Kenmerken van het ontwerp van een zomerkeuken op het platteland

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Projecten
 3. Materialen (bewerken)
 4. Interieur
 5. Mooie voorbeelden

De zomerkeuken wordt terecht beschouwd als een favoriete plek in het land, waar alle leden van het huishouden samenkomen. Op warme dagen kunt u hier comfortabel koken en 's avonds ontspannen in de frisse lucht met een kopje aromatische thee. In de winter is deze ruimte ideaal voor het grillen van maaltijden.

Als u de ontwerpkenmerken van een zomerkeuken kent, kunt u een betrouwbare kamer creëren waarin het op elk moment van het jaar aangenaam zal zijn.

Eigenaardigheden

De zomerkeuken is het meest functionele gebouw van het land. Het directe doel is om te dienen als een plaats voor het bereiden van voedsel. Maar de meeste zomerbewoners gebruiken het niet alleen in het warme seizoen. In de herfst is het bijvoorbeeld handig om hier fruit, bessen en groenten te verwerken, te conserveren, compotes te bereiden. Hier kunt u een andere slaapplaats inrichten, een was regelen en natuurlijk gasten verzamelen aan een grote tafel.

De constructie van een zomerkeuken vereist een voorlopige creatie van een project waarin alle nuances en functies worden berekend.

 • Een van de belangrijke factoren die de verdere werking van de keuken beïnvloeden, is de locatie. Het is noodzakelijk om een ​​site zo te selecteren dat het mogelijk is om alle noodzakelijke technische communicatie uit te voeren: gasleiding, riolering, watervoorzieningssysteem, elektriciteit.
 • Dergelijke gebouwen mogen niet grenzen aan een toilet, compostput en andere onaangename plaatsen. Indien mogelijk moeten ze uit de buurt van de rijbaan worden geplaatst, anders zal autostof op alle open oppervlakken neerslaan. Vermijd ook de aanwezigheid van ontvlambare objecten in de buurt - de afstand tot hen moet minimaal 10 meter zijn.
 • Het beste van alles is dat als de keukenramen op het noordoosten gericht zijn, dit je op zomerdagen koel houdt. Er zijn vaak gevallen waarin een kelder is ingericht in het deelgebied van zomerkeukens - deze praktische oplossing verhoogt onmiddellijk de functionaliteit van de kamer.
 • Bijzonder opmerkelijk is de kachel, die van hout, gas of elektrisch is. Als u van plan bent een barbecue te installeren, is het raadzaam om vooraf te beslissen over de plaats waar de producten worden gebakken om de benodigde technische systemen correct te positioneren.
 • Een belangrijk aspect bij het inrichten van een plek voor een barbecue en barbecue is het naleven van de brandveiligheidsregels. Het wordt niet aanbevolen om een ​​eettafel te plaatsen of een recreatieruimte bij de kachel uit te rusten. Meestal is de ruimte eromheen gevuld met kasten, lades en een gootsteen. Om voedselbereiding een plezierig proces te laten zijn, moet hun opstelling praktisch en gebruiksvriendelijk zijn.
 • Op het grondgebied van de zomerkeuken is het absoluut noodzakelijk om een ​​recreatiegebied uit te rusten met comfortabel meubilair. Rieten of plastic tafels en stoelen werken het beste. Een belangrijke factor voor een comfortabel verblijf in zo'n kamer is hoogwaardige verlichting.

Let bij het kiezen van armaturen op zuinige LED-lampen, waarvan het gebruik het energieverbruik zal verminderen.

 • Onlangs zijn houtkachels erg populair, die zowel zelfstandig als samen met een conventionele kachel kunnen worden gebruikt. Om problemen met de werking van de oven te voorkomen, is het raadzaam om vooraf alle nuances die hiermee gepaard gaan te overdenken.

Projecten

Bijna elke buitenwijk is geschikt voor het bouwen van een kleine of grote zomerkeuken.Er zijn veel soorten van deze gebouwen, waaronder u een project kunt kiezen dat qua grootte en configuratie geschikt is voor een specifieke site.

Keukens zijn onderverdeeld in twee typen: open en gesloten. De meest primitieve open-type optie die je echt met je eigen handen aankunt, is een terras.

De tweede versie van de keukens omvat veranda's, waarvan de gebouwen geheel of gedeeltelijk gesloten zijn. We zullen het hebben over de meest populaire en meest voorkomende typen van deze gebouwen.

Open

Dergelijke gebouwen zijn een tuinhuisje met muren en een dak.

Ze worden met recht als de meest voorkomende beschouwd, omdat ze een aantal voordelen hebben:

 • met bouwvaardigheden kan zo'n gebouw in een vrij korte periode zelfstandig worden gebouwd;
 • buiten koken verlost je van de dampen en onaangename geuren die steevast aanwezig zijn in traditionele gesloten keukens;
 • in zo'n keuken hebben ze meestal een barbecue of vuurpot.

  Ondanks de onbetwiste voordelen van dergelijke gebouwen, moet aandacht worden besteed aan een aantal nadelen:

  • de gebruiksperiode is beperkt tot de warme periode van het jaar;
  • de kamer is praktisch niet beschermd tegen douches, tocht en insecten;
  • voor de winterperiode zullen keukenmeubelen in huis gehaald moeten worden.

  Keuken-veranda

  Zo'n kamer kan eenvoudig worden uitgerust op het grondgebied van de veranda van uw zomerhuis. Projecten zien er vooral mooi uit wanneer het hele gebouw, inclusief de zomerkeuken, in één stijl is gemaakt.

  Eerst wordt een fundering gelegd waarvan de diepte identiek moet zijn aan de diepte van de hoofdruimte. Dan worden de muren opgetrokken, ze worden omhuld en het dak wordt gebouwd. Vooral keukens met één glazen wand zien er indrukwekkend uit.

  Bijlage

  Zo'n structuur kan deel uitmaken van een gebouw: een zomerresidentie of een bad. Door een deel van de veranda te gebruiken, kun je de kamer uitbreiden en alle benodigde keukenaccessoires erin installeren.

  Om te beginnen worden de steunwanden gemonteerd, waaraan de overkapping wordt bevestigd.

  De vloer is betegeld of gestort met beton. Het open deel van de veranda kan worden beschermd tegen regen door middel van rolgordijnen, dekzeilen of speciale verwijderbare panelen. Klimplanten langs de muren zorgen voor verkoeling op warme dagen.

  Deze optie is veel goedkoper in uitvoering dan de vorige, maar het nadeel zit hem in de zwakke sterkte-eigenschappen - de grond zal beginnen te zinken en na verloop van tijd kan de keuken kantelen.

  Prieel

  Dit project kan het meest functionele en praktische worden genoemd. Een vuurpot, barbecue of open haard wordt meestal op het grondgebied van een dergelijke keuken geïnstalleerd. Het is handig om hier tijd door te brengen met vrienden en familie, het geoogste gewas te verwerken en nog veel meer.

  Voor een open keuken-prieel is het noodzakelijk om een ​​fundering te leggen - trap of zuil. Voor het dak is het beter om bitumen of ondulin te nemen. Een hout, steen of baksteen is geschikt voor het frame. Indien gewenst kunnen de openingen van het keuken-prieel worden gedrapeerd met stoffen gordijnen of jaloezieën.

  Klimmende sierplanten die rond de omtrek zijn geplant, creëren schaduw in de keuken. En creatieve planken en scheidingswanden, langs de muur of in de openingen, zullen de nodige buitenwijken creëren.

  Gesloten

  Dit type zomerkeuken is een apart gebouw of een uitbreiding van het hoofdgebouw, het badhuis of de utiliteitsbouw. Deze optie is onmisbaar in moeilijke klimatologische omstandigheden met frequente wind, regen en vroege vorst. Zo'n keuken is de beste oplossing voor diegenen die het hele jaar door op het land willen ontspannen.

  Natuurlijk is de bouw van zo'n keukenhuis een complex en kostbaar proces. Vooral als het gaat om het creëren van comfortabele omstandigheden met alle noodzakelijke communicatie. Vaak worden dergelijke gebouwen aangevuld met een open haard, bijkeuken, kelder. Daarom moet bij het starten van de bouw van een gesloten zomerkeuken alles van tevoren worden berekend en ontworpen, anders kan het bouwproces worden vertraagd.

  Huis met terras

  Deze versie van de zomerkeuken impliceert, net als de vorige, een gesloten ruimte met een terras. Aangezien voedsel in de keuken wordt bereid, moet deze goed zijn uitgerust. Maar op het terras kunt u een recreatiegebied maken - zet een tafel met stoelen, lichte fauteuils om te ontspannen, barbecue of barbecue.

  Dit project zal veel investeringen vergen: het leggen van de fundering, het plaatsen van muren, het plaatsen van ramen en deuren.

  Het afgewerkte gebouw zal echter solide en betrouwbaar zijn, het zal hier zowel in de zomer als in de winter aangenaam vertoeven zijn.

  Wanneer u begint met de bouw van een gebouw, moet u rekening houden met enkele van de nuances die kenmerkend zijn voor elk specifiek gebied. Een van de belangrijkste factoren is bijvoorbeeld de kracht van de wind, op basis waarvan materialen voor muren en daken worden berekend. Er wordt ook rekening gehouden met klimatologische kenmerken: de frequentie van neerslag en het temperatuurregime.

  Materialen (bewerken)

  De keuze van materialen voor constructie hangt rechtstreeks af van het type constructie, de levensduur, de voorkeuren van de eigenaren en hun financiële mogelijkheden. Moderne technologieën stellen ons in staat om praktische en betrouwbare gebouwen te bouwen met minimale investeringen.

  De volgende materialen zijn populair bij de constructie van een zomerkeuken:

  • steen;
  • polycarbonaat;
  • beton;
  • golfkarton;
  • natuursteen;
  • hout;
  • voering;
  • aluminium.

  Een zomerhuisje vereist het gebruik van niet alleen praktische, maar ook decoratieve materialen. Vaak worden tuinpaden aangelegd op het grondgebied van het zomerhuisje en verbinden ze alle gebouwen met elkaar. De paden kunnen van steen of grind zijn, aan beide zijden versierd met bloemperken en struiken. Ervaren tuiniers creëren landschapsdecoratieve elementen van geïmproviseerde middelen die er harmonieus uitzien in hun zomerhuisje. Een kunstmatige vijver gevuld met levende vissen en waterplanten zal helpen om het exterieur aan te vullen.

  Bij het kijken naar de keuken en interieurdecoratie raden experts aan om zich aan één stijl te houden. Als de site bijvoorbeeld al is omheind met een stenen omheining, is het beter om deze te gebruiken om een ​​keuken te bouwen. Huizen gemaakt van steen en baksteen worden als de meest duurzame en betrouwbare beschouwd, dus zo'n gebouw zal tientallen jaren dienst doen.

  Een ander populair materiaal voor de constructie van zomerhuisjes en zomerkeukens is hout. Een dergelijk project zal meer budgettair zijn, maar zal meer aandacht vergen. Het proces van het bouwen van gebouwen vanuit een bar kan niet eenvoudig worden genoemd: speciale apparatuur is vereist. Bovendien vereisen dergelijke gebouwen, zelfs na voltooiing van de constructie, een regelmatige behandeling met antischimmelmiddelen en speciale zorg. Hout is een slijtvast materiaal, daarom zal het gebouw, zonder gunstige omstandigheden ervoor te behouden, beginnen in te storten.

   De vloer is gelegd met laminaat, parket, tegels of linoleum. Voor het dak worden golfkarton, zachte dakbedekking en metalen tegels gebruikt. Al deze materialen zijn beproefd en worden traditioneel gebruikt in de voorsteden.

   Wandbekleding met siding geeft de zomerkeuken een moderne, verzorgde uitstraling.

   Interieur

   De buitenkant van een zomerkeuken moet gezellig en comfortabel zijn en het ontwerp moet u en uw gezin aanspreken. Richt u bij het kiezen van meubels voor keukendecoratie op uw smaakvoorkeuren en financiële mogelijkheden.

   • Keuken ingericht hi-tech, geschikt voor actieve moderne mensen die ook buiten de stad bij de tijd willen blijven. Zo'n keuken kenmerkt zich door ingetogen kleuren, strakke vormen en heldere lijnen. Keukenmeubels met metalen inzetstukken zijn praktisch en functioneel in gebruik. Het gebruik van moderne ontwerpen, huishoudelijke apparaten en modieuze afwerkingsmaterialen zal geschikt zijn.
   • Provençaalse stijl - het meest geschikt voor het creëren van een zomerkeukeninterieur. De combinatie van houten meubelen, aardewerk, antieke tafelkleden, gedrapeerde overtrekken en decoratieve bloempotten zorgt voor een magische landhuissfeer.Kies bij voorkeur tafels, stoelen en kasten van duurzaam hout. Rieten meubels kunnen een geweldig alternatief zijn.
   • Keuken in afrikaanse stijl ziet er uniek en origineel uit. Etnische prints, sjamanistische amuletten, veelkleurige kralenversieringen, dierenhuiden aan de muren in het keukeninterieur zien er gewoon geweldig uit. Meubels moeten passend worden gekozen: lage schraagbedden, fauteuils of banken.
   • etnische stijl perfect voor eigenaren die van reizen houden. Zo'n gebouw zal gunstig afsteken tegen de achtergrond van aangrenzende zomerhuisjes en zal de individualiteit van de eigenaren benadrukken.
   • Keuken interieur in oosterse stijl - dit is de aanwezigheid van luxe gerechten, kleurrijke mozaïeken, stenen elementen en goudverf. Ook impliceert het oosterse interieur de aanwezigheid van grote planten, een waterpijp, grote vazen ​​met schilderijen. Klimplanten kunnen rond de omtrek van het terras worden geplant. De muren van de keuken, geschilderd in felle kleuren, zullen mooi contrasteren met de planten eromheen. Bovendien zal een dergelijke haag het terras op betrouwbare wijze verbergen voor nieuwsgierige blikken.

   Een open keuken met een overkapping wordt beschouwd als een van de veelzijdige opties. Het kan niet alleen worden uitgerust om te koken, maar ook worden versierd met verschillende decoratieve elementen. Bloemen kunnen in grote vloerpotten rond de omtrek worden geplaatst; potten met gekrulde bloemen worden traditioneel in de buurt van de veranda opgehangen.

   Naast de keuken kunt u een kleine vijver bouwen of een fontein plaatsen.

   Mooie voorbeelden

   De combinatie van hout, steen en metaal is een winnende oplossing voor zomerkeukens van elk formaat. Modern design, comfortabele meubelopstelling en houtkachel maken uw verblijf onvergetelijk.

   Een zomerkeuken als uitbreiding van een landhuis is vooral handig als een groot aantal mensen zich op het land verzamelt. Als u van plan bent om er de hoofdkeuken van te maken, is de installatie van een fornuis en keukenapparatuur gewoon noodzakelijk.

     Gesloten keukens zien eruit als kleine huisjes. Hierdoor is het mogelijk om het te gebruiken, ongeacht de weersomstandigheden. Hier kun je niet alleen eten koken, maar ook een pantry bouwen, er een jachthuis van maken of een andere plek inrichten voor gasten om te overnachten.

     Zie de volgende video voor meer hierover.

     geen commentaar

     De reactie is succesvol verzonden.

     Keuken

     Slaapkamer

     Meubilair