Privéhuisproject: hoe te maken en waar te bestellen?

Inhoud
  1. Hoe u zich goed voorbereidt op een projectorder?
  2. Kant-en-klare projecten op internet
  3. Droomhuis van een ontwerporganisatie
  4. Een project kopen van een ontwikkelaarsbedrijf

Een huisproject is een soort stappenplan. Enerzijds vergemakkelijkt het het werk van aannemers enorm, anderzijds geeft het een heel duidelijk beeld van de toekomstige woning, inclusief de opbouw, prestaties en uitstraling. Een huis bouwen zonder project is te vergelijken met naaien zonder patroon. In omstandigheden van totale onzekerheid is het moeilijk om het resultaat te voorspellen. Hoe een project bestellen en niet misrekenen met het resultaat? Laten we eens kijken naar drie hoofdmanieren.

Hoe u zich goed voorbereidt op een projectorder?

Veel mensen geloven dat het project de eerste stap is om het idee van je eigen huis te realiseren. Maar in feite is het eerste wat je moet doen: beslissen over de aankoop van een perceel en vervolgens een bouwplaats erop kiezen. U kunt dus de locatie van het toekomstige huis plannen in termen van oriëntatie op de windstreken, en dit zal u op zijn beurt enorm helpen bij het kiezen van een geschikte funderingsstructuur en waterdichting voor het dak. In zuidelijke regio's in de open zon is het bijvoorbeeld aan te raden om lichtgekleurde waterdichting te kiezen, zodat het dak op warme dagen niet oververhit raakt. Nadat u de locatie heeft bepaald, is het nuttig om de architectuurstijlen te bestuderen, de opties te kiezen die voor u het meest interessant zijn, om verder contact op te nemen met de architect.

Belangrijk: het is alleen de moeite waard om uw eigen huis te ontwerpen als u informatie heeft over de site waarop het zal worden gebouwd. Simpel gezegd, wanneer de locatie van het toekomstige huis is bepaald, worden wensen voor architectuur gevormd en worden geologische studies van de bodem uitgevoerd.

Volgende stap - geologische onderzoeken. Ze zijn nodig om de nodige funderingsindicatoren te berekenen, omdat ze een idee geven van de bodems in de bouwzone, hun draagvermogen en het niveau van het grondwater. Het landschap van de site is ook van belang. Voor een van de meest energiezuinige funderingen - de Insulated Swedish Slab - mag het hoogteverschil over de bouwplaats bijvoorbeeld niet groter zijn dan 50 cm, bij hogere waarden is extra grondwerk nodig om het te egaliseren.

Een huisproject is niet alleen een architectonisch plan dat het ontwerp van de gevel, de vorm van het dak, de beglazing en de interieurindeling beschrijft. De projectdocumentatie bevat informatie over alle technische oplossingen, eenheden en andere belangrijke nuances waarmee aan het begin van de ontwikkeling van het project rekening moet worden gehouden, zodat het huis lang meegaat en geen vervelende reparatieproblemen veroorzaakt gedurende lange tijd. - termijn operatie. Hoe een dergelijk project te ontwikkelen en waar kant-en-klare opties te vinden? Laten we hier verder over praten.

Kant-en-klare projecten op internet

Een van de meest betaalbare manieren om uw toekomstige woning te kiezen, is een online database met typische projecten. Ze bieden meestal een verscheidenheid aan opties voor elke smaak en portemonnee. Een ander voordeel van deze methode is de mogelijkheid om direct inzicht te krijgen in de uiteindelijke kosten. Dit is erg handig, vooral in omstandigheden met een strikt beperkt budget, omdat u zich zo kunt concentreren op individuele behoeften.

Waarom zijn kant-en-klare projecten niet altijd geschikt, omdat er genoeg op internet staan? Aan de ene kant zullen ze helpen om een ​​algemeen idee te vormen van hoe het huis eruit zou moeten zien, om de stijl en ontwerpoplossingen te bepalen. Maar het moet duidelijk zijn dat typische projecten niet altijd rekening kunnen houden met de kenmerken van een bepaalde locatie, regio, klimaat of bodem.In dit geval moet u zich zelf in het proces onderdompelen, de documentatie evalueren en begrijpen hoe het project aan specifieke voorwaarden voldoet.

Droomhuis van een ontwerporganisatie

Een project aanvragen bij een gespecialiseerde organisatie is een van de meest betrouwbare oplossingen bij het bouwen van een huis. In dit geval wordt de kans vermenigvuldigd dat het huis rekening houdt met alle wensen en eisen van de eigenaren. Het zal worden ontworpen rekening houdend met de individuele kenmerken van een bepaald gezin. Het enige nadeel van deze optie zijn de hoge kosten. Het risico bestaat dat het bouwbudget wordt overschreden.

Een project kopen van een ontwikkelaarsbedrijf

Het is van belang dat de uitvoering in de bouwfase binnen de macht van de aannemer ligt. Het is goed als het team en de ontwerpers samenwerken. Meestal hebben grote bouwbedrijven een basis van kant-en-klare projecten, waaronder u een geschikte optie kunt kiezen. Ze bevatten meestal oplossingen waar de organisatie vertrouwen in heeft. Dit betekent dat het team naleving van alle technologieën kan garanderen. Maar hoogstwaarschijnlijk zal de keuze aan typische ideeën klein zijn.

Belangrijk! Als het project is gemaakt zonder de deelname van een aannemer, hebben de bouwers waarschijnlijk gewoon niet de vaardigheden om te werken met de materialen of oplossingen die in de technische documentatie zijn opgenomen.

In dit geval kunnen zich problemen voordoen met de uitvoering ervan. Hoogstwaarschijnlijk zal het team voortdurend voorstellen om veranderingen aan te brengen, zoals ze zeggen, 'voor zichzelf'. En deze extra tijd, eventueel kosten. Veranderingen kunnen ook van invloed zijn op de kwaliteit van constructieve elementen in het algemeen. Ontwikkelaars kunnen lagere prijzen aanbieden. Om de kosten te verlagen, kan het project eenvoudigweg kritieke elementen achterwege laten. Verwaarloos bijvoorbeeld de thermische isolatie van de fundering en de kelder, houd geen rekening met het apparaat van het geïsoleerde blinde gebied, schakel het apparaat van het drainagesysteem niet in.

Deze besparingen tijdens de bouw zullen zich vertalen in operationele kosten. Warmte zal door de koude fundering gaan. Bevriezing en de impact van vorstbelastingen zullen een nadelig effect hebben op de betonnen ondergrond. En dit kan al leiden tot het verschijnen van scheuren in het blinde gebied en de kelder en een verlies aan draagvermogen veroorzaken. Gebrek aan drainage zal resulteren in een beschadigde gevel. Het zal veel duurder zijn om de fundering te herstellen, deze tijdens bedrijf te isoleren met XPS-platen. Het is veel gemakkelijker om tijdens het bouwproces voor thermische isolatie te zorgen, een geïsoleerde blinde ruimte te maken met een plint en te genieten van het comfortabele microklimaat van uw huis.

Het bouwen van uw eigen huis is een complex technisch proces dat serieuze aandacht vereist. Het bekende spreekwoord "zeven keer meten, één keer knippen" is de beste weerspiegeling van een echt competente benadering om de droom van uw huis te realiseren. Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u het werk aan een project aanzienlijk vereenvoudigen en een echt hoogwaardig resultaat bereiken.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair