Mooie en stijlvolle schilderijen kiezen voor de woonkamer

Inhoud
  1. Eigenaardigheden
  2. Keer bekeken
  3. Materiaal
  4. Afmetingen (bewerken)
  5. Kleuren voor de woonkamer
  6. Stijl en inrichting
  7. Welke te kiezen?
  8. Ontwerptips
  9. Mooie voorbeelden en opties

Als je niet weet hoe je de woonkamer moet inrichten, kies dan voor schilderijen. Gelukkig kun je nu een optie vinden voor elke stijl die er organisch uitziet in het interieur van de kamer.

Eigenaardigheden

Foto's zijn goed omdat ze geen vrije meters in beslag nemen. De gehele ruimte kan naar eigen inzicht worden gebruikt. De muur wordt nog steeds niet op een andere manier gebruikt, wat betekent dat deze bezet kan worden met schilderijen van verschillende formaten. Ze helpen je zelfs om bijvoorbeeld oneffenheden, onregelmatigheden of oneffenheden te verbergen. Hang het schilderij gewoon op de juiste maat en je hoeft het behang niet opnieuw te lijmen.

Een ander belangrijk pluspunt is dat de schilderijen in verschillende prijscategorieën worden gepresenteerd, waardoor iedereen iets van zijn gading kan vinden en het budget niet te boven gaat.

Je kunt het kopen als een creatie van een jonge auteur, die over een paar jaar misschien tien keer duurder wordt, of je kunt rondkomen met een reproductie van Van Gogh of Monet.

Keer bekeken

Voor de hal kun je verschillende schilderijen kiezen, of zelfs je eigen foto's of tekeningen gebruiken.

Materiaal

Ten eerste kunnen schilderijen in de woonkamer van verschillende materialen worden gemaakt. Dit geldt voor zowel canvas als verf. Kunstenaars schilderen op gewoon papier, wandtapijten en houten planken. Maar de traditionele optie is nog steeds eenvoudige olieverfschilderijen op canvas.

Wat betreft de kleuren, de helderste zijn de doeken die zijn beschilderd met acryl of olie. Meer delicate afbeeldingen worden verkregen bij het werken met aquarellen. In een monochroom interieur zien foto's getekend met inkt of potlood er goed uit.

Tegenwoordig zijn ook diverse posters of afbeeldingen geprint op een 3D-printer populair. Ze zien er ongewoon uit en zullen een kinderkamer of een kamer perfect in een moderne stijl versieren.

Afmetingen (bewerken)

Ook een groot of klein appartement is belangrijk.

Het selectieprincipe is meestal heel eenvoudig: hoe ruimer de kamer, hoe groter het formaat van het schilderij dat kan worden gekozen om het te decoreren.

U kunt ook interessante modulaire schilderijen gebruiken. Ze vertegenwoordigen één beeld dat in verschillende delen is verdeeld. In plaats van modulaire schilderijen in een ruime kamer, kun je echter altijd meerdere kleine ophangen, waardoor een interessante compositie ontstaat.

Maar voor een kleine kamer is het beter om een ​​kleine foto in een nette lijst te vinden.

Met de juiste afbeelding kun je zelfs het uiterlijk van de kamer veranderen. Om dit te doen, is het de moeite waard om het canvas in de woonkamer met een verticaal patroon op te pakken. Maar afbeeldingen met horizontale patronen zullen de ruimte visueel breder maken.

Kleuren voor de woonkamer

Het is ook belangrijk om het juiste kleurenschema te kiezen. Meestal is een schilderij slechts een decorstuk, dus alle andere details moeten zich eraan aanpassen, en niet andersom. Het schilderij moet worden gecombineerd met meubels, behang en gordijnen. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met de kleur van de muur waaraan het schilderij hangt. Je kunt een afbeelding kiezen die onderdeel lijkt te worden van deze achtergrond, of je kunt het canvas gebruiken als een helder accent tegen de achtergrond van een beige muur.

Wat je zeker niet moet doen is een lichte foto op een te lichte of juist donkere achtergrond hangen. In dit geval zal ze onzichtbaar en onopvallend zijn.

Als je niet kunt beslissen welk kleurenschema je moet kiezen voor het inrichten van een kamer, stop dan bij zwart-wit of pastel.In bijna alle gevallen zal een dergelijke decoratie zo goed mogelijk in het interieur van de kamer passen.

Stijl en inrichting

Portretten en landschappen zijn geschikt voor bijna elke interieurstijl. Voor elk van de richtingen is het gebruikelijk om hun eigen details te kiezen.

minimalisme

Kies je voor minimalisme, dan zul je dol zijn op heldere abstracties of stijlvolle modulaire opties. Je kunt ook een afbeelding kiezen waarbij een herkenbaar object zich op een effen achtergrond bevindt. Bijvoorbeeld een takje van een orchidee of een tulp in een vaas. De afbeelding kan zowel gedetailleerd als een eenvoudige abstractie zijn.

Ook monochrome afbeeldingen of dezelfde ingetogen foto's passen perfect in deze stijl. Ze zien er goed uit, zowel in een ascetische lichte kamer als tegen de achtergrond van een lichte muur.

Klassiek

Ondanks de populariteit van schilderijen in een moderne stijl, blijven de klassiekers relevant. Als je old school en academische kunst waardeert, dan kun je je woonkamer inrichten met een van de reproducties van klassieke schilderijen. Of pak gewoon een eenvoudig en begrijpelijk beeld van een bos of een slapende stad.

En om de afbeelding in klassieke of moderne stijl in het interieur te laten passen, moet u ook een geschikt frame kiezen. Bijvoorbeeld van hout of versierd met vergulding of patronen.

Zolder

In een kamer in loftstijl zien heldere afbeeldingen in de pop-artstijl er interessant uit. Ze zijn gekleurd, opvallend en op het eerste gezicht herkenbaar. En in plaats van een duur schilderij van Marilyn Monroe te kopen, hoef je alleen maar een stijlvolle poster of poster te kopen.

Verschillende landschappen geschilderd in olieverf of aquarel staan ​​ook goed in een ruim atelier. Tegen de achtergrond van een bakstenen muur ziet zo'n felle kleurvlek er organisch uit.

Als je in een studio woont met een woonkamer in loftstijl, kun je je kamer inrichten met kleurrijke handgeschilderde schilderijen. Laat je innerlijke kunstenaar los en creëer iets levendigs, ongeacht regels en beperkingen.

Zo'n kleurenfoto zal de aandacht trekken en een heldere en originele interieurdecoratie worden.

Scandinavische stijl

Veel mensen houden ook van de Scandinavische stijl. Stijlvolle bloemenlandschappen, schilderijen met de zee of bloemen sieren de woonkamer met een licht interieur en houten meubilair. En om jezelf onder te dompelen in de sfeer van het koude Scandinavië, kunnen de muren worden versierd met afbeeldingen van fjorden, gletsjers of noordelijke bossen.

Welke te kiezen?

Bij het kiezen speelt stijl een belangrijke rol. Dus in een kamer die is ingericht in Engelse stijl, ziet een foto in de "klassieke" stijl er het beste uit, en in een halflege woonkamer is het beter om eenvoudige foto's op te hangen zonder een overvloed aan getekende details.

Houd rekening met de grootte van de kamer, evenals de combinatie van doeken met meubels. Om de bank bijvoorbeeld groter te laten lijken, kun je er meerdere kleine schilderijtjes boven hangen.

Ontwerptips

Een schilderij kiezen voor in de woonkamer is niet zo moeilijk. Het is veel moeilijker om meerdere afbeeldingen tegelijk in één woonkamer te combineren.

De eenvoudigste manier is om een ​​compositie samen te stellen uit verschillende schilderijen. Ze kunnen in verschillende technieken worden uitgevoerd, maar moeten tegelijkertijd met elkaar worden gecombineerd.

Hang je meerdere schilderijen van een auteur op, dan kun je ze beter naast elkaar plaatsen. Je kunt ook dezelfde frames voor hen kopen.

Let bij het kiezen van reproducties van beroemde schilderijen op kwaliteit en detail. Zelfs een goedkope reproductie mag er niet uitzien als een ronduit goedkope.

Onnadenkend foto's in de woonkamer hangen is ook een vergissing. Denk erover na voordat je er een compositie van maakt en overweeg hoe de plaatsing van schilderijen de perceptie van het interieur zal veranderen.

Grote schilderijen zijn bijvoorbeeld aan te raden om op een behoorlijke afstand van elkaar te hangen.

Dit wordt gedaan zodat elke foto afzonderlijk kan worden bekeken en de afbeeldingen erop niet samenvloeien. Modulaire schilderijen zijn een uitzondering.

Als je maar één foto wilt ophangen, is een heldere afbeelding in het midden voldoende.En om de lege ruimte te vullen, is het juist de moeite waard om meerdere schilderijen aan de muur te plaatsen.

U kunt ook afbeeldingen selecteren op basis van hun onderwerp. Dus boven het eetgedeelte is er bijvoorbeeld een plek voor stillevens met vers fruit, en een landschap zal de plek voor ontspanning versieren, die volgens het kleurenschema moet worden gekozen.

Voordat je een foto in je woonkamer ophangt, moet je rekening houden met al deze kleine dingen, controleren of de afbeelding geschikt is voor het thema en of deze goed past bij het interieur en er niet uitziet als een vreemd object in de kamer.

Mooie voorbeelden en opties

Een mooi schilderij kan niet alleen dienen als decoratie in een appartement, maar ook als een handig hulpmiddel om een ​​ruimte in te delen of bepaalde problemen te verbergen.

Dus als bijvoorbeeld een van de muren in het appartement verduisterd is of de hele kamer te somber lijkt, kun je het interieur een beetje nieuw leven inblazen met een licht detail. Dit voorbeeld zal iedereen aanspreken die niet in een kleine donkere kamer wil wonen.

Je kunt een eenvoudig interieur ook verdunnen met een helder accent, bijvoorbeeld een impressionistisch canvas.

De "artistieke muur" kan een ongebruikelijke ontwerpoplossing worden genoemd. Deze zet wordt door veel kunstliefhebbers gebruikt. In dit geval is de hele muur versierd met afbeeldingen van het plafond tot de vloer. Het is het beste om producten in hetzelfde thema of in hetzelfde kleurenschema te kiezen.

Als u van plan bent het canvas op te hangen in een klassiek ingericht interieur, kunt u beter kiezen voor de standaardopstelling van de doeken. In een klassiek interieur hangen schilderijen symmetrisch en netjes. De beste locatie is boven de bank. Wat de schilderijen zelf betreft, zijn portretten of landschappen die in olieverf zijn geschilderd geschikt.

Als je na het plaatsen van één foto de muur leeg lijkt, dan kun je deze aanvullen met meerdere kleinere schilderijen.

Veel mensen willen hun kamer niet decoreren met een schilderij, omdat ze hiervoor een gat in de muur zullen moeten maken. Dit kan worden voorkomen door het schilderij simpelweg op een plank of tafel te plaatsen. In dit geval zijn de selectieprincipes nog steeds hetzelfde.

Voor degenen die weten hoe ze met hun eigen handen schoonheid kunnen creëren, kun je een prachtige handgemaakte tekening voor iedereen ophangen.

Zelfs als je niet weet hoe je als een professional moet tekenen, kun je altijd een eenvoudige abstractie op papier maken. Nou, of vertrouw dit bedrijf toe aan je kind.

Er zijn nu veel getalenteerde makers die voortdurend levendige kunstwerken maken die het waard zijn om je woonkamer te versieren. Kies wat je leuk vindt en gebruik het om je interieur mee te decoreren. De kamer zal meteen schitteren met nieuwe kleuren.

Zie de volgende video voor informatie over het kiezen van het juiste schilderij voor uw huis.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair