Moderne huizen in een verfijnde hightech-stijl

Moderne huizen in een verfijnde hightech-stijl
  1. Onderscheidende kenmerken
  2. Ontwerpkenmerken
  3. Interieur decoratie
  4. Exterieur opties
  5. Interieur voorbeelden

High-tech stijl is een favoriet van pragmatische mensen. Hij belichaamt nieuwe technologieën op het gebied van constructie en ontwerp. Hi-tech is in de eerste plaats een ergonomisch huis van de toekomst, waarmee u de voordelen van grote ruimte en comfort kunt waarderen. Achter de uiterlijke eenvoud gaan complexe technische oplossingen en geavanceerde technologieën schuil.

Onderscheidende kenmerken

Een onderscheidend kenmerk van een huis gebouwd in een moderne hightech-stijl is een functionele lay-out met een minimum aantal scheidingswanden, strikte geometrische lijnen in het project. Zo moet de hele structuur de juiste vorm hebben, strikte verhoudingen in het exterieur en interieur, een minimale inrichting.

De constructie is vrij duur voor de eigenaren. Hoogwaardige technologieën, dure materialen (meestal kunstmatig: metaal, glas, beton, plastic, enz.), duur professioneel ontwerp vereisen aanzienlijke investeringen. Een kant-en-klaar huis heeft echter als grote voordeel dat het zuinig is in gebruik, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Hi-tech is ook een "smart home", die ook verschillende functies vervult., zoals het in- en uitschakelen van het alarm, het aanpassen van de verwarming, het in- en uitschakelen van diverse apparatuur in huis - allemaal in automatische modus. Dit is een hightech huis met zonnepanelen en een windgenerator. De verwarming in het huis zal lucht zijn en de stofzuiger en andere apparaten worden ingebouwd. De woning is voorzien van de modernste communicatiesystemen.

Ontwerpkenmerken

Aantal verdiepingen

Hightech gebouwen zijn over het algemeen groot en ruim. Projecten kunnen één of meerdere verdiepingen zijn. Daarom is deze stijl gekozen voor de bouw van particuliere huizen en voor grote openbare gebouwen, hotels, zakencentra.

Er worden echter vaak kleine hightech huisjes met twee verdiepingen gevonden. Kleine landhuizen met één, twee en drie verdiepingen.

Een mini-huis met één verdieping voldoet volledig aan de eisen van stijl, het is minimalisme en functionaliteit. Het aantal verdiepingen van een huis is uitsluitend de voorkeur van de toekomstige eigenaar, die het project en plan goedkeurt. Hightech-stijl beperkt het aantal verdiepingen niet. Meerlaagse woningen met complexe interne communicatie zijn ook kenmerkend.

Facade

De gevels van de woningen onderscheiden zich door het gebruik van veel glas in de buitendecoratie, waardoor de ruimte groter wordt. Intense verlichting vervangt het decor. Naast verlichting geven glanzende, glanzende materialen in de decoratie elegantie aan de gevel. Gevelmaterialen zijn in de regel kunstmatige materialen: kunststof, metaal, glas of beton. Geblokkeerde huisjes komen vaak voor. De gevel is vaak gemaakt van grote betonblokken. Of het kunnen frame- en modulaire huizen zijn die zijn opgebouwd uit moderne SIP-panelen. Ze zijn aan de binnenkant gevuld met houtkrullen of polystyreen, waardoor je tijdens het koude seizoen in huis warm kunt blijven.

Hi-tech verandert ook in de loop van de tijd., en tegenwoordig wordt hout vaak gebruikt voor het decoreren van huizen, evenals baksteen. Vaak gebruikt als elementen van een minimalistische inrichting. Deze materialen worden gecombineerd met metaal, kunststof of beton. De gevel van een houten huis in biotech-stijl (bionische hightech) kan worden gemaakt van geprofileerde of gelijmde balken, evenals van boomstammen. Het huis kan gedeeltelijk worden versierd met bakstenen blokken, waardoor het een elegantere uitstraling krijgt.

Het gebrek aan decor wordt gecompenseerd door andere technieken. Zo vervullen verchroomde, metalen, glazen geveldelen een esthetische functie. Open baksteen, een patroon van natuurlijk hout dat wordt gebruikt in bekleding, is een vervanging voor decor.

Als glas wordt gebruikt in de decoratie van het huis, moet het een beschermende film tegen ultraviolette straling hebben. Het beschermt het huis tegen oververhitting op zonnige dagen en bespaart op airconditioning.

Voor hightech stijl is grote ruimte een belangrijk onderdeel.

Belangrijke elementen van de gevel zijn niet alleen grote panoramische ramen, maar ook trappen, ventilatiesystemen en andere details (metselwerk, geverfde buizen, diverse metalen constructies) die worden uitgevoerd. Dit is vooral typerend voor industriële hightech, waarbij de gevels van fabrieken worden nagebootst.

De gevel van het huis is laconiek en sober. Vaak uitgevoerd in grijze, metallic kleuren, contrasterende combinaties kunnen ook gebruikt worden. Neonlampen worden vaak gebruikt om de gevel te verlichten.

Voor het huis wordt een grote speeltuin aangelegd, het aangrenzende terrein is bedekt met een grasveld met rechte paden, er zijn geen tuinbeplantingen en bloemperken.

Raam

Hi-tech zijn grote panoramische ramen. Hoe meer licht het huis binnenkomt, hoe beter. Om de warmtebelasting op zonnige dagen te verminderen, zijn de ramen bedekt met een beschermende film of tint. De frames zijn gemaakt van kunststof of aluminium. In de meeste gevallen is het ontwerp van het raam lichtgewicht en veilig.

Bij particuliere woningprojecten wordt vaak een pergola boven de ramen gebouwd. Dit zijn speciale functionele geometrische schuren die ramen beschermen tegen zonlicht. Ook over de functionaliteit van de ramen is goed nagedacht: geluidsreductie, thermische isolatie, veiligheid en milieuvriendelijkheid.

Dak

De woning wordt gebouwd met een plat dak. Het kan worden gemaakt van transparant materiaal. In dit geval is het belangrijkste doel om het huis met licht te vullen.

Of het dak kan functioneel zijn. Op zuidelijke breedtegraden hebben woongebouwen en hotels bijvoorbeeld vaak een dak met een zwembad. Een gazon, een recreatiegebied of een sportveld is geschikt voor een landhuis.

Op het dak kunnen zonnepanelen worden geplaatst, de modernste huizen hebben windgeneratoren op het dak.

Garage

Garagegebouwen worden gekenmerkt door een eenvoudig geometrisch ontwerp, meestal gemaakt van beton en plastic. De garage wordt geleverd met een verscheidenheid aan innovatieve technologieën, zoals automatische hefpoorten, automatisch in- en uitschakelen van verlichting, enzovoort.

Interieur decoratie

Alleen de beste kwaliteit materialen worden gebruikt voor interieurdecoratie. Dit is meestal natuurlijk hout (parket, laminaat). Het ontwerp is onderworpen aan de regels van de ergonomie, die zowel kleurentherapie als psychotherapie omvat. Het ontwerp moet mooi zijn, maar tegelijkertijd laconiek. Ergonomie moet rekening houden met de eigenaardigheden van de menselijke fysiologie. Daarom is hightech als geheel ondergeschikt aan het belang van het individu, het comfort en de gezondheid van de huiseigenaren.

Het ontwerpplan van het huis is doordacht tot in de subtiliteiten en voldoet volledig aan de eisen van functionaliteit en minimalisme.

Om de stijl in het exterieur en in het interieur volledig te behouden, zijn daarom de diensten van dure professionele ontwerpers vereist. Economy class is niet voor high-tech stijl.

Binnenverlichting in huis is een zeer belangrijk onderdeel van de stijl. Er moet veel licht in de kamer zijn, omdat je zo de ruimte kunt vergroten. Het kunnen complexe verlichtingssystemen aan de binnenkant van de panelen zijn, lampen ingebouwd in meubels, halogeenlampen, enzovoort.

De hightech stijl kenmerkt zich door het gebruik van jaloezieën in plaats van gordijnen. Regelmatige gordijnen zorgen ervoor dat er niet genoeg zonlicht de woning binnenkomt, wat in dit geval onaanvaardbaar is.

De basis van het kleurenpalet zijn neutrale kleuren, zwart, wit en grijs.Gladde chromen oppervlakken, glanzende interieurmaterialen. Felle kleuren kunnen ook worden gebruikt, maar dat zouden er maar heel weinig moeten zijn.

Vloer

In de regel wordt laminaat van elke tint die kenmerkend is voor de stijl op de vloer gelegd. De badkamer kan een zelfnivellerende vloer hebben met een verwarmingsfunctie.

Plafond

De hightech-stijl wordt gekenmerkt door vlakke, gladde plafonds, met LED-achtergrondverlichting, halogeenlampen. De plafonds zijn overwegend hoog, omdat het belangrijk is om de ruimte te benadrukken.

Muren

Voor de constructie van muren worden sterke panelen van gewapend beton of een frame gemaakt van SIP-panelen (verlijmd, gevuld met houtsnippers of schuim) gebruikt. Net als andere elementen van hightech-stijl spelen veiligheid en bruikbaarheid hier een grote rol.

Voor muren, maar ook voor vloeren, kan laminaat worden gebruikt. Muren zijn meestal geschilderd in lichte kleuren (of effen grijs, beige). Omdat de hightech-stijl wordt gekenmerkt door een minimaal aantal interne scheidingswanden, worden gewone muren vaak vervangen door grote ramen.

In de badkamer zie je tegels het vaakst.

Hightech wordt gekenmerkt door grote tegels die geen patronen of patronen hebben.

Meubilair

Omdat hi-tech meer vrije ruimte en functionaliteit impliceert, is er een minimum aan meubilair in de kamer. Het is meestal gemaakt van ergonomische materialen, voornamelijk in lichte kleuren, en heeft een glanzend oppervlak. De stijl wordt gekenmerkt door futuristische meubels.

Gestoffeerde meubelen van stof of kunstleer zorgen voor maximaal comfort. Meubelbeslag - metaal, chroom of mat. Gestoffeerde meubelen hebben vaak metalen onderdelen. Ook kenmerkend zijn schuiftafels, grote lampen, open rekken, uittrekbare kasten. Meubels kunnen ook van metaal zijn (bijvoorbeeld in de keuken).

In premium woningen voorzien ontwerpers meubels vaak van verschillende slimme technieken door deze te koppelen aan het informatiesysteem van de woning.

Het interieur kan ook worden toegepast in de “bio hightech” stijl, die zich onderscheidt van de klassieke hightech door de karakteristieke combinatie van natuurlijke materialen met de nieuwste technologieën. De lijnen hier hoeven niet per se recht en duidelijk te zijn, integendeel, enigszins gladgestreken, glad.

Hightech meubelen zijn ergonomisch. Gemaakt in de stijl van futurisme, kubisme, modernisme.

Gebruik vaak in het interieur van tapijten met een lange pool, geen patronen, monochromatische, neutrale kleur. In plaats van decor - licht. Het kan een grote lamp zijn of LED-verlichting rond de hele omtrek van de kamer.

Exterieur opties

Er zijn verschillende gevolgen van de hi-tech stijl. Geometrische hightech is een klassieke versie, het impliceert rechte lijnen, strikt geometrische vormen.

Laten we eens kijken naar enkele interessante opties:

  • Modern huis met meerdere verdiepingen in een geometrische hightech-stijl. Betonblokken zijn een karakteristiek materiaal voor de stijl. Panoramische ramen langs de hele omtrek en intense verlichting creëren het effect van een groot huis;
  • Bionische hightech, of biotech, stelt u in staat om natuurlijke materialen zoals hout of baksteen te gebruiken voor geveldecoratie. Ze kunnen worden gebruikt als minimale decoratie of als het belangrijkste materiaal voor geveldecoratie;
  • Het gebied voor het huis wordt een voortzetting van het gebouw zelf. De stijl kenmerkt zich door de afwezigheid van bloemen en andere beplanting, een egaal regelmatig gazon, rechte paden. De garage is een klein gebouw van regelmatige vorm met een plat dak, opgetrokken uit betonblokken. De ingangen naar de garage, evenals naar het huis, moeten verlicht zijn;
  • Huis aan zee. Panoramische ramen, dankzij voldoende licht, laten u de ruimte binnen en buiten benadrukken. Kenmerkend voor deze stijl is een functioneel dak, ingericht als ontspanningsruimte of zwembad.

Interieur voorbeelden

Woonkamer modern design.Minimalisme en het overwicht van grijze, zilveren tinten, evenals gladde oppervlakken zijn een kenmerk van het hightech interieur. Er zijn praktisch geen felle kleuren in het ontwerp van de woonkamer.

Tapijt is een belangrijk interieurdetail. Het moet stevig zijn en een lange stapel hebben. Het tapijtoppervlak compenseert het gebrek aan decor en maakt het interieur warmer en comfortabeler.

Hightech-stijl voor de keuken is een grote en lichte ruimte, de modernste apparatuur en maximaal gemak. Omdat hi-tech een minimum aan scheidingswanden is, wordt de keuken meestal gecombineerd met de woonkamer.

Zie de volgende video voor meer informatie over de functies, subtiliteiten en interieurontwerp in hightech-stijl:

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair