrijke en verantwoorde zaak. Alleen de juiste beslissing zal helpen om de belangrijkste ideeën van de ontwerpers tot leven te brengen.

U kunt het advies van experts gebruiken om fouten te voorkomen:

 1. Vergeet niet dat de vorm en kleur van de structuur in harmonie moeten zijn met het algemene interieur van een woonhuis of appartement.
 2. Als de kamer hoge plafonds heeft, kies dan voor een ontwerp met meerdere niveaus. Dit kunnen ronde of rechthoekige doeken zijn die er heel origineel uitzien.
 3. In een kleine ruimte zijn structuren op één niveau geschikt. Ze onderscheiden zich door installatiegemak en een aantrekkelijk en verzorgd uiterlijk.
 4. Als er plotseling houten voorwerpen in het interieur zijn, moet hun schaduw worden herhaald in spanplafonds, omdat alleen in dit geval de stijl van de woonkamer compleet en harmonieus zal zijn.

U kunt zich wenden tot professionals voor hulp als u geen ervaring hebt op dit gebied. Ze zullen het plafond bedekken met gipsplaat of andere materialen, met inachtneming van alle vastgestelde regels en technologieën. Hierdoor hoeft u alleen maar te genieten van de resultaten van hun werk. Maar je kunt dit werk alleen aan, als je een beetje leert.

Experts selecteren de beste doeken voor elke kamer. Geschikte opties voor een smalle kamer of een lange hal zullen het interieur onherkenbaar transformeren. Het kan een kamer zijn met een oppervlakte van 16, 18 m². m, evenals een zaal van een andere grootte.

Voorbeelden in het interieur

Zeer mooie en stijlvolle spanplafonds kunnen op verschillende manieren worden toegepast in het interieur van de woonkamer.

Hier zijn interessante en populaire opties, waarvoor veel mensen een keuze maken:

 • fancy hangers worden de belangrijkste decoratie van een minimalistisch interieur, omdat ze aan het plafond hangen en reflecteren in het glanzende oppervlak;
 • u kunt zich concentreren op het bankgedeelte in de hal met behulp van een originele kroonluchter in het midden van het canvas;
 • als het nodig is om een ​​origineel en niet-standaard interieur van een kamer te creëren, is het de moeite waard om te kiezen voor structuren met complexe vormen;
 • je kunt de kamer volumineus maken en het ontwerp dieper maken als het centrale deel van het plafond met een glanzend effect donkerder is;
 • het klassieke interieur wordt frisser, origineler en dynamischer als je een tweekleurig canvas gebruikt om het te versieren;
 • rechthoekige motieven in het interieurontwerp zullen gemakkelijk worden benadrukt door een structuur met twee niveaus die er solide en aantrekkelijk uitziet;
 • met behulp van een canvas van het spiegeltype kunt u de ruimte visueel vergroten, waardoor de hal niet zo smal en krap wordt;
 • een glanzend plafond zal helpen om zich te concentreren op het centrale gedeelte van de woonkamer;
 • het matte type canvas ziet eruit alsof het plafond is bedekt met een gelijkmatige laag whitewash.

Dit zijn de basisideeën die u kunt gebruiken om uw woonkamerinterieur te versieren. Vergeet niet dat spanplafonds de meest voorkomende constructies zijn die in onze tijd populair en in trek zijn geworden. Probeer een aantal interessante experimenten om de perfecte stijl voor je kamer te vinden.

In de volgende video leert u meer over het kiezen van spanplafonds voor een woonkamer.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair