Hoe een kleedkamer uit te rusten?

Hoe een kleedkamer uit te rusten?
 1. Kenmerken van het arrangement
 2. Soorten kleedkamers
 3. Ruimtezonering
 4. Deuren en verlichting
 5. Interne vulling

Elke vrouw droomt van een comfortabele en ruime kleedkamer in een appartement. In zo'n ruimte kunnen alle kleding, schoenen en accessoires worden opgeborgen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan een dergelijke kamer niet alleen door professionals, maar ook door beginners worden uitgerust.

Kenmerken van het arrangement

In een praktische kleedkamer moet elke hoek productief worden gebruikt. In eerste instantie moet u beslissen hoeveel dingen u in zo'n kamer gaat opslaan. Daarna kunt u de afmetingen van de planken en nissen nauwkeuriger berekenen.

Bij het organiseren van de ruimte, verdeel deze voorwaardelijk in verschillende zones om dingen te plaatsen, afhankelijk van de frequentie van hun gebruik.

Om een ​​kamer te vullen, moet u zich wenden tot de volgende opslagsystemen voor kleding en schoenen:

 • Het rastersysteem (honingraat) bestaat uit een aan de muur bevestigde draagrail en daarop gemonteerde planken, lades en vakken. De populariteit van dergelijke opties is te danken aan hun dynamiek. Alle functionele elementen erin kunnen worden herschikt of aangevuld met iets nieuws.

Mesh-systemen passen gemakkelijk in elke ruimte. Dit kan een ruime kamer zijn of een hele kleine kamer. Vaak zijn dergelijke kopieën uitgerust met kleedkamers, pantry's of grote kledingkasten.

 • Het is mogelijk om een ​​sfeervol en origineel interieur van de kleedkamer te vormen met behulp van een honingraatsysteem, afgezet met natuurlijk hout. Dergelijke exemplaren zijn multifunctioneel, praktisch en ongelooflijk mooi.
 • Een goedkopere optie is spaanplaatconstructie. Het behoort tot de budgetcategorie en is letterlijk gemaakt voor degenen die een kleedkamer prachtig willen inrichten zonder veel geld uit te geven. Laden en planken gemaakt van dergelijk materiaal zien er erg harmonieus en fris uit in de omstandigheden van kleedkamers, maar in hun praktische kenmerken zijn ze inferieur aan cellulaire systemen. Bij de vorming van dergelijke structuren moet rekening worden gehouden met de locatie van alle objecten in de kamer, omdat het moeilijk zal zijn om later wijzigingen aan te brengen.

Voor meer handige opslag van dingen in de kamer, kunt u planken, staven, hangers, haken en manden installeren. Met behulp van dergelijke details kun je outfits en accessoires zo netjes en praktisch mogelijk neerzetten.

 • Frame opbergsystemen hebben een mooi design. Ze zijn betrouwbaar en praktisch. Daarin zijn de ondersteunende delen metalen rekken, die tegen de vloer en het plafond aanliggen. Deze opties zien er geweldig uit in combinatie met houten planken. Framestructuren kunnen eenvoudig worden gedemonteerd en opnieuw worden gemonteerd.

Houd bij het samenstellen van een aantrekkelijk ontwerp van een kleedkamer niet alleen rekening met de functionaliteit, maar ook met de externe prestaties. Onlangs zijn decoratieve manden en houten planken, aangevuld met stoffen details of strocomposities, erg populair geworden.

In grote kleedkamers kunt u niet alleen kleding, schoenen en accessoires plaatsen, maar ook verschillende huishoudelijke artikelen. Dit kan een strijkijzer, stofzuiger of strijkplank zijn. Het wordt aanbevolen om voor hen een aparte zone te reserveren.

Soorten kleedkamers

Kleedkamers verschillen van elkaar in indelingen. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende opties.

 • Hoekinloopkasten kunnen binnenshuis worden geïnstalleerd zonder een groot oppervlak in beslag te nemen. Zelfs in een kleine kamer kun je een plaats kiezen voor een dergelijk ontwerp. Het is noodzakelijk om dingen vooraf te verdelen over het resterende gebied en te beslissen waar het meubilair zal worden geplaatst.
 • Voor ruime gebieden zijn lineaire opties geschikt. Ontwerpers zeggen dat zo'n kleedkamer ideaal is voor een kamer van 3 bij 1,5 m. Met deze indeling kun je dingen langs één muur rangschikken. Sommige mensen kiezen voor een andere methode: plaats hangers en planken langs beide muren tegenover elkaar.
 • Voor een slaapkamer zou een g-achtig ontwerp de beste optie zijn. Het is niet nodig dat ze een aparte kamer neemt. U kunt voor deze structuur eenvoudig twee muren selecteren in de hoek zonder raam. De afmetingen van deze optie zijn afhankelijk van de vrije doorlaat.

In de L-vormige structuur kun je geen open planken maken. Als een dergelijk ontwerp zich in de woonkamer of slaapkamer bevindt, is het beter om de voorkeur te geven aan gesloten exemplaren, omdat ze er esthetisch aantrekkelijker uitzien.

 • Voor een langwerpige ruimte is een u-vormige kleedkamer een uitstekende oplossing. Als je van deze structuur een verlengstuk van de kamer wilt maken, ziet het er nog steeds geïsoleerd uit, omdat het drie muren heeft.

Voor een langwerpige ruimte is een u-vormige kleedkamer een uitstekende oplossing. Als je van deze structuur een verlengstuk van de kamer wilt maken, ziet het er nog steeds geïsoleerd uit, omdat het drie muren heeft.

Ruimtezonering

Het wordt aanbevolen om elke kleedkamer in zones te verdelen, ongeacht de oppervlakte. Dit is nodig voor een competentere en gemakkelijkere organisatie van de ruimte.

 1. Het onderste gedeelte kan worden gereserveerd voor het opbergen van dingen die niet vaak worden gebruikt. Het is beter om daar lades te plaatsen voor beddengoed en andere kleine dingen. In deze ruimte worden vaak schoenen opgeborgen. Voor dergelijke doeleinden is het beter om hoge planken te maken, zodat dameslaarzen erop kunnen worden bewaard zonder te breken.
 2. De middelste zone moet gereserveerd worden voor de meest gebruikte items. Hier kunt u staven, hangers, planken, enz. Installeren. Op grote oppervlakken kunt u een hefmechanisme met een hanger plaatsen, maar het zal vrij duur zijn. Dergelijke constructies zijn niet bestand tegen grote gewichten. Planken en lades kunt u beter op ooghoogte uitrusten, zodat u kunt zien hoe ze gevuld zijn. In de middelste zone is plaats voor haken. Ze zijn handig voor het tijdelijk opbergen van kleding (bijvoorbeeld bij het omkleden).
 3. Het bovenste gedeelte is voor het opbergen van spullen die je tijdelijk niet gebruikt. Dit kunnen hoeden, hoeden, enz. Zijn. Meestal wordt een dergelijke ruimte onder het plafond geïnstalleerd en kan deze worden bereikt met behulp van een ladder.

Deuren en verlichting

Als er een aparte ruimte is toegewezen voor de kleedkamer, moet deze zijn uitgerust met een deur. Ze moeten worden geselecteerd op basis van de algemene stijl van de kamer:

 • Er is tegenwoordig veel vraag naar deuren met glazen oppervlakken. Ze kunnen mat, transparant of gedecoreerd zijn met patronen. Producten met reflecterende inzetstukken vallen op door hun bruikbaarheid.
 • Houten of plastic exemplaren zien er niet slechter uit.
 • Kledingkastdeurontwerpen zijn zwaai-, schuif- of vouwdeuren (accordeondeuren).

De selectie van een geschikt exemplaar hangt af van de vrije ruimte, indeling en voorkeuren van de eigenaren.

Verlichting speelt een belangrijke rol in de kleedkamer:

 • Vaak zijn er in dergelijke kamers plafondlampen die zelfs de meest afgelegen mezzanines verlichten.
 • Ophangen aan de muren om de onderste en middelste zones te verlichten is niet overbodig. De lampen kunnen in de dozen zelf worden ingebouwd of op muurbeugels worden gemonteerd.
 • Voor hoekinloopkasten zijn armaturen met wasknijpers geschikt die de hellingshoeken veranderen en het licht op de juiste plaatsen richten.
 • Voor dergelijke gebouwen is het de moeite waard om LED-opties te kiezen. Ze worden niet warm en zijn brandveilig.
 • Halogeenlampen hebben krachtig licht, maar worden erg heet, dus bewaar ze beter niet naast kleding.

Interne vulling

Dwarsbalken en hangers dienen in de kledingkast aanwezig te zijn:

 • Onder de hoge roeden dient minimaal 165 cm vrije ruimte te zijn. Ze zijn ontworpen voor jurken, regenjassen en jassen.
 • De middelste balk is geschikt voor blouses, overhemden en jassen. De optimale lengte voor deze optie is 80 - 100 cm.

Een stroomafnemer is een speciale intrekbare staaf die naar beneden of naar de bovenste lagen van de constructie kan worden verlaagd. Zoiets is perfect voor het opbergen van items buiten het seizoen.

 • Broek is opvouwbaar en intrekbaar. Ze hebben een vrije ruimte nodig van minimaal 60 cm hoog.
 • Rollerboxen zijn nodig voor dingen die beschermd moeten worden tegen stof. Kleine compartimenten voor kleine items hebben verdelers om te voorkomen dat de inhoud zich vermengt.

Laden kunnen geheel of gedeeltelijk worden uitgetrokken met een handgreep of drukknop. Sluiters zijn verkrijgbaar in vele modellen.

 • Planken in kledingkasten kunnen ook statisch of intrekbaar zijn. Hun breedte mag niet groter zijn dan 30 cm Kopieën vanaf 60 cm moeten op de mezzanine worden geïnstalleerd. Ze zijn geschikt voor het opbergen van grote en zware dozen.
 • Dozen en manden zijn geschikt voor kleingoed en linnengoed. In de regel zijn ze intrekbaar en hebben ze rolmechanismen. Gaasdozen worden opgehangen met speciale bevestigingsmiddelen.
 • De schoenenrekken hebben een lichte helling. Hoog uitgesneden laarzen worden aan haken gehangen om de vorm te behouden en knikken te voorkomen.
 • Er zijn hangers en haken beschikbaar voor accessoires (stropdassen, hoeden, sjaals, enz.). Ze worden op muren of deuren gemonteerd.
geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair