Hoe een balkon omhullen?

Hoe een balkon omhullen?
 1. Kenmerken en voordelen
 2. Vereisten
 3. Materialen (bewerken)
 4. Hoe de buitenkant omhullen?
 5. Interne bekleding
 6. Mooie ideeën

Elk balkon of loggia vereist externe en interne afwerking. Tegenwoordig bieden fabrikanten een breed scala aan bouwmaterialen voor het bekleden van balkonblokken. Ze hebben verschillende kleuren, texturen en kwaliteitskenmerken.

Kenmerken en voordelen

Wil je van je balkon een volwaardige leefruimte maken, dan kun je niet zonder interieur- en exterieurdecoratie. Tegenwoordig vindt u in winkels een grote verscheidenheid aan materialen voor interne en externe bekleding van balkons en loggia's.

Kwaliteitsbekledingsmaterialen moeten een aantal zeer belangrijke kenmerken hebben.

Het is onmogelijk om nog maar te zwijgen over het verbluffende ontwerp dat kan worden bereikt met behulp van binnen- en buitenafwerkingen. Correct geselecteerde materialen met een geschikte kleur zullen het mogelijk maken om een ​​zeer mooi en gezellig interieur te creëren, geschikt voor werk, ontspanning of bijeenkomsten met vrienden onder het genot van een kopje thee.

De meeste afwerkingsmaterialen zijn vochtbestendig - deze eigenschap speelt een zeer belangrijke rol. Na verloop van tijd wordt het balkon niet vochtig en verschijnen er geen schimmel en een onaangename specifieke geur op zijn grondgebied.

Een ander kenmerk van hoogwaardige afwerkingsmaterialen is hun duurzaamheid. Als we het bijvoorbeeld hebben over kunststof panelen of gevelbeplating, dan zijn deze huiden niet bang voor slecht weer en andere negatieve omgevingsfactoren. De enige uitzonderingen zijn gevallen waarin de panelen in verschillende kleuren zijn geverfd.

Na verloop van tijd kunnen ze vervagen en uitbranden wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht.

Exterieur- en interieurdecoratie vereist zelden speciaal en regelmatig onderhoud. Als u uw balkonblok hebt gedecoreerd met goede bekledingsmaterialen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u regelmatig reparatiewerkzaamheden moet uitvoeren en geld moet uitgeven aan verschillende verven en vernissen.

Dit geldt in de regel voor bekledingen van natuurlijk hout.

Een hoogwaardige en mooie gevelbekleding heeft veel voordelen. Het verlengt de levensduur van elk oppervlak van de balkonkamer en behoudt het basismateriaal waarop het is geïnstalleerd voor een lange tijd. De interieurdecoratie beschermt het pand tegen bevriezing, wind, tocht en vele andere negatieve factoren.

Vereisten

Je kunt een balkon decoreren met voering, gevelbeplating, plastic panelen, golfkarton, enz. Het hangt allemaal af van je voorkeuren en budget.

Maar alle materialen moeten een aantal eigenschappen hebben waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u koopt:

 • Ze moeten lichtgewicht zijn. Om het balkonblok extra te belasten is een laag gewicht nodig. Dit is vooral belangrijk als het appartement zich in een oud huis of Chroesjtsjov bevindt.
 • De bekleding moet bestand zijn tegen vocht en vocht. Dit komt door het feit dat het niet wordt beschermd tegen regen en sneeuw (als we het hebben over externe decoratie), en het verschijnen van condensatie erop is volledig onvermijdelijk.
 • Geconfronteerd met materialen mogen niet bang zijn voor ultraviolette straling. Anders zullen ze na verloop van tijd hun aantrekkelijkheid verliezen en zelfs vervormen.
 • Het wordt aanbevolen om alleen bekleding van hoge kwaliteit te kiezen. Het is niet de moeite waard om geld te besparen, omdat te goedkope grondstoffen niet lang genoeg meegaan. Goede materialen zijn duurzaam.
 • De bekleding moet milieuvriendelijk en brandveilig zijn. Deze eigenschappen zijn erg belangrijk, omdat giftige en schadelijke materialen een nadelig effect kunnen hebben op de gezondheid van alle bewoners van het appartement.

Materialen (bewerken)

laminaat

Veel appartementeigenaren wenden zich tegenwoordig tot laminaatafwerking. Het is de moeite waard om naar dergelijke opties voor het decoreren van de binnenkant van het balkon te verwijzen, omdat ze van hout zijn gemaakt. Moderne fabrikanten bieden consumenten een breed scala aan laminaatvloeren in verschillende stijlen.

Uiterlijk kan dergelijk materiaal natuurlijk hout herhalen of ongebruikelijke patronen hebben.

Een dergelijke bekleding wordt zowel voor vloeren als voor wanden gebruikt. Ze is niet bang voor temperatuurschommelingen en blootstelling aan zonlicht.

Laminaatvloeren hebben niet veel onderhoud nodig. Het is gemakkelijk schoon te maken en verzamelt geen stof op zichzelf. Het is vermeldenswaard dat tegenwoordig een dergelijke bekleding voor elke portemonnee kan worden gekozen.

Hout

Houten gevelbekleding is heel gebruikelijk. De meest voorkomende en gevraagde materialen zijn bekleding, eurobekleding, terrasplanken of panelen die hout imiteren en blokhuizen. Ze verschillen niet alleen van elkaar in uiterlijk ontwerp, maar ook in de bevestigingsmethode.

Voering

De voering heeft een lange levensduur. Mits goed verzorgd, zal het u tientallen jaren van dienst zijn. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat u ongeveer eens in de 3-5 jaar de oppervlakken moet herstellen en bijwerken.

Doe je dit niet, dan verliest het hout zijn mooie uiterlijk en bezwijkt het.

Voering is een praktisch materiaal. Deze eigenschap is direct afhankelijk van het type ondergrond. Zo vergemakkelijkt de aanwezigheid van een speciale vuilwerende folie het onderhoud van de bekleding. Het is niet zo eenvoudig om vuil van eenvoudige panelen te verwijderen.

Een dergelijke bekleding is zeer eenvoudig te installeren. Je kunt het zelf installeren.

Voor buitenbekleding mag hout alleen worden gebruikt als u een balkon van een woonhuis van hout decoreert.

Je krijgt een heel mooi en harmonieus geheel.

MDF-panelen

MDF-panelen zijn ook gemaakt van hout. Ze zijn in veel opzichten vergelijkbaar met dakspaan en zijn meer geavanceerde vezelplaat. Een onderscheidend kenmerk van MDF-panelen is de aanwezigheid van een speciale lamineerfilm - het maakt het materiaal vochtbestendig.

Moderne fabrikanten bieden verschillende opties voor vezelplaat. Ze zijn plat met een beschermende polymeerlaag aan de voorkant en panelen met reliëfpatronen.

De belangrijkste voordelen van MDF-panelen zijn hun lage kosten en installatiegemak. De installatie van een dergelijke afwerking kost u een minimum aan tijd en moeite. Voorbereidend werk voor dergelijk materiaal is niet vereist.

Veel mensen verbergen bedrading, verschillende nutsvoorzieningen en zelfs isolatie achter panelen.

Blokhuis

De blokhuisdecoratie ziet er duur en origineel uit. Dit materiaal verscheen nog niet zo lang geleden op de Russische markt, maar het is al enorm populair geworden. De productie ervan is gebaseerd op hout. Het blokhuis wordt beschouwd als een ander type klassieke wandbekleding, maar heeft een iets andere vorm.

Een zijde van een dergelijk paneel is vlak en de andere is cilindrisch. De platte helft heeft speciale bevestigingsgroeven en spikes. Met behulp van deze onderdelen wordt het bekledingsmateriaal geplaatst. Aan deze kant zijn er ook groeven die bedoeld zijn voor extra ventilatie en het elimineren van de spanning van onnodige belastingen.

Uiterlijk lijkt een dergelijke bekleding op een natuurlijke kap van een boom.

Golfkarton

Tegenwoordig vindt u in de straten van de stad een groot aantal balkons versierd met golfkarton. Deze optie is meer geschikt voor buitenbekleding:

 • Het heeft een hoge slijtvastheid.
 • Terras is niet bang voor slecht weer en temperatuurverschillen.
 • Het is erg licht van gewicht en creëert geen extra belasting voor het balkon.
 • De installatie van dergelijk materiaal is eenvoudig en snel. Voor de installatie heeft u geen extra bevestigingsmiddelen of speciaal gereedschap nodig. Vaak wordt isolatie onder het golfkarton gelegd.

Het professionele blad kan anders zijn. Meestal worden gegalvaniseerde vloeren, aluzinkcoatings of polymeercoating gevonden. Dit materiaal corrodeert niet. Tegenwoordig kunt u vellen in een grote verscheidenheid aan kleuren ophalen. Verven worden bij hoge temperaturen op profielplaten aangebracht en gaan zo lang mogelijk mee.

Plastic

Het meest voorkomende materiaal voor balkonkamers is plastic. Hij heeft niet alleen een betaalbare prijs, maar ook een aantrekkelijk uiterlijk.

De meest voorkomende is het traditionele witte plastic. Visueel kan een dergelijke bekleding het balkon ruimer en lichter maken. Tegen de achtergrond van een dergelijk ontwerp ziet absoluut elke beglazing er geweldig uit, van panoramisch tot glas in lood.

Tegenwoordig kun je in winkels panelen in verschillende kleuren vinden. Maar het is vermeldenswaard dat ze gevoelig zijn voor vervaging bij blootstelling aan zonlicht.

Hoe de buitenkant omhullen?

Voor het exterieurontwerp wordt aanbevolen om slijtvastere materialen te kiezen die tijdens hun werking geen speciale zorg vereisen:

 • Je kunt je wenden tot populair materiaal als gevelbeplating. Het kan van metaal of vinyl zijn. Mensen kiezen heel vaak voor deze specifieke bekleding vanwege de duurzaamheid en weerstand tegen ongunstige omstandigheden.

Siding is niet bang voor lage of hoge temperaturen, evenals hun druppels. Het verliest zijn kleur niet na verloop van tijd en is niet bang voor vocht.

 • Een terrasoverkapping zou een goede optie zijn. Dunne metalen (of plastic) platen met een gegolfd oppervlak zijn zeer duurzaam. Na verloop van tijd zullen ze hun aantrekkelijkheid niet verliezen. De verf erop zal niet breken of barsten.

De dikte van de platen mag u niet verwarren, omdat de sterkte en betrouwbaarheid van dit afwerkingsmateriaal wordt verzekerd door de reliëfstructuur.

 • Houten voering zal ook geschikt zijn. Maar als u zo'n bekleding heeft, moet u deze van tijd tot tijd verwerken met speciale impregnaties die de duurzaamheid van het materiaal garanderen. Als u dit niet doet, kan zich schimmel en vocht vormen op het oppervlak van het balkonblok en in het interieur.
 • Vaak worden kunststof panelen en PVC-bekleding gebruikt voor de buitenbekleding van het balkon. Het belangrijkste voordeel van deze materialen is hun lichtheid en installatiegemak. U kunt zo'n bekleding met uw eigen handen installeren. Het nadeel van deze opties is hun gevoeligheid voor mechanische schade.

Interne bekleding

U kunt pas met de binnenbekleding beginnen nadat u de balkonkamer heeft geïsoleerd. De opties kunnen als volgt zijn:

 • Meestal zijn balkons versierd met plastic panelen. Dit materiaal is geschikt voor zowel binnen- als buitendecoratie. Het is bestand tegen vocht of vocht. Onlangs is er veel vraag naar decoratieve panelen met imitatie van natuurlijk hout in verschillende tinten. Dergelijke oplossingen zien er erg duur en stijlvol uit.
 • Vaak worden MDF-panelen gebruikt voor binnenbekleding. Ze hebben niet alleen een uitstekende uitstraling, maar ook milieuvriendelijkheid. In veel opzichten lijken deze materialen op natuurlijk hout en verschillen ze alleen in hun plasticiteit. Met behulp van MDF-panelen kunt u de muren op het balkon waterpas stellen, maar ze verdragen geen vocht en vocht slecht.
 • Siding is een uitstekende oplossing. Het is niet alleen geschikt voor buitenbekleding. Tegenwoordig wenden veel appartementeigenaren zich tot deze bekleding voor de interieurdecoratie van het balkon. Elk van de opties zal werken: of het nu metalen, vinyl of houten panelen zijn.
 • Voor binnenbekleding is gipsplaat geschikt. Het is brandveilig en niet onderhevig aan de negatieve effecten van zonlicht, daarom is het geschikt voor een balkon, zowel aan de schaduwzijde als aan de zonzijde.
 • Een andere veelzijdige optie is een blokhuis. Het is heel eenvoudig te installeren en kan dus gemaakt worden van hout, metaal en vinyl.
 • Een goedkoop bekledingsmateriaal is voering. Het plaatsen van een dergelijke bekleding kan met de hand gebeuren, zonder ervaring in een soortgelijk werkveld. Het is vermeldenswaard de duurzaamheid van hoogwaardige voering.

Het is noodzakelijk om van tevoren te beslissen over de plafondbekleding. Het kan niet onbeheerd worden achtergelaten, omdat een onafgewerkt plafond het algehele zicht op het balkon zal bederven:

 • Veel mensen wenden zich tot gipsplaten planken. Met behulp van dit eenvoudige en betaalbare materiaal kun je een perfect vlak oppervlak maken en er lampen in integreren.
 • Heel vaak worden kunststof panelen gebruikt voor plafondbekleding. Visueel kunnen ze de ruimte langer en ruimer maken. In zo'n plafond kun je ook lampen plaatsen.
 • Vaak is het plafond afgewerkt met laminaat. Deze optie is ook geschikt voor wand- en vloerdecoratie. Onlangs hebben veel eigenaren zich tot zo'n ongebruikelijke oplossing gewend. Deze populariteit van het materiaal is te danken aan de eenvoud van de installatie en de afwezigheid van constant onderhoud.
 • Een ander geschikt materiaal is euro-voering en traditionele houten voering. De tweede optie is minder handig in gebruik, omdat deze regelmatig onderhoud vereist.

In de volgende video kun je leren hoe je een balkon met dakspaan kunt omhullen.

Mooie ideeën

Met een competente selectie van externe en interne bekleding kunt u een zeer mooie en gezellige kamer op het balkon vormen. Laten we een aantal interessante ontwerpopties voor een balkonblok nader bekijken:

 • Je kunt de muren decoreren met lichte plastic panelen, leg bruine of bordeauxrode tegels op de vloer en kies voor klassieke witte kozijnen met flappen. U krijgt een eenvoudige maar zeer gezellige kamer waarin u een wintertuin kunt uitrusten of een klein recreatiegebied kunt organiseren.
 • Zijpanelen zijn ideaal voor buitenbekleding. Met behulp van dit citroenkleurige materiaal kun je een klein balkonblok met plastic schuifdeuren regelen.
 • Buitenbekleding met dakspaan. Het ziet er harmonieus uit in combinatie met houten ramen met een geschikte schaduw.
 • Een uitstekende oplossing voor het decoreren van het interieur van het balkon is een blokhuis, lijkt op een cilindrisch blokhuis. Met zulke mooie panelen zien houten vloeren en beglazingen met houten of witte kunststof kozijnen er geweldig uit. Het zal heel aangenaam en rustig zijn om in zo'n kamer te zijn.
 • Tegen de achtergrond van een met blauw golfkarton omhuld balkonblok, witte kunststof kozijnen zien er altijd geweldig uit. Beglazing kan werkelijk alles zijn.
 • Een klein, netjes balkon met lichtpanelen ziet er erg leuk uit. Het is aan de buitenkant bekleed met wit plastic PVC en aangevuld met lichte bloempotten met bloemen aan de randen.
 • Leg een donker laminaat op de balkonvloer, de muren zijn behandeld met decoratieve pleister van een lichtgele kleur en het plafond is afgezet met smalle witte panelen. Tegen zo'n contrasterende achtergrond kunt u een toog of een recreatieruimte uitrusten met een boekenkast.
 • Grote balkons zien er goed uit, omhuld met bordeauxrood of donkerrood metalen profiel. Ze zijn opvallend en duur. Dit effect wordt bereikt door het contrast tussen de buitenbekleding en de witte glasramen.
 • Een professioneel blad kan worden gebruikt om niet alleen gesloten, maar ook open balkons te decoreren. Voor het bekleden van een kleine open ruimte kunt u bijvoorbeeld contrasterende zwarte, donkergroene of donkergrijze platen oppakken.
geen commentaar

De reactie is succesvol verzonden.

Keuken

Slaapkamer

Meubilair