Kleedkamer in het appartement

Kleedkamer in het appartement
 1. Kenmerken en voordelen
 2. Keer bekeken
 3. Afmetingen (bewerken)
 4. Accommodatie opties
 5. Interessante ontwerpoplossingen

Dingen opbergen is een van de meest voorkomende problemen van elke moderne persoon.... Ze lossen het op met behulp van vele hulpmeubels die een kleedkamer vormen. Met dit functionele element van het interieur kunt u de opstelling van alle dingen optimaliseren om ze snel terug te kunnen vinden.

Kenmerken en voordelen

Een inloopkast is een aparte ruimte of functionele ruimte voor het opbergen van kleding, schoenen, linnengoed, enz.

Opgemerkt moet worden dat u met de ontwerpkenmerken van dit attribuut veel meer dingen kunt plaatsen dan in een kledingkast of gewone planken of hangers. Er moet ook worden benadrukt dat de kleedkamer een uitstekend ontwerpkenmerk is dat kan worden gebruikt om elk huis te versieren.

Experts verdelen dit ontwerp voorwaardelijk in verschillende zones. De bovenste laag wordt in de meeste gevallen gebruikt om hangers te bevestigen. In de middelste en onderste lagen slaan ze linnengoed, overhemden, schoenen en andere dingen op die een persoon elke dag gebruikt.

Een aparte kleedkamer heeft veel voordelen:

 1. Items bevinden zich op specifieke plaatsen, waardoor het sneller te vinden en te vouwen is.
 2. Grote capaciteit. Dit wordt bereikt door de volledige ruimte te gebruiken. In kleedkamers kunnen cellen direct aan het plafond zelf worden geplaatst. De grootte van de afzonderlijke secties is ook afhankelijk van de behoeften van de eigenaar.
 3. De kleedkamer kan niet alleen worden gebruikt voor het opbergen van kleding en schoenen. Heel vaak worden in deze ruimte een wasmachine, kleine fitnessapparatuur, een strijkplank, enz. geïnstalleerd.
 4. De ontwerpkenmerken van kasten zijn zo origineel dat ze kunnen worden gebruikt om elke stijl te creëren. Deze producten worden op bestelling gemaakt, waardoor u het ontwerp altijd kunt "aanpassen" aan uw wensen en smaak.
 5. Alles kan als hoofdmateriaal worden gebruikt - van hout tot hoogwaardig kunststof. Mooie producten combineren meestal verschillende soorten materialen.
 6. Optimalisatie van de ruimte. Alle spullen worden op één plek opgeborgen, waardoor andere kamers niet volproppen met kleine ladekasten of kasten. Deze vrije ruimte kan voor andere taken worden gebruikt.

Keer bekeken

Kleedkamers zijn individuele systemen die zijn afgestemd op specifieke bedrijfsomstandigheden. Afhankelijk van de ontwerpkenmerken kunnen ze in deze typen worden onderverdeeld.

Geval

Dit type product is heel gebruikelijk, omdat het praktisch en origineel is. Lichaamsstructuren omvatten de combinatie van verschillende elementen die op gewone kledingkasten lijken. Om afzonderlijke onderdelen met elkaar te verbinden, worden speciale meubelbinders gebruikt. Dergelijke producten zijn gemaakt van gelamineerd spaanplaat of natuurlijk hout.

Rompconstructies worden gekenmerkt door verhoogde sterkte. Dit wordt bereikt door planken die op de achterwand rusten. Een van de belangrijkste nadelen van kasten van dit type zijn het complexe productieproces en de minimale parameters voor het bekijken van de cellen.

Paneelsystemen

Deze kledingkasten bestaan ​​uit een speciaal houten paneel dat langs de muur is geplaatst. Aan dit frame zijn hangers, planken en andere elementen bevestigd. Deze ontwerpen worden perfect aangevuld met planken, wat erg belangrijk is voor kleine ruimtes.Dergelijke kasten zijn relatief zeldzaam, omdat ze duur zijn. Dit wordt verklaard door het gebruik van natuurlijk hout (Angara grenen), dat duurzaam en milieuvriendelijk is.

Draadframe

Constructies van dit type zijn verschillende afzonderlijke modules die naast elkaar worden geïnstalleerd. Een onderscheidend kenmerk van hen is het gebruik van een metalen rek als ondersteuning, wat de installatie van de achterwand uitsluit. Deze modules zijn volledig functioneel, dus hun locatie kan worden gewijzigd afhankelijk van uw behoeften.

Afmetingen (bewerken)

Dergelijke systemen zijn al lang geleden verschenen, waardoor het mogelijk was om hun optimale afmetingen te vinden en vooral. Bij de ontwikkeling ervan is het belangrijkste de bruikbaarheid en toegankelijkheid van alle cellen. De kleedkamer wordt gekenmerkt door verschillende klassieke parameters:

 • De breedte van de zone of ruimte moet minimaal 3 m zijn. De minimale diepte moet 1,7 m bedragen, dit komt door de aanwezigheid van kluisjes die een dergelijke ruimte innemen. Een kamer met deze parameters ziet er praktisch en comfortabel uit.
 • Het optimale gebied voor een kleedkamer is 6-8 m². Experts zeggen dat u met een goede planning volledige functionaliteit en een grote capaciteit kunt krijgen, zelfs op een oppervlakte van maximaal 4 m² M. Deze aanpak is heel gebruikelijk in kleine appartementen waar de ruimte ernstig beperkt is.

Accommodatie opties

Een van de belangrijkste problemen bij het inrichten van kleedkamers is het kiezen van een plaats ervoor. Opgemerkt moet worden dat ze in de appartementen van moderne nieuwe gebouwen een speciale zone kunnen toewijzen en deze onmiddellijk kunnen uitrusten. Het hangt allemaal af van het project van het huis en de indeling van het appartement.

Je kunt op verschillende plaatsen een kleedkamer in een gewoon appartement uitrusten.

Voorraadkast

Het gebied van deze kamer is meestal klein, maar het is voldoende om planken op te nemen. Het belangrijkste is om de juiste meubels te kiezen. Je kunt alles in de voorraadkast gebruiken - van gewone schoenendozen tot metalen rekken. Als de stijl van deze plek belangrijk voor je is, geef dan de voorkeur aan meubels in lichte kleuren. Dit vergroot de ruimte visueel.

Hoek van de kamer

Voor dergelijke doeleinden mogen alleen grote kamers worden gebruikt, omdat de structuur behoorlijk veel ruimte in beslag zal nemen. Planken in dergelijke systemen worden geïnstalleerd in de vorm van de letter "L". Als de ruimte het toelaat, kunt u het bovendien afschermen met een scheidingswand die zich uitstrekt vanaf de uiteinden van de muurconstructies.

Niche van een studio-appartement

Dit is een geweldige optie om de kleedkamer van de hoofdruimte te scheiden. Hiervoor worden zowel glazen als houten scheidingswanden gebruikt. Soms worden nissen eenvoudig omheind met gordijnen of decoratieve stof. Binnenin kunt u volwaardige rekken en veel verschillende planken installeren.

In loop kasten

Dergelijke ontwerpen kunnen gemakkelijk worden omgezet in een kleine kleedkamer. U hoeft slechts een paar planken te verwijderen of toe te voegen om de opslagruimte voor verschillende items te optimaliseren.

Loggia of balkon

Houd er rekening mee dat u hier alleen kasten of planken kunt plaatsen als de ruimte geïsoleerd is. Vaak wordt een vergelijkbare benadering gevonden op loggia's die worden gecombineerd met een gemeenschappelijke ruimte.

Vorming van een scheidingswand in de slaapkamer

Deze optie is geschikt voor grote kamers. Zonering voor de kleedkamer wordt uitgevoerd met behulp van gipsplaten of spaanplaat. De vorm en grootte van deze plek is individueel gekozen om maximale capaciteit te bieden in een klein gebied.

Opgemerkt moet worden dat het kiezen van een plek voor een kleedkamer een persoonlijke benadering is, inclusief de kenmerken van de woonruimte en het volume van de opgeslagen items. Veel eigenaren van brede gangen kunnen planken direct bij binnenkomst in het appartement installeren.

Interessante ontwerpoplossingen

Een van de nieuwste trends is de locatie van het zogenaamde eiland in het midden van een kleine kleedkamer - een ladekast waarop je verschillende accessoires kunt plaatsen.

Een originele toevoeging kan ook zijn verschillende spiegeloppervlakken op de muren van de kleedkamer, gedecoreerd in witte tinten, en een lichte kristallen kroonluchter die past bij de kleur van het meubilair.

Een ander origineel idee is om een ​​kaptafel toe te voegen aan de kleedkamer. Het wordt geïnstalleerd in ruime kamers met goede verlichting. De tafel is gemaakt voor de hoofdstijl van de zone, maar is versierd met klassiek houtsnijwerk, decoratieve handgrepen en een grote spiegel.

Een kleedkamer in landelijke stijl is goed, maar het is passend als de rest van de kamers in de woning in dezelfde stijl zijn ingericht.

Voor ruime inloopkasten is een houten kastsysteem acceptabel en in het midden zijn er originele poefs uitgerust met wielen, die een soort ensemble vormen. Het ziet er vrij streng uit, maar zo'n regeling is handig voor gebruikers.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair