Kledingkasten

Kledingkasten
 1. Kenmerken en voordelen
 2. Keer bekeken
 3. Hoogte, diepte, maat
 4. Materiaal
 5. Kleur en decor
 6. Plankenindelingen
 7. Hoe te kiezen?
 8. Interieurideeën

Kledingkasten zijn echte vondsten voor het vakkundig en georganiseerd opbergen van kleding, schoenen en diverse accessoires. Een dergelijk meubel kan meerdere conventionele kastmodellen tegelijk vervangen. Er zijn veel aanpassingen aan dergelijke producten, dus u kunt de ideale optie kiezen voor absoluut elk huis.

Kenmerken en voordelen

Tegenwoordig worden dergelijke elementen in het interieur steeds vaker aangepakt. De populariteit van kasten is te danken aan hun veelzijdigheid en bruikbaarheid. Ze hebben verschillende ontwerpen waardoor ze niet alleen in een grote en ruime, maar ook in een kleine kamer kunnen worden geïnstalleerd.

Deze kastmodellen zijn verrijdbaar. Ze kunnen eenvoudig naar een andere locatie worden verplaatst. Met zo'n mogelijkheid kunt u gemakkelijk en snel een woonruimte modelleren in overeenstemming met de hoofdstijl.

Moderne fabrikanten produceren een grote verscheidenheid aan verschillende garderobekasten. Ze hebben niet alleen verschillende ontwerpen, maar verschillen ook van elkaar in uiterlijk ontwerp. Consumenten kunnen niet alleen een klassiek model in een traditioneel ontwerp kopen, maar ook een originele versie in de Provençaalse of barokke stijl.

Sommige garderobemodellen kunnen worden aangepast. In een multifunctionele en mooie garderobe bijvoorbeeld kan de binnenvulling eenvoudig worden verwisseld. U kunt de ruimte naar eigen inzicht inrichten.

Een ander beslissend voordeel van ruime kasten is de mogelijkheid om huishoudelijke apparaten te huisvesten. Veel huisvrouwen hebben een strijkplank, strijkijzer, stofzuiger en andere soortgelijke voorwerpen in zich.

Sinds kort zijn mini-kasten erg populair. Dergelijke opties kunnen zelfs voor een zeer kleine kamer worden gekocht. Ze hebben goed doordachte ontwerpen waarmee u de beschikbare ruimte kwalitatief kunt indelen.

Het is vermeldenswaard dat u met dergelijke meubels een compleet en mooi interieur kunt creëren zonder de ruimte te overbelasten met een groot aantal verschillende objecten. In een gezellige slaapkamer kunt u bijvoorbeeld een tweepersoonsbed, een grote kledingkast en een paar nachtkastjes voor tafellampen plaatsen. Dit is voldoende om een ​​mooi en modieus ensemble te creëren.

Keer bekeken

Er zijn verschillende soorten ruime kasten. Elk exemplaar heeft zijn eigen voordelen en onderscheidende kenmerken.

Loon

Kledingkasten zijn al tientallen jaren populair. Ze zijn vandaag de dag nog steeds relevant. Dergelijke meubels zijn kast. In de regel zijn ze groot van formaat.

Dergelijke instanties bestaan ​​uit verschillende functionele delen. Deze omvatten een bar, planken en laden. Een spiegel is een verplicht element in dergelijke kasten.

Tegenwoordig kun je in meubelwinkels producten vinden die worden aangevuld met kleine stropdashouders, riemhangers en handige modules voor meerdere paar schoenen.

Er zijn verschillende soorten kledingkasten:

 • Toilettas is een handig model dat geschikt is voor een kleine slaapkamer. In dergelijke kasten is er een minimum aantal planken en een klein compartiment voor het ophangen van kleding. Meestal wordt een reistas gebruikt om alledaagse outfits op te bergen.
 • Gecombineerde modellen van kasten, met 3 tot 5 deuren, onderscheiden zich door een uitstekende ruimtelijkheid. Het aantal secties in dergelijke producten is afhankelijk van hun grootte. De diepte van dergelijke exemplaren is 60 cm en de breedte van de secties is 50 cm.
 • Uittrekbare hangers zijn uitgerust met kledingstukken met eindstangen. De diepte van dergelijke opties is meestal 40 cm.

Kledingkasten

Een van de meest voorkomende en populaire tegenwoordig zijn kasten. Ze vervangen geleidelijk kledingkastmodellen van de markt. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van dergelijke constructies is de aanwezigheid van schuifdeuren die openen en sluiten door bewegende delen langs de bovenste en onderste geleiders. Met dergelijke moderne ontwerpen kunt u de kast uitrusten met deuren van indrukwekkende afmetingen.

Er zijn twee soorten kasten: inbouwkasten en kasten.

De eerste optie wordt meestal gekozen voor plaatsing in een kleine kamer of een smalle gang. Inbouwmodellen worden in de muur ingebouwd met behulp van nissen en verschillende bevestigingsmiddelen. Qua functionaliteit lijken ze erg op compacte mini-kasten.

De koffermodellen van de coupé hebben een robuust en betrouwbaar ontwerp. In de regel zijn ze groot en niet altijd geschikt voor kleine kamers. Meestal worden ze in slaap- of ruime woonkamers geplaatst.

Casemodellen zijn mobiel. Ze kunnen van de ene plaats naar de andere worden verplaatst, omdat ze niet aan de muur worden bevestigd, maar er eenvoudig langs worden geplaatst. Dergelijke meubels kunnen op elk moment worden gedemonteerd en opnieuw worden gemonteerd.

Aanpassingen van coupémodellen zijn hetzelfde als voor traditionele garderobe-opties: rechthoekig, hoekig, trapeziumvormig of L-vormig. Nog niet zo lang geleden verschenen er radiusmodellen van schuifkasten op de markt. Ze hebben mooie en interessante golfvormige gevels. Ondanks zijn korte bestaan, slaagden dergelijke meubelopties erin om benijdenswaardige populariteit te winnen bij consumenten.

Tegenwoordig worden kasten terecht erkend als een van de meest succesvolle opties voor het opbergen van kleding, linnengoed, schoenen en accessoires. Ze bevatten laden, planken, stroomafnemers, mezzanines en manden (statisch en uittrekbaar).

Tegenwoordig wenden mensen zich vaak tot praktische mini-kledingkasten. Om dergelijke structuren te installeren, moet u een nis, berging of hek van een deel van de woonkamer selecteren. Vaak nemen dergelijke kleedkamers een van de bestaande muren in de kamer volledig in beslag.

Maar hoe verschillen dergelijke opties van volwaardige kleedkamers? Ze zijn compacter en hebben geen kleedruimtes en geen kaptafel.

Mini-kasten zijn kast, planken, hoek ingebouwd en modulair. In de meeste gevallen kan het interieur van dergelijke constructies naar wens worden aangepast. De planken en laden erin kunnen open of geïsoleerd zijn.

Een spiegelkast is niet geschikt voor een werkomgeving. De ideale optie in dit geval is een kantoorgarderobe. De meest voorkomende zijn tweedelige stukken, waarin er één verticaal compartiment is voor bovenkleding en parallelle planken voor het opbergen van lichte dingen.

Natuurlijk zijn de aanpassingen van kantoorkasten anders. In sommige gevallen zijn er alleen verticale vakken en mezzanines of alleen vakken met planken.

Hoogte, diepte, maat

In de regel hebben kasten een diepte van minimaal 60 cm Consumenten merken de uitstekende ruimtelijkheid van modellen op, waarvan de diepte 70 cm bereikt Grote en multifunctionele kasten of garderobe-opties kunnen bogen op een dergelijk interieur.

Ze hebben een interieurinrichting waarin een groot aantal dingen kan worden georganiseerd en netjes kan worden geplaatst.

Volgens Europese normen moet de diepte van de kledingkast 65 cm zijn.

Smalle kasten hebben een kleine capaciteit, waarvan de diepte 40-45 cm is.Vaak worden dergelijke exemplaren geïnstalleerd in smalle gangen, waar er simpelweg geen ruimte is voor een grote kast. In de rol van kleedkamers zijn dergelijke modellen niet de meest praktische, omdat het niet mogelijk zal zijn om alle kleding en schoenen erin te plaatsen.

De maximale hoogte van de kledingkast wordt alleen beperkt door het plafond. Enkele van de meest populaire zijn kamerhoge modellen. Hun lengte is in de regel 278 - 300 cm, ze zijn groot en zeer ruim.

Dergelijke kasten kunnen zowel in de kast als ingebouwd zijn. De tweede optie moet worden aangepakt als het gebied van de kamer de levering van een functionele kast met een kaststructuur niet toestaat.

De breedte van de kasten wordt alleen beperkt door de lengte van de rails waarlangs de schuifdeuren bewegen. Gemiddeld is dit 4-5 m. Deze indicatoren zijn rechtstreeks afhankelijk van de fabrikant waarmee u contact hebt opgenomen.

Er zijn ook modellen met een breedte van meer dan 5 m. Deze zijn door middel van een extra scheidingswand in twee delen verdeeld. Een dergelijk detail is nodig om extra geleiders te installeren en deuren te installeren.

De keuze voor de ideale optie hangt niet alleen af ​​van uw voorkeuren, maar ook van de oppervlakte van de kamer. Ga niet naar grote kasten als ze veel vrije ruimte innemen. Je kunt rondkomen met een niet al te brede of ingebouwde optie met een geringe diepte.

Materiaal

Kasten zijn gemaakt van een grote verscheidenheid aan materialen. Laten we eens kijken naar de meest populaire opties:

 • Een van de meest voorkomende zijn spaanplaatkasten. Ze zijn goedkoop en vereisen geen speciaal onderhoud. In de samenstelling van dergelijke modellen zijn er geperste houten platen van verschillende afmetingen. Maar het nadeel van dit materiaal is dat er gevaarlijke formaldehydeharsen worden gebruikt om de stukken bij elkaar te houden. Dergelijke componenten zijn gevaarlijk voor de menselijke gezondheid. Productietechnologieën veranderen voortdurend, maar spaanplaatkasten zijn nog steeds niet absoluut veilig. Bij hoge temperaturen kunnen daaruit kleine maar schadelijke dampen vrijkomen.
 • In winkels zijn er op zijn minst kasten van vezelplaat.... Dergelijk materiaal bestaat uit houtafval met toevoeging van paraffine, harsen en speciale versterkende hulpstoffen.
 • Materiaal zoals MDF is veiliger.... Het bevat houtvezels die met synthetische stoffen zijn verbonden. Dergelijke grondstoffen zijn niet schadelijk voor de menselijke gezondheid, maar ze kosten ook meer.
 • Sommige kasten zijn gemaakt van metaal... Dergelijke meubels zien er harmonieus uit in een vooruitstrevende hightech-stijl. De oppervlakken van metalen kasten zijn bedekt met duurzame polymeerverven in verschillende kleuren.
 • De duurste zijn producten gemaakt van natuurlijk massief hout.... Ze hebben een ongeëvenaarde uitstraling en duurzaamheid. De prestatiekenmerken van deze kasten zijn afhankelijk van de houtsoort.

Kleur en decor

De meest voorkomende zijn bruine kasten.... Ze passen goed bij andere kleuren in het interieur.

Zwart-witte modellen zijn niet minder populair. Maar ze zien er saai uit zonder extra inzetstukken en decoratieve details. Meestal zijn er meubels in deze kleur, aangevuld met glazen inzetstukken met matte oppervlakken.

Kasten geschilderd in ongebruikelijke kleuren zien er erg origineel en aantrekkelijk uit.... Het kan bijvoorbeeld lapis lazuli, donkerpaars, groen, blauw, roze, geel en andere kleuren zijn.

Vaak worden deze modellen aangevuld met verschillende decoratieve elementen.... Voor kledingkasten is een groot aantal vinylstickers verkrijgbaar. Ze kunnen klein zijn of het hele gebied van de deuren beslaan.

Dergelijke elementen worden niet alleen op spiegeloppervlakken toegepast. Ze kunnen in contrasterende, heldere, pastel- of neutrale kleuren zijn.De meest populaire zijn matte emblemen met patroonweefsels in wit.

Plankenindelingen

De locatie van de planken in de kledingkast hangt af van het algehele ontwerp en de variëteit.

In de meeste gevallen kan het interieur van dergelijke meubels worden onderverdeeld in drie hoofdgebieden.

 • Op het bovenste gedeelte kunnen planken van gemiddelde lengte worden geplaatst, die rechthoekige dozen vormen. Op dergelijke plaatsen moeten hoeden en zelden gebruikte items worden bewaard.
 • In het middengedeelte bevinden zich opbergvakken voor kleerhangers en lades. Fabrikanten plaatsen vaak kleine of smalle planken tussen deze onderdelen voor het opbergen van accessoires of lichte kleding.
 • Soms is er geen groot opbergvak aanwezig. In plaats daarvan zijn er brede planken, waartussen veel vrije ruimte is. Daar kun je niet alleen kleding opbergen, maar ook verschillende dozen of stoffen hoezen (bijvoorbeeld met schoenen).
 • Laden en manden bevinden zich vaak in het onderste gedeelte. De planken in dit gebied zijn voor het opbergen van schoenen.

Natuurlijk kan de locatie van deze onderdelen verschillen van de getoonde - het hangt allemaal af van de fabrikant van de kledingkast.

Hoe te kiezen?

 • Het wordt aanbevolen om ingebouwde kasten met een geringe diepte in de gang te installeren.vooral als de ruimte smal is.

Als vierkante meters het toelaten, kunt u een kast met indrukwekkendere afmetingen installeren. Voor de gang kunt u een model kiezen met spiegelinzetstukken.

 • Een grote en ruime kledingkast is geschikt voor de woonkamer en slaapkamer.... Het kan hoekig, ingebouwd of trapeziumvormig zijn.
 • Je kunt een spiegelkast in de woonkamer plaatsen, maar u moet dergelijke producten kiezen die passen bij de stijl van het omringende interieur.
 • Een chique kledingkast of een ruime kledingkast is geschikt voor een slaapkamer.... Maar het is niet aan te raden om gespiegelde opties te kiezen als u van plan bent ze voor het bed te plaatsen. Veel mensen vinden het ongemakkelijk om voor hun eigen spiegelbeeld te slapen.
 • In de kinderkamer moet een lichtgekleurde kledingkast worden geïnstalleerd.... Het kan worden versierd met mooie vinyl stickers. Als het interieur is gemaakt in heldere en rijke kleuren, kan de kledingkast meer verzadigd en origineel worden gekozen.

Interieurideeën

Een chique witte kledingkast met spiegels ziet er spectaculair uit langs de muur links van het lichte tweepersoonsbed. Je kunt de sneeuwwitte tinten verdunnen met beige gordijnen voor het raam, bruin laminaat en chocolade nachtkastjes.

Een hoge lichte 6-deurs kledingkast met twee spiegeldeuren past perfect in het moderne interieur van de woonkamer. Tegenover dit ontwerp vindt een kleine zithoek zijn plaats: fauteuils, stoelen of een bank met een salontafel.

In de gang kunt u een trapeziumvormige kledingkast met spiegeldeuren en een open vak voor bovenkleding aan de zijkant installeren. Het bruine model met ingebouwde verlichting zal opgaan in de lichtgele muren en crème laminaat. De voordeur moet worden gekozen in een kleur die lijkt op de kast.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair