Kledingkast systemen

 Kledingkast systemen
 1. Functies en doel
 2. Soorten structuren
 3. Materialen (bewerken)
 4. Kledingkast systeem accessoires
 5. Accommodatie opties
 6. Afmetingen (bewerken)
 7. Populaire fabrikanten
 8. Beoordelingen

Garderobesystemen zijn meubels die gemak, ergonomie creëren en ruimte besparen in een huis of appartement. Hun belangrijkste voordeel is dat het, vanwege de verscheidenheid aan aanbiedingen op de markt en moderne productietechnologieën, mogelijk is om interieurcomponenten voor elke smaak te kiezen, rekening houdend met de kenmerken van de kamer.

Functies en doel

De kledingkast is ontworpen om kleding en huishoudelijke artikelen netjes op één plek op te bergen, zonder tijd te verspillen aan het zoeken naar het juiste. Het is geen geheim dat zelfs een ruime en ruime kledingkast niet voldoende is om de omringende ruimte te optimaliseren en orde op zaken te stellen in elk huis.

De verscheidenheid en brede mogelijkheden van montage en montage stellen u in staat om de opstelling van items systematisch te regelen, waardoor de eigenaar een gevoel van rust en comfort krijgt.

Soorten structuren

In het huidige stadium worden vier hoofdopties onderscheiden, en om een ​​idee te hebben van welke van hen het meest optimaal moeten worden, is het de moeite waard om in detail op elk van hen in te gaan.

Gaasstructuren

Mesh (ook wel honingraat genoemd) verwijst naar scharnierende systemen. Hun basisprincipe is de aanwezigheid van een ondersteunende structuur, bestaande uit kant-en-klare metalen balken, die horizontaal en verticaal aan de muur zijn bevestigd.

Verticale balken zijn uitgerust met bevestigingsmiddelen, met hun hulpmanden en planken voor het opbergen van dingen zijn geïnstalleerd.

De maasstructuur van manden, planken en schoenaccessoires lijkt in eerste instantie nogal ongebruikelijk en zelfs exotisch voor de Russische consument, die gewend is aan massieve Sovjetmuren en kledingkasten. Het is echter juist dit ontwerp dat niet alleen praktisch, maar ook gebruiksgemak biedt. Dingen krijgen regelmatig toegang tot lucht, krijgen geen onaangename geur tijdens langdurige opslag en open planken en laden laten je meteen zien waar het gewenste item is.

Het onbetwiste pluspunt van cellulaire systemen zit ook in hun mobiliteit. Elke module kan eenvoudig worden verwijderd en verwisseld met een andere, verwijderd of verplaatst. Zo'n kledingkast ziet er altijd uit als een unieke ontwerper, is gemakkelijk te gebruiken en heeft veel combinaties.

Je kunt het aantal items verkleinen of vergroten zonder dat je moeite hebt ze te plaatsen.

Een van de opvallende kenmerken van de complete set - gaasdragers waarvan de hoogte en afmetingen willekeurig kunnen worden aangepast, afhankelijk van de wensen van de consument. Ze zijn ook handig om naar eigen inzicht te dragen en te verplaatsen.

Kolomstructuren

Frame (of kolom) verschillen van scharnierende omdat hun bevestigingsmiddelen zijn ontworpen voor metalen buizen die met de ene rand tegen de vloer rusten en met de andere tegen het plafond, wat een sterk metalen frame creëert. De kolommen zijn voorzien van bevestigingsmiddelen voor planken en lades.

Het resultaat is een modieus en visueel licht ensemble, bestaande uit een frame op rekken en houten planken.

Zo'n systeem is heel eenvoudig zelf te demonteren en in elkaar te zetten, dus perfect voor mensen die door de aard van hun leven en werk vaak van plaats naar plaats verhuizen. Het kan overal worden geïnstalleerd: in de gang of in de kamer.Dit bespaart veel meer ruimte dan het installeren van een kledingkast of klassieke kledingkast: open inbouwkasten geven zowel een visueel als een daadwerkelijk effect van het vergroten van elke ruimte.

De constructie oogt licht, elegant en is tegelijkertijd door de sterkte van de dragende kolommen bestand tegen vrij zware belastingen.

De afwezigheid van deuren en muren, in de aanwezigheid van veel planken, kan kopers die niet gewend zijn om regelmatig hun spullen op orde te houden, enigszins in verwarring brengen. Het zal onmogelijk zijn om de 'creatieve chaos' te verdoezelen die uit gewoonte of haast is ontstaan. Daarom zijn zetsystemen van een open type het meest geschikt voor mensen wiens karakter zich onderscheidt door nauwgezetheid, pedanterie en een constante liefde voor orde.

Rompconstructies

Kasten (of klassieke) zijn nog steeds populair bij kopers vanwege hun vertrouwde uiterlijk in de vorm van verschillende elementen die zijn vastgemaakt met stropdassen. Ondanks het feit dat deze optie behoorlijk veel ruimte in beslag neemt in kleine kamers, zal het de eigenaar altijd verrassen met zijn bruikbaarheid, betrouwbaarheid en lage prijs.

De kleedkamer kan worden ingebouwd of geprefabriceerd, gemaakt van verschillende modulaire secties. Een veelvoud aan planken en compartimenten is altijd een onbetwistbaar voordeel voor diegenen die de mogelijkheid waarderen om de optimale hoeveelheid dingen binnenin met verstand en ordening te rangschikken. Een goede ruimtelijkheid, evenals de aanwezigheid van muren en deuren, zorgen ervoor dat dingen niet op de grond vallen, zelfs als het interieur een puinhoop is.

Kastmeubilair kan er echter behoorlijk massief en omvangrijk uitzien, vooral in kleine kamers. Daarom is het beter dat de ruimte waarin het is geïnstalleerd zo groot mogelijk is, bij voorkeur gescheiden.

Bovendien kunnen de modules van een klassieke kleedkamer niet worden gedemonteerd en opnieuw worden gerangschikt. Indien nodig kunnen alleen individuele planken worden verwijderd, maar de essentie kan niet worden gewijzigd.

Paneelconstructies

Panel (of boiserie) is een stijlvol en ultramodern business-class ontwerp, dat niet goedkoop is en er aan de buitenkant erg indrukwekkend uitziet. Het pakket bevat speciale decoratieve wandpanelen. Nadat ze aan de muren zijn bevestigd, worden ze aangevuld met alles wat nodig is voor het functionele gebruik van de kledingkast: planken, laden, stangen.

Dit systeem staat qua mobiliteit op de tweede plaats na het gaassysteem: als je wilt, kun je de planken verwisselen, meer of minder dwarsbalken maken.

Boiserie onderscheidt zich door een speciale stijl, bewaard in de beste tradities van geometrische precisie... Alle lijnen hier zijn strikt evenwijdig aan elkaar in de absolute afwezigheid van verticale scheidingswanden overal, waardoor u defecten in de muren in de kamer visueel kunt verbergen.

Materialen (bewerken)

Spaanplaat en MDF

Natuurlijk is er altijd vraag naar natuurlijke en hygiënisch veilige materialen. Niemand zal betwisten dat natuurlijk hout nauwelijks in staat is om in kwaliteit inferieur te zijn aan iets anders. Iedereen weet echter dat elk huishoudelijk product van natuurlijke oorsprong lang niet altijd betaalbaar is. Daarom bieden fabrikanten klanten een alternatieve optie in de vorm van gelamineerde spaanplaat of MDF, die een hoge mate van bescherming hebben en een minimum aan schadelijke stoffen bevatten.

De belangrijkste voordelen van modules voor kastmeubilair, die van dergelijke materialen zijn gemaakt, zijn de lage prijs en bruikbaarheid van het product:

 • Gelamineerd houten bord imiteert natuurlijk hout van edele soorten. Het oppervlak heeft een speciale coating die zeer goed bestand is tegen mechanische schade en vocht.
 • De fijnverspreide houtfractie wordt ook geproduceerd in de vorm van platen. Het is gemaakt van gedroogde vezels met daaropvolgende verwerking en warmpersen, zonder het gebruik van schadelijke stoffen.

Metaal

Metaallegeringen worden gebruikt bij de vervaardiging van extra elementen en hulpstukken voor kolom- of gaassystemen. De samenstelling omvat staal of aluminium. De producten zijn lichtgewicht en esthetisch aantrekkelijk. Ook roestvrij staal wordt vaak gebruikt. Het is het meest betrouwbare materiaal: het verandert niet van kleur, heeft een lange levensduur.

Voor de decoratie worden ook gelamineerde spaanplaten gebruikt. Glas, acryl en kunststof panelen zijn even populair. Voor een klassieke kleedkamer kan een afwerking van massief hout van waardevolle soorten worden toegepast.

Spiegels

Spiegels en spiegelgevels zijn nodig als er een reden is om de ruimte visueel te vergroten met een kleine kamergrootte. Glaselementen zijn perfect voor glas-in-loodramen en kleine planken. Ze laten licht binnen en openen het zicht op de opgeslagen items.

Kledingkast systeem accessoires

Planken

Planken zijn een essentieel element in elk opbergsysteem. Productiematerialen - gelamineerde spaanplaat, MDF. Ze zijn bestand tegen een groot aantal dingen en maximale belastingen. Kunststof of gehard glas is geschikt voor lichtgewicht artikelen, maar moet met zorg worden behandeld. De mesh-constructie is vooral goed voor het opbergen van tassen, kleine koffers, schoenen.

Opvouwbare, uittrekbare, verwijderbare planken die kunnen worden verplaatst en herschikt zijn erg handig. De uitrolbare planken zijn functioneel en praktisch, ondanks het feit dat ze niet zo vaak worden geproduceerd. In tegenstelling tot conventionele lades, biedt dit type opberger open toegang en stelt u altijd in staat om het gewenste item in een korte tijd te vinden.

Rekken

Rekken zijn ideaal als de kleedkamer zich in een kleine ruimte bevindt, zoals een kast. Een goede oplossing voor dit probleem is een profielrek met meerdere niveaus. Je kunt er genoeg dingen in doen, en het uiterlijk van het product zal het oog verrukken met zijn compactheid en netheid.

Er zijn ook verrijdbare planken op wielen, die zijn gebaseerd op wasmanden gemaakt van duurzame metalen staven. Zo'n structuur kan eenvoudig naar de strijkplank worden verplaatst, het gestreken linnen kan erin worden gevouwen en teruggelegd.

dozen

Dozen kunnen verschillende kleuren en maten hebben, afhankelijk van het gebruiksdoel. Ze zijn gemaakt van dik karton, multiplex, transparant of doorschijnend plastic. Ze kunnen overeenkomen met het hoofdkleurenschema van de kleedkamer, of er een soort decoratie voor worden, waarbij zowel de bruikbaarheid als de helderheid van het kleurenschema worden gecombineerd.

De doos kan overal worden geplaatst, afhankelijk van de grootte van de plank of lade, en je kunt er van alles in opbergen: van kleine huishoudelijke artikelen tot hoeden.

Halters

Ophangstangen zijn onmisbaar in die omstandigheden waarin alles er altijd perfect en verzorgd uit moet zien. Ze zijn op een handige hoogte gemonteerd en kleding wordt er eenvoudig overheen gegooid. Soms worden zachte klemmen gebruikt voor extra fixatie.

Er is ook een complexer intrekbaar ontwerp, dat is uitgerust met een speciaal systeem dat uitglijden voorkomt.

Uitrusting

Fittingen - een set componenten waarmee de kleedkamer wordt geassembleerd. Dit zijn steunrails, ophangrails, beugels, sierpluggen, stangen en haken daarvoor. Door doelgericht gebruik te maken van bepaalde elementen kan elk modulair systeem eenvoudig worden gewijzigd. U kunt een set "Ik zal het zelf in elkaar zetten", die al alles bevat wat u nodig heeft voor de installatie, kopen en, indien nodig, naar eigen goeddunken toevoegen.

Accommodatie opties

Als je je een grote kleedkamer voorstelt waar alles past, van kleding en schoenen tot huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, dan denk je meteen aan een ruim landhuis, een huisje of zelfs een Chroesjtsjov-huis. In dergelijke gevallen wordt vooraf de optimale hoeveelheid vrije ruimte aangegeven in termen van het bouwen van een huis - meestal op de tweede verdieping, naast de slaapkamer en badkamer.

Niet iedereen heeft echter een gelukkige kans om in een landhuis te wonen. Voor de meeste consumenten is de eigenlijke vraag hoe een kleedkamer in een gewoon appartement moet worden uitgerust, waar het aantal vierkante meters tot een minimum beperkt is. Gelukkig maakt moderne technologie het mogelijk om zich aan te passen aan verschillende afmetingen en configuraties van kamers en andere gebouwen. Als je het verlangen en de creativiteit hebt, kun je zelfs onder de trap een gezellige kledingkast uitrusten.

Als er in een kamer of gang een uitsparing is in de vorm van een nis (die vaak wordt aangetroffen in huizen zoals "Stalin's" en "Chroesjtsjovs"), dan is er een uitstekende mogelijkheid om een ​​ingebed systeem te creëren. In huizen van dit type worden vaak verschillende hoekjes en lange smalle gangen gevonden, die niet minder met succes worden gebruikt.

Als de indeling van het appartement de aanwezigheid van een pantry impliceert, kan er gemakkelijk een kleine volwaardige kleedkamer, bestaande uit verschillende secties, in passen.

De slaapkamer is 14-15 m². m. een deel van de muur met een oppervlakte van 3-5 m². m. Omdat de slaapkamer een persoonlijke ruimte is, hoef je je geen zorgen te maken over de garderobe met gesloten deuren. Bovendien kan kleding met een dergelijk ontwerp een ontwerpelement worden, wat op zichzelf een niet-standaard oplossing is.

Soms worden in nieuwe indelingen van appartementen twee badkamers gemaakt, waarvan er één vaak wordt gebruikt voor herontwikkeling van een kleedkamer. Deze optie vereist vaak voorafgaande goedkeuring van huisvesting en gemeentelijke diensten.

Voor kleine ruimtes wordt voorgesteld om zeer interessante alternatieve oplossingen te gebruiken. Een daarvan verdient een aparte beschrijving en is ideaal voor zowel creatievelingen als voor mensen die het niet belangrijk vinden om hun kleding achter kastdeuren te verstoppen. Je moet elke hoek kiezen, daar meerdere rekken met planken plaatsen, lichtmetalen rails voor hangers installeren.

Aan de onderkant is het raadzaam om een ​​kleine ladekast en een paar nachtkastjes te plaatsen.

Een mobiele hanger op wielen past perfect in het totale ensemble. Schoenen moeten ofwel in een la worden opgeborgen of gewoon op een dik decoratief tapijt worden achtergelaten.

Als er toch de wens is om de kledingkast te sluiten, worden hiervoor gordijnen of gordijnen gebruikt, waardoor de rol van schuifdeuren perfect wordt vervuld.

Bij plaatsing is het belangrijk om rekening te houden met nuances als verlichting en ventilatie, zeker als het gaat om een ​​afgesloten ruimte. Om het ontstaan ​​van onaangename geuren en schade aan zaken te voorkomen wanneer de luchtvochtigheid stijgt, is het raadzaam om na te denken over hoe de kleedkamer te ventileren. Allereerst moet u zorgen voor de natuurlijke ventilatie in de kasten. Het is voorzien van een optimale afstand tussen de schouders van 5 cm, terwijl 2-3 cm al krap geplaatst is, wat niet geschikt is voor gesloten systemen.

Er moet voldoende licht zijn om het juiste item in de kledingkast te vinden en bij het passen te beslissen over de combinatie van kledingstukken. Als de kleedkamer groot is, wordt uniforme plafondverlichting gebruikt en als deze klein is, volstaat het om twee of drie spots op verschillende plaatsen te installeren.

Afmetingen (bewerken)

De grootte van de kleedkamer hangt volledig af van de algemene mogelijkheden van de kamer:

 • De minimale oppervlakte van de kamer moet 1,5 tot 2 vierkante meter zijn. m. In dit geval hebben we het over een hoek- of rechthoekige kleedkamer. De hoekkamer heeft meer voordelen: met deze optie kun je een orde van grootte meer opslagruimte krijgen.
 • De meest comfortabele maat wordt beschouwd als van 3,5 tot 5 vierkante meter. m. Met zo'n ruimte is er al genoeg ruimte om bijvoorbeeld een spiegel, lichtbronnen en een paar comfortabele poefs op te hangen.
 • Standaard en optimale kleedkamer - 8 m². m., met een woonoppervlak van 20 tot 24 meter, dat is het dubbele van de minimumcijfers. Er is een grote ruimte om absoluut alles op te bergen - kleding, schoenen, huishoudelijke apparaten en sportuitrusting.

Bij het plannen van garderobesystemen wordt in de regel rekening gehouden met de volgende normen:

 • De diepte van de kast is 50-60 cm, volgens de Europese norm - 56 cm.
 • Voor lange artikelen die op hangers worden bewaard, is de minimale vakhoogte 1,5 m, voor korte artikelen - 1 m, broekvak - 120-130 cm.
 • Voor het gemak van het verwijderen van kleding, moet de afstand tussen de bar en de bovenste plank minimaal 4-5 cm zijn, de hoogte van de planken zelf 35-40 cm en de diepte 40 cm.
 • De optimale breedte van de laden is 40-70 cm, de hoogte is ongeveer 40.

Populaire fabrikanten

 • Elfa is een Zweeds bedrijf. Het is al 60 jaar marktleider in fabrikanten van kastmeubelsystemen. Ze bezit ook het recht om de productie van alle mesh-kasten op te zetten. Elfa is al heel lang bezig met het verbeteren van zijn ambacht, zijn producten zijn een verbazingwekkende combinatie van compactheid en ruimtelijkheid, die ruimte in elke kamer bespaart.
 • Larvij is een Engels bedrijf. De externe textuur is vergelijkbaar met de Zweedse Elfa, maar op de Russische markt is het assortiment van de Engelse fabrikant niet erg divers. Er zijn twee kleuren om uit te kiezen, zilver of wit.

De metalen constructies zijn vrij licht van gewicht, dus de kosten zijn lager dan die van Zweedse concurrenten.

 • Elementsysteem (Duitsland). In de productie gebruikt het hetzelfde principe van een scharnierend honingraatsysteem, maar heeft het een unieke eigenschap: gaasplanken worden met succes gecombineerd met spaanplaatdozen, voor de installatie waarvan de nodige bevestigingsmiddelen worden geleverd.
 • "Kansas" - de klassieke versie, geschikt voor kleine ruimtes. Aan een stang van twee meter lang zijn wasmanden bevestigd. Er zijn alle noodzakelijke elementen om dingen te plaatsen: hoeden en handschoenen kunnen op de bovenste plank worden opgeborgen, hangers zijn ontworpen voor bovenkleding en er zijn drie afzonderlijke secties voor bovenkleding. Onderaan zijn schoenenplanken geplaatst.
 • Komandor is een Pools-Canadees bedrijf dat zich perfect heeft bewezen in de productie van hoogwaardige frame-type meubelen. Het kenmerk is unieke schuifkasten met comfortabele en soepele schuifdeuren. Een gevarieerd assortiment wordt aangeboden door "Castorama".
 • Vitra is een modulair systeem van Russische productie, gekenmerkt door een lage prijs, optimaal voor een economy class. Het produceert niet alleen kleedkamers voor woonruimten, maar ook rekken voor bibliotheken, kantoormeubilair en zelfs commerciële apparatuur.

Een van de features is de mogelijkheid om elke module in hoogte te verstellen.

 • Joker moet ook worden opgemerkt bij Russische fabrikanten. Het belangrijkste kenmerk is de universele bevestiging voor verchroomde stalen buizen met een diameter van 25 mm. Een gevarieerd aantal houders, adapters en andere elementen maken het gemakkelijk om je eigen ontwerp te maken, en sterke planken van gelamineerd spaanplaat zorgen voor stevigheid en duurzaamheid.
 • Home Spase is ook een Russisch bedrijf, beroemd om goedkope mesh-systemen die niet onderdoen voor buitenlandse tegenhangers. De producten zijn niet alleen winstgevend in termen van prijs, maar ook in termen van bedachtzaamheid van de elementen.
 • Ikea. De meest populaire Zweedse fabrikant, die op de wereldmarkt Algot mesh-kasten en Stolmen-kolommen presenteert, betaalbaar, eenvoudig te monteren en te gebruiken.
 • La Falegnami uTissetanta - fabrikanten van luxe Italiaanse meubelen, gebruiken massief hout en laminaat met imitatie van houtpatroon bij de vervaardiging. Afzonderlijke delen van de structuur zijn bedekt met doorschijnend metaalacrylaat en glas, wat niet alleen functioneel, maar ook erg mooi is.
 • Beweging. Move company staat bekend om het schilderen van alle oppervlakken van vulelementen volgens de RAL-catalogus.

Beoordelingen

Klanten die kasten van het Zweedse Elfa kochten, merken het gemak van montage op. Ook de mogelijkheid om de eenvoudigste en meest economische optie te kopen zonder houten elementen, wat ideaal is voor kleine appartementen.

Velen bekritiseren deze fabrikant echter vanwege de hoge prijs, die vaak een van de belangrijkste criteria is voor het kiezen van een bepaald product.

Larvij-systemen blijken ook ideaal te zijn voor kleine ruimtes. Met behulp van eenvoudige ontwerpen kunt u de voorraadkast eenvoudig ombouwen tot een kleine maar functionele kleedkamer die geschikt is voor alle gezinsleden.

De keuze aan mogelijke opties is echter klein, dus de Engelse fabrikant moet rekenen op de meest bescheiden klanten.

Domestic Joker is volgens consumenten bestand tegen zware belastingen dankzij een frame van metalen kolommen die zelfs na 12 jaar dienst niet corroderen en roesten. Het is mogelijk om een ​​slijpmachine met speciale apparatuur te gebruiken voor het snijden van pijpen om de gewenste maat te bereiken.

De massiviteit van de kozijnen, gecombineerd met sterke glaselementen, trekt vooral de staatshoofden en staatsinstellingen aan: banken, postkantoren, advocatenkantoren en notarissen.

Hier vind je vaak Joker meubelsystemen met hun typische metalen zuilen en beslag.

Bij het kiezen van Komandor-systemen letten kopers vooral op een breed scala aan assortimenten, een mogelijkheid om bij elke prijscategorie te stoppen. Een verscheidenheid aan ontwerpen en soorten materialen stelt u in staat om meubels voor elke smaak te kiezen, dankzij de aanwezigheid van glas, plastic, spiegelcoatings, leer met tekeningen in de complete set. Ondanks het feit dat de prijs van dergelijke meubels veel hoger is dan die van andere fabrikanten, komt deze absoluut overeen met de kwaliteit en het niveau van de aangeboden producten.

Bij het kopen van producten van het Russische bedrijf Home Spase, is het belangrijkste voordeel de verscheidenheid aan modules... Hun uitwisselbaarheid, ontwerpflexibiliteit, waardoor u alles wat u nodig heeft in een kleine ruimte kunt plaatsen. Bovendien trekken uittrekbare schoenenrekken met twee niveaus speciale aandacht.

Er is veel vraag naar de producten bij het inrichten van schoolhoeken voor kinderen.

Het modulaire systeem van Vitra heeft zich bijzonder goed bewezen als fabrikant van kantoormeubilair. De bedrijfsleiders die met dit bedrijf hebben samengewerkt, zijn tevreden over de ergonomie, stabiliteit en sterkte van modules en constructies, gebruiksgemak en aantrekkelijk uiterlijk.

Element System behaagt de huishoudelijke consument met traditionele Duitse kwaliteit, bruikbaarheid en lichtheid met een verplichte minimumgarantie van 15 jaar. Eigenaren van dergelijke kasten waarderen de verscheidenheid aan modules, die varieert van gaasplanken tot stabiele en sterke spaanplaatdozen, waardoor het mogelijk is om een ​​groot aantal dingen zo gemakkelijk mogelijk te rangschikken.

IKEA blijft de meest populaire en meest gevraagde Zweedse fabrikant van meubels van welk type dan ook in Rusland. Door de scherpe prijs kunt u de kleedkamer zelf monteren met een minimum aan gereedschap. Kopers houden van de combinatie van uiterlijke eenvoud en bescheiden comfort. Praktische geperforeerde manden worden vooral gewaardeerd door eigenaren - ze zien er esthetisch mooi uit en er vallen geen dingen uit.

Het systeem is eenvoudig te bevestigen, je kunt de planken herschikken en in hoogte verstellen.

De volgende video vertelt je hoe je een mooie en functionele kledingkast van IKEA kunt samenstellen:

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair