De subtiliteiten van het ontwerpen van huizen van milieuvriendelijk hout

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Planningsopties en tekeningen
 3. Hoe te bouwen?
 4. fundering
 5. Interieur decoratie
 6. tips & trucs
 7. Mooie voorbeelden

Tegenwoordig is de markt voor bouwmaterialen ongelooflijk rijk en kan deze consumenten producten bieden met een grote verscheidenheid aan eigenschappen en kenmerken. De meest populaire en gewilde producten zijn echter nog steeds milieuvriendelijke producten. Deze omvatten het hout, waaruit zeer mooie en gezellige woongebouwen worden verkregen. Vandaag zullen we kennis maken met alle fijne kneepjes van het ontwerpen van dergelijke gebouwen, en leren over de kenmerken van het gespecificeerde bouwmateriaal.

Eigenaardigheden

Houten woningen zijn tegenwoordig erg populair en wijdverbreid. Soortgelijke gebouwen zijn in veel straten te vinden. De vraag naar dergelijke bouwmaterialen wordt verklaard door het feit dat ze veel voordelen hebben, meer dan overlappende kleine nadelen.

Van milieuvriendelijk hout kunt u niet alleen eenvoudige huizen met één verdieping bouwen, maar ook indrukwekkendere woningen met meerdere verdiepingen. Bovendien kunnen ze in elke vorm worden gemaakt, van standaard tot hoogst origineel en ongebruikelijk. Het hangt allemaal alleen af ​​van het idee van de ontwerper en de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren. Er moet ook worden opgemerkt dat dergelijke materialen verschillen in relatief betaalbare kosten, wat een positief effect heeft op hun vraag. Er zijn verschillende subtypes van hout. Elk van de variëteiten van dergelijk materiaal heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken en toepassingsmethode.

Er moet ook worden opgemerkt dat zelfs een onervaren bouwer de bouw van een blokhut gemakkelijk aankan - hier is geen speciale opleiding of jarenlange oefening nodig. Dat is de reden waarom veel consumenten zich ertoe verbinden om met hun eigen handen huizen uit een bar te bouwen. Als u zich houdt aan technologie en hoogwaardige materialen gebruikt, wordt het resultaat bewonderd door gebruikers.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de ontwikkeling van een plan voor een dergelijke woning. Het is erg belangrijk om absoluut rekening te houden met alle details van de toekomstige structuur.

In de regel ontwikkelen ervaren specialisten plannen voor blokhutten.

Als er een beslissing wordt genomen om een ​​woongebouw te bouwen van een materiaal zoals een bar, moet u erachter komen wat de voor- en nadelen zijn.

Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van dit materiaal.

 • Allereerst moet aandacht worden besteed aan de plooibaarheid van het hout als bouwmateriaal. Daarom is het een plezier om met hem samen te werken. De bouw van een blokhut kost zelden veel vrije tijd en moeite.
 • Je kunt met je eigen handen een huis bouwen van een bar. Om dit te doen, hoeft u zich alleen maar aan eenvoudige instructies te houden en het juiste bouwmateriaal te kiezen.
 • Gebouwen in verschillende architecturale richtingen kunnen gemakkelijk uit dergelijk materiaal worden verkregen. Het kan een eenvoudige of een zeer originele structuur zijn met verschillende decoratieve elementen.
 • Dergelijke constructies kunnen bogen op goede sterkte-eigenschappen.
 • Houten huizen zijn duurzaam.
 • Een belangrijk voordeel van dergelijke gebouwen is hun milieuvriendelijkheid. Hout van hoge kwaliteit heeft geen negatieve invloed op de menselijke gezondheid, noch tijdens de bouw, noch na voltooiing ervan.
 • Dergelijke huizen vereisen geen verplichte interieurdecoratie. Ze zien er harmonieus en netjes uit, zelfs als u geen afwerkingsmaterialen gebruikt.
 • Veel consumenten kiezen voor hout omdat het goede warmte-isolerende eigenschappen heeft. Dat is de reden waarom dergelijk materiaal vaak wordt gebruikt bij het bouwen van kapitaalhuizen die zijn ontworpen om het hele seizoen door te wonen. In de winter zijn deze gebouwen warm en gezellig, terwijl ze in de zomer aangenaam koel blijven.
 • De bouw van een blokhut is niet duur te noemen. De technologie voor de bouw van dergelijke woningen is een van de meest betaalbare. Alleen de constructie van framebehuizingen zal goedkoper zijn (hoewel dit geen feit is).
 • Volgens experts is het niet nodig om een ​​dure fundering voor een blokhut voor te bereiden.

Helaas zijn huizen gemaakt van milieuvriendelijke materialen niet perfect.

Ze hebben enkele nadelen die belangrijk zijn om te overwegen als u een blokhut wilt bouwen.

 • Het belangrijkste nadeel van dergelijke constructies is hun brandgevaar. Het is voor niemand een geheim dat houten constructies gevoelig zijn voor licht vuur. Natuurlijk kan een blokhut tegen dergelijke gevolgen worden beschermd door speciale vuurvaste middelen te gebruiken. Maar zelfs bij het gebruik hiervan blijft het risico op brand bestaan, daarom mogen veiligheidsmaatregelen niet worden verwaarloosd.
 • Het hout is een bouwmateriaal dat ernstig "lijdt" onder invloed van externe factoren. Deze omvatten verhoogde luchtvochtigheid, insecten en natuurlijk tijd. Onder invloed van dergelijke invloeden kan het hout gaan uitdrogen, rotten of een "snuifje" worden voor houtparasieten. Hier kunt u echter speciale antiseptische impregnaties gebruiken, die de levensduur van het gebouw verlengen. Het is ook belangrijk om de maximale dichtheid van de uiteinden te bewaken, zodat schadelijk vocht er niet in kan doordringen. De zorg voor een blokhut beschermt het tegen negatieve externe factoren, maar veel gebruikers schrijven deze functie toe aan de nadelen van deze gebouwen.

Zoals u kunt zien, hebben blokhutten veel meer voordelen dan nadelen. Veel hangt natuurlijk af van hoe vakkundig de constructie is gebouwd.

Planningsopties en tekeningen

Zoals eerder vermeld, kun je vanuit een bar een huis bouwen met absoluut elke wijziging. Het kan niet alleen eenvoudig zijn, maar ook een ingewikkelde optie met meerdere verdiepingen. Laten we in detail verschillende interessante kant-en-klare projecten van vergelijkbare constructies van verschillende gebieden en lay-outs bekijken.

Uit een bar kan een zeer net huis van 4 bij 6 m in 2 verdiepingen worden opgebouwd.

Op de eerste verdieping is het dus mogelijk om de volgende kamers in te richten:

 • kleine zaal van 4,04 m². m, waarin u de trap naar de 2e verdieping dient te plaatsen;
 • woonkamer van 11 m² m, die op de eerste verdieping de grootste kamer zal zijn (de uitgang ernaar volgt vanuit de hal);
 • in de hoek van de eerste verdieping, op de kruising van de woonkamer en de hal, een compacte keuken van 6,65 m². m.

Een badkamer in een dergelijke woning kan zich zowel op de eerste als op de tweede verdieping bevinden. Het hangt allemaal af van de wensen van de eigenaren. Wat betreft de 2e verdieping, hier is het de moeite waard om een ​​slaapkamer van 16,88 m² te plaatsen. m.

Een vergelijkbare constructie kan worden gebruikt als een klein landhuis. Rust het uit met een hoog zadeldak, afgezet met donker dakbedekking. Laat de buitenkant van de muur onafgewerkt (het is voldoende om het hout te behandelen met beschermende impregnaties). Het onderste deel van het huis kan worden aangevuld met metselwerk. Kleine houten treden zullen er organisch uitzien bij de ingang. Het resultaat is een discrete maar zeer gezellige structuur.

Fans van meer originele en solide gebouwen zullen een ander project van een blokhut met een oppervlakte van 7x8 leuk vinden. Een soortgelijke constructie kan ook twee ruime verdiepingen hebben met alle benodigde kamers.

Laten we eerst eens kijken wat er op de eerste verdieping van een dergelijke woning kan worden geplaatst:

 • bij de ingang van het huis moet een nette veranda met een oppervlakte van 4,79 vierkante meter worden geïnstalleerd. m;
 • direct daarna in het huis is het de moeite waard om een ​​rechthoekige langwerpige hal van 7,12 m² te plaatsen.m (een kleine trap die naar de 2e verdieping leidt, vindt zijn plaats bij de uiterste muur van de hal);
 • aan de rechterkant van de hal is er voldoende ruimte voor de keuken (10,24 m²) en een ruimere woonkamer (16, 42 m²), waarin erkers er organisch uitzien;
 • hierdoor komt er op de begane grond één vrije hoek, gelegen recht voor de hal, die gereserveerd dient te worden voor een badkamer (3,42 m²).

Wat betreft het ontwerp van de tweede verdieping, hier moet u een ruimte toewijzen voor kamers zoals:

 • een slaapkamer boven de woonkamer op de 1e verdieping (het is niet nodig om een ​​erker in de slaapkamer te maken - het moet een eenvoudig vierkant zijn met een oppervlakte van 14,04 m²);
 • plaats aan de rechterkant van de eerste slaapkamer de tweede (10,24 m²), die de vorm van de keuken op de 1e verdieping met een erker zal herhalen;
 • tegenover deze twee kamers is er een vrije langgerekte ruimte - een hal, waar een uitgang naar de trap zal zijn.

Zo'n blokhut ziet er spectaculair uit als je het aanvult met een zadeldak met een donker dak en de erkerbases uitrust met daken met verschillende randen. Maak het onderste deel van het gebouw af met een stenen omlijsting en bouw een schuine luifel op hoge houten steunen boven de toegangstrap.

Vanuit een bar kan een zeer gezellig en gastvrij huis met afmetingen van 7x9 worden opgetrokken. Op een oppervlakte van 122 m². m zal met succes twee redelijk ruime verdiepingen kunnen huisvesten met een terras en een standaard aantal kamers.

Laten we dus eens kijken naar de plattegrond van de eerste verdieping:

 • net achter een klein terras van 10 m². m, er moet een inkomhal worden geplaatst, die de twee hoekkamers van het huis zal scheiden - een oven (4,3 m²) en een slaapkamer (10,6 m²);
 • van het monumentale pand moet een ruime woonkamer met een erker van 13,3 vierkante meter worden gescheiden door een muur. m, een badkamer van 15 m². m en een hal van 3,9 m². m met een trap (die een voortzetting is van de gang);
 • de resterende ruimte (achter de muur van de hal en woonkamer) moet worden verdeeld in 2 aparte kamers - een hoekkeuken (8,1 m²) en een eetkamer (10,6 m²).

Wat betreft de tweede verdieping, hier is het plan als volgt:

 • de trap vanaf de eerste verdieping gaat in dit geval naar de hal (5,8 m²), die overgaat in een langgerekte woonkamer met erker, zoals op de eerste verdieping (13,2 m²);
 • aan beide zijden van de hal en woonkamer moeten zich bevinden: aan de rechterkant - een badkamer in de hoek (4,3 m²), en daarachter een slaapkamer (14,3 m²), aan de linkerkant - nog twee slaapkamers (8,1 m², 10,6 m²), gescheiden door een scheidingswand.

Zo'n gezellig blokhut ziet er organisch uit als het wordt aangevuld met een zadeldak met een donkere chocoladetint en de erkercomponenten zijn afgewerkt met een dak met meerdere randen (4-5). Boven het terras loont het de moeite om een ​​3-pits luifel te monteren, gedecoreerd met dezelfde dakbedekking als op het dak. Het onderste deel van een dergelijke constructie moet worden versierd met baksteen of metselwerk, wat de monotone tinten van het hout zal verdunnen, in combinatie met een contrasterend dak. Bij de ingang van het terras moeten eenvoudige houten treden en leuningen van hetzelfde materiaal worden geïnstalleerd.

  Vanuit een bar kun je een gezellig huis van 8x8 bouwen met één verdieping en een totale oppervlakte van 64 m². m. De ingang van een dergelijke constructie moet zich in de buurt van de hoek bevinden en worden aangevuld met houten treden met hekken en steunpalen onder het dak.

  In de omstandigheden van een dergelijke woning kunnen kamers als volgt worden ingedeeld:

  • rust een hal uit die het huis voorwaardelijk in 2 helften verdeelt;
  • aan de rechterkant, organiseer de kinderkamer en scheid deze met een scheidingswand van de ruime woonkamer er tegenover;
  • glorie plaats nog een slaapkamer, en tegenover de keuken;
  • de badkamer is het best georganiseerd tussen de kinderkamer en de slaapkamer.

  Zo'n woning ziet er vrij eenvoudig en onopvallend uit. Om de eentonigheid van houtconstructie enigszins te verdunnen, moet u zich wenden tot het contrasterende donkerrode dak op het zadeldak.

  Ramen in huis kunnen zowel van hout als van kunststof worden geïnstalleerd.

  Een huis met één verdieping uit een bar kan worden gebouwd met de afmetingen 9x9.Een dergelijke constructie kan een eenvoudige vierkante vorm hebben en een toevoeging in de vorm van een klein terras met een oppervlakte van 12 vierkante meter. m.

  In zo'n woning kunt u uitrusten:

  • een kleine inkomhal (6 m²) direct achter het terras;
  • een hal in zo'n huis leidt naar een hal (8 m²);
  • de volgende kamer achter de hal in zo'n huis zal een badkamer zijn (4 m²);
  • de ruimte van de gang naar de badkamer verdeelt het huis voorwaardelijk in twee helften: aan de linkerkant moet u 3 verdeelde slaapkamers van 9 m² organiseren. m elk, en aan de rechterkant - een ruime woonkamer gecombineerd met een keuken (24 m²).

  Zo'n ruim huis moet worden afgezet met crèmekleurige zijpanelen en het zadeldak moet worden bedekt met bordeauxrood rolmateriaal. Het is raadzaam om ramen met kozijnen te gebruiken waarvan de kleur enkele tinten afwijkt van de gevelbekleding. De onderste "riem" van het gebouw moet worden afgewerkt met decoratief metselwerk met een dichte kersentint (passend bij het dak). Het is beter om het terras uit te rusten met lichte houten treden en dezelfde hekken / steunbalken.

  De optimale oppervlakte van een modern particulier woongebouw is 100 m². m. Gebouwen van deze omvang zijn niet alleen perfect voor permanente bewoning, maar ook voor het regelen van een ruime garage. Bijvoorbeeld een nette blokhut met twee verdiepingen van 96 m². m en een garage van 50 m². m.

  Op de eerste verdieping van genoemde woning dienen te worden geplaatst:

  • een kleine inkomhal van 2,6 m². m, hal 3,7 m² m;
  • links van de gang/hal dienen een toilet (2,8 m²) en een separate badkamer (3,6 m²) te worden gesitueerd;
  • aan de linkerkant is er een vrije ruimte om te koken (8,9 m²);
  • de aangegeven ruimtes dienen te worden aangevuld met een ruime woonkamer (trap naar de 2e verdieping achter de gestoffeerde meubels), gecombineerd met een eethoek (34,8 m²).

  Op de begane grond kunt u tevens een vrije hoek toewijzen voor het plaatsen van een stookruimte.

  Wat betreft de tweede verdieping van een dergelijke woning, hier zullen ze hun plaatsen vinden:

  • een kleine hal waar een trap vanaf de 1e verdieping naar toe leidt (5,2 m²);
  • bouw aan de linkerkant van de hal een studeerkamer of een kinderkamer (8 m²) en dupliceer aan de rechterkant een vergelijkbare ruimte;
  • Organiseer een badkamer (8,7 m²) in de rechterhoek van de tweede verdieping;
  • Plaats in de uiterste linkerhoek van de vloer een slaapkamer van 14 m². m.

  Op zo'n gebied kunt u een klein balkon bouwen met een uitgang van de studeerkamer (4,9 m²). In een dergelijke woning is er de mogelijkheid om in de achtertuin van circa 50 m² een volwaardige overdekte garage te maken. m.

  Zo'n blokhut kan zonder afwerking worden achtergelaten of worden aangevuld met gevelbeplating. Vul het balkon op de tweede verdieping aan met een donkere smeedijzeren balustrade en leg donkerblauwe tegels op het zadeldak. De hoekstukken van het huis en het onderste deel van het huis moeten worden aangevuld met metselwerk.

  Hoe te bouwen?

  Het hout is een zeer buigzaam en pretentieloos materiaal, dat gemakkelijk en eenvoudig te verwerken is. Dat is de reden waarom de bouw van blokhutten een vrij eenvoudig en ongecompliceerd proces is dat zelfs een beginner in de bouw aankan. Het is alleen belangrijk om de eenvoudige stapsgewijze instructies op te volgen en verantwoordelijk te zijn voor elk van de fasen van het werk.

  Laten we in detail bekijken hoe u zelf een hoogwaardig en betrouwbaar blokhut kunt bouwen.

  fundering

  De eerste stap is het bouwen van een goede basis.

  Er zijn verschillende hoofdtypen van dergelijke gebouwen.

  • Er zijn kolom-, strip- en monolithische opties voor funderingen. De eenvoudigste is de zuilvormige (uiteraard moet de keuze van de optimale funderingsoptie worden gekozen op basis van het type grond op de site). Het is gemaakt van asbestcementbuizen. Deze onderdelen worden in voorgeboorde gaten gestoken.
  • Als de zuilvormige fundering geschikt is voor uw site, moet u er rekening mee houden dat deze één nadeel heeft: er zijn geen verbindingen tussen de pilaren in een dergelijke structuur. Daarom raden experts aan om zijn paaltegenhanger te kiezen - daarin zijn de palen verbonden dankzij een plaat van gewapend beton.
  • De meest voorkomende is de tape-type foundation. Het kan in een groot aantal variaties worden uitgevoerd. Voor indrukwekkende belastingen is het gebruikelijk om bases met dezelfde doorsnede te gebruiken, en voor kleine belastingen, een basis met een kleine verdieping, die goedkoop is, maar niet inferieur aan betrouwbaarheid.
  • De plaatfundering is betrouwbaar en duurzaam. Het is een plaat van gewapend beton waarop in de toekomst wordt gebouwd. Voor de voorbereiding worden wapening en beton gebruikt.

  Muren

  Meestal worden de muren van een blokhut direct op de site gemonteerd.

  Op de hoeken zijn de staven verbonden met behulp van een van de 2 methoden:

  • met een richel;
  • zonder uitsteeksel.

  Eerst wordt de kroon van de omsnoering op de reeds voltooide fundering gelegd. Het moet in een halve boom worden aangesloten. Deze montagemogelijkheid wordt gebruikt ongeacht het type verbinding dat voor de andere rijen is gekozen. De eerste verdieping van een blokhut moet ongeveer 3 m hoog zijn.

  Wanneer de muren op het vereiste niveau zijn gelegd, moet u een plafond plaatsen en beginnen met het ontwerpen van de tweede verdieping, als dit is gepland.

  Bij het bouwen van blokhutten worden vaak speciale afdichtingsmaterialen gebruikt. Het kan mos, vilt of hennep zijn. Ze worden verkocht in kleine en handige rollen, dus het is heel gemakkelijk en eenvoudig om ze in afzonderlijke linten te snijden.

  Vloer

  Bij het leggen van de vloer moet speciale aandacht worden besteed aan het isolatiemateriaal. Om deze reden worden dergelijke ontwerpen dubbel gemaakt. De gekozen isolatie is tussen twee afzonderlijke lagen aangebracht, wat de woonruimte ook nog eens extra geluiddicht maakt. Leg de ruwe vloer neer met behulp van een bord met randen.

  Dak

  Na het voltooien van de constructie van de vloer en muren, kunt u doorgaan met de constructie van het dak van het huis. De eenvoudigste optie in deze situatie is een gevelstructuur, die u zonder problemen met uw eigen handen kunt bouwen.

  Voor de Mauerlat van een dergelijk dak is het de moeite waard om een ​​staaf van 150x150 mm te gebruiken en deze met beugels, speciale pinnen of ankers aan de muurkroon te bevestigen. De spanten moeten zo worden geplaatst dat ze op de Mauerlat rusten. Houd er rekening mee dat in de secties van de steunen driehoekige sneden moeten worden gemaakt, zodat alle elementen zo betrouwbaar mogelijk in elkaar grijpen. In huizen van hout, die in de meeste gevallen aanzienlijke krimp geven, is het niet nodig om uitsparingen te maken, omdat de verplaatsing kan leiden tot vervorming van de bestaande constructie. Het is raadzaam om de spanten vast te zetten zodat ze kunnen bewegen. Om dit te doen, wenden ze zich meestal tot stalen bevestigingsmiddelen - speciale "sleeën". Dergelijke delen bestaan ​​uit twee delen, waardoor de spanten tijdens het krimpen van de houtconstructie van hoek kunnen veranderen.

  Het spantensysteem voor dergelijke woningen moet uit het meest betrouwbare hout bestaan ​​​​en een framebasis zijn. Het bepaalt de vorm van het dak en is samengesteld uit dubbele onderdelen. De hellingshoek, lengte, spoed en dikte van de spanten moeten in het bouwontwerp worden aangegeven. Meestal wordt een balk gebruikt met een breedte van 150 tot 180 mm en een dikte van 50 mm. De afzonderlijke elementen worden aan elkaar bevestigd door middel van een tand-en-groef vergrendelingssysteem, evenals stalen platen. Wat betreft het optillen van de spanten in de gewenste hoek, worden hier speciale spantpoten gebruikt.

  Het afgewerkte spantensysteem is bedekt met een dampremmend materiaal. Bovenop zijn een contrarooster en een krat geïnstalleerd. Het tegenrooster is opgebouwd uit lamellen met een dikte van 2 cm en wordt langs de spanten op de isolatie geplaatst. De latten moeten over de spanten worden genageld. In dit geval is de helling van de spijlen afhankelijk van het dakbedekkingsmateriaal dat u heeft gekozen.

  Als u van plan bent de zolder uit te rusten, is het dak van binnenuit extra geïsoleerd met plaatmaterialen, bijvoorbeeld minerale wol.

  Het wordt tussen de spanten geplaatst.

  Interieur decoratie

  Ondanks het feit dat de interieurdecoratie van een blokhut geen vereiste is, is het de moeite waard om uit te zoeken welke materialen hiervoor kunnen worden gebruikt.

  Voordat u doorgaat met het interieurontwerp van dergelijke woningen, moet u plannen voor welke doeleinden deze of gene kamer zal worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld een voorstedelijk gebouw alleen in het weekend of in het zomerseizoen gaat gebruiken, kunt u besparen op isolatiemateriaal. Als u echter van plan bent permanent in zo'n huis te wonen, moet het grondig worden geïsoleerd. We mogen de waterdichtmakende materialen niet vergeten.

  De interieurdecoratie van een dergelijke structuur moet worden gestart na het interieurontwerp. Daarnaast moet je goed nadenken in welke gebieden de riolering, verwarmingsleidingen en elektriciteitsnetwerken zullen lopen. Nadat alle voorbereidende werkzaamheden zijn voltooid, is het mogelijk om direct door te gaan naar de interieurdecoratie van het blokhut.

  Eerst moet je het ontwerp van de vloer aanpakken. Eerst moet u de ruwe vloer leggen met behulp van een tweelaagse vlonder. Installatie van hydro- en thermische isolatie kan niet worden verwaarloosd. Vervolgens worden de planken op de vloer gelegd. Dit proces duurt gemiddeld ongeveer 2 dagen. Er zijn veel manieren om vloerafwerkingen aan te brengen. U kunt bijvoorbeeld materialen leggen met behulp van stammen, of vloerbalken of solide funderingen.

  De optimale afwerkingsoptie moet worden gekozen op basis van de kenmerken van het gebouw. Nadat u de vloer hebt geïnstalleerd, moet u slijpwerkzaamheden uitvoeren met handgereedschap of speciale slijpmachines. Bovendien kan schuurpapier met verschillende korrelgroottes en abrasiviteitsniveaus nuttig zijn. Houd er rekening mee dat de vloer ook geïsoleerd moet worden.

  Voor het afwerken in dergelijke structuren wordt aanbevolen om polymeersamenstellingen te kiezen die op slechts één component zijn gebaseerd. Het is raadzaam om de voorkeur te geven aan watermengsels. Wat de vloer betreft, deze kan met bijna elk materiaal worden versierd. Het kan bijvoorbeeld parket, massief karton, laminaat, tegels of tapijt zijn.

  Het plafond in een blokhut kan gewoon worden gelaten zoals het is en geen verdere bewerking ondergaan. Anders moet u verwijzen naar het spanplafond of naar de verflaag. Hier moet je voortbouwen op de smaakvoorkeuren en wensen van de eigenaren van het huis. Vaak zijn plafonds in blokhutten versierd met een verscheidenheid aan decoratieve panelen. Vergeet niet dat deze bases, net als de zolder, hoogwaardige isolatie nodig hebben.

  Wat betreft de interieurdecoratie van muren in een huis gemaakt van hout, dan is het de moeite waard om naar speciale materialen of hoogwaardige gipsmengsels te gaan. Voordat u ze aanbrengt, is het erg belangrijk om de houten oppervlakken grondig te schuren en ze vervolgens te coaten met een primer en beschermende verbindingen.

  De primer moet gelijkmatig en nauwkeurig op de wanden van het hout worden aangebracht. Dankzij dergelijke acties zal het mogelijk zijn om de afwerklaag zo glad en esthetisch mogelijk te leggen. Meestal bestaat de topcoat uit 2-3 lagen.

  Experts raden aan om alleen natuurlijke verbindingen te gebruiken voor de interieurdecoratie van dergelijke structuren.

  Huizen van een bar kunnen van binnenuit extra worden geïsoleerd met minerale wol of schuim. Bij het leggen van dergelijke materialen is het erg belangrijk om kleine openingen te laten tussen de isolatie zelf en de houten wanden. Meestal worden deze coatings gefixeerd op een vooraf voorbereide draai- en tegendraaibank.

  Nadat u de muren heeft geschuurd en bedekt met beschermende verbindingen, kunt u alles laten zoals het is, of naar een of andere bekleding gaan. Hiervoor wordt in de regel gekozen voor materialen zoals wandbekleding, behang of klassieke houtafwerking. Als een kamer in zo'n huis een bescheiden oppervlakte heeft, is het beter om de voorkeur te geven aan lichtere materialen.

  tips & trucs

  Als u van plan bent een blokhut van hoge kwaliteit op uw site te plaatsen, is het aan te raden om alleen die materialen te kopen die in het winterseizoen zijn gemaakt. Er zit een verwaarloosbare hoeveelheid vocht in dergelijke producten. Bovendien is dergelijk hout niet vatbaar voor blauwe verkleuring.

  Als u wilt dat uw blokhut gevuld wordt met originele interieurdetails en boogconstructies, dan moet u gelijmd gelamineerd hout gebruiken. Er worden zeer mooie balustrades, trappen en vensterbanken van verkregen.

  Als u besluit om met uw eigen handen een garage uit een bar te bouwen, moet u rekening houden met één belangrijke nuance - in dergelijke kamers speelt vakkundig uitgevoerde ventilatie een van de belangrijkste rollen. Als je er goed voor zorgt, gaat de houtstructuur zo lang mogelijk mee en verliest hij zijn visuele aantrekkingskracht niet.

  Het wordt niet aanbevolen om plannen en voorbeelden te kiezen van huizen met te grote ramen. Houd er rekening mee dat door dergelijke componenten warmteverliezen aanzienlijk kunnen toenemen, wat onnodige verwarmingskosten met zich meebrengt.

  Om een ​​erker in een blokhut te maken, wordt het aanbevolen om gelijmde balken te gebruiken. Uit deze grondstof wordt een zeer sterke en stabiele structuur verkregen.

  Huizen van een bar kunnen in verschillende stijlen worden gemaakt, maar enkele van de meest populaire zijn:

  • provence;
  • Scandinavisch;
  • jacht;
  • rustiek.

  Professionals zeggen dat het onmogelijk is om kant-en-klare blokhutten te plaatsen. U moet de structuur eerst de tijd geven om te krimpen en pas daarna (na 5-6 maanden) met de afwerking beginnen.

  Bij het zelf monteren van houten wanden is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het gebruik van vlas of touw de vorming van microspleten en scheuren in de basis niet voorkomt. Dit komt door het feit dat dergelijke materialen geen uniforme laag kunnen bieden. Isolatie van het bandtype kent dergelijke nadelen echter niet. Het beschikt over een uniforme dikte en betrouwbare naaldgeperforeerde niet-geweven stof.

  Wat betreft de interieurdecoratie van de muren, hier moet u niet meteen overgaan tot het aanbrengen van verf. Eerst moet u een testkleur doen.

  Bij het kiezen van een of ander kleurenschema, moet u de voorkeur geven aan lichtere tinten, omdat ze er veel beter en frisser uitzien.

  Bovendien kunnen ze indien nodig donkerder worden gemaakt.

  Voordat u doorgaat met de bouw van de fundering voor een blokhut, moet u de site zorgvuldig uitlijnen en grondig reinigen.

  Een of ander type fundering moet worden gekozen op basis van de geologische kenmerken van de bodem op de locatie. Meestal wenden mensen zich tot speciale organisaties om de kenmerken van de bodem te bepalen. Natuurlijk kunnen dergelijke diensten duur zijn, maar u kunt eenvoudig een geschikte basis kiezen die onder de bestaande omstandigheden zo lang mogelijk meegaat.

  Voer alle installatiewerkzaamheden uit in overeenstemming met het project. U mag niet afwijken van het plan om geen problemen en onbegrijpelijke situaties te krijgen.

  Je kunt een blokhut het hele jaar door versieren. Houd er echter rekening mee dat de temperatuur binnen in de winter niet lager mag zijn dan +15 graden. Bij het schilderen van houten buitenmuren moet de buitenluchttemperatuur minimaal + 5-7 graden zijn en mag de luchtvochtigheid niet hoger zijn dan 75-80%. Als u wilt dat de lak gelijkmatig en netjes droogt, moet u zeker het temperatuurregime in de gaten houden.

  Verwaarloos de behandeling van het hout met beschermende antiseptische impregnaties niet. Zonder de juiste zorg zullen dergelijke bouwmaterialen niet lang meegaan en snel hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen.

  U moet niet zelf beginnen met het bouwen van een blokhut als u twijfelt aan uw capaciteiten. In dit geval is het beter om contact op te nemen met specialisten die de structuur snel en gemakkelijk zullen leveren.

  Mooie voorbeelden

  Van zo'n milieuvriendelijk materiaal als hout worden zeer mooie en gezellige huizen verkregen.Ze kunnen in verschillende kleuren worden gedaan. Bovendien hebben dergelijke woningen vaak een zeer originele en ongebruikelijke structuur.

  Van gelijmd gelamineerd hout, geverfd in donkerbruin, krijg je bijvoorbeeld een prachtig huisje van twee verdiepingen met een zadeldak afgezet met donkere tegels. Bij het raam op de tweede verdieping zal een klein open balkon met een donker houten hek er goed uitzien. Het zal mogelijk zijn om de sombere kleuren van een dergelijke structuur te verdunnen met lichtere bruine raamkozijnen, een lagere kroon van metselwerk en een hoge pijp (kachel of open haard), ook bekleed met steen. Bij de voordeur moet u een klein terras uitrusten met hetzelfde hek als op het balkon. Tegen deze achtergrond zullen mahoniehouten toegangsdeuren er organisch uitzien.

   Houten huizen zien er goed uit zonder extra decoratie. Zo kan een constructie van geprofileerd materiaal in 2 verdiepingen onbedekt worden gelaten, maar aangevuld met een ruw dak met vier taluds en dakbedekking in een contrasterende donkerbruine of bordeauxrode tint. Hetzelfde dak moet worden aangevuld met een overkapping over het terras met een houten hek en steunen. Zo'n klein maar esthetisch gebouw kan worden omgeven door groen en verschillende decoratieve elementen van hout.

   Typische huizen met één verdieping uit een bar zien er niet minder aantrekkelijk en organisch uit. Het kan bijvoorbeeld een onafgewerkte structuur zijn met spectaculaire groene tegels die scherp afsteken tegen de achtergrond van delicaat hout. Bij de ingang van het huis ziet een klein terras omheind met een contrasterend wit hek er geweldig uit. Boven dit entreegebied dient een gevelluifel te worden geplaatst, aangevuld met hetzelfde groendak. Het is beter om de kozijnen wit te schilderen. Het resultaat is een zeer gezellig en harmonieus blokhut.

   Bekijk de volgende video over fouten bij het bouwen van een huis vanuit een bar.

   geen commentaar

   De reactie is succesvol verzonden.

   Keuken

   Slaapkamer

   Meubilair