Hoe kies je een dressoir in de woonkamer?

De woonkamer is een bijzondere ruimte in elk huis, verschillend in functionaliteit en gastvrijheid, wat grotendeels afhangt van de inrichting. Vaak is een deel van de woonkamer een ladekast, waardoor de kamer een ruimtelijk uiterlijk krijgt door veel spullen weg te doen. Om te begrijpen hoe u een ladekast voor een woonkamer kiest, moet u de kenmerken van dit meubel kennen en rekening houden met de relevantie ervan in een bepaalde stijl.

Eigenaardigheden

Het concept van "ladekast" is tegenwoordig behoorlijk divers. Vertaald uit het Frans betekent ladekast "comfortabel". Het is een stijlvol woonkameraccessoire dat verschilt in design, afmetingen, ruimtelijkheid en functionaliteit. Het zijn deze factoren die de relevantie van een bepaald product in de ruimte bepalen. Dit zijn meerdere meubelen die tot één meubel zijn gecombineerd: een ladekast kan eruitzien als een typische kast met lades, een dressoir of een deel van een muur met een glazen gevel.

Afhankelijk hiervan heeft dit accessoire verschillende varianten:

 • muur - een optie die direct aan de muur wordt bevestigd, wat vooral handig is voor kamers met een minimum aan vrije ruimte (voornamelijk kleine modellen die geen grote belasting op de muur veroorzaken);
 • gehecht - een ladekast in de woonkamer, die deel uitmaakt van een meubelensemble (verkocht samen met een bank of een tafel, dit is een functioneel en ruim meubel in dezelfde stijl en kleur);
 • insulair - een stijlvol en uiterlijk aantrekkelijk meubel dat in het midden van de kamer is geïnstalleerd (een helder functioneel accent, bijvoorbeeld een soort bar);
 • standaard- - een versie voor installatie langs de muur, die bijna altijd deel uitmaakt van een modulaire structuur van smalle breedte en aanzienlijke hoogte.

Tegelijkertijd kan de plaatsing van de ladekast anders zijn: sommige structuren zien eruit als gepaarde smalle dressoirs, waartussen zich een lage gesloten kast bevindt, of dit is een optie met een kleine glazen vitrine die de belangen van de eigenaren laat zien van het huis (bijvoorbeeld beeldjes, borden, gootstenen). Andere producten zijn bescheiden in de hoek geplaatst, waardoor de rol van accent in de woonkamer wordt verlegd naar een set gestoffeerde meubels in het gastenverblijf.

Keer bekeken

De soorten dressoirs in de woonkamer zijn direct afhankelijk van het doel van dit meubel. Naast gemak en een mooi uiterlijk, verschillen ze in het vermogen om de nodige dingen op te slaan. De ladekast is geen kast: hij heeft horizontale lades. Het is een vergissing om het een rek te noemen: dit product is een meubel van het gesloten type, hoewel het wel planken heeft.

Afhankelijk van het doel is de ladekast in de woonkamer:

 • hoekig;
 • lang;
 • kort;
 • standaard lengte;
 • met een spiegel.

Tegelijkertijd wordt elk product geselecteerd rekening houdend met de beschikbare oppervlakte van de hal, of besteld op basis van individuele afmetingen en een schets, waarbij een structuur in één kleurenschema en ontwerp met de beschikbare meubels wordt gekozen.

Hoekmodellen zijn handig omdat u door hun locatie een bruikbare ruimte in de kamer kunt besparen door de hoek van de hal in te nemen. Ze belasten de ruimte niet, ze zijn geschikt voor kleine woonkamers. Deze producten hebben lades voor het opbergen van spullen en een bovenblad dat meestal dienst doet als standaard voor diverse decoratieve accessoires (bijvoorbeeld vazen, beeldjes, potplanten).

Lange variëteiten zijn ruimer, ze hebben veel dozen en een lang bovenvlak, soms rusten fabrikanten ze uit met een origineel schuifplatform voor een plasma-tv. Dankzij het tv-rek wordt ruimte bespaard in het gastengedeelte van de hal.Grote dressoirs zijn een alternatief voor een grote kledingkast. Deze modellen zijn verschillend (bijvoorbeeld modulair, met een etalageraam).

Vaak vindt u in het interieur van de woonkamer een ladekast voor het opbergen van gerechten (buffet). Dergelijke producten hebben in de regel een afgesloten ruimte en een vitrine waarin de dienst wordt geplaatst. In dit geval heeft de gevel deuren om te openen en wordt het hoofdgesloten deel uitgerold door middel van rollen. De glazen varianten laten de hobby's van de eigenaren van het huis zien: ze presenteren de inhoud van de planken in al hun glorie.

Spiegelvariëteiten zijn opmerkelijk omdat ze de ruimte van elke kamer visueel kunnen veranderen, of het nu een kleine woonkamer of een ruime hal is. Ze kunnen een hangende spiegel hebben, of gespiegelde oppervlakken van de gevel en zelfs poten.

Vaak, om een ​​bijzondere sfeer te geven, zijn ladekasten versierd met verlichting: dit maakt deze meubelen tot stijlvolle accenten van de logeerkamer.

Vormen en afmetingen

De klassieke vorm van een ladekast is een rechthoek. Bovendien kan het heel divers zijn: in winkels vind je hoge, smalle, brede, lage, radius (afgeronde gevel) varianten.

Ze kunnen conventioneel worden onderverdeeld in recht (lineair) en hoekig.

Ze kunnen compact, klein, van een standaardplan en groot zijn, terwijl ze qua uiterlijk verschillen: sommige zien eruit als een doos, andere hebben een bovenste plank, andere hebben een lagere plank en de vierde is convex langs de voorgevel en zijkanten.

Bovendien kunnen ze elementen van een rek of consoleplanken bevatten. Hangende soorten lijken meer op dozen. De afmetingen van de ladekast zijn verschillend en voldoen aan een specifiek ontwerp, de meest populaire parameters zijn 90x46x85, 84x48x80, 87x48x88, 67x48x112, 88x48x87, 90x50x90, 90x45x100 cm (lengte x breedte x hoogte).

Materialen (bewerken)

Bij de productie van moderne ladekasten worden verschillende grondstoffen gebruikt. Hout blijft het beste materiaal: tegenwoordig hebben fabrikanten geleerd hoe ze er ladekasten sierlijk van kunnen maken, dus houten producten zijn niet omvangrijk. De array is gelakt, waardoor de textuur van de boom wordt veredeld: zo kunnen ladekasten met glanzende oppervlakken in het interieur worden geïnstalleerd, waardoor de nuttige oppervlakte van de hal visueel wordt vergroot.

Tegenwoordig is glas een decoratie van ladekasten: het kan elk model vullen met lichtheid en luchtigheid, zelfs als het een geverfd, spiegelend oppervlak, fotoprint, kantzandstraalpatroon heeft. Het ziet er bijzonder nobel uit in doorschijnende (getinte) tinten van donkere chocolade, of het nu modellen met een spiegel zijn of producten met glazen deuren.

Naast basismaterialen zijn houtvezelplaten (MDF), metaal en kunststof betrokken bij de productie van moderne meubels. Chroom is een onderdeel van het frame van moderne modellen, platen zijn lichter dan hout, maar ze hebben ook een kortere houdbaarheid, ze zijn minder bestand tegen mechanische schade.

Kunststof als het belangrijkste materiaal is zeer onbetrouwbaar, hoe fabrikanten het tegendeel ook bewijzen: het is schadelijk voor het lichaam (als het in de buurt van een verwarmingsapparaat wordt geïnstalleerd, begint het schadelijke stoffen in de lucht af te geven).

Stijl selectie

Moderne soorten ladekasten passen in bijna elke interieurstijl, behalve die waar ze ongepast zijn.

Met behulp van ontwerptechnieken kunt u de dressoirs zo rangschikken dat ze opvallen of juist versmelten met het decor en de kleur van de muren, wat inherent is aan bepaalde moderne ontwerpen.

Het gebruik van een patroon op de gevel van het product zal succesvol zijn: op deze manier kunt u het gewenste ontwerpidee verslaan en de ruimte visueel vullen met een speciale sfeer en sfeer.

De poten van dressoirs met gebeeldhouwde lijnen of vergulding zullen geschikt zijn in de klassieke richtingen van stilistiek (klassiek, classicisme, neoklassiek, Engelse en Italiaanse stijl), die worden gekenmerkt door symmetrie, evenredigheid en plechtigheid van het paleis.

Als u een model nodig heeft voor de Art Nouveau-stijl, minimalisme, brutalisme, moet u letten op de producten zonder franje, die worden gekenmerkt door strikte rechte lijnen, een minimum aan openheid, speciale nadruk wordt gelegd op functionaliteit.

Als u een woonkamer in een Chinese, Indiase stijl met een ladekast wilt inrichten om een ​​ander niet-standaard ontwerp te demonstreren, moet u zich concentreren op producten met fotoprint, een optie kiezen met een print en kleuren die inherent zijn aan een bepaald richting.

Voor een rustieke smaak in de geest van het land en de Provence zijn modellen van lichte tinten (bijvoorbeeld wit of ivoor) met gesneden decor, een spiegel en gebogen poten geschikt. Radius-modellen zijn ook goed. Voor zo'n creatieve stijl als een loft of grunge doet het uiterlijk er niet toe: het belangrijkste is dat het meubilair van hout moet zijn en van een merk moet zijn voorzien. Met betrekking tot producten voor kinderen, is het beter om dressoirs te kiezen, vertrouwend op gemak in plaats van pretentie: ze moeten eenvoudig zijn, omdat niet alleen een volwassene, maar ook een kind ze zal moeten gebruiken.

Kleuroplossingen

Dit meubel is er in verschillende tinten, maar is beperkt in de keuze uit felle contrasterende kleuren. Vaker worden ladekasten gemaakt in natuurlijke kleuren, die worden gekenmerkt door lichtbeige, bruine en baksteentinten. Als de stijl dat dicteert, worden de modellen in het wit gemaakt. Daarnaast ligt de focus vandaag op de schaduw van licht wengé eiken, sonoma toon, truffel, melk eiken, donker wengé, appel en walnoot. Van de dynamische tonen zijn oranje, baksteentonen het vermelden waard.

Minder vaak hebben meubels een contrasterende afwerking in de vorm van zwarte strepen (ze maken de lijnen expressief, geven het product originaliteit en elegantie). Zeldzame tinten die contrasteren met het basiswit zijn groen en olijfgroen. Dergelijke meubels zien er sterk uit, ze pakken het op in hetzelfde kleurenschema als de belangrijkste meubels, anders ziet het er apart uit.

Ladekasten zijn versierd met prints, met behulp waarvan je de woonkamerruimte kunt vullen met de gewenste kleur. Bijzonder aantrekkelijk zijn de varianten met oppervlakteafwerking in de vorm van florale ornamenten: ze passen perfect in het thema van etnische designtrends.

Hoe plaatsen?

Het is noodzakelijk om de ladekast zo in de woonkamer te plaatsen dat de benadering ervan vrij is. Meestal wordt hij tegen de muur geplaatst zodat hij niemand hindert en tegelijkertijd in het middelpunt van de belangstelling staat.

Je kunt het plaatsen:

 • tegenover de hoofdbank van het gastengedeelte (recreatiegebied), plasma op een lang verticaal vlak;
 • onder de consoleplank aan de muur (of een andere richel) plaatsen, het oppervlak van het bovenste vlak decoreren met een paar foto's in lijsten of met planten in vazen;
 • onder de spiegel aan de muur, symmetrisch plaatsend ten opzichte van elk zijvlak van de spiegelplaat, rekening houdend met de omlijsting;
 • op de locatie van de afbeelding, of een paneel of een kleine kunstgalerij, als de hoogte van de ladekast lager is (deze mag de decoratie van de muren niet blokkeren);
 • achter het eetgedeelte, als de woonkamer groter is en deze functionele ruimte herbergt;
 • achter de bank, of vanaf een van de zijkanten, als het model klein is en de toegang tot het raam of de ladekast zelf niet blokkeert.

Fabrikanten

Op de moderne meubelmarkt is er een breed scala aan dressoirs die aan verschillende voorkeuren van kopers kunnen voldoen. Onder hen wordt een speciale plaats ingenomen door bedrijven uit Portugal en Italiaanse fabrikanten.

De beoordeling van kwaliteitsproducten omvat:

 • ventaal;
 • "Piramide";
 • Hoff;
 • "Alternatief"
 • Ariva;
 • "TriYa";
 • "Aquaton"
 • Idee;
 • "Meester".

Elke fabrikant kan, indien gewenst, een optie vinden die het waard is om in het interieur van de woonkamer te worden geplaatst. De kopers die deelnemen aan de stemming noteren het gemak en de duurzaamheid van de modellen van deze bedrijven. Tegelijkertijd zijn er enkele opmerkingen: in sommige gevallen merken gebruikers op dat, naast een aantrekkelijk uiterlijk, sommige modellen niet voldoende betrouwbaar zijn.Dit geldt voor producten gemaakt van planken (LSDP): er zijn geen klachten over dressoirs van massief hout.

Mooie voorbeelden in het interieur

 • Een compacte gekrulde ladekast met een originele gevel gemaakt met een plantenprint ziet er bijzonder stijlvol uit: hij past harmonieus bij de witte kleur van de wanddecoratie, onderbreekt het interieur niet en heeft een steun in de vorm van een vaas met een ongewone vorm met bloemen.
 • Een witte ladekast met een spiegel en glazen vitrines, lades en vergulde zijdeuren is een uitstekende kamer-minibar, versierd met verse bloemen en een tafellamp met een staande lamp in dezelfde stijl.
 • Een stijlvolle houten ladekast met een extra open bodemplank, gebeeldhouwde poten en bloemensnijwerk is een versiering van de woonkamer: door hem aan te vullen met twee koffers, een tafellamp, boeken en een originele klok, creëer je een bijzondere sfeer.
 • Het dressoir-dressoir versierd met gesneden en verguld decor, bestaande uit een klassieke rechthoek en een hangende structuur in de vorm van een open plank, kan de stijl van het eetgedeelte in een gastvrije woonkamer ondersteunen: het is gemaakt in de schaduw van de eethoek en past harmonieus in het ontwerp van een lichte kamer.
 • Een dressoir met een gespiegelde voorkant en een metalen decor van de randen wordt een decoratie van modern design: het ziet er stijlvol uit en voegt ruimte toe aan het interieur.

Zie de volgende video voor informatie over het kiezen van een ladekast in de woonkamer.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair