Framehuizen met twee verdiepingen: tekeningen en ontwerpdiagrammen

Framehuizen met twee verdiepingen: tekeningen en ontwerpdiagrammen
 1. Eigenaardigheden
 2. Projecten
 3. Zelfbouw
 4. Opwarming
 5. Mooie voorbeelden

Het huisvestingsvraagstuk verliest zijn relevantie niet in ons land. Voor veel gezinnen komt hij op de eerste plaats. Een alternatief voor een duur appartement kan de bouw van een houten huis in de buitenwijken zijn. De meest populaire zijn framehuizen. Bij het installeren van dergelijke objecten worden nieuwe technologieën en hoogwaardige materialen gebruikt.

Eigenaardigheden

Er zijn een groot aantal woningbouwprojecten op basis van een houten frame. Framehuizen met twee verdiepingen worden algemeen erkend. In Rusland zijn er in het grootste deel van het grondgebied ijzige winters, huizen met twee verdiepingen voldoen volledig aan de eisen en normen en kunnen volledig worden gebruikt voor de koudste seizoenen. Het frame is de basis van dergelijke huizen.

Er zijn twee soorten kaders:

 • Platform. Dit type impliceert een gefaseerde opbouw van het object. De voordelen zijn onder meer dat het eenvoudig te installeren is en een minimaal aantal geprefabriceerde elementen heeft.

Het werkalgoritme is als volgt:

 • vloeren worden verzameld aan de basis van het huis, het zijn geleiders die het hele frame van het huis vasthouden;
 • dan worden de draagrekken van de eerste verdieping bevestigd;
 • de overlap van de eerste verdieping is gemaakt, wat de basis zal zijn voor de tweede;
 • de rekken van de tweede verdieping worden geplaatst, de vloeren worden gemonteerd, dit wordt tevens de vloer van de zolder.
 • Door. Om de through wireframe-methode te implementeren, is merkbaar meer inspanning nodig. Doorgaande palen worden op regelmatige afstanden met andere knooppunten gefixeerd, zodat er geen vervorming optreedt. De rekken zelf worden zonder onderbreking door het gehele frame tot aan het dak geplaatst.

Heel vaak wordt de voorkeur gegeven aan kozijnhuizen door mensen die onder de indruk zijn van de klassieke stijl, wanneer dragende constructies als basis van het interieur dienen. Het frame is gemaakt van hout, dat stevig is bevestigd met stalen ankers of bouten. De wanden van het gebouw zijn ommanteld met speciale platen (DSP). Alle houten elementen zijn behandeld met antiseptica en primers, die brandwerendheid en bescherming tegen insecten garanderen. Bedrijven die zich professioneel bezighouden met de constructie van dergelijke objecten, geven een garantie van 40-50 jaar.

Framehuizen met twee verdiepingen hebben voordelen als:

 • het ontwerp van een kozijnhuis met twee verdiepingen bevat voordelen die stenen gebouwen niet hebben. Dergelijke voorzieningen hebben veel minder warmte- en ventilatiebronnen nodig;
 • vanuit het oogpunt van ecologie kan een framehuis een standaard worden genoemd, omdat het is gemaakt van een materiaal dat geen gifstoffen bevat;
 • brandveiligheidsproblemen zijn op het juiste niveau opgelost: hout wordt behandeld met een speciale primer, het weerstaat met succes de effecten van hoge temperaturen;
 • efficiëntie bij de bouw van de faciliteit (3-4 maanden);
 • goedkoop.

De lijst is verre van compleet, omdat er een aantal technische kenmerken zijn die dergelijke objecten voor veel eigenaren aantrekkelijk maken.

Factoren die van invloed zijn op de werking van een draadmodelobject zijn:

 • de kwaliteit van de gebruikte materialen voor de wanden;
 • gebruikte isolatie;
 • soort bouwtechniek.

De nadelen van framehuizen zijn onder meer:

 • het ventilatiesysteem moet in constructieve zin goed doordacht zijn;
 • om het risico op kortsluiting tot nul te reduceren, moet de bedrading correct worden uitgevoerd;
 • geluidsisolatie is ook een belangrijke factor, daarom moet tijdens de bouw speciale aandacht worden besteed aan deze factor;
 • in de tussenvloeren moet een remedie voor muizen en kakkerlakken worden geplaatst, omdat er een mogelijkheid is dat ze verschijnen.

Projecten

Huizen met twee verdiepingen zijn erg in trek in Rusland, vooral in de volgende formaten:

 • 10x10m;
 • 9x9 meter;
 • 7x9 meter;
 • 6x8m;
 • 8x10m;
 • 8x8m.

Voor hen zijn er standaard tekeningen die makkelijk te vinden zijn op internet. Vaak worden opties geoefend wanneer het hoofdproject wordt genomen en afgerond door de huiseigenaar om aan zijn behoeften te voldoen. Ontwerp wordt vaak besteld bij een bouwbedrijf dat kozijnhuizen bouwt. De totale oppervlakte van dergelijke woningen varieert van 50 tot 120 vierkante meter of zelfs 150 vierkante meter. m. Het dak is meestal gemaakt van materialen zoals metaal, leisteen of ondulin.

Een kozijnhuis met twee verdiepingen biedt voldoende ruimte. Als u wilt, kunt u een uitbreiding van het hoofdhuis maken: een terras of veranda van 6 bij 8 m of 6 bij 12 m. In kozijnhuizen op de tweede verdieping vindt u vaak erkers die op de gevel. Deze lichtgewicht constructies worden gebruikt als veranda, gemaakt in zowel zomer- als winterversies. De basis van de erker kan een metalen kanaal of een houten balk zijn. Het is de moeite waard om enkele projecten nader te bekijken.

Kader huis met twee verdiepingen 8x8 m

Er zijn veel aanpassingen aan framehuizen van dit formaat. De totale oppervlakte van het gebouw is ongeveer honderd vierkante meter, waarvan de bruikbare ruimte 68 vierkante meter is. meter, wat genoeg is voor een gezin van 4 personen. De fundering kan tape of betonblokken zijn. Sinds kort is het vaak mogelijk om ook een paalfundering te vinden die qua sterkte en levensduur niet onderdoet voor een betonnen fundering.

De voordelen van een paalfundering zijn als volgt:

 • geen zes maanden wachten tot het materiaal krimpt, zoals bij een stripfundering;
 • installatie van palen duurt 1-2 weken, hun kosten zijn lager dan het gieten van een fundering uit beton.

Traditioneel herbergt de begane grond de keuken en bijkeuken, terwijl de tweede verdieping meestal de lounges en de woonkamer huisvest. Diverse buitenafwerkingen zijn toegestaan.

Huis met twee verdiepingen 6x6 m

Een dergelijk object beslaat een oppervlakte van slechts 65 vierkante meter. m.

De volgende premissen kunnen erin worden gepresenteerd:

 • huishouden;
 • kledingkast;
 • kinderen.

Grootte huis 6x4 m

De oppervlakte van 6x4 m heeft een minimum aan kamers. De bruikbare oppervlakte binnen de faciliteit is ongeveer veertig vierkante meter. Op de eerste bevinden zich bijkeukens, een keuken en een woonkamer. De tweede verdieping is meestal gereserveerd voor kamers zoals een slaapkamer, een kinderkamer en een woonkamer. De fundering is meestal gemaakt van gewapend beton.

Het frame is gemaakt van een balk van 10x10 cm.De platen zijn balken van 12x15 cm.Buiten is zo'n huis omhuld met OSB-platen. De isolatie van de buitenmuren van de 1e en 2e verdieping is gemaakt van 20 cm dikke Isobox basaltplaten.De structuur is buiten afgewerkt met gevelbeplating en binnen zijn de muren en scheidingswanden ommanteld met dakspaan en gipsplaat.

Zelfbouw

Het is logisch om stapsgewijze instructies voor het bouwen van een huis in verschillende fasen te onderscheiden.

 • Voorbereidende en ontwerpwerkzaamheden. Het terrein moet worden schoongemaakt en de hellingen moeten worden bepaald. Nadat het vlakke gebied gereed is, begint de markering volgens het vooraf goedgekeurde plan. Het is noodzakelijk om de nauwkeurigheid te observeren, zodat het object in de toekomst geen vervormingen en vervormingen van de muren waarneemt.
 • Fundering. Het gewicht van het framehuis is relatief laag en de belasting op de grond is verwaarloosbaar. Als het huis zich in een laagland bevindt, waar sprake is van een te hoog vochtgehalte, is het verstandiger om een ​​​​paalschroeffundering te bouwen. De fundering is vaak gemaakt van platen van gewapend beton, omdat deze goedkoop is en wordt gekenmerkt door veelzijdigheid, sterkte en duurzaamheid.Soms worden platen gebruikt als basis voor een betonnen vloer, wat extra middelen bespaart bij het leggen van de vloer. Als het object zich op een heuvel bevindt, kunt u ook een strook ondiepe fundering maken.
 • Vloer. De vloeren kunnen van beton zijn of van planken en balken. Als de fundering strip is, wordt de betonnen vloer gemaakt van lichtgewicht geëxpandeerd kleibeton, wat niet duur is. Als de vloer volledig van hout is, is het noodzakelijk om een ​​omsnoering te maken van een balk van 10x15 of 15x15 cm. De keuze van de maat van het hout hangt af van de dikte van de muur en de afmetingen van de ruimte tussen de palen. Hoe groter de onderlinge afstand, hoe dikker het hout moet zijn. Vaak wordt een staaf van 150x150 mm of 150x200 mm gebruikt. Met de houten omsnoering kunt u de belasting gelijkmatig over het hele vloervlak verdelen, de stijfheid vergroten en bovendien het frame van het object versterken. De eenvoudigste fase is om de vertraging te verhelpen. De afstand tussen hen wordt bepaald door hun parameters. Er zijn speciale tabellen waarin alle normen in detail worden beschreven. Isolatie wordt tussen de geleiders gelegd, die in een dampremmende film moeten worden gewikkeld.
 • Muren. Eerst moet u bepalen wat de hoogte van de muren zal zijn. Als hun hoogte 3 meter is, worden de verticale rekken gemaakt van 285 cm De afstand tussen de rekken wordt bepaald door de parameters van het isolatievel. Als de isolatie uit technische watten bestaat, wordt deze 1,8 cm minder gemaakt zodat de installatie wordt uitgevoerd volgens de spoormethode. Rekken worden bevestigd met metalen hoeken, die worden vastgeschroefd met zelftappende schroeven. Tussen de rekken zijn jumpers verplicht. Veel hangt af van verschillende parameters. Hoeveel jumpers er moeten worden geïnstalleerd, moet in de werkende staat worden bepaald. Tijdens de installatie van de constructie is het noodzakelijk om een ​​loodlijn en een goed niveau van twee meter te gebruiken. Deze tools zijn eenvoudig en effectief, ze laten verticale hulplijnen niet afwijken. Nadat de rekken zijn geïnstalleerd, wordt de bovenste omsnoering gemaakt, hetzelfde bord wordt gebruikt als voor de vloer. Het bovenste harnas is verplicht, omdat het de nodige stijfheid creëert, waardoor de verticale geleiders niet in verschillende richtingen kunnen "lopen" als ze worden belast. Het huis buiten omhullen met OSB-platen geeft het hele frame ook extra stijfheid. De geleiders van de binnenwanden worden gebruikt als extra verstijvers.
 • Dak. Als het frame correct is gedaan, kost de installatie van het dak niet veel moeite. De keuze van het dak hangt grotendeels af van de kenmerken van elk project en de persoonlijke voorkeuren van de klant. Platte daken zijn niet erg populair in Rusland, omdat er in de winter veel sneeuw op ligt, wat een onnodige belasting oplevert. De meest populaire zijn puntdaken of hellende daken. De hellingshoeken daarin kunnen van 10 tot 47 graden zijn.

Er moet aan worden herinnerd dat de aanwezigheid van extra hellingen de installatie bemoeilijkt.

De optimale hellingshoek van het dak hangt af van het materiaal waaruit het is gemaakt:

 • golfkarton - vanaf 11 graden;
 • leisteen - van 12 tot 58 graden;
 • euro leisteen (ondulin) - vanaf 7 graden en hoger;
 • keramische tegels - 12-58 graden;
 • polymeer zandtegel - 17-62 graden;
 • bitumineuze tegels - vanaf 11 graden zonder de maximale helling te beperken;
 • metalen tegels - vanaf 17 graden.

Opwarming

Basaltplaten zijn een zeer effectief en goedkoop isolatiemateriaal. Het wordt gebruikt voor het behandelen van muren en muren, vloeren, daken en de ruimte tussen verdiepingen.

Mooie voorbeelden

     Een typisch in de fabriek gemonteerd kozijnhuis met 2 verdiepingen is een klassieke optie.

     Een kozijnhuis van meer dan 100 vierkante meter met een balkon ziet er stijlvol en elegant uit.

     Een kozijnhuis met twee verdiepingen en een open haard ziet er charmant uit.

     In de volgende video leert u hoe u een kozijnhuis van een bar kunt bouwen.

     geen commentaar

     De reactie is succesvol verzonden.

     Keuken

     Slaapkamer

     Meubilair