Hoe combineer je een woonkamer en een kinderkamer in één kamer?

De woonkamer is een van de belangrijkste kamers in elk huis. De meeste ontwerpers besteden er veel aandacht aan, omdat in deze kamer de huishoudens zowel ontspannen als gasten ontmoeten, samenkomen met het hele gezin en zelfs slapen. De laatste optie is mogelijk in gevallen waarin de woonkamer wordt gecombineerd met andere functionele ruimtes, bijvoorbeeld met een kinderslaapkamer.

Combinatiefuncties

Tegenwoordig is het voor niemand een geheim dat de woonkamer een multifunctionele ruimte is en dat meerdere belangrijke zones er gemakkelijk in gecombineerd kunnen worden. We hebben het niet alleen over ouderwetse studio's zonder plafond, maar ook over kleine en ruime appartementen.

De combinatie van een hal en een kinderkamer is vrij specifiek., vooral als we het niet hebben over een baby die in een klein wiegje slaapt, maar over een tiener die meer meubels nodig heeft. Voor schoolkinderen is het noodzakelijk om niet alleen een slaapplaats, maar ook een comfortabele studentenhoek vakkundig uit te rusten. Meestal bestaat het uit een bureaublad, planken of planken. We mogen de speelruimte niet vergeten.

Vooral zorgvuldig en vakkundig is het de moeite waard om na te denken over de indeling van de woonkamer in de aangegeven zones in het geval dat we het hebben over een klein eenkamerappartement.

In dergelijke krappe omstandigheden moet u voorzichtig zijn bij het combineren van een groot aantal meubels en verschillende afwerkingsmaterialen. Anders loop je het risico een oncomfortabel en rommelig interieur te creëren, waarin alle gezinsleden zich ongemakkelijk zullen voelen.

Bij het combineren van de kinderkamer en de woonkamer wordt een van de belangrijkste rollen gespeeld door de kwestie van competente zonering beschikbare ruimte. Gelukkig kun je tegenwoordig in winkels veel comfortabele en aantrekkelijke ontwerpen vinden, met behulp waarvan het mogelijk zal zijn om de kamer subtiel maar merkbaar in zones te verdelen. Ook wenden veel ontwerpers zich bij hun ontwikkelingen tot de zonering van de kamer met behulp van verschillende afwerkverven en lichtbronnen.

Het is vermeldenswaard dat speciale aandacht moet worden besteed aan verlichting in dergelijke omstandigheden.

Vergeet niet dat in het gebied waar de student of baby zal slapen, er niet te fel en opdringerig licht mag zijn.

Als u zich niet aan deze eenvoudige regel houdt, zal het vrij moeilijk zijn om in een dergelijke omgeving in slaap te vallen, wat overdag kan leiden tot prikkelbaarheid en slaperigheid van het kind.

Het belangrijkste dat u in dergelijke ruimtes moet vermijden, is overbelasting van meubels. Experts raden aan om op het grondgebied van dergelijke woonkamers, gecombineerd met kinderhoeken, de optimale hoeveelheid van de meest noodzakelijke meubels te plaatsen. Het is raadzaam om de voorkeur te geven aan transformeerbare structuren, die compact en mobiel zijn in opgevouwen toestand en ruim en gemakkelijk te gebruiken in uitgevouwen toestand.

Hoe splitsen en verbinden?

De eigenaren van zowel compacte als ruime appartementen stellen zich vaak de actuele vraag hoe verschillende functionele ruimtes goed te verdelen of te verbinden. In feite is er niets bijzonder moeilijk hier.

Zo kan een zonering van twee totaal verschillende kamers (hal en kinderkamer) gedaan worden door een hoogwaardig en doordacht project van het toekomstige interieur te ontwikkelen. Hier is het de moeite waard om de beelden van de kamers te bekijken. Ontwerpers beweren dat het het eenvoudigst is om de ruimte te verdelen met een oppervlakte van 30 vierkante meter. m, en het moeilijkste is de combinatie van een woonkamer en een slaapkamer op een oppervlakte van 15 m². m. In te krappe omstandigheden zal volledige zonering zeer moeilijk uit te voeren zijn.

Momenteel zijn er veel mogelijkheden om de woonruimte in te delen. Om dit te doen, kunt u meubels, speciale scheidingsstructuren, verschillende afwerkingsmaterialen en contrasterende tinten gebruiken.

Kleur

Je kunt de beschikbare ruimte indelen in verschillende kleuren. Deze oplossing is niet alleen mooi en stijlvol, maar ook zuinig qua woonruimte. In de hal kan bijvoorbeeld het woongedeelte worden gemarkeerd met licht behang en donker parket, en de kinderhoek - met pastelkleurige doeken met delicate patronen of geometrische vormen en beige laminaat.

Veel hangt hier natuurlijk af van de grootte van de ruimte. In een te compacte omgeving is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan lichtere en frissere kleuren die de ruimte visueel vergroten. Op het plafond zijn zelfs verschillende tinten afwerking te vinden.

Het is toegestaan ​​​​om niet alleen contrasterende combinaties te gebruiken. In kamers met verschillende functionele gebieden kan alles in één kleur worden gedaan, maar in verschillende tinten. Ze kunnen verschillen door een paar of door een groter aantal tonen.

Het wordt niet aanbevolen om te felle en bonte kleuren te gebruiken in het ontwerp van de kinderruimte. Ze zullen niet alleen opvallen in het algemene ensemble van de woonkamer, maar zullen ook voorkomen dat het kind snel in slaap valt en zijn emotionele stabiliteit verstoren. Het is beter om te kiezen voor meer rustige en neutrale kleuren die de leden van het huishouden niet irriteren.

bij het licht

De gemeenschappelijke ruimte van de hal en de kinderkamer zijn door licht in te delen. Experts raden aan om een ​​kindergedeelte naast een raam te plaatsen. Op dergelijke plaatsen is er altijd voldoende natuurlijk licht en frisse lucht, wat erg belangrijk is voor een groeiend organisme.

Als de werk- of slaapplaats van de student zich niet bij de raamopening bevindt, kunt u zich wenden tot kleine wandkandelaars. Vergeet niet dat er een tafellamp met een geschikte stijl op het bureaublad aanwezig moet zijn. Het is beter om een ​​verstelbaar model te kopen, waarbij het lichtvermogen naar eigen inzicht kan worden gewijzigd.

Door de werkingsrichting van de lichtbronnen kan je de ruimte in verschillende zones verdelen. Met behulp van spots kunt u bijvoorbeeld de aandacht vestigen op de belangrijkste items van het interieur. Ook zijn staande lampen en plafondkroonluchters geschikt om de ruimte te verdelen, die moet worden gekozen in overeenstemming met de hoogte van de plafonds en het oppervlak van de kamer. Deze apparaten worden aanbevolen om rond de omtrek van de hal en de kinderkamer te worden geplaatst. Wat de hangende apparaten betreft, deze kunnen in een rij aan het plafond worden geïnstalleerd.

Meubilair

Je kunt de kamer met de kinderkamer in zones onderbrengen met verschillende meubels. In een woonkamer, gecombineerd met een kinderhoek, is het de moeite waard om niet omvangrijke, maar functionele structuren te plaatsen die niet te veel ruimte innemen.

Het kindergedeelte wordt meestal gescheiden van de woonkamer met behulp van grote (binnen redelijke grenzen) objecten. Het kan bijvoorbeeld een zachte bank zijn, planken met planken voor boeken (het wordt aanbevolen om open structuren te kopen) of dressoirs die bij de stijl passen. Door een kamer op te delen met hoge meubelen, creëer je meer intieme en intieme ruimtes. In dergelijke omstandigheden voelt een persoon zich rustiger.

Multifunctionele meubelen vind je tegenwoordig in winkels, ook ideaal voor het indelen van ruimtes. Deze structuren omvatten een bureau of computerbureau, gecombineerd met een open rek en zijkast. Dergelijke meubels zullen een uitstekende oplossing zijn voor een schoolkind, omdat het mogelijk is om er boeken en notitieboekjes in op te bergen, en om verschillende decors en gadgets te hebben.

Bij de keuze van het meubilair dat de ruimte scheidt, is het natuurlijk noodzakelijk om te vertrouwen op het beeldmateriaal en de indeling van de kamer. Als de kamer ruim genoeg is, kun je je wenden tot meer indrukwekkende items zoals een kledingkast.

Maar zelfs in dergelijke omstandigheden is het de moeite waard om modellen te hebben met glazen deuren of inzetstukken die het interieur lichter en frisser maken.

De stijl bepalen

Ontwerpers raden aan om de woonkamer en de kinderkamer zo in te richten dat ze op dezelfde manier worden gemaakt. Er mogen geen uitgesproken stilistische verschillen tussen hen zijn. Er zijn echter enkele vrij aantrekkelijke uitzonderingen op de regels, waarbij er combinaties van verschillende stijlen zijn.

In een

Woonkamers samen met kinderkamers zijn meestal in dezelfde stijl ingericht. Als dit bijvoorbeeld een prachtige klassieker is, moet u in een dergelijk interieur meubels van natuurlijk hout gebruiken, evenals afwerkingsmaterialen in rustige en neutrale tinten. Plaats geen overdreven kleurrijke, glazen of metalen voorwerpen in dergelijke ensembles, omdat ze meer geschikt zijn voor moderne stilistische trends.

Zelfs de scheidingspartities (indien aanwezig) moeten in de hoofdstijl zijn. In een meer vooruitstrevend en futuristisch interieur is het bijvoorbeeld de moeite waard om glasstructuren te hebben met elegante matte patronen. De basis van dergelijke producten kan van plastic of metaal zijn.

Als je zo'n gecombineerde ruimte maakt, moet je niet vergeten dat de kinderzone geen overmatige stevigheid en pretentie nodig heeft. Bij het maken van bijvoorbeeld een duur meubel in de richting van Rococo, moeten zachtere en meer discrete details in de genoemde stijl in de kinderruimte worden gebruikt. Vermijd overdreven felle en luxueuze kleuren. Kies liever voor neutrale en zachte tonen.

Onverschillig

Tegenwoordig wenden veel appartementeigenaren zich tot het spel van contrasten en kiezen ze een stijl voor de woonkamer, gecombineerd met de kinderkamer. Zo ziet een goed ingerichte ruimte er origineel en fris uit, waarbij voor de hal de klassieke richting is gekozen en voor de kinderhoek hi-tech.

U moet echter heel voorzichtig zijn met dergelijke ontwerpoplossingen, omdat ze te verschillende stromen hebben.

De zalen waarin twee stijlen dicht bij elkaar botsen zien er goed uit. Het kan bijvoorbeeld de delicate Provence en het rustieke land zijn, luxe Empire-stijl en eclecticisme, hi-tech en minimalisme. Als u zich tot dergelijke harmonieuze tandems wendt, vergeet dan niet dat de extra congestie van de kamer overbodig is.

Indelingsmogelijkheden voor de omgeving

Het is geen gemakkelijke taak om een ​​​​klein gebied uit te rusten, waarin zowel een hal als een kinderkamer is. Zoals hierboven vermeld, in een kamer van 15 of 16 m². m, is het onwaarschijnlijk dat het mogelijk zal zijn om deze twee belangrijke zones correct en comfortabel te plaatsen. Voor dergelijke ruimtes zou de ideale oplossing een kinderbed op twee niveaus zijn, waarbij de tweede verdieping is gereserveerd voor een slaapplaats en de eerste een opvouwbare structuur is die bestaat uit een bureau of een tafelblad van een console.

U kunt hoogwaardige zonering maken in kleine gebieden met behulp van verschillende afwerkingsmaterialen en hun kleuren. Het is ook mogelijk om vloertapijten in contrasterende kleuren te gebruiken. Leg zo'n canvas onder een zachte hoek in de woonkamer en scheid het dan visueel van de rest van de ruimte.

De situatie is iets eenvoudiger met een kamer met een oppervlakte van 17-18 m². m. In dergelijke omstandigheden neemt in de regel de woonkamer met een rechte of kleine L-vormige bank de hoofdrol en wordt een kleine hoek toegewezen voor een kinderbed. Het kan achter middelhoge boekenkasten of planken in de buurt van gestoffeerde meubels worden geplaatst. Een werktafel met een stoeprand vindt zijn plaats tegenover het bed en neemt niet de ruimte in van de tweede zone.

In de woonkamer-slaapkamer met een oppervlakte van 20 m². m, kunt u de ruimteverdeling veilig aanpakken met behulp van verschillende mobiele scheidingswanden of hangende schermen van lichte stoffen.

Alle interieur items kunnen langs een vrije muur geplaatst worden, en er tegenover, installeer een tv met een kast of open haard.Het is mogelijk om delen met betrekking tot verschillende zones te scheiden met behulp van hoge scheidingswanden aan het plafond of lage gipskarton wandplanken. Hierbij is de juiste berekening van vierkante meters belangrijk zodat er langs de muur voldoende ruimte is voor alle meubels (bank, kasten, bed, bureau).

Bekijk een video over het onderwerp.

Spectaculaire voorbeelden in het interieur

De hal, gecombineerd met de kinderkamer, kan niet alleen comfortabel en functioneel zijn, maar ook erg mooi. Laten we eens kijken naar enkele interessante ontwerpoplossingen.

Een geweldige manier om te zoneren is door een podium op te zetten. Dus in een lichtblauwe woonkamer ziet een vloer met twee niveaus, afgezet met bruin laminaat, er harmonieus uit. De doorgang naar het kindergedeelte, gelegen op het podium, moet worden versierd met laden en nissen met witte kasten. In zo'n omgeving zullen crèmekleurige meubels en heldere accenten van roze en oranje er geweldig uitzien.

De zachte kalk woonkamer kan met een witte gipskartonconstructie worden afgescheiden van de kinderkamer met groene wanden. Licht laminaat ziet er goed uit op de vloer. Textiel in dergelijke omstandigheden kan worden gemaakt in crème en groene kleuren. Verdun pastelkleuren met bruine vloeren en schilderijen met donkere lijsten.

In een kleine woonkamer kunt u een compacte blauwe bank plaatsen en deze scheiden van het sneeuwwitte bed met twee niveaus met behulp van een gipsplaatstructuur zoals trappen. Op de vloer moet u zacht karamelparket of beige laminaat leggen en behang onder de witte baksteen achter de bank lijmen.

In de lichte en ruime kamers vinden een volumineuze geweven bank, een witte ronde poef, een sneeuwwit tv-meubel, een tv en een babybedje hun plaats. Je kunt de twee zones verdelen met behulp van prachtige sneeuwwitte gordijnen of een ongewone vorm van de scheidingswand. In een kamer met blauwe muren zullen bijvoorbeeld lichte doeken met mooie blauwe linten er geweldig uitzien. Bedek de vloer met zachtbruin laminaat en maak het geheel af met monochrome muurschilderingen en een kroonluchter met kristalgarens.

Sommige appartementseigenaren doen het wat makkelijker met het plaatsen van een ledikantje. Ze zetten het samen met de bank, zonder een keuze te maken uit het woongedeelte. Een dergelijke oplossing is tijdelijk en u moet er voorzichtig mee zijn om het gebied niet te overbelasten.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair