Alles over hightech huizen met één verdieping

Inhoud
 1. Eigenaardigheden
 2. Projecten
 3. Materialen (bewerken)
 4. Ontwerp
 5. Mooie voorbeelden

High-tech stijl is de perfecte combinatie van schoonheid met bruikbaarheid en functionaliteit. Huizen die in deze richting zijn gebouwd, zien er modern en futuristisch uit, ze onderscheiden zich door ongelooflijke geometrische vormen die ze onderscheiden van de gebruikelijke gebouwen. Meestal wordt hightech gebruikt bij de bouw van huisjes met één verdieping. In dit artikel zullen we alles over hightech huizen met één verdieping bekijken.

Eigenaardigheden

De vorm van hightech huizen met één verdieping lijkt op een kubus, waarvan de duidelijke grenzen een gevoel van veiligheid en comfort creëren. Er wordt meer geld en tijd besteed aan de bouw van dergelijke gebouwen, maar dit alles betaalt zich uit met een hoog comfort, energie-efficiëntie en functionaliteit. Hightech huizen worden meestal gekozen door ambitieuze en actieve mensen die zich graag omringen met alles wat nieuw is. De belangrijkste kenmerken van gebouwen in deze stijl zijn onder meer:

 • de aanwezigheid van een plat dak met een lichte hellingshoek;
 • veel panoramische beglazing en natuurlijk licht;
 • strakke lijnen in ontwerpen en een minimum aan ronding;
 • aanwezigheid van kolommen.

Een palet van zwarte, rode, gele, beige, witte en grijze kleuren heerst in de decoratie van huizen. Voor gevels wordt alleen kunstmatig materiaal gebruikt, maar natuursteen en hout dienen minimaal aanwezig te zijn. Bij het inrichten van huizen wordt speciale aandacht besteed aan verlichting, deze wordt rond de hele omtrek van het gebouw geïnstalleerd. Wat betreft het hightech interieur, het heeft ook zijn eigen kenmerken, namelijk:

 • oppervlakteafwerking gebeurt met gips;
 • hoge plafonds en panoramische verlichting;
 • de aanwezigheid van trappen, grote aquaria en open haarden;
 • maximale open ruimte, geen scheidingswanden (zonering wordt uitgevoerd met behulp van meubels of decoratie).

In het interieur van huizen valt het decor niet op tegen de algemene achtergrond met textuur en felle kleuren. Om de stijl te benadrukken moet de woning voorzien zijn van het Smart Home systeem, ingebouwde huishoudelijke apparaten en moderne elektronica.

Projecten

Bij het ontwerpen van kleine hightech-huizen met één verdieping, omvatten ze meestal een keuken, een vestibule, een ruime woonkamer, een stookruimte, een inkomhal en een doucheruimte. Soms bieden projecten extra ruimte voor het inrichten van een pantry of kleedkamer. Voor huizen met platte daken met slechts 1 verdieping kunt u ook een veranda toevoegen.

Huisontwerpen met een oppervlakte tot 100 vierkante meter zijn erg populair. m met een garage. Hun indeling is klassiek: woonkamer, slaapkamer, badkamer, badkamer, keuken en kleedkamer.

Als het gebied van de buitenwijk dit toelaat (is meer dan 150 m²), dan kan het bouwplan een zolder omvatten.

Materialen (bewerken)

Ondanks het feit dat hightech huizen met één verdieping zich onderscheiden door ongebruikelijke externe vormen, worden de meest voorkomende materialen gebruikt bij hun constructie. Voor de constructie van dergelijke moderne gebouwen worden meestal de volgende oplossingen gebruikt:

 • schuimbeton (het meest betaalbare materiaal, maar het vereist een decoratieve afwerking);
 • keramische, gasbetonblokken (ze zijn zeer duurzaam, gemakkelijk te leggen, goedkoop en hebben een lage thermische geleidbaarheid);
 • baksteen (betrouwbaar en duurzaam materiaal).

Er zijn ook houten huizen (gemaakt van hout), ze passen perfect in het landschapsontwerp van de site en zijn harmonieus gecombineerd met andere gebouwen. Huizen met één verdieping kunnen uit hout worden opgetrokken met behulp van een frame-paneelmethode.

Het belangrijkste kenmerk van hightech-huizen is de aanwezigheid van een ongewoon dak. Het is volledig vlak en heeft een lichte helling, daarom worden polyvinylchloride-membranen gebruikt voor de installatie van dergelijke daken.

Omdat hightech huizen met één verdieping lichtgewicht zijn, worden ze geïnstalleerd op een versterkte basis of zuilvormige fundering. Dit vereist bovendien de aankoop van kolommen en beton.

Ontwerp

Hi-tech wordt gekenmerkt door maximale functionaliteit, dus het ontwerp van het pand moet niet alleen stijlvol zijn, maar ook vrij van alle onnodige dingen. Er is strikte zonering in het interieur van de kamers. De decoratie is gedaan met een spiegel, glas en plastic. Het belangrijkste kenmerk van het ontwerp is de aanwezigheid van overvloedig licht, in elke kamer is het anders ingericht.

 • Woonkamer. De decoratie wordt gepresenteerd door een combinatie van moderne en traditionele materialen: plastic wordt aangevuld met steen, glas en metaal. Baksteen- en betonstructuren zijn erg populair; meubels met strikte vormen, met eenvoudige gevels en een open textuur, zien er prachtig uit tegen de achtergrond. Als gestoffeerde meubelen worden comfortabele banken met lederen bekleding gekozen. In het interieur dient een kunststof of glazen salontafel aanwezig te zijn.
 • Badkamer. De muren in deze kamer zijn versierd met grote monochrome tegels. Afhankelijk van het gebied van de kamer, kunt u zowel lichte als donkere tinten van de bekleding kiezen. De combinatie van grijs met beige en witte kleuren ziet er prachtig uit qua design. Vaak vindt u in het hightech interieur natuurlijke houten bekleding. Om het decor gunstig te benadrukken, wordt achtergrondverlichting op de muren en het plafond gebruikt. Sanitair is gekozen in metallic tinten.
 • Slaapkamer. Deze kamers onderscheiden zich door hun ergonomie, de oppervlakteafwerking daarin is uitgevoerd met natuurlijke materialen. De vloer is meestal laminaat of parket in pasteltinten. Om een ​​romantische sfeer te creëren in de slaapkamers is er een regelbaar verlichtingssysteem geïnstalleerd. Textiel wordt geselecteerd in lichte kleuren van lichtgewicht stoffen.
 • Keuken. De inrichting van deze ruimte voorziet in de aanwezigheid van twee zones: eten en werken. Apparatuur en alle keukengerei zijn strikt volgens de eisen van ergonomie gerangschikt. Boven het grote werkblad is felle verlichting aangebracht. Indien gewenst kan het interieur van de keukens worden aangevuld met een zithoek en een tv.
 • Gang. Kies bij het inrichten van de gang lichte meubels, decoratie, ingebouwde verlichting en een glanzend spanplafond. De opslagruimte is verborgen achter een kledingkast met een glanzend of gespiegeld oppervlak. In het ontwerp van de gang is er altijd een grote spiegel, waaronder u een consoleplank kunt plaatsen.

In het interieur van kamers die zijn ingericht in hightech-stijl, is het niet toegestaan ​​om veel decor te gebruiken. U kunt het ontwerp aanvullen met zwart-wit posters, familiefoto's, vazen ​​met bloemen.

Mooie voorbeelden

Tegenwoordig zijn er veel ontwerpprojecten voor hightech huizen met één verdieping, die elk hun eigen kenmerken hebben. Om een ​​klein huisje in een modern design te bouwen, kunt u kiezen uit verschillende projectopties.

 • Bakstenen huis met een plat dak. De buitenbekleding van de gevels moet worden uitgevoerd met sneeuwwit pleisterwerk en er moeten verschillende inzetstukken van houten panelen in warme tinten worden gemaakt. In de linkervleugel van het gebouw kunt u een slaapkamer, woonkamer en een badkamer plaatsen, en in de rechtervleugel - een keuken, een kinderkamer en een badkamer. De woonkamer kunt u het beste volledig beglaasd maken, u kunt er buiten een terras aan koppelen.
 • Een origineel huis met een uitgekiend exterieurdesign. Zo'n project is ideaal voor gedurfde ontwikkelaars met een buitengewone smaak. Het recreatiegebied in dit huis is open, het wordt vertegenwoordigd door een rond terras. Om ervoor te zorgen dat alle gezinsleden zich op hun gemak voelen, moet de indeling verschillende slaapgedeeltes, een goed verlichte badkamer, een woonkamer en een eetkamer bevatten in combinatie met een keuken.

Bekijk een overzicht van een hightech huis met één verdieping.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair