Beglazing van het balkon in "Chroesjtsjov"

Beglazing van het balkon in
  1. Voor-en nadelen
  2. varianten
  3. Venstertypes
  4. Selectietips

Chroesjtsjovs zijn appartementen met een kleine oppervlakte. Vanwege hun grootte worden ze niet als de meest geschikte beschouwd, daarom streven de eigenaren van dergelijke woningen ernaar om de vierkante meters op alle mogelijke manieren te vergroten. Om dit doel te bereiken, worden vaak balkonblokken gebruikt.

Voor-en nadelen

Het uitbreiden van de ruimte met balkons is een zeer populaire oplossing waar veel bewoners van kleine appartementen gebruik van maken. Maar eerst moet het balkon worden beglaasd.

Hoogwaardige beglazing kan de kamer gezelliger en comfortabeler maken. Het beschermt het balkonblok tegen extreme temperaturen, neerslag en andere negatieve omgevingsfactoren. De kamer wordt functioneler: op het glazen balkon kunt u groenten, conserven en andere dingen bewaren die geen plaats hadden in het appartement.

Als we het hebben over warme beglazing, dan is het op zo'n balkon heel goed mogelijk om een ​​volwaardige woonkamer uit te rusten voor rust, werk of het lezen van boeken. Maar in de omstandigheden van Chroesjtsjov is zo'n afwerking niet altijd mogelijk, omdat deze een aanzienlijk gewicht heeft.

Voor balkonblokken in dergelijke huizen is het de moeite waard om dergelijke raamconstructies te kiezen die niet te zwaar zijn, omdat de extra belasting op de betonnen vloer tot ernstige onaangename gevolgen kan leiden. Vaak waren de gevels van huizen bedekt met scheuren door de zware warme en plastic beglazing. Het meest trieste einde kan de ineenstorting van de geïnstalleerde structuren zijn.

Maar denk niet dat het moeilijk is om geschikte raamontwerpen voor dergelijke balkons te vinden. Voor Chroesjtsjov zijn niet alleen koude aluminium frames met enkellaags glas geschikt, maar ook mooie en milieuvriendelijke modellen gemaakt van hout in verschillende tinten. Het is ook mogelijk om dure warme beglazing te plaatsen, maar alleen als de technische staat van het huis en de vloeren dit toelaten.

Voordat u ramen rechtstreeks installeert, moet u contact opnemen met een specialist die de toestand van de betonnen vloer zal beoordelen en alle nodige werkzaamheden zal uitvoeren om deze te versterken.

Het is niet de moeite waard om met uw eigen handen beglazing op dergelijke balkons te installeren. In de regel zijn betonconstructies in Chroesjtsjovs oud en kwetsbaar, dus je moet er heel voorzichtig en zorgvuldig mee werken. Het is beter om dit bedrijf aan professionals toe te vertrouwen.

varianten

Er zijn verschillende opties voor balkonbeglazing in Chroesjtsjov. Alle ontwerpen hebben hun eigen voor- en nadelen waar u rekening mee moet houden als u van plan bent nieuwe ramen op uw balkon te installeren.

Koude beglazing is ideaal voor Chroesjtsjov. Het is goedkoop en eenvoudig te installeren. Dankzij hem wordt het binnenste deel van het balkon perfect beschermd tegen het binnendringen van tocht, vocht en vocht.

Koude beglazing is licht van gewicht. In de regel bevatten dergelijke constructies aluminium frames - niet alleen zeer licht, maar ook sterk, duurzaam en slijtvast.

Aluminium kozijnen zijn er in verschillende kleuren. U kunt de ideale optie kiezen die harmonieus past in het algehele ensemble van het appartement.

Maar dergelijke ramen hebben hun nadelen. Een balkon dat met dergelijke elementen is uitgerust, zal koud zijn. Wanneer u in de winter de vleugel probeert te openen, kan er een onaangename verrassing op u wachten: aluminium profielen bevriezen vaak en worden bedekt met een ijskorst.

Zelfs krachtige kachels en isolatie van de vloer, muren en plafond beschermen zo'n kamer niet tegen de kou. De temperatuur binnen zal niet veel anders zijn dan buiten.Balkons met koud glas zijn echter ideaal om in de zomer op hun grondgebied rond te hangen. Binnen zal het koel en fris zijn.

Dergelijke raamconstructies kunnen niet bogen op een goede geluidsisolatie. Het geluid van de tuin en het gehuil van de wind zullen duidelijk hoorbaar zijn in het appartement. Dit probleem kan gedeeltelijk worden opgelost door een hoogwaardige kunststof deur naar het balkon te installeren.

U kunt op het balkon een gunstig microklimaat creëren met behulp van warme beglazing. Deze optie is duurder dan de koude, maar heeft ook veel positieve eigenschappen.

Met hoogwaardige warme beglazing kunt u de balkonkamer het hele jaar door gebruiken, omdat deze hermetisch is afgesloten en uitstekende geluids- en thermische isolatie heeft en u een laagfunctioneel gebied kunt omzetten in een woon- en nuttig gebied.

Met deze ontwerpen kunt u veilig een klein kantoor, een wintertuin of een recreatiegebied organiseren met een gestoffeerde fauteuil op het balkon. Maar het is de moeite waard om te overwegen dat het niet wordt aanbevolen om de structuur bloot te stellen aan onnodige belastingen, dus een grote hoeveelheid meubels mag daar niet worden meegenomen.

Dergelijke beglazing is zwaar, dus u moet structuren selecteren waarin lichtere materialen aanwezig zijn.

In de zomer kan het erg warm en benauwd zijn op de balkons met warme beglazing. Veel kopers schrijven deze nuance toe aan de nadelen van raamontwerpen.

Als de gebouwen zich op de hoogste verdiepingen bevinden, moeten ze zijn uitgerust met een dak. Een dergelijk detail vereist extra kosten en installatiewerkzaamheden. We mogen niet vergeten dat de installatie van een dergelijk vizier gecoördineerd moet worden in de relevante organisaties.

Balkonbeglazing kan verschillende designs hebben. Laten we eens kijken naar de meest populaire en aantrekkelijke opties:

  1. Als u meer licht in uw woonruimte wilt laten, moet u kiezen voor de frameloze optie. Dergelijke systemen zien er erg licht en luchtig uit. De deuren gaan open en dicht met kunststof rollers. Denk niet dat dergelijke systemen kwetsbaar zijn. Voor frameloze constructies wordt zeer sterk gehard glas gebruikt, voor Chroesjtsjov kunnen ze alleen in een koude versie worden opgepakt, anders wordt het balkonplafond zwaar overbelast.
  2. Panoramische ramen onderscheiden zich door een uitstekende lichttransmissie. Deze ontwerpen zien er erg origineel en aantrekkelijk uit. Dergelijke beglazing kost meer dan andere opties. Veel appartementseigenaren ontwerpen hun balkon zo dat ze hun woonruimte dan voor een hogere prijs kunnen verkopen.De installatie van dergelijke systemen is tijdrovender en arbeidsintensiever. Probeer niet om zelfstandig panoramische structuren in Chroesjtsjov te installeren. Vertrouw dit werk toe aan professionals.
  3. Het balkon in de Chroesjtsjov kan worden beglaasd met een uitbouw. Deze optie vergroot het oppervlak van de kamer. Je eindigt met een grote dorpel die verder reikt dan de betonplaat. Visueel zal de ruimte ruimer lijken.
  4. Mooie Franse beglazing is ook geschikt voor Chroesjtsjov. Deze optie impliceert de aanwezigheid van glazen die van de vloer naar het plafond zelf gaan. Dergelijke constructies zijn licht van gewicht en bieden een uitstekende zichtbaarheid. Het wordt niet aanbevolen om dergelijke raamsystemen te installeren als het balkon op het zuiden ligt. In dergelijke omstandigheden verandert de kamer in een echte kas.

Venstertypes

De balkonbeglazing kan verschillende kozijnopties hebben. Deze onderdelen zijn gemaakt van sterke en duurzame materialen.

Plastic kopieën zijn de meest voorkomende. Ze hebben uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Kunststof constructies zijn goedkoop en zien er erg netjes uit.

Kunststof vereist geen speciaal en regelmatig onderhoud. Het is heel gemakkelijk om het oppervlak van stof en vuil te reinigen. U hoeft hiervoor geen speciale formuleringen te kopen. Het is heel goed mogelijk om te doen met eenvoudige wasmiddelen.

Kunststof kozijnen zijn niet bang voor temperatuurschommelingen en barre weersomstandigheden. Dit verklaart hun duurzaamheid en slijtvastheid.

Warme beglazing in dit ontwerp zal echter te zwaar zijn en deze optie zal niet werken voor Chroesjtsjov.

Aluminium kozijnen in balkonbeglazing onderscheiden zich door hun sterkte en duurzaamheid. Dergelijke details worden meestal gevonden in koude beglazing. Ze zijn lichtgewicht en aantrekkelijk.

Een van de nadelen van dergelijke constructies is hun gevoeligheid voor bevriezing bij lage temperaturen en slechte dichtheid.

Bij aluminium profielen dringen tocht en koude lucht de ruimte binnen.

Houten constructies kunnen bogen op een onovertroffen uiterlijk. Ze zien er harmonieus uit op kleine balkons, hebben goede thermische isolatie-eigenschappen, maar vereisen een speciale behandeling. De boom moet van tijd tot tijd worden behandeld met speciale beschermende middelen die de levensduur van het materiaal verlengen en ervoor zorgen dat het zijn aantrekkelijke uiterlijk lang behoudt.

Maar zelfs regelmatig onderhoud zal houten kozijnen niet behoeden voor uitdroging en barsten. Het zal onmogelijk zijn om van dergelijke defecten af ​​​​te komen en uiterlijk zal de boom minder aantrekkelijk worden.

Selectietips

Om een ​​​​balkonblok in Chroesjtsjov te ontwerpen, wordt aanbevolen om lichte soorten beglazing te gebruiken. Dergelijke constructies hebben geen nadelige invloed op betonnen vloeren.

De beste optie voor zo'n woning is koude beglazing met stevige aluminium kozijnen. Maar u moet begrijpen dat het de kamer niet warm houdt en dat u het balkon niet het hele jaar door kunt gebruiken.

Deze optie is geschikt voor eigenaren die groenten, potten of verschillende dingen op het balkon willen bewaren en niet als woonkamer willen gebruiken.

Koude aluminium beglazing is ook geschikt voor diegenen die niet bereid zijn grote bedragen uit te geven aan de installatie van een duurdere warme versie en extra versteviging van de betonnen vloer.

Houten constructies zullen een goede oplossing zijn. Ze zien er prachtig uit, maar je zult ze regelmatig moeten verzorgen.

Als u van plan bent om het balkon in elk seizoen te gebruiken, dan is warme beglazing een ideale optie. Constructies met kunststof profielen en frameloze opties zullen zwaar zijn, dus ze zijn alleen geschikt voor uw balkon als de technische staat dit toelaat.

Neem voor het maken van de definitieve keuze contact op met de vakmensen die komen kijken naar de staat van de betonplaat waarop het balkonblok komt te staan. Alleen zij kunnen u vertellen welke beglazing kan worden geïnstalleerd en welke u beter kunt weigeren.

In de onderstaande video kunt u nader kennis maken met de fijne kneepjes van beglazing en andere reparatiewerkzaamheden op het balkon.

geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair