Kenmerken van de indeling van een huis met een oppervlakte van 25 m².

Inhoud
 1. Voordelen:
 2. Hoe leefruimte vergroten?
 3. Deskundig advies
 4. Een landhuis ontwerpen
 5. Manieren om het gebied visueel te vergroten

Het huis van 5 × 5 m is een kleine maar volwaardige woning. Zo'n kleine structuur kan fungeren als een landhuis of als een volwaardig huis voor permanente bewoning. Om er comfortabel in te zijn, is het noodzakelijk om goed over de lay-out na te denken.

Voordelen:

Kleine woongebouwen zijn meestal bedoeld voor een klein gezin of voor een verblijf buiten het seizoen. Ze zijn goed omdat er een minimum aan bouw- en afwerkingsmaterialen wordt uitgegeven voor hun constructie. Bovendien kost de bouw zelf slechts enkele dagen intensief werk.

Het is niet duur om een ​​woning van 25 m2 te onderhouden en te onderhouden en zelfs een klein stukje land is voldoende om het te huisvesten. Dit is erg handig voor senioren die de dure nutsvoorzieningen niet kunnen betalen. En in een kleine woning worden licht, gas, water en verwarming meerdere keren minder verbruikt dan in een groot huisje.

Een ander voordeel van kleine woningen is de besparing op verwarming. Kleine ruimtes warmen sneller op en houden de warmte beter vast. In de zomer blijven ze goed koel.

Als bij het maken van een project moderne en praktische materialen worden gekozen, zal het gebouw niet alleen verschillen in betrouwbaarheid, maar ook in esthetische uitstraling. Metalen dakbedekking zorgt voor een uniek en opvallend ontwerp voor het hele huis.

Het belangrijkste is dat er voor kleine huizen een goede keuze aan planningsideeën is. En hiermee kunt u een ruimte van 5 bij 5 m vakkundig en rationeel uitrusten.

Hoe leefruimte vergroten?

Bijna elke kleine huiseigenaar zou zijn omvang willen vergroten. Dit is vooral belangrijk als het gezin voortdurend groeit of als er veel gasten op bezoek komen.

Om de leefruimte te vergroten, kunt u gebruik maken van verschillende effectieve methoden, maar het is raadzaam om hier al in het stadium van het ontwerp van het gebouw rekening mee te houden:

 • Meestal is de kelder hiervoor ingericht om het bewoonbaar te maken. In de resulterende kamer kunt u een speelkamer of recreatieruimte maken.
 • U kunt een huis met één verdieping veranderen in een huisje met twee verdiepingen. Door een extra verdieping toe te voegen, kunt u het gebouw afbakenen en de slaapkamers naar boven verplaatsen en de keuken, woonkamer en badkamer beneden organiseren. Deze methode is natuurlijk erg duur en vereist veel geld. Daarnaast zullen de fundering en de dragende muren van de woning moeten worden verstevigd.
 • Als u het terras beglaast en isoleert, kunt u een extra kamer krijgen. U kunt het naar eigen inzicht gebruiken.
 • Nadat u een dak met een zolder heeft geïnstalleerd, kunt u het landhuis in twee niveaus verdelen. In de toekomst is het mogelijk om ze voor elke smaak uit te rusten, omdat ze even geschikt zijn om te leven.
 • Zelfs in het stadium van het installeren van het dak, kunt u er een slaapplaats onder plannen. Om dit te doen, moet u een vlak horizontaal oppervlak boven de eerste verdieping creëren en vervolgens een symmetrisch dak plaatsen.
 • Het is niet nodig om een ​​symmetrisch zadeldak te installeren. Een single-pitched lay-out is mogelijk, waardoor zones met meerdere niveaus ontstaan ​​op de site eronder.

Met alle bovenstaande methoden om het woonoppervlak rationeel te vergroten, kunt u snel en efficiënt een paar vierkante meter aan uw huis toevoegen.

Deskundig advies

De inrichting van 25 vierkante meter woningen moet doordacht en met inachtneming van belangrijke regels worden uitgevoerd.Dit zal het gebruik van het interieur van het huis maximaliseren zonder hun functionaliteit te verliezen.

Om de binnenruimte rationeel te verdelen, is het de moeite waard om prioriteit te geven aan de verdeling van woonkamers. Om vrije meters binnen het gebouw te houden, combineer je best een bad en een toilet, en laat je minimale ruimtes vrij voor de stookruimte, de gang en de berging.

Om nuttige ruimte te behouden, is het ook belangrijk om de keukenruimte niet af te sluiten van de eetkamer. Door twee functionele gebieden te combineren, kunt u niet alleen winnen op het gebied van beeldmateriaal, maar ook in het gemak van het verplaatsen van het werkgedeelte van de kamer naar het eetgedeelte.

Moderne verwarmingsketels zijn compact van formaat, dus het is niet nodig dat ze een aparte ruimte hebben. Hang het apparaat eenvoudig aan de muur in je keuken of badkamer.

Om de ruimte te vergroten, moet u verticale opslagsystemen gebruiken. In dit geval zijn verborgen constructies die indien nodig open of uitschuifbaar zijn, zeer geschikt.

Meubels moeten compact zijn om weinig ruimte in te nemen. Het is beter om multifunctionele meubels aan te schaffen, zoals een slaapbank. Hoekkasten, tafels en nachtkastjes kunnen ook helpen bij de planning.

Een landhuis ontwerpen

Een correct en rationeel project van een seizoenshuis voor een zomerhuisje begint met de ontwikkeling van een gedetailleerde tekening met een beschrijving en aanduiding van alle technische communicatie. Het moet het verwarmingssysteem, de riolering, de watervoorziening en de gasleiding weergeven.

Sommigen van hen hebben geen dringende installatie nodig, omdat het huis niet het hele jaar door zal worden gebruikt.

Om te besparen op het budget voor het bouwen van een tuinhuis, kunt u uw toevlucht nemen tot ideeën die de kosten van het onderhoud en de constructie zelf verlagen. In plaats van een volwaardig toilet kunt u bijvoorbeeld een droogkast plaatsen.

Bij het zomerhuisje kun je het beste een buitendouche plaatsen. Een traditioneel bad of douche kan alleen functioneren met een volledige watertoevoer en een buitendouche heeft een vereenvoudigd watertoevoersysteem. Het is helemaal niet nodig dat hij een riool graaft, je kunt een badkuip gebruiken.

Om geld te besparen, moet u het verwarmingssysteem verlaten of het alleen in een klein deel van het huis installeren. In plaats van het klassieke apparaat kan een convectiesysteem worden gebruikt. En de watervoorziening moet autonoom worden georganiseerd om drinkwater tot een minimum te beperken.

Manieren om het gebied visueel te vergroten

De indeling van een klein huis van 5x5 m bestaat niet alleen uit het maken van een hoogwaardige tekening en het ontwerpen van de binnenruimte. Het plan van een dergelijk gebied moet ook het interieurontwerp van het pand omvatten.

Met behulp van een competent ontwerpproject kunt u de waardigheid van het huis benadrukken en de grenzen visueel verleggen.

Er zijn verschillende bewezen manieren om de ruimte visueel te vergroten.

Er moet rekening mee worden gehouden bij het organiseren van kamers, vooral als de oppervlakte van het huis minder dan 25 m2 is:

 • Voor het afwerken van de vloer, het plafond en de wanden moet u lichte bedtinten selecteren, die door de overvloed aan licht de ruimte vergroten.
 • Als rolbekleding of fotobehang wordt gekozen voor wanddecoratie, dan moeten deze kleine tekeningen of patronen hebben. Volumetrische figuren vreten nuttige meters op.
 • Zonering van kamers kan het beste worden gedaan met behulp van lichtgewicht partities of draagbare schermen. Een toog, een aquarium of een bank kan deze taak goed aan. De constructie van extra muren zal de toch al miniatuurkamers klein maken.
 • Om ruimte en integriteit te creëren, moet je het interieur van het huis in één stijlrichting inrichten.
 • Goede verlichting is een garantie dat kleine afmetingen meer worden waargenomen. Meerlaagse lampen of spots kunnen hierbij helpen.
 • Elk spiegeloppervlak, door de weerkaatsing van licht, maakt de ruimte breder, dus de overvloed aan spiegel zal een onbetwistbaar pluspunt worden.

Een klein tuinperceel is geen reden om op te geven. Zelfs daarop kun je een mooi en ruim huis neerzetten. Het belangrijkste is om bouwtrucs toe te passen en de bruikbare ruimte te optimaliseren.

Nadat u vertrouwd bent geraakt met alle regels en tips, kunt u vakkundig nadenken over het project van een huis van 5 bij 5 m en niet tegelijkertijd fantastisch geld uitgeven. Het gebruik van goedkope materialen en nauwkeurige installatie van hulpprogramma's zal helpen bij het bouwen van een multifunctioneel en comfortabel huis.

Zie de volgende video voor de kenmerken van het bouwen van een klein landhuis.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair