Rassen en geheimen bij het kiezen van meubels voor tv

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Soortenoverzicht
 3. Materialen (bewerken)
 4. Afmetingen (bewerken)
 5. Ontwerp
 6. Hoe te kiezen?
 7. Plaatsingsmethoden
 8. Voorbeelden in het interieur

Televisietoestellen van bijna alle modellen geproduceerd door binnen- en buitenlandse bedrijven zijn stijlvolle, multifunctionele en slimme elektronische apparaten. Ze zijn krachtig, modern, voorzien van een groot aantal opties en worden voor veel doeleinden gebruikt: films kijken, foto's bekijken, online gaan, games spelen. Daarom proberen ze de broodnodige apparaten te installeren op nieuwe, mooie meubels.

Eigenaardigheden

Lcd-tv's onderscheiden zich van hun voorgangers niet alleen door hun stijlvolle design en vele handige functies. Ultradunne modellen worden ook gebruikt in combinatie met krachtige luidsprekersystemen, draaitafels, satelliet-tv-boxen. Dat is waarom gewoon tv-meubilair, dat eerder met succes werd gebruikt, ziet er niet uit in moderne appartementen.

Om ervoor te zorgen dat elk element van de set elektronische apparaten er harmonieus uitziet, past in het stijlconcept van het interieurontwerp en de draden netjes aan de achterkant zijn geplaatst, is het noodzakelijk om meubels te kopen met een bepaald aantal planken en nissen. Dit kan een kast zijn of een op maat gemaakte kast.

Zelfs als de gebruiker een plasmapaneel heeft dat aan de muur is bevestigd, kan hij moeilijk zonder functioneel meubilair.

Soortenoverzicht

Als het plasmapaneel aan de onderkant van de muur wordt gemonteerd, kunnen extra elektronische elementen op de planken worden geplaatst: een cd-speler, een satelliet-tv-tuner. Wanneer een gebruiker een lcd-tv kocht, is het tijd om modern meubilair te kopen, omdat het onwaarschijnlijk is dat het in de muur van de "grootmoeder" past, en zelfs als dat het geval is, ziet het er extreem onesthetisch uit.

Het is dus logisch om de belangrijkste meubelmodellen op te sommen die als tv-standaard worden gebruikt:

 • televisiestandaard;
 • meubelmodule;
 • ingebouwde hoofdtelefoon;
 • modulaire sectie;
 • verschillende consoles;
 • wand plank.

Ontwerp en functionaliteit moeten worden gekozen op basis van de interieurstijl van de kamer, de aanwezigheid van extra elektronische apparaten. Als de tv zich in de kinderkamer bevindt, moet u rekening houden met de kwestie van milieuveiligheid.

sokkels

Veel gebruikers gebruiken zo'n meubelattribuut actief om een ​​moderne tv te installeren. De meeste van de gepresenteerde modellen hebben een praktisch, stijlvol ontwerp en zijn niet duur. Daarom zal het niet moeilijk zijn om een ​​stoeprand te kiezen volgens het huidige gezinsbudget en voor een bepaalde interieurrichting.

Moderne kasten bieden veel kleine planken, laden die open kunnen en handige nissen. Modellen staan ​​op poten of wielen, zijn in de regel gemaakt van hoogwaardige materialen, hebben mooie afwerkingen in verschillende tinten en zijn zo ontworpen dat er extra elektronische apparaten in kunnen worden geplaatst.

Rekken

Best een interessante en moderne oplossing waarmee je je tv en andere accessoires mooi kunt ordenen. Standaards voor het apparaat zijn meer geschikt voor een minimalistische stijl in het interieur. Ondanks een zekere eenvoud hebben ze een aantal voordelen:

 • goedkoop;
 • benadrukte terughoudendheid;
 • beknoptheid.

Ze onderscheiden zich ook door hun geweldige functionaliteit. Rekken worden gemaakt in alle mogelijke maten, uitvoeringen, met een verschillend aantal planken. Buitenafwerkingen zijn verkrijgbaar in zowel donkere als lichte tinten.Daarom heeft elke kenner van een strikte, laconieke stijl in het interieur de mogelijkheid om een ​​standaard te kopen en niet alleen de muur prachtig te versieren, maar ook om de tv, schijven en afstandsbedieningen handig te plaatsen.

Liften

Relatief nieuwe apparaten die meer zijn ontworpen voor plasmapanelen. Dankzij de ontwerpfunctie is het mogelijk om de tv verticaal te monteren. Op de achterkant is een laconiek of rijk decor aangebracht. Met behulp van de afstandsbediening kan het mechanisme worden bediend: hef de structuur op, laat hem zakken, draai hem, kantel hem. Zo'n ongebruikelijk apparaat verschilt van alle vergelijkbare oplossingen voor tv's niet alleen door zijn geweldige functionaliteit, maar ook door zijn prachtige, onberispelijke ontwerp.

Een modern, mooi product zal zeker een uitstekende decoratie worden in elke woonkamer, slaapkamer, kantoor.

Kasten

In ruime hallen worden tv's, settopboxen, audiosystemen en andere attributen van moderne elektronica gescheiden van de elementen van massief meubilair geplaatst, maar wanneer er een tekort aan vrije ruimte is, worden er kasten in de buurt geïnstalleerd. Om ervoor te zorgen dat ze er goed uitzien en esthetisch passen in het interieurconcept, moeten dergelijke headset-items zorgvuldig worden geselecteerd.

Als je een kledingkast met lades of een kledingkast met een standaard hebt gekocht en het uiterlijk past bij het moderne ontwerp, ziet het er goed uit naast de tv. Maar als het houtbewerkingsproduct lang, massief, met planken, niet in originaliteit verschilt, dan is het hier noodzakelijk om een ​​speciale plaats te kiezen zodat het item van de headset de interieurstijl niet bederft en de integriteit van de entourage niet schendt.

Materialen (bewerken)

TV-meubels, evenals stijlvolle afwerkingen die de aantrekkelijkheid van kasten vergroten, zijn gemaakt van verschillende materialen. Je ziet vaak gecombineerde modellen waar verschillende texturen ideaal gecombineerd worden. Bij het kopen is het belangrijk om niet alleen op stijl te letten, maar ook op milieuveiligheid.

Overweeg de meest voorkomende materialen waaruit allerlei soorten meubels voor tv's en extra accessoires zijn gemaakt.

 • Spaanplaat. Gelamineerde platen imiteren perfect houtsoorten.
 • Plastic. Van dit materiaal wordt een groot aantal sokkels met fraaie tinten gemaakt.
 • Natuurlijk hout. Producten gemaakt van duurzame materialen zijn duur, maar ze zijn mooi en milieuvriendelijk.

Ook kopen veel eigenaren glazen kasten. Dit zijn interessante oplossingen voor woonkamers die ongetwijfeld het laconieke ontwerp zullen versieren. Maar ze worden zelden gecombineerd met rijke meubels, kunstvoorwerpen.

Afmetingen (bewerken)

De afmetingen van het meubilair zijn van groot belang voor een succesvolle en betrouwbare installatie van de tv, comfortabele plaatsing van extra accessoires en een optimale locatie in de kamer. Bij het kopen moet u rekening houden met de mogelijke positionering van het product. Het is belangrijk dat de nieuwe aanwinst het zonlicht niet blokkeert, gecombineerd wordt met andere entourage, harmonieus oogt in de hal, in de slaapkamer.

Voor ruime kamers kunt u grote meubels kopen. Het zal niet visueel verpletteren, het ziet er redelijk gerechtvaardigd uit. Als de woonkamer klein is, is het aan te raden om een ​​compacte standaard aan te schaffen. Zo'n smal, maar stijlvol ontwerp zal het interieur esthetisch verfraaien en perfect worden gecombineerd met andere objecten van de entourage. Op de planken plaats je je tv en andere elektronica netjes.

Ontwerp

Moderne meubels voor verschillende tv-modellen zijn gemaakt in verschillende ontwerpstijlen, met behulp van gekleurde afwerkingen, imitaties voor kostbaar hout, neonverlichting. Dankzij een breed scala aan producten kan iedereen een kast of tv-meubel kiezen in relatie tot de stijloplossing in de woonkamer, slaapkamer en keuken.

Er zijn echt veel meubelopties voor elektronische apparaten. Er zijn modellen in een klassieke stijl met glazen deuren, glanzend oppervlak, op wielen.

Je kunt ook strakke, laconieke oplossingen kopen voor minimalistische ontwerpen, of grote kasten met vloeiende lijnen en sierlijke rondingen die rijke, sublieme interieurs sieren.

Het is de moeite waard om te benadrukken dat de klassiekers op elk moment relevant zullen zijn, dus als het belangrijkste ontwerpconcept van de woonkamer niet vol zit met mooie entourage, is het de moeite waard om een ​​goedkope kast te kopen met een standaardset van vereiste functies. De witte toonbank is geschikt voor een casual, traditioneel interieur. Als de Art Nouveau-stijl de overhand heeft, moet u zich concentreren op meubels die op de juiste manier zijn gemaakt.

Hoe te kiezen?

Het kiezen van het benodigde tv-meubel is vrij eenvoudig. De keuze voor een mooie kast of een elegante standaard voor een elektronisch apparaat moet gebaseerd zijn op verschillende voor de hand liggende punten:

 • de grootte van de woonkamer, kantoor;
 • kamer verlichting;
 • externe entourage;
 • interieur stijl;

Houd ook rekening met de functionele belasting: meubels moeten niet alleen als decoratie dienen, maar ook de taken die eraan zijn toegewezen effectief oplossen. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat een tv op een esthetische kast voor een grote kamer kan worden geplaatst, en dat een gameconsole, een kleine tuner en elementen van een audiosysteem vrij op een plank of in een nis kunnen worden geplaatst. Het is belangrijk om een ​​meubeloptie te kiezen, zodat de draden betrouwbaar achter de achterwand worden gemaskeerd. Alle elektronische apparaten moeten open access hebben. Ze moeten er mooi, harmonieus uitzien en elkaar uiterlijk aanvullen.

Plaatsingsmethoden

Het is raadzaam om het gekochte meubilair voor de tv niet voor het raam te plaatsen, anders zal felle schittering interfereren bij het kijken naar films, uitzendingen overdag. U zult ook verduisterende gordijnen moeten kopen. Ook dient u bij het plaatsen van een meubel rekening te houden met de aanwezigheid van een ingang naar de kamer. De gekochte kledingkast of kast mag de vrije doorgang naar de woon- of slaapkamer niet belemmeren.

Als er meubels voor de keuken worden gekocht, is het belangrijk dat de kast en de tv uit de buurt van het gas- of elektrische fornuis worden geplaatst, tafels om te koken en te eten. Er moet voldoende vrije ruimte in het midden van de keuken zijn om niet per ongeluk de tv te raken. Dressoirs en kasten in de woonkamer, de hal moet in harmonie zijn met de rest van het interieur. Dankzij het grote assortiment aan mooie en stijlvolle meubelen is deze voorwaarde niet moeilijk te vervullen. Als het interieur van de kamer er traditioneel uitziet, dan zijn meubelproducten in een klassiek ontwerp geschikt voor zo'n kamer.

Daarnaast is het handig om enkele andere regels te volgen:

 • laat een technische opening tussen de achterwand van het apparaat en de muur;
 • installeer de tv op minimaal 70 cm van de vloer;
 • plaats het apparaat zo dat het hele scherm goed zichtbaar is;
 • plaats het niet in de buurt van verwarmingstoestellen en andere warmtebronnen;
 • zorg ervoor dat de benodigde stopcontacten in de buurt zijn.

Ongetwijfeld zien moderne tv's er veel veiliger uit dan eerdere modellen, maar u moet toch de basisvoorzorgsmaatregelen volgen.

Voorbeelden in het interieur

De tv-standaard heeft een eigenaardige uniciteit, omdat de algehele aantrekkelijkheid van het interieur in de kamer afhangt van de positionering van dit eenvoudige meubelstuk. Een succesvolle opstelling van een dergelijk element kan de stijl van de woonkamer aanzienlijk verbeteren, en een verkeerde kan de algehele indruk van een andere entourage bederven.

De meest opvallende voorbeelden van een harmonieuze positionering in interieurontwerp zijn te vinden op interieurwebsites, in tijdschriften en catalogi. Bijvoorbeeld, de hieronder beschreven opties verschillen in een bepaalde stijl.

 • Als het interieur van de woonkamer originaliteit weerspiegelt, is het raadzaam om kasten te kopen die zijn gemaakt van natuurlijke houtsoorten.
 • Als er veel functionele items in de kamer zijn, zien laconieke rekken er goed uit.
 • Voor een minimalistische stijl kun je meubels van glas, kunststof of met glazen deuren kopen.
 • Als het interieur er rijk en luxueus uitziet, moet u een kast kopen die past bij de stijloplossing.

Dankzij de ruime keuze kan iedereen een kast, een lift of een tv-meubel en extra accessoires kopen, afhankelijk van de financiële mogelijkheden, de interieurstijl en de geboden functionaliteit.

Hoe je houten tv-meubels met je eigen handen maakt, zie de volgende video.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair